Sök
Sverige

FD listar elva brödrapar - har du koll på alla?

Svensk fotboll har haft en hel del brödrapar som till exempel Elm-trion i Kalmar och bröderna Andersson i MFF. Men vilka andra bröder har funnits på planen? FotbollDirekt har tittat närmare på detta och listat elva kända och mindre kända brödrapar. 

Bröder i svensk fotboll har alltid varit något speciellt. Kanske framför allt när de mött varandra och det blir ofta ett tydligt fokus på det. Därför har FotbollDirekt.se listat tio av de mest minnesvärda brödraparen i modern tid. 

På listan sticker namn som bröderna Elm såklart ut, men även en duo som bröderna Andersson har en otroligt status bakom sig. 

FD har listat tio brödrapar med olika status i svensk fotboll, men frågan är känner du igen alla? 


Daniel och Patrik Andersson

Roy Anderssons söner vände båda hem till Malmö FF när karriären led mot sitt slut. Den förstnämnda är idag sportchef i klubben. 
Storebror "Bjärred" var en av Europas främsta mittbackar och spelade i bland annat Bayern München och Barcelona. Var en av bronshjältarna 1994.
Idag är bland annat styrelseledamot i Elitfotboll Dam (EFD).

Rasmus, Viktor och David Elm

Trion fanns med när Kalmar FF knep SM-guldet 2008. 
Alla i syskonskaran har testat på proffslivet. Rasmus etablerade sig även i Blågult och gjorde ett av målen i bragdmatchen i Berlin (4-4 mot Tyskland).
Hade det inte varit för mittfältarens skadebekymmer så skriver nog de flesta under på att det kunde blivit mer utav Rasmus karriär. 
Mellanbrorsan Viktor prövade lyckan i Eredivisie där det blev närmare 200 matcher i Heerenveen AZ och Alkmaar.
Äldst i syskonskaran är David.
Anfallaren värvades något överraskande till Fulham (då i Premier League). 
Efter äventyret på de brittiska öarna flyttade han tillbaka till Sverige men inte till Kalmar utan till Elfsborg. I Borås bärgade han sitt andra SM-guld, vilket gör att han är den i familjen med flest SM-tecken. Idag är David Elm expertkommentator i P4 Kalmar.


 Jonathan och Sebastian Ring

Efter drygt 100 matcher i Kalmar-tröjan (och en sväng i turkiska Gençlerbirliği)
anslöt Jonathan Ring till Djurgården 2018. 
2019 vann han SM-guld med blårandigt.
Den fyra år yngre Sebastian drog efter en tid i Örebro över till England. Där han tillhörde Grimsby, men nu är vänsterbacken klubblös.

Jonathan och Ludwig Augustinsson

Båda har sin fotbollsfostran i BP.
Lillebror Jonathan blev uttagen till januariturnén 2019, men en skada i mötet med Finland satte dock käppar i hjulet och han tvingades åka hem.
Under säsongen har han till och från varit skadedrabbad. Totalt gjorde han nio starter under Djurgårdens guldsäsong, vilket får ses som en besvikelse för ytterbacken som alltså inte lyckades rubba konkurrenten Elliot Käck. 
Bättre går det för Ludwig som till vardags spelar i Werder Bremen och är bofast på vänsterflanken i Janne Anderssons landslag. 25-åringen var med i U21 EM 2015 när Sverige tog det bragdartade guldet efter straffvinsten mot Portugal.

Marcus och Jonatan Berg

Det skiljer knappt ett år mellan syskonen som både haft en sejour i Blåvitt.
Lillebrorsan Marcus har nått klart störst framgångar och har en lång utlandskarriär bakom sig i länder som Tyskland, Holland, Ryssland. Anfallaren har även varit en given spets i Blågult. 33-åringen annonserade att han kommer lägga landslagskarriären på hyllan efter sommarens EM. Det återstår att se om han vänder åter till allsvenskan när kontraktet med Krasnodar går ut.
Den ett år äldre Jonatan har inte nått samma nivå. 
Men ska man peka på något som han var vassare på än sin lillebror får man säga frisparkar, där han stänkte in ett par baljor.
Avslutade karriären i Sirius 2015 och arbetar idag som fystränare i Dalkurd.

Sebastian och Samuel Ohlsson

Sebastian växte fram till en av Blåvitts viktigaste spelare 2018. Han belönades samma säsong med kaptensbindeln och under sommaren fick 2.Bundesligalaget FC St. Pauli upp ögonen och värvade 26-åringen.
Samuel, född 2001, ser liksom Sebastian fick ett kort inhopp i allsvenskan den gångna säsongen och har en framträdande roll i U19-landslaget. Klar för Örgryte IS. 

Ken och Maic Sema

Uppväxta i Norrköping. 
31-åringen har lirat över 70 matcher för Bajen och även hunnit med ligaspel i Indien, Holland, Norge och Cypern. Anslöt till IFK Norrköping från Gif Sundsvall i somras.
Ken Sema blommade ut rejält under sin tid i Östersund och såldes senare till Watford.
Efter sparsamt med speltid har yttern lånats ut till Udinese. Har åkt in och ut i Janne Anderssons landslagstrupp senaste åren.

Astrit och Alfred Ajdarevic

Astrit den klart starkast lysande stjärnan bröderna emellan. 
Anslöt till Djurgården från AEK Athen vilket innebar att 29-åringen fick uppleva två ligatitlar på två år. Poängmässigt var inte hans första säsong i blårandigt någon succé med bara en assist. 
21-årige Alfred fick skralt med speltid i Örebro under säsongen och lånades ut till division 1-laget Värnamo där mittfältaren fick mer speltid.

Albin och Oscar Linnér

Oscar Linnér har varit gjuten i AIK-målet de senaste säsongerna. Trots hans ringa ålder (22 år) har mängder av rutin. Vann SM-guld 2018. Rykten säger att han kan lämna AIK i vinter.
Två år yngre Albin var även han i AIK men lyckades aldrig riktigt slå sig in i laget och 2018 skrev han på ett tvåårsavtal med BP.

Emir och Ajsel Kujovic

Ajsel prövade lyckan i Holland redan som 18-åring men utan att lyckas. 
Har därefter lirat i en rad svenska klubbar men utan att få det att lossna. 
Efter säsongen 2017 avslutade han karriären på grund av en segdragen korsbandsskada.
Emir anslöt till Djurgården under sensommaren men trots det lyckades han mäkta med fyra mål och tre assist. Fick lyfta SM-pokalen på Östgötaporten. 2015 vann han guld med Norrköping och tog dessutom hem skytteligan på 21 fullträffar.

Calle och Anton Wede

Tvillingbröderna Wede slog igenom Falkenberg under 2013 och lämnade åren efter varandra för Helsingborgs IF. De följde även med varandra till Gais i superettan, men idag har de särats, när Anton tillhör Falkenberg återigen. Medan Calle tillhör Örgryte. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 30 maj
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
13:00 Bayern München Damer - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
13:00 Holstein Kiel - Arminia Bielefeld Tyskland 2. Bundesliga
13:00 Freiburg Damer - Potsdam Damer Bundesliga Damer
15:30 Mainz - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Hertha Berlin - Augsburg Bundesliga
18:30 Bayern München - Fortuna Düsseldorf Bundesliga
söndag 31 maj
13:30 Hamburger SV - Wehen SV Tyskland 2. Bundesliga
15:00 Vendsyssel FF - FC Fredericia Danmark 1st Division
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
18:00 Esbjerg - Ålborg Superligaen
18:00 Paderborn - Borussia Dortmund Bundesliga
måndag 01 juni
14:00 Randers FC - Hobro IK Superligaen
20:00 AGF Århus - Odense Superligaen
20:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
tisdag 02 juni
19:00 Bröndby - SönderjyskE Superligaen
onsdag 03 juni
18:30 Hannover 96 - Dynamo Dresden Tyskland 2. Bundesliga
20:30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt Bundesliga
torsdag 04 juni
18:00 Duisburg Damer - Köln Damer Bundesliga Damer
fredag 05 juni
18:30 Bochum - St Pauli Tyskland 2. Bundesliga
20:30 SC Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
lördag 06 juni
13:00 Wolfsburg Dam - Frankfurt Damer Bundesliga Damer
15:30 Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Paderborn Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
18:30 Borussia Dortmund - Hertha Berlin Bundesliga
söndag 07 juni
13:30 Werder Bremen - Wolfsburg Bundesliga
14:00 Potsdam Damer - Bayern München Bundesliga Damer
15:30 Union Berlin - Schalke Bundesliga
18:00 Augsburg - Köln Damer Bundesliga
Allsvenskan 2019 / 2019
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 30 20 6 4 34 66
2 Malmö FF 30 19 8 3 40 65
3 Hammarby IF 30 20 5 5 37 65
4 AIK 30 19 5 6 23 62
5 IFK Norrköping 30 16 9 5 28 57
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 BK Häcken 30 14 7 9 15 49
7 IFK Göteborg 30 13 9 8 15 48
8 IF Elfsborg 30 11 10 9 -1 43
9 Örebro SK 30 9 6 15 -16 33
10 Helsingborgs IF 30 8 6 16 -20 30
11 IK Sirius FK 30 8 5 17 -17 29
12 Östersunds FK 30 5 10 15 -25 25
13 Falkenbergs FF 30 6 7 17 -37 25
14 Kalmar FF 30 4 11 15 -25 23
15 GIF Sundsvall 30 4 8 18 -19 20
16 AFC Eskilstuna 30 4 8 18 -32 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten