Allsvenskan

Allsvenskan: Djurgårdens IF - BK Häcken

ANNONS

Djurgården tar emot BK Häcken på Tele2 Arena. Häcken reser till Stockholm med ett cupguld och ett kryss senast mot Malmö FF. För Djurgården är det kniven mot strupen som gäller om Blåränderna på allvar ska vara med och fajtas om ett topplacering i år. 

Det mest anmärkningsvärda i Djurgårdens startelva är att supertalangen Lucas Bergvall finns med från start för Blåränderna. DIF:s lagkapten Magnus Eriksson får göra plats för Bergvall och börjar på bänken ikväll. Även Jacob Widell Zetterström är tillbaka mellan stolparna för Djurgården. 

Nedan följer FotbollDirekts liverapporering: 

1: Djurgården - Häcken har startat! 

1: Djurgården inleder med ett anfall direkt från Radetinac på högerkanten. Han driver in mot straffområdet och slår en passning in mot mitten. Första spelare missar bollen, Wikheim når fram till andra bollen och går på skott. Skottet blockeras av försvarande spelare. 

10: Det har varit intensiva tio minuter på Tele2 Arena. Djurgården har varit närmast ett ledningsmålet men Häcken ser behärskade ut. Djurgården spelar högt med många man på offensiv planhalva, Häcken står tätt och lågt i försvaret. Två situationer har dykt upp på vänsterkanten där Djurgården fått inkast dömt emot sig, Bergstrand är inte nöjd över domslutet. 

14: Djurgården fortsätter att pressa Häcken högt i plan. DIF vinner bollen strax utanför gästernas straffområde och kan spel ut bollen på högerkanten till Radetinac, han spelar i sin tur in bollen mot en löpande Wikheim men Abrahamsson hinner först. 

15: Hampus Finndell blir liggandes i gräset. Läkarteamet springer in på plan för att titta till mittfältaren. Mittfältaren tar sig upp på benen igen och spelet kan fortgå. 

20: Fortsatt Djurgården som är spelförande lag mot ett lågt liggande Häcken. Efter en spelvändning mot Johansson slår Finndell ett inlägg som inte hittar rätt adress, Häcken-försvarare tar emot bollen och sjabblar - Bergvall rusar in i press mot bollhållaren vilket tvingar Häcken att slå en längre boll. DIF vinner andrabollen och återigen in med bollen i straffområdet. Domaren blåser frispark efter en tackling från DIF-spelare. Mycket upprört på läktaren efter domarens signal. 

23: Schuller kliver upp i hög press och mot Rygaard som blir liggandes efter en sen tackling från den förstnämnda. Domaren blåser av spelet och Häckens medicinska team springer in på planen. 

35: Tio ordinarie minuter kvar av första halvlek. Det smäller hårt och mycket på Tele2 Arena. Djurgården fortsätter med sin höga och aggressiva press men Häcken löser det och tar sig förbi. Sonko gör sin gubbe på högerkanten och driver in mot straffområdet och slår ett inlägg mot straffpunkten, bollen går strax över Larsen och DIF med inspark. 

38: Djurgården med hörna - nickas undan av Häcken ut till inkast. Djurgården lyckas vända spelet ut till vänsterkanten och Andersson tar fart in i plan. Slår en yttersida till Berg men skottet blockeras. I nästa läge kommer DIF i nytt anfall och inlägget slås mot Bergvall som nickar mot mål - men Abrahamsson räddar. Matchens farligaste läge. 

45: Fjärdedomaren visar fyra minuter på tavlan. Finndell åker på en rejäl smäll mot huvudet efter en nickduell mellan mittfältaren och Gustafson. Det medicinska teamet rusar in innan domaren hinner blåsa. Spelet är igång igen. 

50: Många tuffa smällar från båda lagen, domaren friar. Djurgården vinner en frispark högt upp på vänsterkanten. Djurgården flyttar upp deras huvudstarka spelare för en sista frispark innan domaren blåser av för halvtid. Andersson fick ta emot en tackling mot fotleden från Sonko - det ser ut som att DIF tvingas till byte. Andersson går av med lindad fot. 

1:a halvlek slut! Elias Andersson tvingas kliva av och in kommer Pierre Bengtsson. 

45: Andra halvlek är igång! 

48: Matchens första gula kort tilldelas Amane Romeo i Häcken efter en sen tackling mot Schuller. 

49: Djurgården inleder andra halvlek på samma sätt som i första. Hög press och tuffa närkamper. Häcken försöker att spela mer “ballkeep” men DIF står tätt och vinner boll. Det är inte samma typ av intensitet men DIF fortsätter att stå högt i försvarsspelet. 

53: Djurgården har lugnat ned pressen vilket tillåter Häcken att spela mer kontrollerat. Djurgården är nära farligt läge efter att Häcken missat en rensning. Bergvall år på skott men bollen flyger långt över. Häcken kan börja om med uppspelet med DIF vinner bollen igen, DIF tappar bollen på egen planhalva och Häcken är blixtsnabba med kontringen. 

55: Bollen går aningen för långt för Larsen att komma rakt mot JWZ vilket tvingar honom att fånga upp bollen på kortlinjen. DIF hinner samla sig men Häcken trycker på med hålla bollen på offensiv planhalva. Inlägget kommer från högerkanten och Larsen med en nick mot bortre stolpen men JWZ sträcker ut sig och lyckas rädda. Häcken hittar sig in i matchen mer och mer under andra halvlek. 

60: Båda lagen har sänkt tempot rejält efter 60 minuters spel. Inget av lagen vågar chansa på samma sätt som i första. Det är Häcken som vinner mest på detta då gästerna tillåts mer tid med boll och skapa lägen. 

65: Djurgården planerar sitt andra byte i matchen och det ser ut att bli Schuller som kliver av och in kommer Sabovic. Samtidigt kastar Djurgårdens klack in någon form av pyroteknik på plan mot sin egna målvakt JWZ. 

67: Djurgården kommer in i ett bra läge via Radetinac som slår en låg pass in i straffområdet till Berg som ser ut att passa en Häckenspelare. Kort därefter försöker Häcken rensa med DIF vinner boll igen - samma sekvens blir Finndell neddragen utanför straffområdet och DIF får frispark. Berg skjuter i muren och DIF med hörna. 

70: STRAFF till Djurgården! Wikheim slår ett inlägg mot straffpunkten och täckande Häcken-spelare tar den i vad det ser ut som armen. Berg vid straffpunkten. Lunddal Fridriksson får även syna det gula kortet efter vilda protester mot straffen. 

72: MÅL! Berg sätter bollen i nät från straffpunkten.

76: Nytändning på Tele2 Arena efter DIF:s ledningsmål. Båda lagen trappar upp tempot och intensiteten. 

80: Djurgården utnyttjar det lägen där laget får hålla i boll. Häcken spelar en djupledsboll där Löfgren går in för bryta. Det resulterar i en frispark till Häcken och ett kort till Löfgren. Frisparken nickas undan av Bergvall. 

84: Fallenius bryter bollen och löper på egen hand mot offensiv planhalva. Tvingas sedan vända hem igen och passa Bergvall som sedan slår en pass tillbaka till Fallenius som kan vända upp och slå en djupledsboll till Edvardsen som slår en pass snett bakåt i straffområdet till Fallenius som inte riktigt får till avslutet. Häcken inspark. 

87: Tre minuter kvar av ordinarie speltid - Bergvall kliver av och in kommer Eriksson. 

88: JWZ slår en längre boll mot Radetinac, han lyckas ta emot bollen och vända bort Lund. Radetinac blir dragen i tröjan och vinner en frispark och Lund får syna det gula kortet. Frisparken rensas undan men DIF vinner boll på nytt och spelar runt nere vid Häckens hörnflagga. 

90: Fjärdedomaren visar sex minuter tillägg på tavlan. 

93: Det är ett Djurgården som ligger lågt i försvarsspel och ett Häcken som trycker på Traore missar en passning som leder till inspark. 

95: Två minuter kvar, Djurgården tar vara på alla situationer för att döda tid. Häcken kämpar med att få fram bollen. DIF vinner en frispark efter att Traore rivit ned Löfgren på offensivplanhalva. 

96: JWZ får syna det gula kortet efter att han springer efter den boll som ligger längst bort. 

96: SLUT! Djurgården vinner med 1-0 på Tele2 Arena. 

 

Texten uppdateras… 

 

 

Så här startade lagen inför kvällens drabbning: 

TV: Ekwall om Djurgården

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 20 september
12:00 Jeonbuk Motors - Kitchee AFC Champions League
12:00 Buriram United - Zhejiang Professional AFC Champions League
12:00 Melbourne City - Kofu AFC Champions League
14:00 Lion City - Bangkok United AFC Champions League
14:00 Wuhan Three Towns - Urawa Reds AFC Champions League
14:00 Hanoi FC - Pohang AFC Champions League
16:30 Lille - Olimpija Ljubljana UEFA Europa Conference League
18:45 Real Madrid - Union Berlin EUROPA: Champions League
18:45 Galatasaray - Köpenhamn EUROPA: Champions League
21:00 Norwich - Leicester Championship
21:00 Real Sociedad - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Benfica - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Braga - Napoli EUROPA: Champions League
21:00 Sevilla - Lens EUROPA: Champions League
21:00 Arsenal - PSV EUROPA: Champions League
21:00 Bayern München - Manchester U EUROPA: Champions League
torsdag 21 september
18:45 Bayer Leverkusen - Häcken UEFA Europa League
18:45 Legia Warszawa - Aston Villa UEFA Europa Conference League
18:45 Genk - Fiorentina UEFA Europa Conference League
18:45 HJK Helsingfors - PAOK Saloniki UEFA Europa Conference League
18:45 Eintracht Frankfurt - Aberdeen UEFA Europa Conference League
18:45 Fenerbahce - Nordsjälland UEFA Europa Conference League
18:45 Ludogorets - Spartak Trnava UEFA Europa Conference League
18:45 Sheriff Tiraspol - Roma UEFA Europa League
18:45 Zrinjski Mostar - AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League
18:45 Ferencvaros - FK Cukaricki UEFA Europa Conference League
18:45 Royale Union SG - Toulouse UEFA Europa League
18:45 Rennes - Maccabi Haifa UEFA Europa League
18:45 Panathinaikos - Villarreal UEFA Europa League
18:45 Servette - Slavia Prag UEFA Europa League
18:45 Karabach - Molde UEFA Europa League
18:45 LASK Linz - Liverpool UEFA Europa League
21:00 Dinamo Zagreb - FC Astana UEFA Europa Conference League
21:00 FC Lugano - Bodö/Glimt UEFA Europa Conference League
21:00 Club Brügge - Besiktas UEFA Europa Conference League
21:00 Maccabi Tel Aviv - Breidablik UEFA Europa Conference League
21:00 Zorya Luhansk - Gent UEFA Europa Conference League
21:00 Viktoria Plzen - FC Ballkani UEFA Europa Conference League
21:00 Olympiakos - Freiburg UEFA Europa League
21:00 Ajax - Marseille UEFA Europa League
21:00 Brighton - AEK Aten UEFA Europa League
21:00 Sparta Prag - Aris Limassol UEFA Europa League
21:00 Sturm Graz - Sporting Lissabon UEFA Europa League
21:00 Atalanta - Rakow UEFA Europa League
21:00 Rangers - Real Betis UEFA Europa League
21:00 West Ham - TSC Backa Topola UEFA Europa League
21:00 Slovan Bratislava - Klaksvik UEFA Europa Conference League
fredag 22 september
18:30 Sverige - Spanien UEFA Nations League Women - League A
18:30 Osnabrück - Hamburg 2. Bundesliga
18:30 Magdeburg - Paderborn 2. Bundesliga
18:30 Salernitana - Frosinone Serie A
19:00 Helsingborg - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Brage - Örebro Superettan
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 B 93 - Hobro Danmark Division 1
19:00 Ålborg - Köge Danmark Division 1
19:00 Kolding - Fredericia Danmark Division 1
20:30 Stuttgart - Darmstadt Bundesliga
20:45 Lecce - Genoa Serie A
21:00 Birmingham - Queens PR Championship
21:00 Alaves - Athletic Bilbao La Liga
lördag 23 september
16:00 Åtvidaberg - FC Trollhättan Ettan södra
söndag 24 september
15:00 Arsenal - Tottenham Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 23 15 4 4 29 49
2 IF Elfsborg 23 15 3 5 25 48
3 BK Häcken 23 15 2 6 26 47
4 Djurgårdens IF 23 12 4 7 7 40
5 Hammarby IF 23 10 5 8 1 35
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 23 10 4 9 5 34
7 Mjällby AIF 23 10 4 9 0 34
8 Kalmar FF 23 9 6 8 -4 33
9 IFK Värnamo 23 10 2 11 0 32
10 Halmstads BK 23 8 5 10 -15 29
11 IFK Göteborg 23 6 8 9 -2 26
12 IF Brommapojkarna 23 8 2 13 -9 26
13 AIK 23 6 7 10 -4 25
14 IK Sirius 23 6 5 12 -1 23
15 Degerfors IF 23 7 2 14 -27 23
16 Varbergs BoIS 23 3 5 15 -31 14