Sök
Allsvenskan

Giffarnas sportchef: "Tony är vad vi behöver"

SUNDSVALL. Tio år efter att han sparkats av Hammarby är Tony Gustavsson tillbaka i allsvenskan. Uppdraget är kort och koncist: Rädda kvar GIF Sundsvall i serien. FD träffade sportchefen Urban Hagblom som berättar om varför Giffarna gick för Gustavsson, känslan att sparka Joel Cedergren och vikten av att inte åka ur. 
– Det här är vad vi behöver i det här skedet med en tabellposition där vi är sist, säger han till FotbollDirekt.se. 

Intresset var stort för att höra Tony Gustavssons första ord som ny tränare i GIF Sundsvall. Hemmasonen började med att ta alla journalister i hand, tackade för att medierna respekterat att han fick hålla en stängd träning, och när han satte sig vid podiet brände han av en lika passionerad som inspirerande monolog. Om varför han tog uppdraget, stoltheten av att träna laget från hans hemstad, hur krisen ska vändas till nytt kontrakt och att han aldrig hade tagit jobbet om han inte trodde på det. 

– Jag fick en del kommentarer från min nära omgivning, att vad ska du upp dit och göra? De ligger sist i allsvenskan? Jag har alltid haft en tanke på att komma hem. Tajmingen är dock kanske annorlunda mot det jag tänkt mig. Jag har Sundsvall att tacka allt för det jag upplevt som spelare och tränare. Det är tack vare uppfostran jag fått här i Sundsvall. Jag satt själv här på rad fem och vet vad det betyder att ha allsvensk fotboll här i regionen. Om GIF gör bedömningen att jag är den som kan göra skillnaden om allsvenskt spel 2020 så är jag skyldig och stolt över att göra det. 

– Ni kommer att få se en passionerad tränare i den tekniska zonen. Jag ska vara den extra dunken soppa i den här allsvenska Ferrarin, sa Gustavsson på presskonferensen på måndagen

Det var i fredags som GIF Sundsvall gick ut med att Joel Cedergren, succétränare så sent som förra säsongen, får sparken. Två segrar på 21 matcher gick inte att försvara längre. Mot IFK Göteborg (0-2) leddes laget av assistenterna Andreas Pettersson och Henrik Åhnstrand men från och med den här veckan är det alltså den förre Hammarbytränaren (2006-2009) och både OS- och VM-guldmedaljören (USA:s damer) som tränar klubben. 

Sportchefen Urban Hagblom var belåten över att ha övertygat sitt förstaval till att ta jobbet säsongen ut. 

– Jag har historiskt sett haft en bra dialog med Tony utifrån hans bakgrund. Men det är väl så att när GIF Sundsvall fattade beslut om att vi måste genomföra en förändring så var det vårt absoluta förstaalternativ som vi såg hade kvaliteterna som vi sökte. Både fotbollstaktiskt och personlighetsmässigt har Tony vad en grupp behöver i de här läget, säger han till FotbollDirekt.se.  

– Då var det direktkontakt med Tony och eftersom jag visste att han är tillgänglig, eftersom det inte hänt så mycket efter VM-guldet, så hittade vi lösningar rätt så snabbt då han kände utmaningen att få göra något riktigt spännande i Sundsvall - som är oerhört viktigt för honom - utifrån att han kommer från staden och vet vad ett allsvenskt fotbollslag betyder för regionen. Självklart så ser han en stor utmaning i att bli en viktig faktor i att det blir allsvensk fotboll här nästa år. 

Han kommer in med stor passion bara här på presskonferensen. Är det vad gruppen behöver också?

– Så är det och det är vad vi behöver i det här skedet med en tabellposition där vi är sist. Det man kan se är att det är många lag som gjort mindre bra resultat. Det är många lag som slåss om det så möjligheterna finns precis som många slåss om SM-guldet.

En del fans tycker nog att ni kunde förändrat tidigare?

– Det kan man alltid diskutera men det har funnits en stark tro på det projekt som vi jobbat med och som Joel lett på ett fantastiskt sätt under alla åren. Vi hade en tro på att det skulle gå att vända, men till syvende och sist så kommer en dagen D när inte möjligheterna finns. För hur det än är så har vi bara vunnit två matcher på 22 omgångar så sannolikheten att det ska vända utan en förändring kanske inte är så stor om du inte gör något. Joel var kanske mer inne på att inte göra så stora förändringar. 

Hur tufft var det att ta beslutet med tanke på Joels status i klubben med många år här både som spelare och ledare?

– Det är klart har varit ett oerhört tufft och känslomässigt beslut, samtidigt vet alla om hur den här branschen fungerar. Joel har varit oerhört professionell och det har varit en öppen och ärlig dialog under hela resan. Han har varit med och lagt den här grunden så..., säger Hagblom och samlar tankarna.

– Jag vet inte om det blev ett svar. Klart att det är speciellt. Han har varit ledare är i klubben i tio år där jag har varit den som rekryterat honom som ledare. Men så är det. 

Tror du att ni kommer kunna ta en kaffe med varandra i närtid?

– Ja, absolut. Det kan vi definitivt. Så det är inga konstigheter. Vi får se, det finns kanske andra roller för honom i föreningen i framtiden om han väljer att vara kvar i Sundsvall. Det kan jag mycket väl tänka mig. Sen kommer han att vara attraktiv för andra med sina kvaliteter också. 

Ni skrev bara säsongen ut med Gustavsson. Varför är ni inte mer långsiktiga?

– Nej, men det handlar om att vi behövde ta snabba beslut. Då handlar det om en korttidslösning men självklart har vi också pratat om en längre framtid här. Sen är det en process som kan dra ut på tiden och då kände vi snarare att vi behöver kommer överens direkt. Under höstens resa får vi tid på oss att prata framtiden om det är så att vi båda känner att vi är rätt för varandra. 

Det blir inte sparka-spring-fotboll bara för att göra resultat lät det som?

– Nej, det tror jag inte. Annars hade inte han varit här. För det går inte att ha honom här i så fall eftersom vi handplockat spelare för det här spelsystemet. Därför kan man inte tro att vi ska dunka långt och vinna andrabollar för att ta våra poäng. Den typen av spelare har vi inte. Det gäller att anpassa spelidén efter de kvaliteter som spelarna har. 

Tony har inte varit tränare på allsvensk nivå sedan 2009. Är det något som bekymrar dig?

– Nej, det är det absolut inte. Med hans kvaliteter som ledare och hans kvaliteter utifrån hans fotbollskunnande så är jag inte ett dugg orolig för det. 

Ni är hårt pressade i tabellen och kämpar med ekonomin. Hur viktigt är det för Gif Sundsvall att kontraktet säkras i höst?

– Det är viktigt. Men - och det här kanske låter trist - är det något vi har erfarenhet av så är det av att vara i de här situationerna och vi kommer att hantera det även om det inte skulle gå. Då ser vi till att så snabbt som möjligt spela allsvenskt igen. Men självklart är det för oss, precis som jag tror att det är för de flesta klubbarna, en sån oerhörd ekonomisk skillnad mellan serierna. Det handlar om att skapa en trovärdighet här som vi jobbat med i många år och det är klart att den får sig en snyting om vi inte spelar allsvenskt. Så det är viktigt. 

Ni står inte och faller med allsvensk existens?

– Nej, nej, nej. Så är det inte. Det handlar om att inte dra på sig för stora underskott om du åker ur. För då kan det ta lång tid att komma tillbaka. Men vi har under lång tid valt att satsa på vår akademi som gör att vi står inte och faller med vissa spelare, då har vi en mängd spelare som kanske får möjligheten tidigare. Sen kanske de inte har möjligheter att vara de spelarna i allsvenskan, men bara i år har två unga talanger fått chansen att debutera. Vi har en mängd oerhört spännande killar och ger vi dem tid så kommer det att bli allsvenska spelare. Det är jag helt säker på. 

Gustavsson får ladda för nästa match under landslagsuppehållet. Vad betyder det att han får lite lugn och ro inför debuten?

– Det är väldigt kort om tid men det är klart att uppehållet kommer lägligt. Han har ändå 14 dagar på sig att sätta mer av sin prägel på det och jobba med förändringarna som vi behöver få till redan inför Örebro borta.  


GIF Sundsvalls avslutning i allsvenskan: 

Örebro (b)
Djurgården (h)
Kalmar (b)
Sirius (h)
Norrköping (h)
AFC Eskilstuna (b)
Helsingborg (h)
AIK (b)


Fotnot: Imorgon publiceras en längre intervju med Tony Gustavsson på FotbollDirekt.se.
Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 25 februari
21:00 Chelsea - Bayern München EUROPA: Champions League
21:00 Napoli - Barcelona EUROPA: Champions League
torsdag 27 februari
18:55 Gent - Roma UEFA Europa League
18:55 FC Porto - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Manchester U - Club Brügge UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Olympiakos UEFA Europa League
lördag 29 februari
12:30 Sirius - Västerås SK Svenska Cupen
12:30 Sollentuna FK - IFK Göteborg Svenska Cupen
13:00 Erzgebirge Aue - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
13:30 Brighton - Crystal Palace Premier League
14:30 Eskilsminne IF - Häcken Svenska Cupen
14:30 Östersund - GAIS Svenska Cupen
15:00 Lazio - Bologna Serie A
16:00 West Ham - Southampton Premier League
16:00 Newcastle - Burnley Premier League
16:00 Esbjerg - FC Nordsjälland Superligaen
16:00 Bournemouth - Chelsea Premier League
16:00 Valencia - Real Betis La Liga
16:30 Oskarshamns AIK - Elfsborg Svenska Cupen
16:30 Örebro SK - IK Brage Svenska Cupen
18:00 Waasland-Beveren - Anderlecht Belgien Jupiler League
18:00 Udinese - Fiorentina Serie A
18:30 Watford - Liverpool Premier League
19:45 Zwolle - Vitesse Eredivisie
20:00 Toulouse - Rennes Ligue 1
20:00 Brest - Angers Ligue 1
20:00 Monaco - Reims Ligue 1
20:45 Napoli - Torino Serie A
21:00 Montreal Impact - New England Revolution MLS
21:30 Houston Dynamo - LA Galaxy MLS
23:30 San Jose Earthquakes - Toronto FC MLS
00:00 FC Dallas - Philadelphia Union MLS
00:00 Orlando City SC - Real Salt Lake MLS
söndag 01 mars
12:00 AC Horsens - Randers FC Superligaen
12:00 Sevilla - Osasuna La Liga
12:30 Tvååkers IF - IFK Norrköping Svenska Cupen
12:30 Falkenberg - Halmstad Svenska Cupen
12:30 Milan - Genoa Serie A
13:00 Coventry - Sunderland England League One
13:30 Union Berlin - Wolfsburg Bundesliga
14:00 Athletic Bilbao - Villarreal La Liga
14:00 Duisburg Damer - Bayern München Damer Bundesliga Damer
14:30 Kalmar FF - Jönköpings Södra Svenska Cupen
14:30 Örgryte IS - AIK Svenska Cupen
14:30 FK Karlskrona - Malmö FF Svenska Cupen
14:30 Genk - Club Brügge Belgien Jupiler League
14:30 AFC Eskilstuna - Syrianska FC Svenska Cupen
15:00 Nantes - Lille Ligue 1
15:00 Sassuolo - Brescia Serie A
15:00 Lecce - Atalanta Serie A
15:00 Parma - SPAL Serie A
15:00 Tottenham - Wolverhampton Premier League
15:00 Everton - Manchester U Premier League
15:30 RB Leipzig - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:00 Espanyol - Atletico Madrid La Liga
16:30 Brommapojkarna - Hammarby Svenska Cupen
16:30 GIF Sundsvall - Varbergs BoIS FC Svenska Cupen
17:00 Bordeaux - Nice Ligue 1
17:30 Aston Villa - Manchester City England EFL Cup
18:00 FC Köpenhamn - Ålborg Superligaen
18:00 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
18:00 Charleroi - Standard Liege Belgien Jupiler League
18:00 Cagliari - Roma Serie A
18:30 Columbus Crew - New York City FC MLS
18:30 Mallorca - Getafe La Liga
19:00 New York Red Bulls - FC Cincinnati MLS
20:00 Ajax - AZ Alkmaar Eredivisie
20:45 Juventus - Inter Serie A
21:00 Seattle Sounders - Chicago Fire MLS
21:00 Lyon - St Etienne Ligue 1
21:00 Real Madrid - Barcelona La Liga
23:30 Los Angeles FC - Inter Miami CF MLS
måndag 02 mars
01:35 Portland Timbers - Minnesota United FC MLS
19:00 FC Midtjylland - SönderjyskE Superligaen
19:00 Sandvikens IF - Djurgården Svenska Cupen
19:00 Mjällby AIF - Dalkurd FF Svenska Cupen
20:45 Portsmouth - Arsenal FA-cupen
20:45 Middlesbrough - Nottingham Forest Championship
20:45 Sampdoria - Verona Serie A
tisdag 03 mars
14:00 Inter U19 - Rennes U19 UEFA Youth League
16:00 Benfica U19 - Liverpool U19 UEFA Youth League
18:30 Saarbrucken - Fortuna Düsseldorf Tyska cupen
20:45 Hibernian - Hearts Skottland Premiership
20:45 Schalke - Bayern München Tyska cupen
20:45 Chelsea - Liverpool FA-cupen
21:00 West Bromwich - Newcastle FA-cupen
21:00 Reading - Sheffield U FA-cupen
onsdag 04 mars
14:00 Bayern München U19 - Dinamo Zagreb U19 UEFA Youth League
16:00 Juventus U19 - Real Madrid U19 UEFA Youth League
16:00 Röda Stjärnan U19 - Midtjylland U19 UEFA Youth League
17:30 Tyskland Damer - Sverige Damer Algarve Cup
18:30 Bayer Leverkusen - Union Berlin Tyska cupen
20:45 Sheffield Wednesday - Manchester City FA-cupen
20:45 Tottenham - Norwich FA-cupen
20:45 Leicester - Birmingham FA-cupen
20:45 Livingston - Celtic Skottland Premiership
20:45 Eintracht Frankfurt - Werder Bremen Tyska cupen
21:10 Lyon - Paris SG Franska Cupen
torsdag 05 mars
20:45 Derby County - Manchester U FA-cupen
20:55 St Etienne - Rennes Franska Cupen
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten