Sök

Lång intervju - Slingrar sig inte och ilskan över AIK:s höst: ''Fy fan, statiskt och trist''

MARBELLA. Spekulationerna höll i sig ända fram till AIK deklarerade att man förlängt sitt kontrakt med tränaren Rikard Norling över säsongen 2021, Men nu avslöjar Norling att parterna var överens redan veckan efter allsvenskan 2019 var avslutad.
- Det är självklart att jag inte hade påbörjat en resa utan en sådan här lösning, säger Norling till FotbollDirekts utsände nere i Marbellas om i en längre intervju även pratar om sin tuffa inställning till sina spelare och smärta, hur jobbigt det är att vara ledig - och hur jäkla tråkigt han tyckte AIK spelade under hösten 2019.


Det är befriande att höra.
Samtidigt extremt ovanligt.
En tränare som fullständigt sågar det system han själv byggt, en taktik som både gett SM-guld och Europa-spel. Rikard Norling har inga problem med det alls.
- Sista fighterna mot Sundsvall och så hemma, så kände jag: “Fy fan, vad statiskt och trist! Det finns ingen dynamik överhuvudtaget i det vi gör”, säger Norling, slår ut med armarna och fortsätter:
- Odynamiskt anfallsspel och låsta i det faktum att vi skulle ha spelare bakom bollen i princip hela tiden, oavsett när och var på planen.


Men ni vinner ju guld 2018. Ni är med i stort sett hela vägen i guldracet 2019. Ni har en patenterad och framgångsrik metod som tagit er så långt. Då väljer ni att byta riktning (till ett offensivt 3-4-3). Varför?
 - Det funkade ju! Absolut. Men samtidigt är det så när man känner…., alltså, den stora fördelen med resan de senaste tre-fyra åren är att vi har skapat någonting som varit problematiskt för motståndarna. Men jag kände på slutet att det är inte problematiskt längre, säger Norling.
- Sen är det ett faktum, det spelsättet (3-5-2) är väldigt specifikt och tydligt. Jag känner själv att jag är klar med det där nu. Jag är färdig.

Du behövde något nytt som tränare?
- Ja, jag kände det. Jag började också tycka det var trist att titta på, och att vara en del av det.
- Jag kände, nej, det är inte den riktning jag vill gå de närmaste fem åren. Hade jag inte känt så, så hade jag inte suttit med Björn (Wesström, sportchef) veckan efter serien slutade och kunnat få honom att känna att: “Fan, det här låter ju bra. Det här är precis rätt väg”.

Det är ett samtal bara en vecka efter allsvenskans slut och AIK slutat på en fjärde plats. En besvikelse för spelare, ledare och fans. Rikard Norling har “bara” ett år kvar på kontraktet, och spekulationerna är i full gång om det inte är dags för AIK att byta ut guldtränaren från 2018. Spekulationer som egentligen pågår ända fram till det pågående träningslägret i Marbella, då AIK officiellt går ut med att parterna är överens om en kontraktsförlängning över säsongen 2021.
Men enligt Rikard Norling hade man alltså varit överens i nästan fyra månader.
- Man kan faktiskt säga så här, jag och Björn var överens om det här veckan efter serien slutade. Att vi skulle köra vidare.
Sen har det bara dragit ut på tiden av olika anledningar.


Varför kommunicerades inte det då? Det hade ju tagit död på spekulationer och kunnat ge en lugnande effekt i er process.
- Ja, alltså, det är Björn som ska ta fram papperet och skriva klart. Men det blev inte så. Det var säkert vissa instanser som han också skulle få bekräftat ifrån.
- Men det är självklart att jag inte hade påbörjat en resa utan en sådan här lösning.

Nu läser jag mycket om allsvenskan, men inte allt. Det här är första gången jag hör det här.
- Ja. Vi satte oss ner och kände om det finns möjlighet att det här kan rulla vidare. Björn lyssnade på mig, hur jag resonerade.
- Om jag hade legat kvar i ett tänk, där vi skulle förädla det vi hade och justera vår spelidé som vi idkat bara för det är vår trygghet, och så. Då hade nog Björn där och då sagt att: “Hörru, jag funderar lite på det här”.

- Men han kände att jag var på väg i den riktning han trodde på, och det var tajming i det. Så blev det samma lösning som inför 2019.

Tränaren Rikard Norling i dag, jämfört med tränaren Rikard Norling 2008. Vem är det?
- Den är stor, den frågan. Jag har samma utvecklingshunger, samma iver att göra resultat. Jag älskar att vara fotbollstränare, jag älskar vara nära riktigt duktiga fotbollsspelare i en klubb där det förväntas att jag ska göra toppresultat. Gör jag inte det så är det skit.
- Det är exakt samma drivkraft. Den har inte förändrats. Sen är det skillnad på min skicklighet, kunskap och erfarenhet naturligtvis. Jag är bättre.

Om man kokar ner det till en personlig relation till spelarna. Du var känd för att vara kontrollerade. Som när du förbjöd Johan Mjällby att dricka juice till frukosten…
- … där är det stor skillnad. Det är som natt och dag. Jag är fortfarande medveten om att sådant är viktigt, så är det ju. Men jag går inte in och petar i det.
- Sen har spelarna också utvecklats. Det har hänt mycket på tolv år. Det är nya generationer som växt upp med något helt annat.

När man lyssnar runt lite så hör man om en tränare som är ganska tuff, som vill att spelarna tränar trots att det kanske gör lite ont. Du vill att man gör jobbet ändå.
- Jag skulle säga…., det är helt omöjligt för en spelare att vara hundraprocentig genom en karriär. Det handlar om att komma ut på startlinjen så ofta som möjligt, och kan du komma ut på startlinjen och genomföra en träning och samtidigt ha ont…, alltså vi vänder och vrider på allt vi kan tillsammans med det medicinska teamet för att spelaren ska kunna komma ut till startlinjen.
- Och lyckas jag inte med det, då får jag acceptera det. Men jag känner också att det är en träning som den spelaren individuellt tappar i potentiell utveckling och möjlighet att konkurrenssätta sig själv.

Rikard Norlings glasögon har i vanlig ordning glidit ner på näsan, han tittar över bågarna på mig, och säger:
- Jag är långt ifrån: “Äh, det är okej. Låt gå”, vad gäller det här. Det finns nog vissa spelare som upplever att jag är på dem, och som ibland kan tycka det är jobbigt. Så är det.


En attityd där: “Gör det lite ont…
-... då ska du ut. Punkt! Det är inget gulligull. Inget “har du lite ont så kan du vara hemma”.

När njuter du då?
- Jag njuter när jag får jobba med seriösa människor, och det får jag göra varje dag här. Och jag har otroligt jobbigt när det är ledigt, trots att jag vet att alla behöver det för att må bra.
- Men jag känner att jag bara sprudlar av saker som jag vill göra och jobba med. Men jag känner att jag inte får ringa tränare i staben, eller köra något med en spelare. De har sin lediga dag, och jag måste hålla mig undan.

- Men det är en påminnelse för mig hur mycket jag älskar det här, det jag gör varje dag.

Vad är den viktigaste egenskapen hos en tränare?
- Jag tror att det viktigaste är att man är sig själv. Liverpools Jürgen Klopp sa väl något i stil med att det handlar om att omge sig av människor som är bättre än en själv… Jag vet inte om det är det viktigaste. Om inte jag är mig själv, och tror att jag måste lägga mig till med något för att jag tror att det är vad folk vill ha av mig, så är jag ganska illa ute i längden. Även med bra folk runt omkring mig.
- Så det börjar där.


Du har antytt att AIK inte har en guldtrupp 2020. Har jag verkligen förstått dig rätt då?
- Jag vet inte hur rubrikerna såg ut…, jag förhåller mig till den trupp som Björn är ansvarig för. Jag gör mitt absolut yttersta oavsett om den är överlägsen i Sverige, eller om den inte är det.

Kan den här truppen vinna SM-guld?
- Jag tror att om vi får till det på ett bra sätt så är jag övertygad om att det är möjligt, det är bara frågan om det går fort.

Du menar om det händer i år eller längre fram.
- Ja, typ. 

Du kanske även vill läsa:
Ingen hade råd med Norrköpingsstjärnan – ”Hela tiden redo”
Ingen hade råd med Norrköpingsstjärnan – ”Hela tiden redo”
PÅ FD: Norlings respekt för MFF: ”Plocka bort den ene så kliver den andre fram”
PÅ FD: Norlings respekt för MFF: ”Plocka bort den ene så kliver den andre fram”
Norling har valt spelsätt – ”Bestämt mig hur vi ska köra”
Norling har valt spelsätt – ”Bestämt mig hur vi ska köra”
Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 18 september
13:00 Norrby - Trelleborg Superettan
13:30 Hull - Sheffield U Championship
13:30 Wolverhampton - Brentford Premier League
13:30 Fortuna Düsseldorf - Regensburg 2. Bundesliga
14:00 Rayo Vallecano - Getafe La Liga
15:00 Degerfors - Sirius Allsvenskan
15:00 Malmö - Djurgården Allsvenskan
15:00 Brage - GAIS Superettan
15:00 AFC Eskilstuna - Vasalund Superettan
15:00 Genoa - Fiorentina Serie A
15:30 Bayern München - Bochum Bundesliga
15:30 Augsburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Mainz - Freiburg Bundesliga
16:00 Liverpool - Crystal Palace Premier League
16:00 Preston - West Bromwich Championship
16:00 Manchester City - Southampton Premier League
16:00 Burnley - Arsenal Premier League
16:00 Norwich - Watford Premier League
16:15 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
17:00 GIF Sundsvall - Landskrona Superettan
17:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
18:00 Inter - Bologna Serie A
18:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
18:30 Elche - Levante La Liga
18:30 Aston Villa - Everton Premier League
20:30 Werder Bremen - Hamburg 2. Bundesliga
20:45 Salernitana - Atalanta Serie A
21:00 Alaves - Osasuna La Liga
21:30 Atlanta United - DC United MLS
01:00 New England Revolution - Columbus Crew MLS
01:30 FC Cincinnati - New York City FC MLS
01:30 Toronto FC - Nashville SC MLS
söndag 19 september
02:00 Austin FC - San Jose Earthquakes MLS
02:00 Minnesota United FC - LA Galaxy MLS
03:30 Real Salt Lake - Seattle Sounders MLS
04:00 Houston Dynamo - FC Dallas MLS
12:30 Empoli - Sampdoria Serie A
13:00 Akropolis - Västerås SK Superettan
13:00 Dundee Utd - Dundee FC Skottland Premiership
13:30 Darmstadt - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Villarreal La Liga
14:00 Randers - Nordsjälland Superligaen
14:30 PSV - Feyenoord Eredivisie
15:00 Norrköping - Örebro Allsvenskan
15:00 Falkenberg - Öster Superettan
15:00 West Ham - Manchester U Premier League
15:00 Venezia - Spezia Serie A
15:00 Brighton - Leicester Premier League
15:00 Östersund - Elfsborg Allsvenskan
15:30 Stuttgart - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:15 Real Sociedad - Sevilla La Liga
17:30 Tottenham - Chelsea Premier League
17:30 Halmstad - Kalmar Allsvenskan
17:30 Borussia Dortmund - Union Berlin Bundesliga
18:00 Lazio - Cagliari Serie A
18:00 Verona - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Midtjylland Superligaen
18:30 Real Betis - Espanyol La Liga
19:00 Montreal - Chicago Fire MLS
19:00 Porto - Moreirense Portugisiska ligan
19:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Valencia - Real Madrid La Liga
22:00 Philadelphia Union - Orlando City SC MLS
01:30 Portland Timbers - Los Angeles FC MLS
måndag 20 september
03:00 Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps MLS
19:00 AIK - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 IFK Värnamo - Örgyte Superettan
19:00 Hammarby - Varberg Allsvenskan
19:00 Silkeborg - AGF Århus Superligaen
20:00 Benfica - Boavista Portugisiska ligan
20:45 Udinese - Napoli Serie A
21:00 Barcelona - Granada La Liga
tisdag 21 september
18:30 Bologna - Genoa Serie A
18:30 Sverige - Georgien VM-kval, damer
19:00 Helsingborg - Jönköping Superettan
19:30 Getafe - Atletico Madrid La Liga
20:45 Manchester City - Wycombe EFL-cupen
20:45 Queens PR - Everton EFL-cupen
20:45 Norwich - Liverpool EFL-cupen
20:45 Fulham - Leeds EFL-cupen
20:45 Atalanta - Sassuolo Serie A
20:45 Fiorentina - Inter Serie A
22:00 Levante - Celta Vigo La Liga
22:00 Athletic Bilbao - Rayo Vallecano La Liga
onsdag 22 september
18:30 Spezia - Juventus Serie A
18:30 Salernitana - Verona Serie A
19:00 Elfsborg - Malmö Allsvenskan
19:00 Örebro - Östersund Allsvenskan
19:00 Sirius - Norrköping Allsvenskan
19:00 Djurgården - Degerfors Allsvenskan
19:30 Espanyol - Alaves La Liga
19:30 Sevilla - Valencia La Liga
20:45 Milan - Venezia Serie A
20:45 Wolverhampton - Tottenham EFL-cupen
20:45 Cagliari - Empoli Serie A
20:45 Chelsea - Aston Villa EFL-cupen
20:45 Manchester U - West Ham EFL-cupen
22:00 Real Madrid - Mallorca La Liga
22:00 Villarreal - Elche La Liga
01:30 Inter Miami CF - Nashville SC MLS
torsdag 23 september
02:00 New York Red Bulls - New York City FC MLS
02:00 Chicago Fire - New England Revolution MLS
18:30 Torino - Lazio Serie A
18:30 Sampdoria - Napoli Serie A
19:00 Hammarby - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Varberg - Häcken Allsvenskan
19:00 Mjällby - Halmstad Allsvenskan
19:00 Kalmar - AIK Allsvenskan
19:30 Granada - Real Sociedad La Liga
19:30 Osasuna - Real Betis La Liga
20:45 Roma - Udinese Serie A
22:00 Cadiz - Barcelona La Liga
fredag 24 september
19:00 Örgyte - AFC Eskilstuna Superettan
20:30 Greuther Furth - Bayern München Bundesliga
21:00 West Bromwich - Queens PR Championship
lördag 25 september
13:00 GAIS - Falkenberg Superettan
13:30 Chelsea - Manchester City Premier League
13:30 Manchester U - Aston Villa Premier League
14:00 Alaves - Atletico Madrid La Liga
15:00 Västerås SK - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Landskrona - Norrby Superettan
15:00 Vasalund - Akropolis Superettan
15:00 Spezia - Milan Serie A
15:30 Bayer Leverkusen - Mainz Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - FC Köln Bundesliga
15:30 Union Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Leicester - Burnley Premier League
16:00 Everton - Norwich Premier League
16:00 Leeds - West Ham Premier League
16:00 Watford - Newcastle Premier League
16:15 Valencia - Athletic Bilbao La Liga
17:00 St Etienne - Nice Ligue 1
17:00 Jönköping - Brage Superettan
17:30 Malmö - Örebro Allsvenskan
18:00 Inter - Atalanta Serie A
18:30 Brentford - Liverpool Premier League
18:30 Borussia M'gladbach - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Sevilla - Espanyol La Liga
18:45 Ajax - Groningen Eredivisie
19:00 Strasbourg - Lille Ligue 1
20:45 Genoa - Verona Serie A
21:00 Real Madrid - Villarreal La Liga
21:00 Lyon - Lorient Ligue 1
21:00 Paris SG - Montpellier Ligue 1
21:30 Philadelphia Union - Atlanta United MLS
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 AIK 19 12 4 3 14 40
2 Djurgårdens IF 19 11 5 3 16 38
3 IF Elfsborg 19 11 3 5 14 36
4 Malmö FF 19 10 5 4 16 35
5 IFK Norrköping 19 9 3 7 9 30
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 19 8 6 5 5 30
7 Kalmar FF 19 8 6 5 1 30
8 Varbergs BoIS 19 7 5 7 -1 26
9 IK Sirius 19 7 5 7 -8 26
10 BK Häcken 19 6 5 8 0 23
11 IFK Göteborg 19 5 7 7 -2 22
12 Halmstads BK 19 4 8 7 -4 20
13 Degerfors IF 19 5 3 11 -16 18
14 Mjällby AIF 19 3 8 8 -6 17
15 Örebro SK 19 3 4 12 -25 13
16 Östersunds FK 19 3 3 13 -13 12

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten