PÅ FD:”Otroligt mycket jobb väntar – vart tog Dahlberg-pengar vägen?”

AFC Eskilstuna tog den sista allsvenska platsen och tävlingssäsongen 2018 är över för de svenska serierna. Det har gått undan men det känns ändå länge sedan man tippade tabellen.  I den här andra delen handlar det om plats 9-16. 

Magnus Österberg tittar i två delar på säsongen som har gått. Allsvenskan under året och vår högsta serie för 2019.
Hur det slutade och kommenterar kring det både tips, utfallet och vad som väntar för kommande säsong. SÅ här såg del 1 från FotbollDirekts krönikör ut. 

Så här tippade Magnus Österberg ett par dagar innan premiären:

 1. AIK
 2. Malmö FF
 3. IFK Norrköping
 4. Östersunds FK
 5. Djurgården
 6. Hammarby
 7. BK Häcken
 8. IFK Göteborg
 9. IF Elfsborg
 10. IK Sirius
 11. Dalkurd
 12. Örebro SK
 13. Brommapojkarna
 14. GIF Sundsvall
 15. Kalmar FF
 16. Trelleborg

9. Örebro SK:

Magnus Österbergs kommentar:
– Det blev nedre halvan till slut för ÖSK med ett ganska tryggt avstånd ner till de obehagliga strecken men också en bra bit upp till den övre halvan. Det är också ganska förväntat att Örebro ligger i mitten och skvalpar. Jag hade tippat dem några placeringar ner (12:a) men ändå utan oro för att laget skulle trilla ur. Axel Kjäll håller på att bygga om ÖSK och i vanlig ordning är ekonomin en viktig faktor. Nahir Besara var kung under våren och väldigt nära en utlandsflytt under sommarfönstret. Den gick i stöpet (av någon outgrundlig anledning) och hösten blev inte lika produktiv rent poängmässigt.

Österberg om ÖSK 2019:
– Målvakten Oscar Jansson har två år kvar på sitt kontrakt men har genererat visst intresse från utlandet, han är en av allsvenskans allra bästa målvakter och så klart mycket viktig för Örebro. Frågan är om klubben har råd att säga nej om det kommer ett vettigt bud. Nahir Besara lär vara förlorad om man ska gå på magkänslan och tillsammans med Kennedy Igboananike är det ju han som producerat framåt. Nordin Gerzic blir kvar vilket är absolut nödvändigt och kanske kan de fynda spelare som passar i modellen. Viktor Prodell som ej blir kvar i Elfsborg kanske skulle vara något? Känslan är att nästa säsong blir något liknande, möjligen aningen tuffare än i år..

10. Kalmar FF:

Magnus Österbergs kommentar:
– Det är inte varje vecka som KFF stjäl rubrikerna men den här säsongen har det varit lite annorlunda. Först sjukskrev sig Nanne Bergstrand, Henrik Rydström fick ta över. Sen fick Rydström kalla handen under minst sagt amatörmässiga former och det blev rubriker igen. Nu har styrelsefolk fått packa ihop efter det taffliga agerandet och ett nytt extrainsatt årsmöte är på agendan. Det behövs lugn och ro och ett omtag kring Guldfågeln Arena för att rubrikerna ska vända till det positiva hållet. Resultaten uteblev och på rent sportsliga grunder är det inte galet att fundera över vem som ska träna laget, utan att på något sätt skylla utfallet på Henrik Rydström

Österberg om KFF 2019:
– Det finns trots allt ljusglimtar som bokstavligen stavas framtidstro: Många unga spelare har fått speltid och chansen att växa in i den allsvenska kostymen. Med rätt man vid rodret, Rasmus Elm på planen (hur lite kan en spelare egentligen träna och ända vara oumbärlig?) så kan det sakta vända uppåt. Det är långt till toppen och inget man ska tänka på nästa säsong, det handlar mer om en ny start med lite mindre rubriker, Kalmar FF mår bäst när de får jobba på ostört.

11. IFK Göteborg:

Magnus Österbergs kommentar:
– Oj oj, det är mycket jobb kvar att göra för Blåvitt för att det här ska bli något för den översta tredjedelen av tabellen igen. Mats Gren var omskriven och i ett par stycken också kontroversiell, dessvärre utan att vara i närheten av att vara lyckosam. Gren är historia och ska inte heller lastas för allt underligt som skett även om han ju varit en del av det.  Ekonomin som varit i fritt fall har så klart avspeglat sig i i truppens kvalitet och det är där skon klämmer.  Pengarna som kom in efter försäljningen av Pontus Dahlberg (till Watford) försvann mer eller mindre i ett svart hål, vad det verkar. Ändå en affär som ska ha givit 35 miljoner men ändå ett IFK som inte verkar vara i närhet av en större satsning. Sebastian Eriksson försvann. Gustav Engvall producerade inte alls. Tränaren Poya Asbaghi har försökt och försökt, visat tålamod och vädjat om tid. Men det är tufft i en klubb där kraven fortsatt är på en nivå så långt tillbaka att minnet sviktar för de flesta. Tills slut fick man välja en annan väg, ett annat spelsätt för att bryta mönstret och klara ut de värsta problemen.

Österberg om Blåvitt 2019:
– Poya är kvar, nu med Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson som assisterande tränare. Jonas Olsson har kommit in som sportchef. Det skrivs och hoppas på hemvändande stjärnor med hjärta för klubben. Jag förstår det, men samtidigt måste IFK Göteborg se längre än en eller två säsonger. Sedan länge har man en väldigt bra egen akademi där spelare odlas varje dag, den måste man bygga vidare på. Man måste visa med tydlighet vilket håll man ska gå mot: mot Poyas ”nytänkande” eller det ”gamla” lite mer raka. Det går inte att vara otydliga längre, då blir 2019 minst lika jobbigt.

12. IF Elfsborg:

Magnus Österbergs kommentar:
– I skuggan av IFK Göteborgs problem har det inte varit ett uns piggare tongångar i Borås. Jag har under så många år trott att laget ska lyfta igen men inför den här säsongen valde jag att plocka bort laget från diskussionerna om placeringar på övre halvan. Jag borde ha sänkt mitt tips ytterligare för det här var ju ännu sämre. Jimmy Thelin har likt kollegan i Blåvitt kommit till gammal mark med nya tankar. Någonstans har det krockat och spårat ur i fel riktning.

Österberg om Elfsborg 2019:
– Det finns potential i truppen, det vill jag absolut hävda, men den måste man få ut mycket mer av. Jesper Karlsson som värvades från Falkenberg är en spelare som inte alls ”flugit” på det sätt många trodde. Emir Bajrami tvingas lägga av då kroppen inte längre håller och Simon Lundevall hänger i luften. Viktor Prodell får lämna. Offensivt måste det hända mycket och nästan samma känsla gäller för defensiven. Klubben har inte råd med ännu en säsong av 2018 års karaktär, för då tror jag att det kan gå riktigt illa.

13. IK Sirius:

Magnus Österbergs kommentar:
– Skadorna avlöste varandra och våren blev tuff. Joshua Wicks förehavanden satte klubben i en mardrömslik målvaktssituation något som självklart bidrog till en svag inledning. Uppsala-tåget tuffade så småningom igång och Philip Haglund och Moses Ogbu var väl två av de mest drivande i den vändningen. Till sist blev det nytt kontrakt och fortsatt allsvenskt spel och mer än så tycker jag inte att man kan kräva.

Österberg om Sirius 2019:
– Trotjänarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnade efter sin sjunde säsong i klubben de tagit från division ett till etablerat allsvenskt lag för att ta över den allsvenska konkurrenten Djurgården. Det ska de ha stort beröm för. Ola Andersson är tillbaka som sportchef och nya tränare ska tillsättas. Mirza Jelecak som redan finns i staben kommer att ingå även fortsättningsvis, frågan är i vilken roll? Någon stor ekonomi finns det inte att jobba med men grunden för ett skapligt 2019 finns ändå där. Mycket nytt i ledningen gör det svårt att förutse vilken riktning det pekar när man ska in på sin nya arena.

14. IF Brommapojkarna:

Magnus Österbergs kommentar:
– Likt Kalmar är BP sällan rubrikernas förening och när man nu blev det var det ingen rolig historia som rullades upp. Den portugisiske tränaren Luis Pimentas ledarskap verkar ha gått rejält överstyr och sportchef Majstorovic visade inte direkt handlingskraft. Båda två fick lämna i klubben i efterspelet av detta. Med nya ledare och en stukad spelartrupp tog det tid att samla kraft för att prestera på planen. Roberth Björknesjö fick igång laget, vi fick se Jack Lahne slå igenom och man knep en kvalplats, en sista livlina. Lahne fortsatte att sätta sig själv på kartan när han rullade in målet i den första matchen, men efter en ribbträff från den raketsnabbe tonåringen blev det ändå ett tårfyllt slut och degradering till superettan.

Österberg om BP 2019:
– Det här kritas ner bara ett par timmar efter att degraderingen är ett faktum och det är svårt att veta vad som väntar nu. Spelartruppen som finns kontrakterad idag är väldigt långt ifrån det BP vi är vana vid, det brukar vara hög procent ”egenproducerat”. Några av spelarna kommer säkert lämna, några andra kanske har klausuler, vad vet jag? Det jag vet är att Björknesjö ”kan” superettan och att det lär bli en lite annan prägel på truppen nästa säsong. Ledarskapet lär inte vålla tråkiga rubriker och jag tror att BP får lugn och ro igen. Sportsligt blir jag ytterst förvånad om inte BP finns med i den allra yttersta toppen nästa säsong. Är det något den här klubben har gjort till vana de senaste åren är det att åka hiss mellan divisionerna, och det är möjligt att det blir så igen. Isåfall såklart tillbaka till allsvenskan.

15. Dalkurds FF:

Magnus Österbergs kommentar:
– Nej det gick inte hela vägen, den allsvenska nykomlingen fick ta hissen ned en division efter bara en säsong. Det började illa med stökiga problem runt tränarfrågan och en ägare som så småningom drog tillbaka sin finansiering. Det gjorde ekonomin till en kärnfråga och då ”tvingades” man sälja Mohammed Buya Touray och i samma veva som han satte sig på flyget utomlands flög Dalkurds chanser till allsvenskt kontrakt. Dessutom gjorde man sig av med flera andra spelare av betydande karaktär, allt för att föreningen inte skulle äventyras. Fullt förståeligt. Nu blir det ett tufft jobb att ta sig tillbaka så snart som möjligt och det återstår att se hur man väljer att bygga sin trupp inför 2019.

Österberg om Dalkurd 2019:
– Det lär inte rasa in lika många namnstarka värvningar inför nästa säsong och exakt hur verksamheten (och vart) den ska bedrivas har jag inte koll på. Träningar i Uppsala, matcher i Gävle. Det är självklart inte de bästa förutsättningarna. Klubben har tagit sig upp i finrummet i raketfart och den här säsongen måste betraktas som den första motgången. Det gäller att vara smarta nu och hitta en långsiktighet i det man gör, inte minst när man ska bygga truppen.

16.Trelleborgs FF:

Magnus Österbergs kommentar:
– En annan nykomling som bara fick njuta av den allsvenska skenet en säsong denna gång. Korsbandsskadan på Salif Camara Jönsson blev ödesdigert och utan honom blev det allt för tufft att hänga kvar. Med lån från Malmö FF och allmänt smarta värvningar blev budgetbygget ändå för tunt i det långa loppet. Tränaren Patrick Winqvist har gjort ett lysande jobb och tagit klubben hela vägen från division ett till allsvenskan och att han sparkades efter säsongen kan jag inte begripa. Vilken tränare i hela världen hade gjort ett bättre jobb med befintlig trupp? Om TFF inte är allsvenskt med Winqvist vid rodret är man det definitivt inte det utan heller. Jag tippade laget som jumbo och så blev det.

Österberg om TFF 2019:

– Superettan väntar och det blir ingen enkel resa för Trelleborg. En allsvensk säsong har gett spelare chansen att visa upp sig på den största svenska scenen, det brukar innebära intresse från annat allsvenskt håll. Winqvist har gjort ett strålande jobb och hans kopplingar till MFF har gett många fina möjligheter när man kunnat låna in unga spelare från Malmö. Det är väl inte omöjligt att någon annan med den kopplingen tillsätts men annars kommer det att påverka truppens kvalitet, med garanti. Jag tror att TFF kan få en obehaglig överraskning nästa år. Det kan bli ett tufft år.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 03 februari
18:30 Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
18:30 Sandhausen - Darmstadt 2. Bundesliga
20:30 Augsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Queen's Park - Ayr Skottland Championship
21:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
21:00 Malaga - Real Oviedo LaLiga2
21:00 Chelsea - Fulham Premier League
lördag 04 februari
12:00 GAIS - Varberg Träningsmatch
12:30 Como - Roma Serie A, damer
12:30 Leicester - Manchester City Women’s Super League
13:00 Regensburg - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:00 Jönköping - Helsingborg Träningsmatch
13:00 Eintracht Braunschweig - Heidenheim 2. Bundesliga
13:00 Kaiserslautern - Kiel 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Premier League
13:30 Norwich - Burnley Championship
14:00 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga damer
14:00 Espanyol - Osasuna La Liga
14:30 Juventus - Milan Serie A, damer
15:00 Cremonese - Lecce Serie A
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
15:30 Köln - Leipzig Bundesliga
15:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
16:00 Brentford - Southampton Premier League
16:00 Brighton - Bournemouth Premier League
16:00 Manchester U - Crystal Palace Premier League
16:00 Middlesbrough - Blackpool Championship
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:00 Aston Villa - Leicester Premier League
16:15 Elche - Villarreal La Liga
17:00 Paris SG - Toulouse Ligue 1
18:00 Roma - Empoli Serie A
18:30 Atletico Madrid - Getafe La Liga
18:30 Newcastle - West Ham Premier League
18:30 Borussia M'gladbach - Schalke Bundesliga
19:00 Troyes - Lyon Ligue 1
19:00 Benfica - Casa Pia Portugisiska ligan
20:30 Greuther Furth - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Atalanta Serie A
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
söndag 05 februari
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 Clermont - Monaco Ligue 1
13:00 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
13:00 Potsdam - Bayern München Bundesliga damer
13:30 Hansa Rostock - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 St Pauli - Hannover 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Chelsea Women’s Super League
14:00 Mallorca - Real Madrid La Liga
14:30 Feyenoord - PSV Eredivisie
15:00 Torino - Udinese Serie A
15:00 Lorient - Angers Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Auxerre - Reims Ligue 1
15:00 Nottingham - Leeds Premier League
15:00 AC Ajaccio - Nantes Ligue 1
15:30 Stuttgart - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Girona - Valencia La Liga
17:05 Brest - Lens Ligue 1
17:30 Tottenham - Manchester C Premier League
17:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
18:00 Fiorentina - Bologna Serie A
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
19:00 Porto - Vizela Portugisiska ligan
19:45 West Ham - Arsenal Women’s Super League
20:45 Inter - Milan Serie A
20:45 Marseille - Nice Ligue 1
21:00 Barcelona - Sevilla La Liga
måndag 06 februari
18:30 Verona - Lazio Serie A
20:45 Monza - Sampdoria Serie A
21:00 Blackburn - Wigan Championship
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
22:15 Rio Ave - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
tisdag 07 februari
18:00 Sandhausen - Freiburg Tyska cupen
20:00 Hibernian U19 - Borussia Dortmund U19 UEFA Youth League
20:45 Sheffield U - Wrexham FA-cupen
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Eintracht Frankfurt - Darmstadt Tyska cupen
20:45 Grimsby - Luton FA-cupen
20:45 Burnley - Ipswich FA-cupen
20:45 Fleetwood Town - Sheffield W FA-cupen
onsdag 08 februari
16:00 Genk U19 - Juventus U19 UEFA Youth League
18:00 Nürnberg - Fortuna Düsseldorf Tyska cupen
20:45 Bochum - Borussia Dortmund Tyska cupen
20:45 Sunderland - Fulham FA-cupen
21:00 Manchester U - Leeds Premier League
torsdag 09 februari
18:45 Twente - Ajax Nederländska cupen
fredag 10 februari
15:00 Örebro - Jönköping Träningsmatch
17:00 Zamalek - CR Belouizdad CAF Champions League
17:00 Zamalek - CR Belouizdad CAF Champions League
18:30 Arminia Bielefeld - Hansa Rostock 2. Bundesliga
18:30 Karlsruhe - Greuther Furth 2. Bundesliga
20:30 Schalke - Wolfsburg Bundesliga
20:45 Milan - Torino Serie A
21:00 Cadiz - Girona La Liga
21:00 Granada - Tenerife LaLiga2
21:00 Birmingham - West Bromwich Championship
21:00 Nice - AC Ajaccio Ligue 1
lördag 11 februari
13:00 Nürnberg - Regensburg 2. Bundesliga
13:00 Hannover - Paderborn 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Magdeburg 2. Bundesliga
13:30 West Ham - Chelsea Premier League
14:00 Mamelodi Sundowns - Al Hilal Omdurman CAF Champions League
14:00 Petro Atletico - JS Kabylie CAF Champions League
15:30 Hoffenheim - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Bayern München - Bochum Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Mainz - Augsburg Bundesliga
16:00 Leicester - Tottenham Premier League
16:00 Arsenal - Brentford Premier League
16:00 Wigan - Huddersfield Championship
16:15 Almeria - Real Betis La Liga
17:00 Horoya - Simba Sports Club CAF Champions League
17:00 Esperance de Tunis - Al Merreikh CAF Champions League
18:30 Bournemouth - Newcastle Premier League
20:00 Raja Casablanca - Vipers SC CAF Champions League
20:30 Heidenheim - Hamburg 2. Bundesliga
21:00 Valencia - Athletic Bilbao La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten