FEM PUNKTER: ”Hon går under radarn – någon att hålla koll på”
ANNONS

Rosengård stod för en ny jättekross, Häcken-backen skadade knät och Hammarby tog fjärde raka.
FotbollDirekts Lovina Stafhammar summerar omgång 14 av damallsvenskan.

Kapten Plan

Återigen var det dags för ett Stockholmsderby; Djurgårdens IF mot Brommapojkarna. Denna gången blev det en kross – ja, denna gången också. Resultatet skrevs till 3–0 till bortalaget Djurgården och kapten och backen Matilda Plan gjorde ännu ett mål. Eller blev det två? Efter matcher har det varit lite diskussioner om hon gjorde ett eller två mål. Men seger och tre viktiga poäng för Dif.

Kapocs går under radarn

Linköping har hittat formen igen, nu med en seger mot Växjö. Men det som fångade mig var Cornelia Kapocs. Hon går under radarn och har gjort en bra säsong och många fina omgångar! Kapocs kan förändra hela LFC. Hon är någon att hålla koll på framöver, och en stor faktor till deras seger!

Sandberg skadad

BK Häcken tog emot Kristianstad under söndagen, ett tufft möte som slutade 0–0. Men det tråkiga kom redan 20 minuter in i matchen. Anna Sandberg skadade knäet som hon sedan fick lirat och ytterbacken gick ut skadad. Lyckligtvis för Häcken ser skadan inte ut att vara vidare allvarlig och hon kan förmodligen komma till spel till nästa match.

Bajens fjärde raka

Hammarbys tuffa svit med tre raka förluster är nu som bortblåst. Matchen spelades i Norrköping, där Hammarby har fina minnen från förra säsongen. Ellen Wangerheim valde att göra mål efter bara tre minuter. Efter det var matchen avgjord. Julie Blakstad fick måla och Wangerheim gjorde sitt andra mål för dagen med Peter Gerhardsson på läktaren. Kampen om guldet känns avgjord – men kampen om andraplatsen är viktig.

Rosengård-sviten är över

Vad ska man säga, Rosengård tuffar på. Trelleborg stod för motståndet men ett motstånd kanske det inte riktigt var. 8–1 blev slutresultatet men det roliga är att Trelleborg tog ledningen från början, det betyder även att Cumings ”hålld nolla” svit är över. Men ja, trots att Bredgaard lämnar och att Tanikawa är skadad går det ingen nöd på Rosengård. Emilia Larsson träder fram och visar vad hon vill och kan!

Omgångens ros: Alva Selerud och Eva Nyström med 100 matcher i Bajen.

Omgångens ris: Bredgaard, Selerud och Talbert lämnar, nu börjar Sillyn.