PÅ FD: Linus Hallenius i lång intervju: “Jag är mycket lyckligare”

Ekonomisk kris och uträknade på upptaktsträffen. GIF Sundsvall har trots det fått en bra start på säsongen och är obesegrade. I en lång intervju med FD berättar lagkaptenen Linus Hallenius, 29, om den återfunna glädjen till fotbollen, hur han fortsätter växa i sin roll och om utlandsdrömmarna fortfarande finns där?
– Just nu trivs jag bara förbannat bra i Sundsvall och jag har inga problem att se mig själv spela här resten av karriären, säger han till FotbollDirekt.se. 

Bakom kulisserna är GIF Sundsvalls elitlicens hotad och klubben för en kamp mot klockan för att uppvisa ett positivt eget kapital innan årsskiftet.

Samtidigt gör Giffarna mycket rätt på fotbollsplanen just nu. Laget tippades som jumbo på den allsvenska upptaktsträffen men är ännu obesegrat – där man bland annat pressade svenska mästaren Malmö FF hemma på (numera) NP3 Arena.

I skadade målvakten Tommy Naurins frånvaro har Sundsvallssonen Linus Hallenius burit lagkaptensbindeln i samtliga matcher den här säsongen. Den Serie A-meriterade (Genoa) och förre Hammarbyanfallaren är hittills nöjd med lagets prestationer.

– Vi är obesegrade än så länge så det är klart att vi är relativt nöjda. En av sakerna vi pratat om i år är att vi i vår identitet ska vara svåra att slå och vi jobbar för att hålla nollan i så många matcher som möjligt. Nu har vi två nollor vilket vi är nöjda med, sen så är vi övertygade om att vi fortfarande har mycket att förbättra, säger han till FotbollDirekt.se.

Ni var nära att besegra Malmö FF – vad säger du om matcherna?

– Vi började med 0-0 mot Örebro där jag tycker vi är klart bättre än dem i andra halvlek. En typisk premiärmatch kan man säga. Sen har vi kryss med mersmak mot MFF (2-2) där vi lika gärna kunde vunnit. Därefter får vi vinna med 1-0 hemma mot Trelleborg där vi ska göra fler mål. Jag själv missar otroligt många lägen och vi ska döda matchen innan den ens blir spännande. Den enda matchen vi är lite missnöjda med är senast mot Dalkurd (2-2). De är bättre än oss i inledningen men vi tar oss tillbaka och kunde ha kvitterat innan paus. Nu fick vi oavgjort och är rätt nöjda med det.

Hur har ni hanterat de tuffa skadorna mot Chidi Omeje (korsband, borta hela säsongen) och Maic Sema som missar hela våren?

– Supertråkigt att vi haft otur med skador. Vi tappade Chidi hela säsongen och det känns jäkligt jobbigt för hela laget att han inte kan vara med något mer i år. Maic kom in sent men hade startat säsongen sjukt bra innan han gick sönder. En poängspelare som blir svår att ersätta naturligtvis.

LÄS MER: INTE OVANLIGT ATT VI BOTTENTIPPAS – EN JÄVLA MOROT

– Klart att det känns att en tunn trupp blir ännu tunnare. Vi har ju ett par spelare på skadelistan sedan tidigare också. Samtidigt har vi sagt att vi ska fokusera på spelarna som är friska och göra det bästa utav det.

Du fick hänga dit säsongens första mål mot Dalkurd. Vad säger du om dina egna insatser? 

– Jag kom tillbaka från skada veckan innan genrepet och hade ett snack med Joel (Cedergren) där vi kom fram till att jag får acceptera att jag inte skulle vara i full form direkt. Genrepet fick jag mer eller mindre bara härda mig igenom, sedan har det bara känts bättre och bättre för varje match. Jag är självklart besviken över att jag inte satt mina lägen, framförallt mot Trelleborg, men det var desto skönare att få sätta dit den mot Dalkurd i stället. Viktigt för självförtroendet.

Med Omeje och Sema borta, känner du en extra press att du måste leverera målen? 

– Nej, den press jag har på mig själv känner jag hela tiden. Jag ska göra det så bra som jag kan och sedan handlar det inte alltid om att göra mål och assist. Visst är det viktigt som anfallare, men så länge vi vinner så spelar det ingen roll vem av våra offensiva spelare som kliver fram.

Ni klarade kontraktet först i sista omgången i fjol. Är truppen starkare i år trots att ni inte haft några egentliga transferpengar att värva för? 

– Ja, jag är rätt säker på att vi kommer ta stora steg jämfört med förra året. Vi har bra spelare rent sportsligt men även som karaktärer. Vi har en mycket starkare grupp i år, där jag i fjol kunde uppleva att vi var mer spretiga. Vi har jobbat stenhårt med att vara ett starkt kollektiv och det tycker jag redan vi visade förra hösten.

– Vi kommer ha en jämnare lägstanivå och vara bra i flera matcher på rad. Nu är det tydligare att det är vinsterna vi spelar för och att vi behöver vara mer effektiva. Vi ska spela vårt spel, men finns det inte möjlighet till det så ska vi inte vara rädda för att slå en längre passning ibland. Det handlar om att inte bli naiva.

– Jag måste säga att jag är grymt imponerad av Urban (Hagblom, sportchef) som lyckats få ihop så bra värvningar. Det är inte lätt att hitta hög kvalitet på Bosmanspelare, men jag tror att många lockas av att vi har en bra miljö där vi spelar intressant fotboll som man kan utvecklas i. Det gör att vi kan få bra spelare trots att vi har en av Allsvenskans minsta omsättningar och inte några direkta jättelöner.

Ert spanska mittfält, framförallt David Batanero, har fått mycket beröm i inledningen på säsongen och efter en match sa du att du inte skulle vilja byta Giffarnas innermittfält mot något annat lags?

– Batanero fick visa upp sig lite redan i höstas där han visade vilken fin spelare han är och vilken passningsfot han har. Nu är han i ännu bättre slag och har även fått en radarpartner med Juanjo Ciercoles vid sin sida. Juanjo är mer en duellspelare som är aggressiv, samtidigt som han också är en bra passningsspelare. Jag tycker han får Batanero att höja sig ytterligare och de smittar av sig positivt på varandra eftersom de kompletterar varandra och har lätt att kommunicera.

Redan i höstas kändes det som att du klev fram och tog ett stort ansvar i klubben – både på och utanför planen. Hur ser du på din egen utveckling sen du kom tillbaka till Giffarna (2006-2009) från en tuff säsong i Helsingborg där ni åkte ur Allsvenskan 2016?  

– Jag har sagt till våra tränare att så mycket som jag kände att jag utvecklade förra året har jag nog aldrig känt sen jag blev elitspelare. Jag har haft en del otur tidigare år där jag under fyra år utomlands (Genoa, FC Lugano, Padova, FC Aarau) aldrig fick någon kontinuitet i vare sig träning eller match. Då är det klart att man tappar viktiga år i sin utveckling där.

– Nu har jag precis fyllt 29 år och hoppas och tror att jag har utveckling kvar i mig från de år jag missade av skador och annat. Det kanske är så att jag förlängt min karriär och kan få en senare utveckling än vanligt på grund av det.

Trivs du att spela med mycket ansvar?

– Jag har alltid gillat det och tycker det gått bra i de klubbar där jag fått mycket ansvar, så det har varit positivt för min utveckling. Att jag dessutom fått äran att vara lagkapten nu när Naurin varit borta är jävligt stort för mig. Det är jag stolt över och jag känner att jag vill vara en viktig del av vårt lag både på och utanför planen. Jag brinner mycket för GIF Sundsvall och känner att jag vill vara med på en resa där vi blir bättre på alla plan.

– Jag vill att det ska vara fullsatt och att folk ska tycka om vårt lag. Jag försöker hjälpa till med saker runt klubben även utanför fotbollsplanen, som att vara ute i skolor och att träffa sponsorer.

LÄS MER: ELITLICENSEN HOTAD FÖR GIFFARNA

Hur mycket mer har du i dig?

– Jag känner att jag fortfarande kan bli sjukt mycket bättre. Vi har som sagt skickliga innermittfältare som levererar bollar till mig i bra positioner. Det gör att jag måste bli ännu bättre på att göra något vettigt av det som uppstår. Det är skitkul och utvecklande.

– I höstas känner jag att jag fick en sportslig utveckling där jag fick spela kontinuerligt och sätta dit nån boll. Tränarna gav mig mycket ansvar där jag fick utlopp för min energi och mitt driv och som du sa försöker jag vara en pressande spelare som lägger ner mycket arbete även i försvaret.

Du gjorde ett par år utomlands men fick aldrig det stora genombrottet på grund av skadorna. Har du släppt utlandsdrömmarna eller vill du ut igen?

– Jag känner att jag aldrig varit lyckligare med min fotboll än jag är i dag. Jag går runt med ett leende på läpparna varje dag och känner att jag utvecklas och blir bättre. Samtidigt har jag aldrig varit hungrigare, haft mer förväntningar eller varit så spänd inför en säsong.

– Jag tror ju att jag kan göra något riktigt bra i år om jag får var frisk och prestera som jag vill. Då är jag övertygad om att jag kan prestera bra och att vi kommer vinna många matcher där jag bidrar med mål och poäng.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen 2020 så det känns som det ska mycket till om du lämnar inom snar framtid?

– Det ska jäkligt mycket till att jag skulle vilja röra mig från Sundsvall då jag vet att det viktigaste är att man är glad och lycklig. Den känslan byter jag inte bort för något annat. Tidigare har jag kanske varit utomlands mer för pengarnas skull.

– Samtidigt är fotboll alltid fotboll. Det kan gå snabbt och jag kan inte stå här och säga till dig att det är helt omöjligt att jag kommer flytta från Sundsvall. Helt ärligt tänker jag inte ens på det, men om jag skulle göra 20 mål och det finns något att ta ställning till efter säsongen så får man ju ta en funderare med sig själv och familjen, säger han och avslutar:

– Just nu trivs jag bara förbannat bra i Sundsvall och jag har inga problem att se mig själv spela här resten av karriären, så länge de vill ha mig kvar och jag håller måttet.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 30 januari
20:45 Udinese - Verona Serie A
20:45 Derby - West Ham FA-cupen
21:00 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
tisdag 31 januari
18:00 Paderborn - Stuttgart Tyska cupen
20:45 Union Berlin - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Birmingham - Blackburn FA-cupen
21:00 Newcastle - Southampton EFL-cupen
onsdag 01 februari
18:00 Leipzig - Hoffenheim Tyska cupen
19:00 Toulouse - Troyes Ligue 1
19:00 Nantes - Marseille Ligue 1
19:00 Reims - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - AC Ajaccio Ligue 1
19:00 Lille - Clermont Ligue 1
20:00 Maritimo - Porto Portugisiska ligan
20:45 Kilmarnock - Dundee Utd Skottland Premiership
20:45 Mainz - Bayern München Tyska cupen
21:00 Manchester U - Nottingham EFL-cupen
21:00 Lyon - Brest Ligue 1
21:00 Real Betis - Barcelona La Liga
21:00 Rennes - Strasbourg Ligue 1
21:00 Lens - Nice Ligue 1
21:00 Montpellier - Paris SG Ligue 1
21:00 Monaco - Auxerre Ligue 1
22:15 Arouca - Benfica Portugisiska ligan
22:15 Sporting Lissabon - Braga Portugisiska ligan
torsdag 02 februari
21:00 Real Madrid - Valencia La Liga
fredag 03 februari
18:30 Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
18:30 Sandhausen - Darmstadt 2. Bundesliga
20:30 Augsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Queen's Park - Ayr Skottland Championship
21:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
21:00 Malaga - Real Oviedo LaLiga2
21:00 Chelsea - Fulham Premier League
lördag 04 februari
12:00 GAIS - Varberg Träningsmatch
12:30 Leicester - Manchester City Women’s Super League
13:00 Jönköping - Helsingborg Träningsmatch
13:00 Eintracht Braunschweig - Heidenheim 2. Bundesliga
13:00 Kaiserslautern - Holstein Kiel 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Premier League
13:30 Norwich - Burnley Championship
14:00 Espanyol - Osasuna La Liga
15:00 Cremonese - Lecce Serie A
15:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Köln - Leipzig Bundesliga
15:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
16:00 Aston Villa - Leicester Premier League
16:00 Middlesbrough - Blackpool Championship
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:00 Manchester U - Crystal Palace Premier League
16:00 Brentford - Southampton Premier League
16:00 Brighton - Bournemouth Premier League
16:15 Elche - Villarreal La Liga
17:00 Paris SG - Toulouse Ligue 1
18:00 Roma - Empoli Serie A
18:30 Newcastle - West Ham Premier League
18:30 Atletico Madrid - Getafe La Liga
18:30 Borussia M'gladbach - Schalke Bundesliga
19:00 Troyes - Lyon Ligue 1
20:30 Greuther Furth - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Atalanta Serie A
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
söndag 05 februari
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
13:00 Clermont - Monaco Ligue 1
13:00 Potsdam - Bayern München Bundesliga damer
13:30 Magdeburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Chelsea Women’s Super League
13:30 Hansa Rostock - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 St Pauli - Hannover 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Real Madrid La Liga
15:00 Torino - Udinese Serie A
15:00 Auxerre - Reims Ligue 1
15:00 Nottingham - Leeds Premier League
15:00 AC Ajaccio - Nantes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Lorient - Angers Ligue 1
15:30 Stuttgart - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Girona - Valencia La Liga
17:05 Brest - Lens Ligue 1
17:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
17:30 Tottenham - Manchester C Premier League
18:00 Fiorentina - Bologna Serie A
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
19:00 Porto - Vizela Portugisiska ligan
19:45 West Ham - Arsenal Women’s Super League
20:45 Marseille - Nice Ligue 1
20:45 Inter - Milan Serie A
21:00 Barcelona - Sevilla La Liga
måndag 06 februari
18:30 Verona - Lazio Serie A
20:45 Monza - Sampdoria Serie A
21:00 Blackburn - Wigan Championship
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
22:15 Rio Ave - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
tisdag 07 februari
18:00 Sandhausen - Freiburg Tyska cupen
20:45 Eintracht Frankfurt - Darmstadt Tyska cupen
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Grimsby - Luton FA-cupen
20:45 Burnley - Ipswich FA-cupen
20:45 Fleetwood Town - Sheffield W FA-cupen
onsdag 08 februari
20:45 Sunderland - Fulham FA-cupen
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten