LÅNGLÄSNING – Norrköpingstalangen: ”De skrev att de ville att jag skulle dö”

Filip Dagerstål har vid 20 års ålder representerat Norrköping i snart 17 år, vunnit SM-guld med klubben och hunnit med ett U21-EM. I en lång intervju med FotbollDirekts Mårthen Bergman berättar han om Malmö FF-ryktet, Norrköpingshjärtat, att inte vara i Abu Dhabi, världens bästa ”Ante” och de vidriga Facebook-meddelandena han fick ta emot efter straffen han orsakade i ovan nämnda U21-EM.
– Några skrev att de ville att jag skulle dö. Men har de inte bättre liv än att de har tid med att sitta och skriva sånt till andra människor så är det mer synd om dem än om mig, säger han.

Sverige-Danmark är precis slut. Gustaf Nilsson har skyfflat in matchens enda mål med matchen typ sista spark och Filip Dagerstål har suttit klistrad hemma i Norrköping.
– Det är väldigt kul att kolla på, tycker jag. Framför allt när det är massa spelare med som jag ha en relation till.

En hel drös, till och med. Men Filip, som själv var med under förra årets januariturné, fick inte plats.
– Självklart hade jag velat vara med, men ibland är det såhär. Man kan inte alltid komma med till allting.

Är det inte jobbigt att kolla? Typ: ”jag borde varit där”?
– Nej, jag tycker det är kul att kolla, jag gillar att titta när folk jag känner spelare. Jag vill förstås att det ska gå bra för mina vänner. Sen fanns förstås januarilägret med i tankarna inför uttagningen, jag var ju med förra året. Men det är som det är.

Men det är som nöje? Inte i ”jobbet” som du kollar?
– Ja, det är helt klart mer som ett nöje.

Även när du kollar allsvenskan?
– Mm, det är samma där. Jag kollar på mina polare när de lirar. Jag kollar ganska mycket faktiskt. Visst funkar det lite som att ”scouta” också men det är inte därför jag kollar.

Förra säsongen hattade du runt en del. I Norrköping mest på innermittfältet, ibland högerback, och i landslaget bara som mittback. Hur påverkas du av det?
– Det blev en del olika positioner. Jag skulle säga att jag i grunden ändå är mittback men jag går att använda även på centralt mittfält. Jag är en central spelare i alla fall. Sen är det en balansgång det där. På ett sätt är det bra att kunna spela på olika positioner, för jag tror jag lär mig väldigt mycket olika saker, man lär sig tänka hur sina lagkompisar på olika positioner har det i olika situationer i spelet. Sen finns det förstås en nackdel att inte ha samma fasta position hela tiden. Det ger ju en trygghet.

– Jag säger inte att det är så för mig, men risken finns förstås att du blir en spelare som kanske konkurrerar om högerbacken, sen när vänsterbacken blir skadad hamnar du där. Sen är vänsterbacken tillbaka och då har någon annan gjort det såpass bra på högerbacken att man själv skickas direkt bänken. Man blir väldigt utbytbar. Över tid tror jag det är ett viktigt steg i utvecklingen att få spela på en och samma position även om jag tror att speltid överhuvudtaget är allra viktigast. Men man vill känna en trygghet för att kunna utvecklas optimalt och det gör man mer om man har en position. För mig spelar det ingen roll om det är på mittfältet eller som mittback, det är att spela varannan match på olika positioner som gör det krångligt.

Jag tänker att när man går ner från mittfältet till mittbacken så ger det en större förståelse för hur man ska agera i samspelet med mittfältarna.
– Som mittfältare allt mycket snabbare, den kontrasten märker man när man går från mittfältare till mittback. Jag kan nästan bli stressad för att jag har för mycket tid där. Men det är förstås jättebra att veta vilka situationer lagkamrater hamnar i beroende på när och hur du ger dem bollen. Man får en annan förståelse för det.

Lars Krogh Gerson, Eric Smith, Daniel Sjölund, Gudi Thorarinsson, Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen, Arnor Sigurdsson och Marwan Bazi. Det är en del spelare som trängs på innermittfältet. Och i backlinjen är väl Ante Johansson… ja, kanske inte given men…
– Ante är given. Det får man säga. Så är det bara.

Okej då. Så hur ser du på konkurrensen?
– Jag är högst medveten om att vi har många bra spelare. Och jag tror jag gynnas av att träna och spela med dessa spelare. Det kommer vara bra för min karriär.

Hur tycker du att du passar in i Jens Gustafssons spelmodell?
– I början var det ganska likt det vi hade under Janne (Andersson) men allt eftersom vi tappade massa spelare och nya kom in så går det inte att hålla kvar vid samma spelsätt hur länge som helst, man måste spela efter materialet man har och där tycker jag att Jens gjort det jäkligt bra. Vi utvecklas hela tiden och det måste man för att andra inte ska komma ikapp en. Personligen känner jag att jag är ganska bra på att anpassa mig utefter vad tränaren vill ha. När jag spelat på mittfältet med Thorarinsson så har han velat vara lite lägre och ha mycket boll på fötterna för att styra spelet, och då blev jag den som fick ta mer löpningar offensivt, samma när jag spelade med Sjölund. Då får jag ta en offensiv ”balans” också även om jag i grund och botten är en spelare som vill vara lite längre bak i banan, där är jag nog vassare.

Du har annars fysiken för en spelare som ska ”storma in i boxen” kan jag tycka.
– Absolut, och det jobbade vi en hel del på förra säsongen, att jag skulle orka ta de löpningarna i djupled. Jag känner att jag har de egenskaperna också.

När du får spela på så många olika positioner, kan du ibland stanna upp och fundera på var du egentligen är bäst? Typ ”vänta nu, jag kanske är grym som tia”?
– Haha, jag förstår vad du menar. Och visst är det så. Jag vet ju inte riktigt var jag kommer hamna, om det blir mittback eller mittfältare. Men jag tror jag har bra koll på vad jag är bra på och vad jag behöver förbättra på de olika positionerna.

Du var inne på att ”Ante är given, det får man säga”.
– Han är den bästa jag har spelat med under min karriär. Han är fantastiskt duktig. Han är så jäkla bra på den öppnande passningar, det låter lite klyschigt men han sätter tempot i matcherna. Och han är bra på att göra sina lagkamrater bättre vilket är en jäkligt underskattad egenskap. Jag tror inte man kan hitta en bättre lagkapten än Ante.

På vilket sätt leder han?
– Han och ”Daja” (Daniel Sjölund) har betytt otroligt mycket senaste åren. Mycket på det sättet som alla inte ser, det vill säga utanför planen, i omklädningsrummet. De är två fantastiska förebilder och otroligt bra människor. De kommer vara väldigt saknade när de lämnar.
– De har skapat en kultur där det inte spelar någon roll vem du är. Junior, rutinerad, utifrån eller från egna leden, alla är lika mycket värde. Någon kanske är mer eller mindre stjärna utåt sett, men i gruppen är alla lika viktiga. Där är de otroliga.

Tror du att det här blivit en kultur som kan vara kvar i Norrköping under många år?
– Absolut, det tror jag verkligen. Jag tror den kommer leva kvar ett bra tag även efter Ante och ”Data”.

Du kritade på en lång förlängning med Norrköping i början av förra säsongen. Vad är IFK Norrköping för dig?
– Det är här jag växt upp och här jag vill utvecklas. Jag vill att IFK, den dagen jag säljs, ska tjäna bra med pengar på mig. Jag ser det här som en väldigt bra miljö att vara i och ta ytterligare steg. Det är ändå mitt lag, jag är uppväxt här, har varit bollkalle, stått i line up, gjort det mesta. Mina idoler när jag var liten var de som spelade i Norrköping, mestadels i superettan. Jag har varit i den här klubben i snart 17 år, fått spela i A-laget och vunnit SM-guld. Det är häftigt egentligen när jag tänker på det, man stannar upp för lite och tänker på sånt. Jag önskar jag gjorde det ännu mer.

Det ryktades att Malmö FF ville ha dig förra säsongen. Först duckade du det snyggt med att det var fokus på IFK Norrköping och sen att det var fokus på U21-landslaget under EM. Nu, med en månad kvar till första tävlingsmatchen är det väl inte så mycket ”duckningskompatibelt” fokus på någonting egentligen, så kan vi reda ut det där eller?
– Haha, alltså, jag måste börja med att säga att under U21-EM där kunde jag förstås sagt att jag inte visste något eller så men jag ville bara ha fokus på U21-EM. Men jag kan säga här och nu att det var inte nära. Jag snackade aldrig med Malmö FF om det.

Det blev ju en ganska stor grej som tillslut kom att handla om att Norrköping – och även flera klubbar – tagit beslut om att inte sälja (eller åtminstone inte till samma pris som till utländska klubbar) till MFF.
– Jag läser inte allting så jag hade inte riktigt koll på det. Men hela jag och MFF-grejen blev mycket större än det någonsin var. Själv har jag inga problem att hålla distans till sånt och jag påverkades inte överhuvudtaget.

På tal om att fokusera på U21-EM. Det blev ett jävla liv efter straffsituationen mot Polen.
– Ja, vi från Norrköping fick oss en känga där. I första matchen var det Linus (Wahlqvist) och sen var det min tur. Jag tycker första matchen kändes bra och samma sak i andra, fram till straffsituationen. Den drog jag på mig den och ja, det blev mål. Jag tyckte inte det var en så stor grej, spelar du mittback kommer du dra på dig straffar. Det finns inga mittbackar i hela världen som inte gör det. Sen kan man diskutera hur klumpigt det var. Och det är klart att jag tycker det var tråkigt, men skulle jag gräva ner mig efter det kan jag inte hålla på med fotboll. Misstag gör man.

Märkte du av att det var rätt tuff kritik mot dig hemifrån, dels i media men även i sociala medier?
– Lite. Det var snack om att jag hade pratat med psykolog efter matchen och så vilket jag blev ganska irriterad över. Jag fick en fråga om jag hade pratat med Daniel Ekvall, vår idrottspsykolog i Norrköping, och då svarade jag att vi skickat lite SMS som vi brukar göra efter matcher. Sen läser jag i tidningen att ”Dagerstål har träffat psykolog”.

Fick du några reaktioner från ”folket”?
– Jag fick en del meddelanden på Facebook där det stod att jag borde dö och lite sånt. Det är såklart inte jättekul men har de inte bättre liv än att de har tid med att sitta och skriva sånt till andra människor så är det mer synd om dem än om mig. Det var många oddstorskar också, som skrev att de förlorat si och så mycket pengar.

Svarar du?
– Nej. Jag läste inte ens alla, jag läste några stycken och sen fattar man vad poängen är och ja… det är inte superutvecklande att läsa deras ”feedback”.

Hur påverkar det?
– Det påverkar inte. Som sagt, det är inte superkul att läsa men samtidigt… säg den spelaren som aldrig tabbar sig, missar öppet mål, en avgörande passning, tappar boll i fel läge, eller vad det nu är. Det är tråkigt i stunden och några timmar efteråt men om man ska fastna i att gräma sig över sådant så ska man inte spela fotboll på den här nivån.

Vi avslutar med lite mer Norrköping. Det pratas bara som Malmö och AIK när det snackas SM-guld 2018. Ni har, hittills, för första gången på flera säsonger faktiskt fått behålla alla spelare ni velat. Hur bra är Norrköping 2018?
– Ganska starka skulle jag tro. Visst, MFF och AIK har rustat en del, men framför allt MFF har också tappat en del folk där till exempel ”AC” kanske var bäst i hela allsvenskan. Jag tror stenhårt på att det är en fördel att inte ha för stor rullians på spelare, se på Djurgården till exempel, det blev bra tillslut men det tog ett tag innan de fick ordning på det trots massor av namnkunniga nyförvärv. Det är lite samma känsla som inför 2015. Då hade vi fått behålla nästan alla spelare, vi kunde utveckla vårt spel i lugn och ro och bygga vidare på det vi hade. Ju mer man spelar tillsammans desto bättre blir man tillsammans. Man blir ett mycket bättre lag när spelarna känner varandra, vilken sport man en pratar om, det är ingen raketforskning direkt. Och ja, 2015 gick det ju rätt bra.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 30 juni
19:00 Piteå - Team TG Ettan norra
fredag 01 juli
19:00 GIF Sundsvall - Malmö Allsvenskan
lördag 02 juli
15:00 Dalkurd - Landskrona Superettan
15:00 Östersund - Utsikten Superettan
15:00 AIK - Mjällby Allsvenskan
17:00 Öster - Skövde AIK Superettan
17:30 Helsingborg - Kalmar Allsvenskan
18:00 Odd - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
01:30 Toronto FC - Seattle Sounders MLS
söndag 03 juli
04:00 Vancouver Whitecaps - Los Angeles FC MLS
13:00 Västerås SK - Brage Superettan
15:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan
15:00 AFC Eskilstuna - Brommapojkarna Superettan
15:00 Varberg - Värnamo Allsvenskan
17:30 Häcken - Elfsborg Allsvenskan
17:30 Norrköping - Sirius Allsvenskan
23:00 New York City FC - Atlanta United MLS
01:30 Columbus Crew - Philadelphia Union MLS
01:30 New England Revolution - FC Cincinnati MLS
måndag 04 juli
02:00 Sporting Kansas City - New York Red Bulls MLS
02:00 Minnesota United FC - Real Salt Lake MLS
02:30 Houston Dynamo - Charlotte MLS
02:30 Nashville SC - Portland Timbers MLS
03:00 San Jose Earthquakes - Chicago Fire MLS
19:00 Göteborg - Degerfors Allsvenskan
19:00 Trelleborg - Norrby Superettan
01:00 Orlando City SC - DC United MLS
tisdag 05 juli
03:00 FC Dallas - Inter Miami CF MLS
04:30 LA Galaxy - Montreal MLS
19:00 Örgryte - Örebro Superettan
19:00 Halmstad - Jönköping Superettan
onsdag 06 juli
19:00 Zambia - Tunisia Women African Championship Women
21:00 England - Österrike Dam EM damer
22:00 Togo Women - Kamerun Damer African Championship Women
torsdag 07 juli
21:00 Norge - Nordirland EM damer
fredag 08 juli
18:00 Spanien Damer - Finland EM damer
21:00 Tyskland Damer - Danmark Damer EM damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 11 7 3 1 8 24
2 AIK 13 7 3 3 3 24
3 Djurgårdens IF 12 6 3 3 15 21
4 Hammarby IF 11 6 3 2 11 21
5 Malmö FF 13 6 3 4 2 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 12 6 2 4 5 20
7 Mjällby AIF 12 5 4 3 2 19
8 IF Elfsborg 11 5 3 3 11 18
9 IFK Göteborg 11 5 2 4 2 17
10 IFK Norrköping 11 4 3 4 2 15
11 IK Sirius 11 4 2 5 -6 14
12 IFK Värnamo 11 3 3 5 -2 12
13 Varbergs BoIS 11 3 2 6 -11 11
14 GIF Sundsvall 12 3 0 9 -17 9
15 Degerfors IF 11 2 1 8 -15 7
16 Helsingborgs IF 13 1 3 9 -10 6

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten