LÅNGLÄSNING: Dalkurd hoppas sälja dyrt – i Heerenveen och nobbade Arsenal

AYIA NAPA, CYPERN. Rewan Amin, 22, är kanske den allra största talangen i Dalkurd. Både tränare och sportchef prisar det tidigare Heerenveenlöftet och tror att tiden i allsvenskan blir kort. I en intervju med FD berättar han om Arsenals intresse, hur han lägger sig senast 22:30, inte är “a big fan” av den svenska maten och stoltheten att representera Kurdistan genom Dalkurd. 
– Jag glömmer aldrig vart jag kommer ifrån och är alltid stolt över att representera vår flagga, säger han till FotbollDirekt.se. 

Vid tre års ålder lämnade Rewan Amins familj Kurdistan för att starta upp ett nytt liv i Nederländerna. För Rewans del blev fotbollen snabbt ett intresse – som utvecklades till en chans att försörja sig på.

Vid nio års ålder kom han med i Heerenveens akademi och stannade kvar där hela vägen fram till den dagen Dalkurd hörde av sig, i februari 2017.

– Vid det läget kände jag att jag kört fast i Heerenveen. Dalkurd kom med en tydlig plan för mig och jag kände snabbt att det var exakt det jag behövde. De är kurder och det var lätt för mig att flytta dit och prata ett språk jag redan kan. Det var lätt för mig att säga ja, säger han till FotbollDirekt.se från Dalkurds lyxhotell i Ayia Napa, Cypern.

Det blev aldrig någon seniordebut i Heerenveens a-lag. Däremot var Rewan Amin en väldigt stor talang i klubbens organisation. Den passningsskickliga centrala mittfältaren var en given del av Hollands landslag och var kapten i U17-landslaget. Han gjorde så gott ifrån sig att Arsenal hörde av sig till Amins agent.

– Han pratade med mig om intresset men efter att ha funderat ihop med mina föräldrar så kom vi fram till att stanna hemma. Heerenveen har fått fram många spelare genom åren och jag kände att det bättre att stanna kvar och fokusera på att göra det bästa varje dag. Planen var att ta sig upp i a-truppen och därefter kunna välja och vraka bland erbjudanden. Nu blev det inte så, men jag är väldigt glad ändå.

Rewan Amin i Heerenveen-tröjan (2016).

Debutåret på svensk mark gav 29 matcher i superettan, varav 28 från start, när Dalkurd som bekant kvalificerade sig för allsvenskan för första gången i historien. Ett perfekt läroår.

– Det var perfekt för mig. Dalkurds spelstil påminner om det jag är van vid från Holland så det var lätt att komma in även i spelet. Sedan tycker jag att superettan var en jättebra nivå för mig att utvecklas som seniorspelare i. Vissa lag backade hem, vissa anföll hårt, vissa spelade långa bollar och andra längs gräset. Man får mycket erfarenhet på kort tid av att möta så olika typer av motstånd.

Nu är det Uppsala men hur var det att bo i Borlänge?

– Heerenveen är mindre än Borlänge. Där mina föräldrar bor så är det kanske dubbelt så stort, men i och med att jag både kan kurdiska och engelska så hade jag inga problem att anpassa mig till livet där. Jag tycker om Sverige och svenskarna är väldigt lugna och avslappnade i sitt sätt att vara. Det var perfekt för att kunna fokusera på fotbollen.

Gillar du den svenska maten?

– Haha, den typiskt svenska maten brukar jag inte äta.

Varför då?

– Ibland är det fläskkött och det kan jag inte äta. Jag vet inte, ibland är det bra men jag är inget stort fan om jag ska vara ärliga, haha. Det jag gillar däremot är att människor går ut och äter på restaurang mycket. Det är kul att variera sig.

Nästan varje match från start och fyra målgivande passningar. Nu känner sig Amin inskolad i svensk fotboll och hoppas på mer. Något som både Azrudin Valentic och sportchefen Adil Kizil förutspår när jag pratat med dem under veckan på Cypern.

– Rewan Amin är en spelare som jag vet inte kommer spela i Sverige länge till. Han hade kunnat gå till allsvenskan redan förra året, men när vi gick upp så förstod nog klubbarna att det inte var någon idé och Rewan ville hellre stanna kvar och fortsätta utvecklas här också, säger Adil Kizil i en intervju med FD. 

I en kommande långläsning med Valentic säger han att Amin har skyhög potential och kommer kunna spela på internationell toppnivå om han fortsätter på den inslagna vägen.

– Det var roligt att höra! Båda två är personer som jag också rankar högt. De kan mycket om fotboll och det är folk jag respekterar. Då är det självklart roligt att höra att de säger så fina saker om mig. Det gör mig glad.

Inget ont mot superettan men i premiären mot AIK kanske du får spela för 30 000 åskådare. Hur tänker du kring det steget?

– (Lång tystnad). Det är precis det jag kämpat för hela min karriär. Att få spela på sådana stora arenor. Jag kommer lära mig mycket i år och alla aspekter av att spela i allsvenskan med Dalkurd kommer göra mig många erfarenheter rikare. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

– Samtidigt ska jag inte slå mig till ro. Mitt fokus och mål är att spela från start och hålla mig frisk. Jag ska lära mig hela tiden och njuta.

Amin och Dalkurd kryssade (0-0) mot AIK på Skytteholm i Svenska cupen 2017. Nu möts lagen i allsvensk premiär, och med en annan atmosfär: Inför förväntad storpublik på Friends Arena.

Din målsättning?

– Jag har som mål att hjälpa laget. Egentligen vill jag inte dela med mig av mina personliga mål men ett av dem är att vara inblandad i tio mål för laget. Om jag gör det själv eller spelar fram spelar ingen roll. Jag har självklart långsiktiga mål också men det är inte bra att blicka för långt framåt eftersom varje träning och match är viktig på vägen dit.

Vad är din dröm med fotbollen?

– Champions League.

Att spela eller att vinna?

– Haha, det ultimata vore ju att vinna men mitt mål är att spela i en klubb som spelar i Champions League.

Har du någon favoritliga och något favoritlag? 

– Det finns ju många bra ligor. Bundesliga med sin fysik, La Liga. Men om jag ska säga en liga så är det Premier League för mig. Det är många stora klubbar och många stora klubbar. Publiken sitter nära planen.

– Något favoritlag har jag inte men jag gillar att titta på toppklubbarna. Och det är väl kanske därför jag gillar Premier League.

Du är född i Irak och har kurdiska föräldrar. Vad är din relation till Kurdistan? 

– Jag flyttade som sagt till Holland när jag var tre år gammal. Men båda mina föräldrar är födda och uppväxta där. Även om jag nästan bara har minnen från mitt liv i Holland så har den kurdiska kulturen alltid funnits i vår familj. Jag kan prata språket flytande och har varit där och besökt landet.

Var det svårt att växa upp i Holland? 

– Många frågar mig samma sak. Men jag var tre år, allt var normalt för mig. För mina föräldrar var det säkert svårare eftersom de lämnade sitt hem, flyttade och inte kunde språket.

– Jag är otroligt tacksam. Vad jag än gör så jobbar jag hårt och tänker på allt som mina föräldrar gjort för mig. Hur de hjälpt mig att få leva min dröm. Det kommer jag alltid vara tacksam för.

Det måste kännas speciellt att spela för Dalkurd som ju är lite av kurdernas landslag? 

– Det är otroligt stort för mig. Jag glömmer aldrig vart jag kommer ifrån och kommer alltid vara stolt över den kurdiska flaggan. Jag får både spela fotboll och spela för landet i mitt hjärta, det är klart att jag känner mig lyckligt lottad och stolt. Det motiverar en dåliga dagar.

“Jag glömmer aldrig vart jag kommer ifrån och kommer alltid vara stolt över den kurdiska flaggan”. Dalkurd har blivit kurdernas landslag.

Förresten så hörde jag att du är otroligt noga med kost och sömn. När började det? 

– Jag var väldigt ung. Det är lite roligt… jag ville ofta gå ut och springa. Då fick man pappa ta cykeln och följa med bredvid. Genom åren har jag märkt hur viktigt det är med bra man och ordentligt med vila. Du kan inte bara göra det en dag, du måste göra det i månader – i år.

– Jag flyttade till Sverige själv och med ett mål i sikte. Nu är jag här och vill få ut maximalt av fotbollen. Då är alla sådana saker viktiga. Jag äter väldigt bra och har full koll på vad jag stoppar i mig.

Ingen pizza alltså? 

– Haha, det kan vara bra efter en segermatch. Det är mycket energi. Men maximalt en gång i månaden skulle jag säga.

När går du och lägger dig?

– Jag brukar äta vid 19 eller 20 och sedan börjar jag egentligen förbereda mig för att lägga mig. Jag försöker läsa en bok och koppla av. Jag sover nog när klockan är 22 eller senast 22:30.

Du sitter inte uppe och kollar på film och spelar tv-spel på kvällarna? 

– Väldigt sällan. Förut var jag också en sådan som var uppe och spelade tv-spel. Men jag har lärt mig att det tar väldigt mycket fokus att stirra på en skärm. Jag är mer inne på böcker nu och känner mig klart lugnare i huvudet när jag lägger mig, mycket mer avslappnad än när man spelat tv-spel och ska somna.

– Ibland blir det att jag loggar in och spelar mot kompisarna, men jag är inne på böcker nu som sagt. Helst självbiografier om kända idrottsmän och fotbollsspelare.

LÄS MER FRÅN DALKURDS LÄGER PÅ CYPERN – MED FD:S LENNART SANDAHL PÅ PLATS 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 16 augusti
19:00 Öster - Örebro Superettan
19:00 Västerås SK - Trelleborg Superettan
21:00 Bodö/Glimt - Dinamo Zagreb EUROPA: Champions League
21:00 Rangers - PSV EUROPA: Champions League
21:00 Köpenhamn - Trabzonspor EUROPA: Champions League
21:00 Queens PR - Blackpool Championship
onsdag 17 augusti
04:30 Los Angeles FC - DC United MLS
18:45 Djurgården - APOEL UEFA Europa Conference League
18:45 Qarabag - Viktoria Plzen EUROPA: Champions League
21:00 Dynamo Kiev - Benfica EUROPA: Champions League
21:00 Maccabi Haifa - Röda Stjärnan EUROPA: Champions League
21:00 Sheffield U - Sunderland Championship
01:30 Atlanta United - New York Red Bulls MLS
01:30 Toronto FC - New England Revolution MLS
torsdag 18 augusti
02:00 New York City FC - Charlotte MLS
03:00 FC Dallas - Philadelphia Union MLS
04:00 Vancouver Whitecaps - Colorado Rapids MLS
19:00 Malmö - Sivasspor UEFA Europa League
19:00 Slovacko - AIK UEFA Europa Conference League
20:45 West Ham - Viborg UEFA Europa Conference League
fredag 19 augusti
18:00 Häcken - KIF Örebro Allsvenskan, damer
18:00 Piteå - Rosengård Allsvenskan, damer
19:00 Tvååker - Vänersborgs IF Ettan södra
19:00 Lyngby - Köpenhamn Superligaen
19:30 IK Oddevold - Lindome Ettan södra
20:00 Espanyol - Rayo Vallecano La Liga
20:30 Borussia M'gladbach - Hertha Berlin Bundesliga
21:00 Lyon - Troyes Ligue 1
21:00 Norwich - Millwall Championship
22:00 Sevilla - Valladolid La Liga
lördag 20 augusti
04:00 LA Galaxy - Seattle Sounders MLS
13:00 Paderborn - Holstein Kiel 2. Bundesliga
13:00 Piteå - Forward Ettan norra
13:00 Vasalund - Haninge Ettan norra
13:00 Örebro Syrianska - Täby Ettan norra
13:00 Ljungskile - Qviding FIF Ettan södra
13:00 Regensburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:00 Sandhausen - Nürnberg 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Wolverhampton Premier League
13:30 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
15:00 Varberg - Djurgården Allsvenskan
15:00 Landskrona - Jönköping Superettan
15:00 Östersund - Brommapojkarna Superettan
15:30 Bayer Leverkusen - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Augsburg - Mainz Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Schalke Bundesliga
15:30 Stuttgart - Freiburg Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Gefle - Sandvikens IF Ettan norra
16:00 Leicester - Southampton Premier League
16:00 Sollentuna - Karlstad Ettan norra
16:00 Torn - GAIS Ettan södra
16:00 Oskarshamns AIK - Falkenberg Ettan södra
16:00 Fulham - Brentford Premier League
16:00 Crystal Palace - Aston Villa Premier League
16:00 Everton - Nottingham Forest Premier League
16:00 Preston - Watford Championship
17:00 Monaco - Lens Ligue 1
17:30 Osasuna - Cadiz La Liga
18:00 Team TG - Sylvia Ettan norra
18:30 Bournemouth - Arsenal Premier League
18:30 Union Berlin - RB Leipzig Bundesliga
18:30 Torino - Lazio Serie A
18:30 Udinese - Salernitana Serie A
19:30 Mallorca - Real Betis La Liga
20:30 Eintracht Braunschweig - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Inter - Spezia Serie A
20:45 Sassuolo - Lecce Serie A
21:00 Marseille - Nantes Ligue 1
21:30 Porto - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
22:00 Celta Vigo - Real Madrid La Liga
01:30 DC United - Philadelphia Union MLS
söndag 21 augusti
02:00 Minnesota United FC - Austin FC MLS
02:00 Inter Miami CF - Toronto FC MLS
03:00 Colorado Rapids - Houston Dynamo MLS
04:00 Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps MLS
04:00 San Jose Earthquakes - Los Angeles FC MLS
13:00 Strasbourg - Reims Ligue 1
13:00 Bristol City - Cardiff Championship
13:00 AIK - Umeå Allsvenskan, damer
13:00 AFC Eskilstuna - Utsikten Superettan
13:00 Trelleborg - Dalkurd Superettan
13:30 Hansa Rostock - St Pauli 2. Bundesliga
13:30 Greuther Furth - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:30 Heidenheim - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
14:00 Nordsjälland - Silkeborg Superligaen
14:00 Umeå - Motala AIF Ettan norra
15:00 Hammarby - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Angers - Brest Ligue 1
15:00 Clermont - Nice Ligue 1
15:00 Toulouse - Lorient Ligue 1
15:00 Värnamo - Elfsborg Allsvenskan
15:00 Mjällby - Malmö Allsvenskan
15:00 Linköping - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 West Ham - Brighton Premier League
15:00 Leeds - Chelsea Premier League
15:00 Halmstad - Västerås SK Superettan
15:00 Montpellier - Auxerre Ligue 1
15:00 Brage - Öster Superettan
15:30 Eintracht Frankfurt - FC Köln Bundesliga
16:00 FC Trollhättan - Lunds BK Ettan södra
16:00 Åtvidaberg - Olympic Ettan södra
16:45 Waalwijk - Feyenoord Eredivisie
17:05 Rennes - AC Ajaccio Ligue 1
17:30 Norrköping - AIK Allsvenskan
17:30 GIF Sundsvall - Helsingborg Allsvenskan
17:30 Newcastle - Manchester City Premier League
17:30 Bochum - Bayern München Bundesliga
17:30 Athletic Bilbao - Valencia La Liga
18:00 Ålborg - Bröndby Superligaen
18:30 Napoli - Monza Serie A
18:30 Empoli - Fiorentina Serie A
19:30 Atletico Madrid - Villarreal La Liga
20:45 Bologna - Verona Serie A
20:45 Lille - Paris SG Ligue 1
20:45 Atalanta - Milan Serie A
22:00 Real Sociedad - Barcelona La Liga
23:30 Columbus Crew - Atlanta United MLS
00:00 Chicago Fire - New York City FC MLS
01:30 Sporting Kansas City - Portland Timbers MLS
måndag 22 augusti
02:30 Nashville SC - FC Dallas MLS
18:00 Vittsjö - Eskilstuna Allsvenskan, damer
18:30 Roma - Cremonese Serie A
19:00 Ängelholm - IFK Malmö Ettan södra
19:00 Hammarby TFF - Stockholm Internazionale Ettan norra
19:00 Odense - Horsens Superligaen
19:00 Sirius - Häcken Allsvenskan
19:00 Kalmar - Göteborg Allsvenskan
19:10 Hammarby - Degerfors Allsvenskan
20:00 Elche - Almeria La Liga
20:45 Sampdoria - Juventus Serie A
21:00 Manchester U - Liverpool Premier League
22:00 Girona - Getafe La Liga
22:00 Malaga - Las Palmas LaLiga2
tisdag 23 augusti
18:00 APOEL - Djurgården UEFA Europa Conference League
19:00 Örgryte - Norrby Superettan
19:00 Örebro - Skövde AIK Superettan
20:45 Bolton - Aston Villa EFL-cupen
20:45 Fleetwood Town - Everton EFL-cupen
21:00 Röda Stjärnan - Maccabi Haifa EUROPA: Champions League
21:00 Benfica - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
21:00 Viktoria Plzen - Qarabag EUROPA: Champions League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 18 11 5 2 18 38
2 Djurgårdens IF 18 11 4 3 25 37
3 Hammarby IF 18 11 3 4 22 36
4 Malmö FF 18 10 3 5 10 33
5 AIK 18 9 5 4 4 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Göteborg 18 9 3 6 8 30
7 Kalmar FF 18 8 3 7 4 27
8 Mjällby AIF 18 7 6 5 2 27
9 IK Sirius 18 7 4 7 -5 25
10 IF Elfsborg 18 5 8 5 7 23
11 IFK Norrköping 18 5 5 8 -3 20
12 Varbergs BoIS 18 5 4 9 -16 19
13 IFK Värnamo 18 4 6 8 -10 18
14 Degerfors IF 18 3 3 12 -21 12
15 Helsingborgs IF 18 2 5 11 -16 11
16 GIF Sundsvall 18 3 1 14 -29 10

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten