Exklusivt

FC Stockholm-miljardären Fredrik Wester om satsningen mot superettan, investeringen i klubben och 51-procentsregeln

ANNONS

Division ett-klubben tränas av en tvåfaldig SM-guldvinnare, har en spelartrupp med allsvenska meriter och backas av en IT-miljardär.
Nu kan FC Stockholm nå nästa mål: Spel i superettan 2025.
FotbollDirekt har träffat storsponsorn Fredrik Wester som tjänat miljarder på dataspelsföretaget Paradox.
I en exklusiv intervju berättar IT-entreprenören om:
✔️ Storsatsningen mot superettan
✔️ “Jag tror inte på ekonomisk dopning”
✔️ Supporterskapet till Hammarby
✔️ Synen på 51-procentsregeln

FC Stockholm har, sedan grundandet 2010, gjort en kometkarriär i svensk fotboll och har skjutit som en raket genom seriesystemet. Den nystartade klubben har genom åren tränats av profiler som Daniel Nannskog och Johan Mjällby, och spelartruppen har innehållit namn som den tidigare AIK-spelaren Daniel Hoch och SM-guldvinnaren Elias Storm. Klubben vann division två säsongen 2021 och har sedan dess hållit till i division ett norra. Nu kan FC Stockholm ta ytterligare ett steg uppåt i den svenska fotbollshierarkin.

Under den tidigare AIK- och Malmö FF-gultränaren Rikard Norlings ledning slutade FC Stockholm på en andraplats i ettan norra. Nu väntar det andra av två kvalmöten mot Gif Sundsvall om en plats i superettan 2025.

Vid sidan av planen har klubben sedan några år tillbaka en miljardär i ryggen. Fredrik Wester, som är storägare och vd för spelbolaget Paradox Interactive, är storsponsor till FC Stockholm.

– Jag blev kontaktad av grundarna av klubben för ett antal år sedan. De är väldigt engagerade och har jobbat gratis sedan klubben låg i division sju. De visade vilken resa de hade gjort, de hade vunnit serien varje år och det var en resa man absolut ville vara med på och se om vi kunde ta den här klubben till allsvenskan på det engagemang och den kompetensen som finns.

Wester har tjänat miljarder på dataspelsföretaget Paradox, som han köpte för en krona 2024. Företaget är kända för spel som Cities: Skylines och Crusader Kings – men Umeå-sonen Wester håller ett annat spel som sin favorit: Football Manager.

Han har tidigare pratat sig varm om känslorna för det klassiska fotbollsspelet, och på frågan om huruvida favoritspelet har varit en faktor till att han har givit sig in i fotbollens värld är Fredrik Wester tydlig:

– Ja, absolut, det är en bidragande orsak. Jag tror att det går att göra väldigt mycket inom fotbollen, man kan lära sig väldigt mycket om hur företag funkar och då förstår jag att folk reagerar negativt när man säger det på det sättet.

Ser du på fotbollen som en investering, där grundtanken är att tjäna pengar?
– Hade jag velat investera pengarna hade jag haft betydligt bättre avkastning på annat håll. Det är huvudsakligen ett intresse och lite av en dröm.

Fredrik Wester är vd för spelföretaget Paradox Interactive. Foto: Paradox Interactive.

Sedan 2018 bor Fredrik Wester i Barcelona, men han reser fortfarande tillbaka till Sverige på regelbundna besök – ibland så ofta som en gång varannan vecka. Även i Spanien har han uppfyllt drömmen om att vara involverad i fotbollens värld. Sedan några år tillbaka har Wester varit delägare i spanska division tre-klubben Gimnàstic de Tarragona (Nàstic). För några år sedan köpte IT-miljardären 20 procent av klubben via sitt privata bolag Wester Invest AB. Nu har han precis ökat sitt ägandeskap till 29 procent berättar han för FotbollDirekt.

Han berättar om hur köpet av klassikerklubben gick till, och mötet med FC Barcelona-presidenten Joan Laporta.

– Jag blev kallad till Laportas kontor faktiskt, och vi gjorde själva introduktionen till Nàstic där. Man ska inte säga att det var historisk fotbollsmark för Laporta var inte president i FC Barcelona då, men det var kul med den kopplingen också.

Det är en fotbollskaraktär.
– Ja, det får man ju säga. Han har varit med om en del, och har gjort både bra och dåliga värvningar. Han är en klassisk fotbollsfigur i Katalonien.

“Vi ska ut i Europa och spela – sen ska vi vinna Champions League”

Under söndagen kan FC Stockholm ta nästa kliv i seriesystemet. Efter en 1–0-förlust mot Gif Sundsvall på Kanalplan reser uppstickaren norrut för returmötet i kvalet till superettan. Skulle klubben vända på resultatet är spel i Sveriges näst högsta liga ett faktum till nästa år.

– Det är jättestort givetvis, framförallt om man tittar på vad grabbarna som driver klubben har gjort. Jag får ofta känslan att min egen roll överdrivs i klubben. Jag gör inte så mycket. Det är absolut sant att mitt investmentbolag Kichi står på framsidan av tröjorna, men det hade ju kunnat vara nästan vilken tröjsponsor som helst, säger han och fortsätter:
– Jag försöker ge så goda råd jag kan och stötta så mycket jag kan, men det är ju de som driver klubben och det är de som är hjärnorna bakom klubben. Det är inte jag.

FC Stockholm-spelarna gör entré inför en match mot FBK Karlstad. Foto: Bildbyrån.

Via sitt investmentbolag Kichi sponsrar Wester FC Stockholm med “några hundra tusen per år”.

Vart går pengarna?
– 95% av klubbens budget är spelarlöner. De (Simon Brännström, ordförande och klubbchef, & Stefan Elfver, sportchef) tar inte ut några pengar själva, vad jag förstår. Faktum är att i de flesta klubbar är folk avlönade anställda tjänstemän, men det här är eldsjälar som driver klubben utifrån kriterierna att det ska vara roligt och man ska ha passion.

Så klubben får göra vad de vill med pengarna?
– Ja, absolut. Budgeten för klubben är inte så stor så det är ganska lätt att ha överblick på vad som händer med pengarna. Det är inte FC Barcelona där man inte riktigt vet vad pengarna går till.

Vid sidan av huvudtränare Rikard Norling hittas ett antal stora profiler i spelartruppen. David Fällman, som har gjort nästan 200 allsvenska matcher för Gefle IF och Hammarby, Marijan Cosic, som har spelat i allsvenskan med BP, och de tidigare Hammarby- respektive AIK-talangerna Marcus Degerlund och William Jan tillhör alla Norlings manskap.

– Det ska betalas en tränarlön, det ska betalas lite spelarlöner och det är dit pengarna går. Det tycker jag är rätt prioritet just nu. Går man upp i superettan och får tillgång till några miljoner till varje år får man väl prioritera om. Då kanske man kan betala ut löner även till de som sköter klubben men fram till dess är det dagjobb för samtliga inblandade som gäller.

Kommer din involvering i klubben öka om FC Stockholm går upp till superettan?
– Jag vet faktiskt inte hur vårt kontrakt ser ut, men jag antar det. Jag vill gärna fortsätta vara med i olika utsträckning men det beror faktiskt på vad klubben vill att jag ska göra. De kanske känner att det är dags att förnya och kanske plocka in andra huvudsponsorer. Vi får ta det i snacket då. Jag tycker det ska vara superkul att fortsätta vara med. Vi har sagt att vi ska ut i Europa och spela, det är det som är det första målet. Efter det är det att vinna Champions League. Men det är kanske 50 år bort.

Fredrik Wester har tidigare hävdat att han inte går in med “seriösa pengar” i FC Stockholm, och att om han hade gjort det skulle klubben redan befinna sig i allsvenskan.

Varför har du inte gjort det?
– Jag tror inte på ekonomisk dopning av någonting egentligen, inte av företag och inte av klubbar. Jag tror inte att någon mår bra av att man trycker in massor med pengar, trycker upp lönebudgeten och bara satsar kortsiktigt för att nå ett visst mål. Jag tror inte att det är rätt modell att jobba efter.

Samtidigt har ni Rikard Norling som tränare, och det är inte många division ett-klubbar som hade haft råd med honom. Är inte det en form av ekonomisk doping?
– Jo, det är det ju. Vi har valt att prioritera Rikard framför en del andra saker. Dels är Rikard ett stort namn, han har vunnit SM-guld med två olika klubbar, han letar hela tiden efter nya sätt att nå framgång på fotbollsplanen – det är den typen av person vi letade efter. Det är lite rockstjärnestatus över honom, säger entreprenören och fortsätter:
– Sen är han också kompetent. Man kan inte bara ha det ena, man kan inte bara ha rockstjärna-grejen. Det har varit vår prioritering, att Rikard ska vara tränare. Så absolut, där har vi lagt en del krut.

Rikard Norling är huvudtränare i FC Stockholm. Foto: Bildbyrån.

FC Stockholm konkurrerar med etablerade klubbar som har funnits i upp emot hundra år. I Stockholm är det tydliga målet att bli stadens fjärde lag efter AIK, Hammarby och Djurgården, samtliga med etablerade supporterskaror och akademiverksamheter. Det kan tyckas vara ett mardrömsuppdrag, men Fredrik Wester tror på satsningen.

– Jag tror absolut att det går att göra, men det gäller att hitta de ekonomiska medlen för att kunna göra det. FC Stockholm kommer inte de kommande 30 åren att kunna konkurrera med Djurgården, AIK och Hammarby om publiken, men man kan konkurrera med andra saker. Jag tror absolut att det finns en väg in, men man måste hitta sin roll i näringskedjan först.

“Jag skulle aldrig ifrågasätta 51-procentsregeln”

Via sitt investmentbolag sponsrar Fredrik Wester även två andra svenska klubbar; Umeå FC, som vann division ett norra och redan är klara för superettan, och Umeå IK, som var nära att slå AIK i kvalet till damallsvenskan. Involveringen i Umeå-klubbarna grundar sig i en känslomässig investering för Wester, som är född och uppvuxen i just Umeå – men engagemanget i FC Stockholm är mycket större.

– Ja, mycket större. Vi har mycket mer kontakt och vi har en egen Whatsapp-grupp där vi postar fotbolls-memes och alla möjliga saker. 

Det säger en del.
– Det säger allt, skrattar han.

De senaste tre åren har Umeå FC och FC Stockholm konkurrerat i samma serie. Om Norling och kompani lyckas vända på resultatet i Sundsvall väntar ännu en säsong som seriekonkurrenter.

– Det är klart att det blir en intressekonflikt, säger Wester och fortsätter:
– Jag känner mycket för båda klubbarna, Umeå är hemmaklubben och FC Stockholm är klubben som jag har engagerat mig i lokalt där jag har mycket kontakt dagligen.

Så det är en känslomässig problematik för dig?
– Ja, det är det.

Finns det en problematik som är större än så, med engagemang i två klubbar?
– Nej, det tror jag inte. Däremot vet jag att i Spanien får man inte vara delägare i mer än en klubb i samma serie, och det är rimligt. Jag vet inte om det finns någon sådan regel i Sverige, men det borde finnas.

En av svensk fotbolls största och hetaste frågor under den senaste tiden har varit den om 51-procentsregeln och föreningsdemokrati. Externa investerare, så som Fredrik Wester, har ofta nämnts i samband med diskussioner om fotbolls-Sveriges kanske mest kontroversiella ämne, och Umeå-sonen har tidigare sagt att han fått stämpeln att vara emot 51-procentsregeln.

“Jag fick en kommentar här om dagen; Är det du som snackar skit om 51-procentsregeln”, sa entreprenören i podcasten Tutto Balutto i mars.

Riktigt så ligger det inte till, menar Wester.

– Jag tycker att klubbar som funkar som medlemsdemokratier idag funkar bra. Det är en otroligt bra fungerande verksamhet och folk känner sig väldigt delaktiga i föreningsdemokratin. Det jag kan tycka är lite märkligt är att en klubb som FC Stockholm, som har drivits på helt ideell basis av de här killarna i 14 år – och i teorin kan en massa medlemmar komma in och rösta bort dem så småningom. Det är lite märkligt. Då skulle man kunna tillåta avsteg från 51-procentsregeln i nystartade idrottsföreningar för att vara mer flexibel i hur man driver och sköter verksamheten.
Han fortsätter:
– Det finns väldigt lite incitament för någon att starta och driva en klubb om man vet att man inte äger någonting och har inget att säga till om. Det är lite konstigare. Men jag skulle aldrig ifrågasätta att IFK Göteborg eller Hammarby fortsätter vara 51-procentsklubbar, jag har absolut inga sådana invändningar.

Hur skulle det kunna fungera i praktiken?
– Det är en fråga för Riksidrottsförbundet. Jag har inte tänkt mycket mer på den, men man skulle säkert kunna ha en form som heter idrottsaktiebolag som en speciell form av aktiebolag som kanske sköts på ett annat sätt än ett vanligt AB. På så sätt kan Riksidrottsförbundet ändå ha insyn i det, så det blir en transparens.

Att investera i fotbollsklubbar benämns ofta som ett motsatsförhållande till 51-procentsregeln.

Varför kan man inte investera i en klubb samtidigt som 51-procentsregeln gäller?
– Det man känner som investerare, antar jag, är ju en osäkerhet över att man betalar in de här pengarna och det sitter ett gäng med medlemmar som kan bestämma över pengarna, och man själv får inte vara med och bestämma var pengarna går. Den osäkerheten tror jag blir för stor, i alla fall om man ska stoppa in stora belopp, säger Wester.

Kan du förstå att supportrar blir upprörda när externa investerare, som du själv, ger sig in i fotbollen?
– Jag förstår absolut det. Det finns massvis med skräckexempel på kortsiktiga investerare som har förstört klubbar, där man har lovat väldigt mycket men sedan inte hållit det, eller använt pengar på helt fel sätt och lämnat klubben i konkursmässigt skick.
Wester fortsätter:
– Tyvärr är det inte bara knutet till privata ägare, utan det har funnits massor av medlemsägda klubbar som har skötts riktigt dåligt. Jag tror inte att man kommer ifrån det genom 51-procentsregeln, men det är inte heller ett skäl till att man ska avskaffa den. Den kan man hålla fast vid, det har jag absolut inga problem med.

Supporterskapet till Hammarby – “Jobbet med HTFF är otroligt bra”

Sedan flera år tillbaka är Fredrik Wester en stor supporter till Hammarby. Numera följer den Umeå-fostrade investeraren sitt “Bajen” från Spanien, och båda sönerna har tidigare spelat fotboll i Hammarbys akademiverksamhet.

– Jag är en riktig plastsupporter, man brukar ju säga att Hammarby och Leksand hänger ihop, säger han och skrattar:
– När jag träffade min fru bodde hon på Södermalm och jag fick bara ta mitt pick och pack och flytta dit. När vår äldsta son var fem år gick han runt med en Hammarbymössa han hade fått av någon galning i vårt fotbollslag. Då var det någon som frågade om vi skulle gå på Hammarby-premiären, och det var sista säsongen på Söderstadion, men vi hade inga biljetter – men då visade det sig vara någon som kunde fixa biljetter. Vi drogs med och sedan hade vi säsongskort i flera år.
– Jag har dragits med i Bajen-familjen sent i livet, det var väl 12-13 år sedan. Men grabbarna är ju Bajen på riktigt.

Hammarby stod för en riktig succésäsong under allsvenskan 2024, och de grönvita slutade på en andraplats i tabellen. Nu väntar Europa-spel till nästa säsong och Wester är mycket nöjd med säsongen.

– Det är fantastiskt! Jag tycker dessutom att man spelar bra fotboll. Att gneta sig till en andraplats är berömvärt i sig, men att dels sälja unga spelare till bra belopp, dels plocka fram spelare från de egna leden och dessutom spela en bra fotboll – det är som en dröm att få följa det laget! Det är helt fantastiskt.

Trots kärleken till Hammarby och den brinnande ambitionen om att involvera sig i fotboll finns det inga planer på att köpa in sig i favoritklubben.

– Vad jag förstår finns inga aktier i Hammarby till salu.

Då har du kollat upp det?
– Ja, skrattar han och fortsätter:
– Jag har kollat upp det och ställt lite frågor. Jag trivs ganska bra med att gå ned till klubbhuset och snacka med lite folk, hänga lite på Årsta och känna på känslan där – det räcker för mig.

Så det finns ingen vilja att ge dig in i Hammarby?
– En vilja finns det väl, men det ska finnas en öppning och en möjlighet och folk ska vilja själva att jag ska komma in. Jag vill inte tvinga mig på Bajen-fansen, men blir jag inbjuden på något hörn är jag jättegärna med. Annars nöjer jag mig med att gå på Tele2 och titta på matcherna.

Under de senaste åren har FC Stockholm fått tampas med Hammarbys talangverksamhet HTFF i division ett.

– Det jobbet Bajen gör med HTFF är otroligt bra. Jag önskar FC Stockholm all lycka och jag hoppas att de går upp, men HTFF behöver inte gå upp. De ska användas som en talangskola och då tror jag att tredjedivisionen är ganska bra. 
– I Spanien spelar B-lagen i ordinarie serie, och det är klubbarnas U23-lag. Jag skulle vilja se mer av det i Sverige. Jag vet att många är negativa till det också, men det är ett bra sätt att promota svenska talanger. Man kan till och med ha C-lag där man kanske kör U21. Jag tycker att det är superbra!

När Hammarby i början av 2021 tog över division ett-klubben IK Frej och gjorde om föreningen till HTFF väckte det starka känslor i supporterled. Några, som Fredrik Wester, menade att detta var vägen fram för svensk talangutveckling, medan andra menade att idén om att ha ett “B-lag” förstör tävlingsmomentet.

– Det finns förstås en inneboende problematik någonstans, det får man ändå erkänna. Man måste strukturera upp reglerna kring det och sätta tydliga begränsningar. Om det finns en U23-trupp som kan sluta topp fem i division ett, till exempel, då måste de andra klubbarna göra ett lite bättre jobb, säger han och fortsätter:
– Det övergripande målet för Sverige som fotbollsnation måste man också ta hänsyn till ibland, även om man har ett klubbhjärta. Det kanske är ett B- eller C-lag som är sättet att få talanger in i seniorfotbollen.

Är inte poängen med idrott att tävla på samma villkor?
– Jo, men det gör vi inte ändå. Malmö har hundratals miljoner att spendera, Hammarby, AIK och Djurgården har en massa publik – villkoren kommer aldrig att vara lika. Fotboll är obalanserat. Man ställer upp två elvor mot varandra som inte är lika bra, och det vet alla. Om man strävar efter total rättvisa är fotboll helt fel sport.

Se hela intervjun med Fredrik Wester på FotbollDirekts Youtube-kanal FanTV.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 22 november
18:00 Al-Nassr Riyadh - Al Qadasiya Saudi Arabia Professional League
18:30 Union Berlin - Eintracht Frankfurt Tyska cupen
18:30 Preussen Münster - Köln 2. Bundesliga
18:30 Paderborn - Nürnberg 2. Bundesliga
19:00 Hvidovre - Roskilde Danmark Division 1
19:00 Nordsjälland - Århus Superligaen
19:00 B93 - Hobro Danmark Division 1
20:30 Bayern München - Augsburg Bundesliga
21:00 Getafe - Valladolid La Liga
21:00 Plymouth - Watford Championship
lördag 23 november
13:00 Hertha Berlin - Ulm 2. Bundesliga
13:00 Greuther Furth - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:00 Hannover - Darmstadt 2. Bundesliga
13:00 Ariana - Astrio Sweden Division 1
13:00 Fortuna Düsseldorf - Elversberg 2. Bundesliga
13:30 Leicester - Chelsea Premier League
13:30 Coventry - Sheffield U Championship
14:00 FBK Karlstad - Enkopings SK Sweden Division 1
14:00 Valencia - Real Betis La Liga
15:00 AIK - Umeå Allsvenskan, damer
15:00 Verona - Inter Serie A
15:30 Wolfsburg - Union Berlin Bundesliga
15:30 Stuttgart - Bochum Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Heidenheim Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Leipzig Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
16:00 Aston Villa - Crystal Palace Premier League
16:00 Oxford U - Middlesbrough Championship
16:00 Fulham - Wolverhampton Premier League
16:00 Bournemouth - Brighton Premier League
16:00 Arsenal - Nottingham Premier League
16:00 Everton - Brentford Premier League
16:15 Atletico Madrid - Alaves La Liga
18:00 Al Khaleej Saihat - Al Hilal Riyadh Saudi Arabia Professional League
18:00 Milan - Juventus Serie A
18:30 Manchester C - Tottenham Premier League
18:30 Girona - Espanyol La Liga
18:30 Las Palmas - Mallorca La Liga
18:30 Eintracht Frankfurt - Werder Bremen Bundesliga
18:45 Dundee FC - Hibernian Skottland Premiership
18:45 Dundee FC - Hibernian Skottland Premiership
20:30 Hamburg - Schalke 2. Bundesliga
20:45 Hearts - Celtic Skottland Premiership
20:45 Parma - Atalanta Serie A
21:00 Celta Vigo - Barcelona La Liga
söndag 24 november
02:00 Orlando Pride - Washington USA NWSL
12:30 Genoa - Cagliari Serie A
13:00 Chelsea - Manchester U Women’s Super League
13:30 Regensburg - Magdeburg 2. Bundesliga
13:30 Kaiserslautern - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
14:00 Ålborg - Viborg Superligaen
14:00 Östersund - Lund Superettan
14:00 Osasuna - Villarreal La Liga
15:00 Horsens - Köge Danmark Division 1
15:00 Southampton - Liverpool Premier League
15:00 Torino - Monza Serie A
15:00 Como - Fiorentina Serie A
15:00 Värnamo - Landskrona Allsvenskan
15:00 Fredericia - Kolding Danmark Division 1
15:30 Kiel - Mainz Bundesliga
16:00 Freiburg - Bayern München Tyska cupen
16:00 Hilleröd - Esbjerg Danmark Division 1
16:00 GIF Sundsvall - Stockholm Inter Superettan
16:00 Swansea - Leeds Championship
16:15 Sevilla - Rayo Vallecano La Liga
16:45 Ajax - Zwolle Eredivisie
17:30 Ipswich - Manchester U Premier League
17:30 Borussia M'gladbach - St Pauli Bundesliga
18:00 Köpenhamn - Lyngby Superligaen
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Al Ittihad Jeddah - Al Fateh SC Saudi Arabia Professional League
18:30 Leganes - Real Madrid La Liga
20:45 Lazio - Bologna Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Real Sociedad La Liga
måndag 25 november
15:00 Al Ain - Al Ahli AFC Champions League
17:00 Esteghal - Pakhtakor AFC Champions League
17:00 Al-Gharafa - Al Nassr AFC Champions League
18:30 Empoli - Udinese Serie A
18:30 Vendsyssel - Odense Danmark Division 1
19:00 Al Rayyan - Persepolis AFC Champions League
20:45 Venezia - Lecce Serie A
21:00 Newcastle - West Ham Premier League
21:00 Port Vale - Crewe League Two
tisdag 26 november
11:00 Vissel Kobe - Central Coast Mariners AFC Champions League
11:00 Ulsan Hyundai - Shanghai Port AFC Champions League
13:00 Buriram United - Kawasaki Frontale AFC Champions League
13:00 Shandong Taishan - Johor Darul Takzim AFC Champions League
14:00 Young Boys U19 - Atalanta U19 UEFA Youth League
16:00 Bayern München U19 - PSG U19 UEFA Youth League
17:00 Al Shorta - Al Wasl AFC Champions League
17:00 Al Sadd - Al Hilal Riyadh AFC Champions League
18:45 Slovan Bratislava - Milan EUROPA: Champions League
18:45 Sparta Prag - Atletico Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Bayern München - Paris SG EUROPA: Champions League
21:00 Sunderland - West Bromwich Championship
21:00 Manchester C - Feyenoord EUROPA: Champions League
21:00 Inter - Leipzig EUROPA: Champions League
21:00 Young Boys - Atalanta EUROPA: Champions League
21:00 Sunderland - West Bromwich Championship
21:00 Sporting Lissabon - Arsenal EUROPA: Champions League
21:00 Bayer Leverkusen - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Barcelona - Brest EUROPA: Champions League
onsdag 27 november
11:00 Yokohama F Marinos - Pohang AFC Champions League
14:00 Celtic U19 - Club Brugge U19 UEFA Youth League
16:00 Liverpool U19 - Real Madrid U19 UEFA Youth League
16:30 Basaksehir - Petrocub UEFA Europa Conference League
18:45 Röda Stjärnan - Stuttgart EUROPA: Champions League
18:45 Sturm Graz - Girona EUROPA: Champions League
19:00 Levante - Malaga LaLiga2
21:00 Liverpool - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Aston Villa - Juventus EUROPA: Champions League
21:00 Derby - Swansea Championship
21:00 PSV Eindhoven - Shakhtar Donetsk EUROPA: Champions League
21:00 Monaco - Benfica EUROPA: Champions League
21:00 Dinamo Zagreb - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Celtic - Club Brügge EUROPA: Champions League
21:00 Bologna - Lille EUROPA: Champions League
torsdag 28 november
16:30 FC Astana - Guimaraes UEFA Europa Conference League
18:00 Serbien - Sverige EM-kval, damer
18:30 Sverige U23 - Portugal U23 U23 Internationell Vänskap
18:45 Athletic Bilbao - Elfsborg UEFA Europa League
18:45 Qarabag - Lyon UEFA Europa League
18:45 Heidenheim - Chelsea UEFA Europa Conference League
18:45 NK Celje - Jagiellonia Bialystok UEFA Europa Conference League
18:45 Dinamo Minsk - Köpenhamn UEFA Europa Conference League
18:45 St Gallen - TSC Backa Topola UEFA Europa Conference League
18:45 Noah - Vikingur Reykjavik UEFA Europa Conference League
18:45 Panathinaikos - HJK Helsingfors UEFA Europa Conference League
18:45 Anderlecht - Porto UEFA Europa League
18:45 Dynamo Kiev - Viktoria Plzen UEFA Europa League
18:45 Borac Banja Luka - LASK Linz UEFA Europa Conference League
18:45 AZ Alkmaar - Galatasaray UEFA Europa League
18:45 TNS - Djurgården UEFA Europa Conference League
18:45 Molde - Apoel Nicosia UEFA Europa Conference League
18:45 Besiktas - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
18:45 Cercle Brugge - Hearts UEFA Europa Conference League
18:45 Rigas FS - PAOK UEFA Europa League
18:45 Lazio - Ludogorets UEFA Europa League
21:00 Midtjylland - Eintracht Frankfurt UEFA Europa League
21:00 Rapid Wien - Shamrock Rovers UEFA Europa Conference League
21:00 Nice - Glasgow Rangers UEFA Europa League
21:00 Omonia Nicosia - Legia Warszawa UEFA Europa Conference League
21:00 Tottenham - Roma UEFA Europa League
21:00 Lugano - Gent UEFA Europa Conference League
21:00 Twente - Union Saint Gilloise UEFA Europa League
21:00 Olimpija Ljubljana - Larne UEFA Europa Conference League
21:00 Manchester U - Bodö/Glimt UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Fenerbahce UEFA Europa League
21:00 Braga - Hoffenheim UEFA Europa League
21:00 Fiorentina - Paphos UEFA Europa Conference League
21:00 Mlada Boleslav - Real Betis UEFA Europa Conference League
21:00 Real Sociedad - Ajax UEFA Europa League
21:00 Ferencvaros - Malmö UEFA Europa League
21:00 Steaua Bukarest - Olympiakos UEFA Europa League
fredag 29 november
15:40 Al Nassr - Damac Saudi Arabia Professional League
18:30 Magdeburg - Hertha Berlin 2. Bundesliga
18:30 Schalke - Kaiserslautern 2. Bundesliga
19:00 Bröndby - Ålborg Superligaen
19:00 Hvidovre - Hobro Danmark Division 1
19:00 Kolding - Horsens Danmark Division 1
20:30 St Pauli - Kiel Bundesliga
20:45 Cagliari - Verona Serie A
21:00 Brighton - Southampton Premier League
21:00 Mallorca - Valencia La Liga
21:00 Sheffield U - Sunderland Championship
lördag 30 november
12:30 Wealdstone - Wycombe FA-cupen
13:00 Eintracht Braunschweig - Regensburg 2. Bundesliga
13:00 Köln - Hannover 2. Bundesliga
13:00 Elversberg - Paderborn 2. Bundesliga
13:00 Roskilde - Fredericia Danmark Division 1
13:30 Watford - Queens PR Championship
14:00 Barcelona - Las Palmas La Liga
15:00 Como - Monza Serie A
15:30 Leipzig - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Stuttgart Bundesliga
15:30 Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Union Berlin - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Augsburg - Bochum Bundesliga
16:00 Norwich - Luton Championship
16:00 Walsall - Charlton FA-cupen
16:00 Brentford - Leicester Premier League
16:00 Nottingham - Ipswich Premier League
16:00 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
16:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
16:15 Alaves - Leganes La Liga
18:00 Al Shabab Riyadh - Al Hilal Riyadh Saudi Arabia Professional League
18:00 Milan - Empoli Serie A
18:20 England - USA Landskamp, damer
18:30 Espanyol - Celta Vigo La Liga
18:30 Borussia Dortmund - Bayern München Bundesliga
18:30 West Ham - Arsenal Premier League
20:15 AFC Wimbledon - Dag & Red FA-cupen
20:30 Darmstadt - Preussen Münster 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Venezia Serie A
21:00 Valladolid - Atletico Madrid La Liga
21:10 Frankrike - Nigeria Landskamp, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 19 8 3 42 65
2 Hammarby IF 30 16 6 8 23 54
3 AIK 30 17 3 10 5 54
4 Djurgårdens IF 30 16 5 9 10 53
5 Mjällby AIF 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Gais 30 14 6 10 2 48
7 IF Elfsborg 30 13 6 11 8 45
8 BK Häcken 30 12 6 12 3 42
9 IK Sirius 30 12 5 13 1 41
10 IF Brommapojkarna 30 8 10 12 -7 34
11 IFK Norrköping 30 9 7 14 -21 34
12 Halmstads BK 30 10 3 17 -18 33
13 IFK Göteborg 30 7 10 13 -10 31
14 IFK Värnamo 30 7 10 13 -10 31
15 Kalmar FF 30 8 6 16 -20 30
16 Västerås SK FK 30 6 5 19 -17 23