Allsvenskan

Edvardsens helkväll - sänkte ÖSK med hattrick i derbyt

ANNONS
Degerfors mot Örebro i länsderby - det blev Victor Edvarsens match. Solklara 3-0 till Degerfors och alla mål av Edvardsen. Det här är FotbollDirekts liverapport från matchen.

Länsderby mellan Degerfors och Örebro SK ikväll, den sista matchen i omgång 7.

Tyvärr tråkiga scener inför kvällens match, där det på onsdagsmorgonen konstaterades att Stora Valla vandaliserats

Men match blir det, och startelvorna är presenterade. I en intervju med FotbollDirekt i dag så öppnade Kevin Walker för att starta, han är redo för det nu. Skulle bli hans första allsvenska match sedan återkomsten i ÖSK.

Men det blir bänk från start för Walker.

Startelvor, Degerfors: Diawara - Sabetkar, Ekroth, Olsson, Ayaz, Carlén, Gravius, Kralj, Bertilsson, Edvardsen, Saidi.

Bänken: Gal (mv) Janevski, Granath, Tamimi, Lindell, Rajamohan, Abraham

Örebro SK: Allain - Björnqvist, Almebäck, Skovgaard, Hjertstrand, Collander, Mårtensson, Gerzic, Seger, Mehmeti, Hümmet.

Bänken: Krasniqi (mv), Ali, Walker, Milleskog, Ali, Gall, Björndahl.

HÄR BÖRJAR FD:S LIVERAPPORTERING!

DEGERFORS-ÖREBRO 2-0

Då är det dags för avspark!

Vi är igång.

1 min: Första skottet kommer redan efter tio sekunder. Edvardsen får den när Skovgaard misslyckas med en rensning. Klipper till från långt håll men en bra bit över. Han har ju annars lyckats med skott från långt håll tidigare, Edvardsen:

4 min: Degerfors med ett längre anfall, Carlén har skottläge i boxen men lägger ut på Ayaz, sedan hamnar bollen på andra sidan, Kralj. Bra inlägg, Bertilsson är på den med skallen men får ingen ordning på nicken.

6 min: Farligt Örebro! Gerzic med bra flackt inlägg, Mehmeti har smugit in bakom Ekroth, kastar sig fram och nickar men missriktad nick, utanför.

9 min: Bra tryck Degerfors, misslyckad rensning plockas upp av Carlén utanför box, inlägg mot bortre, nickas rakt till Ayaz som skjuter ur taskig vinkel Allain parerar till sedermera resultatlös hörna.

11 min: Degerfors har ett övertag i den här matchen. Konstant tryck nu de senaste minuterna. Hörna nu... en korthörnevariant där Gravius lägger den inåt mot Bertilsson som står beredd utanför box... direktskott som går rakt på Allain och han ska kunna hålla den men boxar istället. Solen i ögonen, månne?

13 min: Ny hörna Degerfors. Tas bort men Degerfors vinner tillbaka bollen. Sedan håller Hjertstrand på att bjuda på friläge med ett nonchalant uppspel, men Allain ute och reparerar hans misstag.

16 min: Dryga kvarten spelad och bollen i Degerfors ägo mest hela tiden. Korta anfall för ÖSK.

17 min: Livsfarligt! Gravius med riktigt fin djupledsboll mot Bertilsson, som blir ren, rundar Allain, rullar mot öppet mål men ÖSK kan bryta till hörna.

19 min: Och där kommer 1-0! Edvardsen. Fin crossboll Gravius ut till vänster, till Saidi. Viker inåt, slår inlägg med högern, Edvardsen nickskarvar in den stolpe in. Hans tredje i år.

23 min: Degerfors dominans är total. ÖSK är stillastående när de väl har boll, och tappar den snabbt. Men de är stillastående i defensiven också. Otroligt tam insats så här långt.

26 min: ÖSK uppe i ett längre anfall, slutar med offside på Björnqvist.

29 min: 2-0 - Victor Edvardsen. Bra djupledsboll Saidi efter bollvinst på mittplan, Edvardsen loss i vänsterläge, rullar behärskat in den vid bortre stolpen.

32 min: Frispark Örebro, lyfts in och hamnar hos Hjertstrand som trycker till direkt, täcks till sedermera resultatlös hörna.

Speakern är taggad!

36 min: ÖSK med en liten (liten) uppryckning senaste minuterna. Hörna, avslut Mehmeti, täcks till ny hörna.

37 min: På hörnan nickar Hjertstrand klockrent i stolpen! Där tände det till - ruggig kraft i den nicken. Sedan frispark Degerfors i momentet efteråt.

42 min: Slutminuter av första halvlek nu, ÖSK ryckte upp sig lite där men nu ser det ut som man slagit sig till ro igen. Degerfors med taktpinnen.

44 min: Bertilsson faller i duell med Almebäck, precis vid boxgränsen. Ser ut som frispark och inte straff, men han får varken eller av domaren.

Paus, 2-0 till Degerfors.

Dags för andra halvlek...

Vi är igång!

46 min: Hörna ÖSK. plockas av Diawara.

50 min: Långt anfall Degerfors, till sist inlägg Edvardsen mot Kralj på andra sidan, han avslutar utanför. Degerfors bättre även här i andra halvlek.

51 min: Hümmet skjuter, täcks bort av Gravius. Hümmet vill ha det till hands på Gravius, men han ser ut att hålla armen tätt mot kroppen. Blir mer träffad av skottet än att han söker den med handen.

53 min: Farligt Degerfors! Omställning, Bertilsson får bollen centralt, hittar Ayaz i djupet, han får in den i boxen, till Bertilsson som skottfintar, skjuter, skott täcks... Bertilsson igen... rakt på Allain.

55 min: Jätteläge ÖSK! Hümmet i stolpen. Lurar Carlén, tar skott ur avig vinkel, i bortre stolpen.

59 min: Anfallsbyte ÖSK. Mehmeti ut och Björndahl in. Kan han hitta på någonting mot sitt gamla lag?

61 min: Byte Degerfors, Lindell in för Ayaz.

62 min: Björndahl får läget! Björnqvist vinner boll, lägger snett bakåt till Hümmet som missar helt, blir till en passning till Björndahl som trycker till från nära håll, jätteräddning Diawara!

65 min: Lindell faller i ÖSK-boxen, vill ha straff. Får det inte. Får gult kort för filmning istället. Och den ser faktiskt korrekt ut. Söker den.

65 min: Ny bra chans, Hümmet - Björnqvist runt på sin kant igen, snett bakåt, nu bra tryck i skottet från Hümmet och bra räddning Diawara!

67 min: ÖSK har ryckt upp sig ordentligt, från en förvisso mycket låg nivå. Nu är det för första gången Degerfors som får jaga boll. ÖSK:arna går in i närkamperna, ser nästan ut som att degerforsarna är lite överraskade av det.

71 min: Romain Gall på väg in för ÖSK.

72: min: Två byten; i Degerfors kliver Saidi ut efter en bra match. Sargon Abraham in. Och i ÖSK Gall in för Collander.

74 min: Kralj nere för räkning efter att Björnqvist slagit ett inlägg på honom, på ett känsligt ställe. Får behandling. Uppe nu, ska kunna fortsätta.

76 min: 3-0! Edvardsen fullbordar ett hattrick! Långboll, han löper enkelt förbi Almebäck, viker inåt och avslutar stensäkert i friläge. Fem mål nu, tvåa i skytteligan bakom Samuel Adegbenro.

80 min: Dubbelbyte i ÖSK, Walker och Ali in, Mårtensson och Almebäck kliver av.

83 min: Hümmet har försökt i den här matchen, det kan man inte säga om alla ÖSK-spelare. Får på ett bra skott från distans, Diawara släpper retur och Björndahl är där och hugger, men Diawara avstyr.

87 min: Ett trippelbyte i Degerfors så här i "garbage time": Kralj, Carlén, Bertilsson ut. Tamimi, Granath, Rajamohan in.

91 min: Full tid, tre minuters tillägg.

SLUT, en solklar 3-0-seger för Degerfors, och Victor Edvardsen lär sova gott ikväll.