PÅ FD: Bajen ingen ”bubbla” – rankas här högre än AIK (alla siffror)

Hammarby-AIK i en match som blir den största hittills i år.
Bajen har chansen att på allvar gå loss i toppen. FD:s krönikör Magnus Österberg betygsätter här namn för namn, siffror som förstärker att Bajens framgångar inte ser ut som en bubbla.

FotbollDirekt.se var under fredagen på plats ute på Kanalplan, så väl som Karlberg. Jämte har här FD:s krönikör Magnus Österberg satt samman betyg på både Hammarby och AIK, sett till startelvorna Österberg själv tror på denna söndag på Tele2 arena.

Och det är Hammarby som tar hem det med siffrorna 43-42.
Ett Bajen som alltså innan säsongen inte var i närheten av topptips slår nu alltså en av de stora guldfavoriterna, betyg spelare för spelare.

HAMMARBY

Målvakt: Johan Wiland.
Betyg: 4+.
Kommentar: Otroligt stabil. Erfarenheten lyser. Betyder minst för Bajen vad Andreas Isaksson betyder för Djurgården.

Försvar: Simon Sandberg.
Betyg: 4.
Kommentar: Visar så många kvaliteter. På sätt och vis en skräll, sett till så snabbt han etablerat sig i ett Hammarby som inte bara är Hammarby, utan serieledarna Hammarby. I detta att vara så råtrygg; det tyder på så mycket klass.

Försvar: Mads Fenger.
Betyg: 3.
Kommentar: Kommer att bli en stor kraft. Har kapacitet för maxbetyg, dock inte där ännu efter så lång skadefrånvaro. Tror han blir mittback och Paulsen flyttas upp med Jeppe Andersens frånvaro.

Björn Paulsen.
Betyg: 4+.
Kommentar: Spelade som offensiv mittfältare i fjol. Kan det också. Nu förmodligen mer defensiv. Hans huvudspel, hans ledargärning för Hammarby och stoora arbetet.

Försvar: David Fällman.
Betyg: 4.
Kommentar: Vilken värvning. Inte ett misstag och han kommer att växa. Vi har inte sett allt. Inte spektakulär och lite i skuggan av Paulsen – men David är lika bra som honom.

Försvar: Mats Solheim.
Betyg: 3.
Kommentar: Oberäknelig. I fjol en tvåa, i år högre. Även Mats har växt. En attitydspelare som inte oroar sig för morgondagen.

Mittfält: Serge-Junior Martinsson Ngouali.
Betyg: 5 +.
Kommentar: Kan vara Hammarbys viktigaste spelare, ja, till och med snäppet före ett namn som Hamad. Nu till och med snäpp jämnare än i fjol. Håller för mig samma klass som Kristoffer Olsson. Absolut toppallsvenskt märke.

Mittfält: Muamer Tankovic.
Betyg: 4.
Kommentar: Visar potentialen han inte fick fram i fjol. Har snackat en hel del inför säsongen. Backar upp det nu och visar vad erfarenheten av utlandsåren gett honom och varför han länge spelade i en stark klubb som AZ i Holland. Kan än bättre.

Anfall: Pa Dibba.
Betyg: 5.
Kommentar: Leder allsvenska skytteligan. Då måste betyget bli det högsta. Har ju skapat så mycket genom åren men det är först nu han blivit coolare och med ett otroligt resultat så här långt. Upplever att han är lugnare och tryggare.

Anfall: Nikola Djurdjic.
Betyg: 4+.
Kommentar: Var tveksam till om han höll klassen. Senast i Sverige innan Hammarby, i MFF, kände jag att han hade tappat även om det bitvis var okej. Sedan problem i danska Randers. Men Djurdjic har ju inte förlorat det – han är ju snarast lika bra som när han var som bäst i Helsingborg. En värvning som kommer att ge Hammarby otroligt mycket.

Mittfält: Sander Svendsen.
Betyg: 3.
Kommentar: Inte mer än en trea. Haft det svårt inledningsvis men hade ett lovande inhopp mot MFF. Tror han får spela på nytt här mot AIK.

TOTALT BETYG FÖR HAMMARBY= 43 +.

AIK:

Målvakt: Budimir Janosevic.
Betyg: 3.
Kommentar: Kommer att växa om han håller i sin start. Axlat Linnér fint. Det är en bedrift att så snabbt komma in i det som han gjort efter ett långt skadeuppehåll. Bra huvud.

Försvar: Daniel Sundgren.
Betyg: 3+.
Kommentar: Han är ju inte där han var innan sina problem men det är stort bara att han spelar fotboll och gör det på så förhållandevis hög nivå.

Försvar: Alexander Milosevic.
Betyg: 4.
Kommentar: Blivit bättre. Började tveksamt. Nu allt bättre och inte långt i från när som bäst innan han lämnade AIK för Besiktas.

Försvar: Per Karlsson.
Betyg: 4.
Kommentar: Han är ju verkligen den han är. Har tappat lite mot i fjol när Nisse Johansson så hastigt försvann men ändå fortsatt så stabil i allt.

Försvar: Robin Jansson.
Betyg: 3+.
Kommentar: Ett betyg som är mer värt än en trea. Årets allsvenska skräll. Från division I till ordinarie i AIK. Lysande scoutarbete av AIK.

Mittfält: Kristoffer Olsson.
Betyg: 5+.
Kommentar: Måste få max. Aldrig varit så bra. Har tagit nästa steg. Håller landslagsklass. Nu värd 10 000 000-satsningen som gjordes på honom.

Mittfält: Anton Saletros.
Betyg: 3+.
Kommentar: Har ju vuxit och har gjort det genom sin tid i Ungern. Fysiskt, psykiskt. Och vi har inte sett allt.

Mittfält: Enoch Kofi Adu.
Betyg: 4+.
Kommentar: Här vidrör vi en femma också. Inte riktigt – men nästan. Extrem nytta för hela AIK. Glänser inte men snudd på AIK:s enskilt viktigaste namn.

Mittfält: Rasmus Lindqvist.
Betyg: 4.
Kommentar: Tillför så otroligt mycket. En allsvensk kantspelare som har en spets som är toppallsvensk. Om än ännu aningen ojämn.

Anfall: Nabil Bahoui.
Betyg: 5 -.
Kommentar: Nej, vi har ännu inte sett allt av Nabil men ändå faller jag för att ge honom ett toppbetyg. Gör redan otroliga saker. Egentligen för bra för allsvenskan. Måtte han få hålla sig skadefri. Och-och, han har ännu mer att visa.

Anfall: Henok Goitom:
Betyg: 4+.
Kommentar: En spelare som gör så många AIK-namn ännu bättre. Jag har inte sett Henok så här bra, inte ens innan han gick i väg utomlands.

TOTALT BETYG FÖR AIK= 42 +.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten