Helsingborg chockade AIK – vann stort på Friends

AIK:s genrep mot Helsingborg blev en mardröm för de svartgula då superettanlaget från Skåne vann med 3-1 på Friends Arena. HIF ledde med hela 3-0 efter 67 minuter. 

AIK hade flera spelare borta på landslagsuppdrag: Tarik Elyounoussi, Ahmed Yasin och Oscar Linnér. Och i Linnérs frånvaro så fick nu nyförvärvet Budimir Janosevic chansen i mål för AIK.

I Rikard Norlings startelva fanns först Nabil Bahoui med, men en lättare känning gjorde att stjärnan i sista stund ströks från elvan. I stället in med unge talangen Bilal Hussein.

I samma elva mycket roligt att se Daniel Sundgren äntligen vara tillbaka efter den tuffa perioden.

Alexander Milosevic har varit sjuk i veckan och inledde därmed på bänken.

Pigg inledning på matchen, inte minst från gästerna som har en del supportrar på plats. En lurig frispark från talangen Max Svensson, i somras med och spelade U19-EM i Georgien, tvingade Budimir Janosevic att boxa till hörna, detta efter dryga tio minuter.

I den 16:e minuten spelade AIK snyggt och Kristoffer Olsson sköt, men det tunga högerskottet tätt över.

I den 23:e minuten var det nära igen för AIK när Rasmus Lindkvist spelade ner till en djupledslöpande Kristoffer Olsson som i sin tur passade snett inåt bakåt till Stefan Silva. Anfallaren fick kalasläge, men bollen lite för långt ifrån och i stället petade Silva bollen vidare till Bilal Hussein som tog emot bollen innan han sköt, men det var en riktig ärtbössa till avslut från den unga mittfältaren. Fint anfall av AIK!

Landslagets kapten Andreas Granqvist på plats på Friends Arena för att följa HIF, laget som han ansluter till efter VM. Mittbacken spelade i går 90 minuter i förlustmatchen mot Chile (1-2).

1-0 Helsingborg i den 31:a minuten. Mamudu Moro fintade bort Daniel Sundgren inne i straffområdet och sköt ett skott rakt upp i nättaket via ribban. Mycket vackert.

Olyckligt för AIK var att Moro i skottögonblicket även råkade sparka Rasmus Lindkvist som fick mycket ont. Båren kallades in, men Lindkvist klarade av att halta av banan med hjälp av AIK:s personal. Lindkvist kunde inte spela vidare och in i stället med Daniel Björkman från BK Forward som just nu tränar med Gnaget. Lindkvist med lindat knä. Jobbigt för både AIK och Lindkvist så klart, vänstervingen som så sent som i januari var iväg med landslaget i Abu Dhabi.

Sundgren upp som vänstervinge och Björkman in i försvaret.

Straff för AIK när Kristoffer Olsson knuffades omkull av Fredrik Liverstam i 45:e minuten. Straffen togs om hand av Nicolas Stefanelli, men argentinaren sköt utanför. Svagt och jobbigt för AIK att straffskyttet inte sitter. I cupsemin mot Djurgården lyckades Tarik Elyounoussi inte överlista Andreas Isaksson från elva meter.

När halvtidsvisslan ljöd buades AIK ut av hemmapubliken.

1 412 åskådare på plats på Friends Arena i dag.

Fantastisk räddning av Pär Hansson när Stefanelli från nära håll efter hörna sköt ett bra skott, men Hansson som var på väg åt fel håll fick upp en hand och var tillräckligt stark för att orka hålla emot skottet. Hansson kan ännu! Detta i den 53:e minuten. Nära att Stefanelli fick revanschera sig efter straffmissen.

2-0 Helsingborg! Efter en hörna från vänster damp bollen ner framför fötterna på Charlie Weberg som på volley sköt ett lurigt skott som smet in vid bortre stolpen. Janosevic reagerade sent och hade mycket folk framför sig. Målet efter timmen spelad.

Efter 2-0-baljan tre byten i AIK. Ut med Haukur Hauksson, Daniel Sundgren och Stefan Silva. In med Alexander Milosevic, Niklas Persson och Henok Goitom.

Bytena hjälpte föga för i den 67:e minuten kom även 3-0. Bjarnason svarade för en stark prestation när han felvänd och ensam mot AIK-försvaret ändå kom till skott. Janosevic räddade, men inte bättre än att Mikael Dahlberg kunde raka in returen. Vilket mardrömsgenrep för AIK!

Därefter tre byten i HIF. Ut med Liverstam, Moro och Bjarnason, in med Landgren, Seger och Almeida. Samtidigt Denni Avdic in för AIK som ersatte Kristoffer Olsson.

AIK replikerade sedan snabbt med en reducering. Goitom spelade fram till Avdic som från nära håll sköt rakt på Hansson, men Stefanelli dundrade in returen.

Byte i HIF i den 79:e minuten. Ut med Abubakari som verkar ha åkt på en muskelkänning. In i stället med Voelkerling Persson.

Kort därefter nytt HIF-byte. Ut med Max Svensson och in med Filip Sjöberg.

Jätteläge för AIK att reducera igen när Goitom i den 81:a minuten spelade fram Lundström som i sin tur passade snett inåt bakåt till Hussein, men talangen som mer eller mindre hade halva målet öppet sköt högt över. Svagt!

I slutskedet byttes Mikael Dahlberg ut. In i stället med Mårtensson. Även sent byte i AIK när Julian Larsson ersatte Nicolas Stefanelli.

Matchen slutade 3-1 till Helsingborg, ett mardrömsgenrep för AIK som nästa måndag tar emot Dalkurd i den allsvenska premiären hemma på Friends Arena. Helsingborg gästar Halmstad på Örjans Vall på lördag i superettanpremiären.

AIK:s startelva:

Budimir Janosevic – Daniel Sundgren, Per Karlsson, Haukur Haukson – Robert Lundström, Enoch Kofi Adu, Kristoffer Olsson, Bilal Hussein, Rasmus Lindkvist – Stefan Silva, Nicolas Stefanelli.

Bänken: Kenny Stamatopoulos (mv), Alexander Milosevic, Claus Rojo, Gustaf Lagerbielke, Julian Larsson, Leo Garroz, Daniel Björkman, Niklas Persson, Denni Avdic, Henok Goitom

Helsingborgs startelva:

30. Hansson 37. Thulin 3. Liverstam 21. Weberg 7. Randrup 14 Abubakari 10. Bojanic 8. Moro 16. Dahlberg 15. Svensson 99. Bjarnason

Avbytare: 1. Wejdrup 6. Landgren 34. Mårtensson 35. Seger 38. Voelkerling Persson 40. Almeida 41. Sjöberg

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten