Thelin förlorare i sista matchen – Norlin segerregissör igen

GÖTEBORG. Jimmy Thelins sista match och västderby mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg.
Då blev Gustaf Norlins mål matchens enda – och Blåvitt vann med 1–0.

Allsvenskans tolfte och sista omgång innan sommaruppehållet drar igång under lördagen. IFK Göteborg gästas av IF Elfsborg i ett hett västderby.

Blåvitt går in i matchen med en 2–5-förlust borta mot AIK i ryggen. Elfsborg förlorade borta mot Malmö FF i en repris av fjolårets seriefinal.

I IFK Göteborg utgår avstängde Malick Yalcouyé samt Paulos Abraham och Linus Carlstrand. In kommer Sebastian Hausner, Oscar Wendt och Gustaf Norlin.

IF Elfsborg ersätter avstängde Johan Larsson med André Boman. Även Timothy Ouma utgår och ersätts av Per Frick.

Matchöppningen var böljande och med knapp spelfördel för Elfsborg. I den 19:e minuten kom Arber Zeneli till ett fint skottläge och gick på avslut utanför straffområdet, men bollen smet strax över ribban.

I en senare duell mellan André Boman och Gustaf Norlin blev den sistnämnde liggandes ett bra tag, men kunde sedan resa sig upp och spela vidare.

I den 34:e minuten utspelade sig en rörig situation i Elfsborgs straffområde där bollen studsade och for. Till slut kom den fram till Gustaf Norlin, som tryckte in ledningsmålet för IFK Göteborg till 1–0.

I samband med målet tvingades Elfsborgs Per Frick till byte. Han ersattes av Jalal Abdullai.

I paus ledde Blåvitt med 1–0 mot ett Elfsborg som hade tappat en del i momentum efter målet.

Kort in i andra halvlek hördes åska och spelet stoppades tillfälligt, men kunde återupptas strax därefter.

IFK Göteborg backade hem för att försvara sin ledning, samtidigt som Elfsborg tryckte på med mer folk i kvitteringsjakten. Med kvarten kvar att spela satte sig Oscar Pettersson ner, fick låret lindat och tvingades även han att bryta matchen.

Slutforceringen från Elfsborg lämnade mer att önska, samtidigt som Blåvitt försvarade sig väl. Gustaf Norlins mål från den första halvleken blev matchens enda – och derbyt slutade 1–0 till IFK Göteborg.