PÅ FD: Stora rubriker i Djurgården – gör otroliga saker

En spännande talang som dök upp och försvann. Fluminense-löftet Pablo Dyego gjorde ingen succé i Djurgården. Nu har det vänt – Pablo har slagit sig in i Fluminenses a-lag. Jesper Norberg var mannen som tog Pablo till Djurgården – här berättar om vad som hände med supertalangen:
– Nu är han på en hög nivå. Fluminense är en av de absolut största klubbarna i Brasilien, så det är klart att det är bra gjort att slå sig in i deras a-lag, säger Norberg till FotbollDirekt.se.

Pablo Dyego Da Silva Rosa, med artistnamnet Pablo, kom till Djurgården på våren 2013. Blåränderna lånade in Pablo i ett nystartat samarbete med brasilianska storklubben Fluminense, och stora rubriker när han anlände.

Dåvarande DIF-managern Magnus Pehrsson hade stora förhoppningar på Pablo, som man lånat in från Fluminense. Men succén uteblev. Det blev en säsong med i stort sett bara U21-matcher för den då 19-årige Pablo. I allsvenskan syntes han en enda gång, ett halvtimmes inhopp i en storförlust mot Åtvidaberg (1-5). Efter säsongen återvände han till Fluminense.

Därefter har han hoppat fram och tillbaka, med ständiga utlåningar från Fluminense till vitt skilda klubbar: Först Polens största klubb Legia Warszawa, med en enda match i polska högstaligan, och sedan i NASL-klubbar i Nordamerika (Ottawa Furys, San Francisco Deltas).

Men nu är Pablo tillbaka i Fluminense, och det i klubbens a-lag. En klubb i den absoluta toppen i Brasilien, och en klubb där han nu färgar – alldeles nyligen nätade Pablo i 3-0-segern mot bolivianska Nacional Potosí i Copa Sudamericana (se videon längst ned i artikeln).

Pablo var “pilot-spelaren” i Djurgårdens samarbete med Fluminense, men det kom aldrig några fler spelare från Brasilien till Blåränderna.
Samarbetet var från svensk sida ett resultat av dåvarande managern Magnus Pehrssons vänskap med Jesper Norberg – den sistnämnde med flera år i Brasilien bakom sig. Inför 2013 så hade Norberg hand om Fluminenses U20-lag, som Pablo då tillhörde, och idén om ett samarbete föddes.

Jesper Norberg är sedan några år tillbaka hemma i Sverige där han bland annat tränat AFC Eskilstuna. Sedan i vintras är han tränare i Syrianska.
Kontakterna med Brasilien finns kvar, och Norberg har full koll på numera 24-årige Pablos förehavanden i Fluminense.

– Det är kul att det gått bra för honom, han är en bra spelare och det är roligt att se att det går så bra nu. Vi pratar lite då och då och vi träffas när jag är i Brasilien, men i och med att jag inte jobbar för Fluminense längre så är det inte mer än så, säger Norberg till FotbollDirekt.se och berättar vidare om vad som hände efter att Pablo lämnade Djurgården:

– Han återvände till Fluminense, men i ett senare skede så kom jag in som assisterande till Magnus Pehrsson i Estlands landslag. Vi hade en spelare i det landslaget som spelade i Legia Warszawa under den här perioden, Henrik Ojamaa. Legia frågade om det fanns någon mer spelare som kunde vara intressant och jag tipsade dem om Pablo.

– Sedan flyttade han till USA, och han började jättejättebra där. Men grejen var att han fick en korsbandsskada. Han började jättebra men sedan kom den här skadan och han var borta i ett helt år efter det. Det tog tid för honom att ta sig tillbaka, men nu är han på en hög nivå. Fluminense är en av de absolut största klubbarna i Brasilien, så det är klart att det är bra gjort att slå sig in där.

Vad som gjorde att Pablo inte lyckades i Sverige? En stökig period för klubben försvårade, säger Jesper Norberg. Samarbetet hade alltså från svensk sida sjösatts av Norberg och Magnus Pehrsson, men tidigt på vårsäsongen så avgick Pehrsson under uppmärksammade former. Djurgården låg samtidigt i botten av tabellen och blev det ingen öppning för Pablo.

– Det här samarbetet var ett projekt vi satte igång, jag och Magnus Pehrsson. Jag hade Fluminenses U20 då, och en möjlighet uppstod som vi båda tyckte var spännande. Men precis när Pablo hade kommit in så försvann ju Magnus. Sedan kom (Per-Mathias) Högmo in, och då handlade det om att klara sig kvar.

– Det var fler som var i samma situation som Pablo, de hade ju ett samarbete med Manchester City också och Godsway (Donyoh) därifrån, han fick inte heller spela så mycket. Hade Magnus varit kvar så hade han säkert fått chansen. Det är tillfälligheter om man får chansen eller inte.

Efter säsongen 2013 så kom en helt ny sportslig ledning in i Djurgården. Bosse Andersson kom tillbaka som sportchef och Pelle Olsson anställdes som huvudtränare. Samarbetet med Fluminense vilade på att Magnus Pehrsson fanns i Djurgården, säger Norberg.

Om det inte blivit som det blev, om samarbetet hade fortgått… vad tror du det hade kunnat leda till? 

– Det hade nog blivit väldigt, väldigt bra. Med tanke på hur Djurgården är som förening och hur spelarna trivs där, så är jag övertygad om att det blivit bra. Men de var i ett läge där de var under press. De hade samarbetet med Manchester City också. Men i sådana lägen så försöker man bara jobba med det man har och överleva säsongen. Då blir alla sådana här projekt man har lite undanputtade, och det är förståeligt att det blir så.

Jesper Norberg låg bakom Örgrytes samarbete med brasilianska klubben Atletico Mineiro i början på 2000-talet, något av ett pionjärprojekt på den tiden. Men efter att det rann ut i sanden mellan Fluminense och Djurgården så har det varit få samarbeten mellan allsvenska och brasilianska klubbar på det sätt vi kunnat se tidigare.

– Precis, det blev väldigt annorlunda efter det. I den här perioden så ökade också lönerna i Brasilien, så det blev svårt att motivera brasilianska spelare att komma över till ligor som allsvenskan. Även att flytta yngre spelare som inte var uppe i a-laget i sina klubbar ännu.

De hade bättre löner i till exempel Fluminenses U20 än vad de skulle få i allsvenskan? 

– Ja, det skulle jag säga att de hade. Men nu börjar det bli en marknad igen för Sverige. Ett tag var det ingen marknad, du fick inga spelare till rimliga priser. Nu har ekonomin varit dålig i Brasilien ett tag, och det ger ringar på vattnet i form av att spelare och klubbar kan vara öppna för samarbeten igen.

Vad är fördelarna med att ha sådana samarbeten mellan två klubbar?

– Om du jobbar mot en klubb, samarbetar klubb till klubb… då finns det inget intresse för klubben som lånar ut spelaren att spelaren inte ska lyckas. Fluminense tjänar inget på att skicka en dålig spelare till Sverige, de vill ju att spelaren ska utvecklas och bli bättre. Då kan de antingen återvända och göra det bra i a-laget, eller så kan de säljas vidare till större klubbar i Europa. De får erfarenhet, utvecklas både på planen och som människor.

– Jobbar du däremot mot agenter så har de sin egen agenda, de vill tjäna pengar åt sig själva. I ett agentsamarbete, där riskerar du att agenten lurar på klubben en spelare som inte håller måttet. Jobbar du klubb till klubb så finns inte den faktorn. För alla parter vill samma sak, nämligen att det går bra.

Ett par år efter avslutet med Djurgården så tog istället Fluminense ett radikalt beslut: Att köpa en europeisk klubb. Valet föll på slovakiska andradivisionsklubben TK Šamorín, som numera heter TK Fluminense Šamorín.

– Det har varit bra. De placerar ett visst antal spelare där per år, sedan tar de tillbaka dem. Många av de här spelarna har kommit tillbaka och lyckats väldigt bra i Fluminense och även gått vidare till större klubbar i Europa.

– Man ska komma ihåg att en klubb som Fluminense… de har mellan 70 och 90 kontrakterade a-lagsspelare, fruktansvärt bra spelare. Men det är bara 30 av dem som är i föreningen och i truppen. Tidigare har det varit så att de som lånas ut hamnat i småklubbar i Brasilien, och det är liksom inget fönster. Kommer de istället till Europa, då kommer de tillbaka med erfarenhet, de har lärt sig engelska och anpassat sig till europeisk fotboll. Då kan de antingen bidra i Fluminense eller så säljs de till en större klubb i Europa. Det är det som varit tanken med det här uppköpet.

Om det nu åter är billigare för svenska klubbar i Brasilien, hur pass intressant är det för dig om en svensk klubb skulle vilja göra något liknande igen, samarbeta med en klubb i Brasilien?

– Det är känsligt, för nu är jag tränare i en klubb här hemma. Men det är klart att det ringer svenska klubbar fortfarande, för att få råd och tips och så. Men jag har inget formellt att göra med någon klubb därnere längre, eller med brasiliansk fotboll att göra överhuvudtaget. Däremot så har förstås jag kvar mina vänner i Fluminense, Atletico Mineiro och Cruzeiro.

Om du skulle få frågan om att göra något mer ingående igen?  

– Då får jag fråga mig vad som är roligast och sedan välja, det går inte att jobba med bägge. I nuläget har jag inga sådana förfrågningar, jag är tränare här och fokuserar på det.

– Jag hade gjort det här med Örgryte och Atletico Mineirio, med Häcken och Cruzeiro… jag hade planer på att göra samma sak med Djurgården. Jag hade idéer om att flytta över fler spelare från Fluminense hit. Men i och med att Magnus försvann så rann det ut i sanden. Om man ska göra något sådant här så är det viktigt att den svenska klubben vet vad de ger sig in på, att det finns resurser och en infrastruktur på plats.

Jesper Norberg säger att han inte är överraskad över att det, till sist, lossnat för Pablo:

– Det är ju mycket tillfälligheter. Det finns en del sådana exempel genom åren. Leandro Castán som jag satte i Helsingborg, som inte fick spela där. En månad efter att han återvände så kom han med i landslaget och han flyttade senare till Roma. Man kan inte bara skylla på klubben och tränaren heller. Det är lätt att peka finger, men det är spelarens ansvar också, det handlar om att kunna anpassa sig. Det är många faktorer som spelar in.

– Det är kul att det går bra för Pablo. Det är en bra spelare, sedan var han ju ung när han kom hit också. Men jag vet att Fluminense var väldigt nöjda med honom, och med utlåningen till Djurgården. Det har de kommunicerat både internt och externt, hur mycket det gav honom att komma hit. Även om han inte fick spela så mycket så lärde han sig mycket, han fick erfarenhet som han har med sig nu.

[YouPlaySinglePlayer video=”598,389,196228″ ap yot yod yos ]

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
måndag 30 januari
20:45 Udinese - Verona Serie A
20:45 Derby - West Ham FA-cupen
21:00 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
tisdag 31 januari
18:00 Paderborn - Stuttgart Tyska cupen
20:45 Union Berlin - Wolfsburg Tyska cupen
20:45 Birmingham - Blackburn FA-cupen
21:00 Newcastle - Southampton EFL-cupen
onsdag 01 februari
18:00 Leipzig - Hoffenheim Tyska cupen
19:00 Toulouse - Troyes Ligue 1
19:00 Nantes - Marseille Ligue 1
19:00 Reims - Lorient Ligue 1
19:00 Angers - AC Ajaccio Ligue 1
19:00 Lille - Clermont Ligue 1
20:00 Maritimo - Porto Portugisiska ligan
20:45 Kilmarnock - Dundee Utd Skottland Premiership
20:45 Mainz - Bayern München Tyska cupen
21:00 Manchester U - Nottingham EFL-cupen
21:00 Lyon - Brest Ligue 1
21:00 Real Betis - Barcelona La Liga
21:00 Rennes - Strasbourg Ligue 1
21:00 Lens - Nice Ligue 1
21:00 Montpellier - Paris SG Ligue 1
21:00 Monaco - Auxerre Ligue 1
22:15 Arouca - Benfica Portugisiska ligan
22:15 Sporting Lissabon - Braga Portugisiska ligan
torsdag 02 februari
21:00 Real Madrid - Valencia La Liga
fredag 03 februari
18:30 Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
18:30 Sandhausen - Darmstadt 2. Bundesliga
20:30 Augsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Queen's Park - Ayr Skottland Championship
21:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
21:00 Malaga - Real Oviedo LaLiga2
21:00 Chelsea - Fulham Premier League
lördag 04 februari
12:00 GAIS - Varberg Träningsmatch
12:30 Leicester - Manchester City Women’s Super League
13:00 Jönköping - Helsingborg Träningsmatch
13:00 Eintracht Braunschweig - Heidenheim 2. Bundesliga
13:00 Kaiserslautern - Holstein Kiel 2. Bundesliga
13:00 Regensburg - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Premier League
13:30 Norwich - Burnley Championship
14:00 Espanyol - Osasuna La Liga
15:00 Cremonese - Lecce Serie A
15:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Köln - Leipzig Bundesliga
15:30 Union Berlin - Mainz Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga
16:00 Aston Villa - Leicester Premier League
16:00 Middlesbrough - Blackpool Championship
16:00 Wolverhampton - Liverpool Premier League
16:00 Manchester U - Crystal Palace Premier League
16:00 Brentford - Southampton Premier League
16:00 Brighton - Bournemouth Premier League
16:15 Elche - Villarreal La Liga
17:00 Paris SG - Toulouse Ligue 1
18:00 Roma - Empoli Serie A
18:30 Newcastle - West Ham Premier League
18:30 Atletico Madrid - Getafe La Liga
18:30 Borussia M'gladbach - Schalke Bundesliga
19:00 Troyes - Lyon Ligue 1
20:30 Greuther Furth - Nürnberg 2. Bundesliga
20:45 Sassuolo - Atalanta Serie A
21:00 Rennes - Lille Ligue 1
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
söndag 05 februari
12:30 Spezia - Napoli Serie A
13:00 St Johnstone - Celtic Skottland Premiership
13:00 Clermont - Monaco Ligue 1
13:00 Potsdam - Bayern München Bundesliga damer
13:30 Magdeburg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Tottenham - Chelsea Women’s Super League
13:30 Hansa Rostock - Hamburg 2. Bundesliga
13:30 St Pauli - Hannover 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Real Madrid La Liga
15:00 Torino - Udinese Serie A
15:00 Auxerre - Reims Ligue 1
15:00 Nottingham - Leeds Premier League
15:00 AC Ajaccio - Nantes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Lorient - Angers Ligue 1
15:30 Stuttgart - Werder Bremen Bundesliga
16:15 Girona - Valencia La Liga
17:05 Brest - Lens Ligue 1
17:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
17:30 Tottenham - Manchester C Premier League
18:00 Fiorentina - Bologna Serie A
18:30 Real Sociedad - Valladolid La Liga
19:00 Porto - Vizela Portugisiska ligan
19:45 West Ham - Arsenal Women’s Super League
20:45 Marseille - Nice Ligue 1
20:45 Inter - Milan Serie A
21:00 Barcelona - Sevilla La Liga
måndag 06 februari
18:30 Verona - Lazio Serie A
20:45 Monza - Sampdoria Serie A
21:00 Blackburn - Wigan Championship
21:00 Rayo Vallecano - Almeria La Liga
22:15 Rio Ave - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
tisdag 07 februari
18:00 Sandhausen - Freiburg Tyska cupen
20:45 Eintracht Frankfurt - Darmstadt Tyska cupen
20:45 Salernitana - Juventus Serie A
20:45 Grimsby - Luton FA-cupen
20:45 Burnley - Ipswich FA-cupen
20:45 Fleetwood Town - Sheffield W FA-cupen
onsdag 08 februari
20:45 Sunderland - Fulham FA-cupen
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten