Sök

Kennedys projekt - ”Vill ge ungdomarna chansen”

Det är drygt ett år sedan Kennedy Bakircioglu lade skorna på hyllan – nu är en stor del av Bajenikonens framtid på väg att stakas ut. FD kan avslöja att Kennedy planerar att starta en högstadieskola med fotbollsinriktning.
– Det här är en dröm som jag hoppas ska kunna bli verklighet. Jag vill ge alla ungdomar med drömmar om att bli fotbollsproffs chansen att lyckas även utanför fotbollen, skolan är oerhört viktig, säger Kennedy till FotbollDirekt.se.


Hammarbyikonen Kennedy Bakircioglu avslutade sin karriär som aktiv fotbollsspelare 2018 och har därefter varit inblandad i klubbens merchandiseförsäljning där souvenirer signerade av stjärnan säljs med stor framgång.

Kennedy har också hunnit med att få en egen öl efter sitt världsberömda målfirande mot IFK Göteborg hösten 2018.

Nu är ytterligare ett stort projekt i startgroparna: Kennedy är i färd med att starta en högstadieskola (årskurs 7-9) med fotbollsinriktning.

Den ekonomiska föreningen KB Education är bildad och enligt uppgifter  till FotbollDirekt så har en marknadsundersökning under dagen gått ut till Hammarbys ungdomsspelare. Även den stora Nackaklubben Boo FF är kontaktade angående projektet.
 

Representanter för projektet är i kontakt med en fastighetsägare där en stor lokal nere vid vattnet i Nacka Strand diskuteras som eventuell placering för bildandet av skolan. Skolan kan öppnas för undervisning med start i augusti 2021 eller 2022. 

FotbollDirekt har varit i kontakt med Kennedy Bakircioglu - han vill att det ska vara tydligt att projektet än så länge är en vision och att ingenting är klart. 

– Jag har alltid sagt att den dag jag lägger skorna på hyllan vill jag arbeta med fotboll och då helst med att hjälpa ungdomar. Jag har varit inne på att starta en akademiverksamhet, olika slags fotbollcamps med mera. Jag har kontakter som kan mycket inom skolfrågor, då har denna idé liksom växt fram, säger Kennedy till FotbollDirekt.se. 

– Ingenting är klart utan det är snarare en dröm som jag hoppas ska kunna bli verklighet. Det är inte enkelt att starta upp en skola, det krävs mycket arbete för att få tillstånd, arbete som jag själv inte är speciellt insatt i. Jag kommer att ta många möten med människor jag tror skulle vilja engagera sig i detta häftiga skolprojekt nu under de kommande veckorna och månaderna. Jag hoppas givetvis att intresset blir stort och att vi kan bygga vidare därifrån.


Kennedy fortsätter passionerat berätta om sina visioner med skolan: 

– När jag gick i skolan var det fotbollen som blev fokus till hundra procent. Även fast min familj ville att jag skulle gå klart skolan gjorde jag det aldrig, jag valde fotbollen före. Det var egentligen en mycket stor risk jag tog, en allvarlig skada eller vad som helst hade ju inneburit att jag inte kunnat satsa på fotbollen. Utan ett fullgjort gymnasium hade det blivit tufft, vad jag hade gjort idag har jag ingen aning om, jag kanske inte ens haft ett arbete. Det är ju väldigt tufft nuförtiden om man inte klarat skolan. Jag vill ge alla ungdomar med drömmar om att bli fotbollsproffs chansen att lyckas även utanför fotbollen, skolan är oerhört viktig. Elittänket kan vara lite extremt såhär tidigt, att kunna gå vidare från högstadiet till gymnasiet betyder så otroligt mycket för framtiden.

– Om en skola med mitt namn blir verklighet är min dröm att eleverna ska få en trygg skolgång där de både får fotbollsträning av riktigt bra kvalitet samtidigt som de ska nå målen i alla ämnen. Tränare och lärare ska arbeta tillsammans för elevernas bästa, både i skolan och på fotbollsplanen. Jag vill att alla ska känna att de kan lyckas med både skola och fotboll, det ena ska ju inte behöva utesluta det andra. På eftermiddagarna vill jag att läxhjälp och en fritidsklubb ska finnas på skolan där man kan hänga efter skoltid, det ska kännas som att skolan är ett andra hem för barnen som går där, de ska vilja vara i skolan, det ska inte finnas någon ångest kring det.


Han berättar vidare om skolans verksamhet.  

– De som hjälpt mig med projektet har tillsammans med mig arbetat fram något som vi kallar ”Kennedystilen”, där värdegrunden är i fokus; respekt, empati och viljan att lära sig ska ligga som grund för skolan och alla elever och deras föräldrar kommer få skriva under ett kontrakt om detta. Som lagkapten är ju detta något jag alltid tyckt är viktigt; att man är schysst mot varandra och att alla känner att de är lika värda, oavsett man är startspelare eller reserv. Man är ett lag liksom. Målet är också att eleverna ska få åka till något land i Europa och spela fotboll, ett samarbete med någon stor akademi, det blir ju också ett sätt att göra skolan roligare.

Skoldebatten går ju het i dessa dagar och vinster inom skolan är en av de stora diskussionerna. Hur ser du på detta? Kommer du ta ut vinst ur projektet? Och vad blir din roll? 


– Jag kommer såklart ha en lön, precis som alla andra som arbetar, jag spelar ju inte fotboll längre och skolan ska ju om den blir av faktiskt bära mitt namn, säger Kennedy med ett skratt och fortsätter;

– Jag har förstått att den här delen är viktig i och med att jag har människor runt mig som kan skolan. Skolan är ju en ekonomisk förening där all vinst ska gå tillbaka in i verksamheten. Jag är inte jätteinsatt i dessa frågor men jag kommer om den här drömmen blir verklighet vara anställd på skolan, sitta i ledningen och arbeta med fotbollsdelen samt reklam för skolan. Det är ju mitt namn idén bygger på, jag tror ju att jag med mitt namn och min erfarenhet inom fotbollen ska kunna skapa ett intresse för just min skola där fotbollsträningen kommer vara mycket bra med duktiga och utbildade tränare och där skolan kommer ha som största mål att eleverna ska nå godkända betyg i alla ämnen samtidigt som de får göra det de älskar, att spela fotboll. Jag vill ge eleverna något jag känner att jag inte riktigt fick.


Det finns ju redan skolor i Stockholm som bedriver fotbollsträning vid sidan av undervisningen. Vad kommer vara speciellt med just din skola? 

– Jag har förstått att vanliga skolor, alltså kommunala skolor, erbjuder fotboll som inriktning eller val. Jag har också förstått att många sådana skolor runt om i Stockholm just nu lägger ned sin fotbollsprofil eller ska lägga ned dem kommande år. Det här blir ju en friskola med endast fotboll som inriktning där det kommer vara hög kvalitet på fotbollsträningen med välutbildade och proffsiga tränare. 

– Vi kommer som jag nämnt också ha ett samarbete med en liknande skola eller akademi utomlands, vi diskuterar kring klubbar i England, Portugal och Italien. Något som är otroligt viktigt är att det är både flickor och pojkar som söker, klasserna ska vara hälften/hälften, annars blir det inte bra. Damfotbollen är ju på uppgång, det är bara se på Hammarby Fotboll förra året, vilken publik och vilken stämning. Jag hoppas att skolan ska kunna fånga in många tjejer som vill satsa på fotbollen. 

Vilka internationella klubbar är ni i kontakt med?  

– Det går vi inte in på nu, det kommer när det är klart. Det blir inte bra att nämna något om det nu.


Du nämner Hammarby Fotboll, du har ju en mycket stark koppling till klubben. Är Hammarby en del av detta projekt?


– Givetvis har jag samtalat med representanter inom Hammarby Fotboll som är mycket positiva till idén och tycker det är roligt, allt från VD Henrik Kindlund till de inom sporten. Jag kommer fortsätta diskutera med dem under våren. Jag kommer också prata med andra klubbar, jag har redan kontaktat Boo FF bland annat. Jag tror givetvis att många av Hammarbys ungdomsspelare kommer vilja gå på Kennedy Education, jag hoppas ju att alla vill det. Utan mitt hjärta för Hammarby och min underbara karriär där hade ju denna idé aldrig fötts. Det blir svårt att kunna starta skolan om deras spelare inte är intresserade och om inte Hammarby hjälper till med att skapa ett intresse. Det är jag dock övertygad om att de kommer göra och det är min uppfattning utifrån de samtal vi haft. De skickar ju också ut frågan om intresse till sina spelare idag. 

– Med det sagt är ju inte skolan endast riktad till Hammarbys spelare, spelare från alla klubbar kommer såklart vara välkomna, det är väldigt viktigt att nämna. Att vi kikat på just Nacka är för att Nacka är en bra fotbollskommun med väldigt många bra ungdomsklubbar samlade nära den lokal vi tittat på i Nacka strand. De har aktiva spelare i alla åldrar där vi tror att intresset kommer vara stort. För att skolan ska få elever behöver vi spelare från hela Nacka. I Nacka har de ju välkända klubbar som Boo FF, Älta, Sickla, Järla och Nacka FC bland annat, jag har ju sett min son Leo spela mot flera av de klubbarna. Kontakt kommer att tas även med dessa klubbar den närmaste tiden. 

Kennedy utvecklar kring upplägget med skolan: 

– Skolan ska utgå från varje elevs egna mål i fotbollen, det är viktigt, alltså blir ju det kopplat till den klubb de spelar i. Utmaningen blir ju, vad jag förstått, att locka flickorna till skolan, pojkarna kommer inte vara något problem. Detta är en utmaning, även där tror vi att Nacka är ett bra val då de klubbar jag nämnt satsar på tjejerna. Jag hoppas verkligen vi kan styra upp den här lokalen vi kikar på nu.


Kommer spelare från Djurgården och AIK få gå på skolan?


– Jag visste att den här frågan skulle komma, säger Kennedy och skrattar.  

– Jag har redan sagt att alla spelare är välkomna och att vi utgår från deras egna mål inom fotbollen, det spelar ingen roll vilken klubb de kommer från. Det här är ju en skola, där stänger man inte ute ungdomar bara för att de spelar i en viss klubb, det går inte till så, det är ju helt fel. 

Kennedy nämner Rita Hemmälin, som sitter i styrelsen i KB Education. En person som han ser som en viktig del i projektet. Hemmälin har en mångårig karriär som rektor och då även på en skola med fotbollsinriktning, Nybohovsskolan i Liljeholmen. 

Där formades den första mellanstadiefotbollsskolan under tidigt 2000-tal där kända tränarnamn, spelare samt scouter arbetat - såsom Stefan Billborn, Ola Larsson, Johan Lager, Patrik Gerrbrand och Tobias Ackerman. På skolan gick herrspelare som John Guidetti, Ludwig Augustinsson, Simon Tibbling och Junior, på damsidan hade man spelare som Malin Diaz och Petra Andersson, alla landslagsmeriterade. 

FotbollDirekt har nått Rita Hemmälin. Hon är fåordig men hoppfull gällande projektet:

– Jag är med i starten av denna process och hoppas kunna hjälpa Kennedy med att förverkliga denna fina vision. Vi är dock tidigt i processen och det är mycket som krävs för att få tillstånd från Skolinspektionen, få in finansiärer med med mera. Gällande finansiärer har vi ju glädjande nog redan innan det nu blir offentligt en av våra styrelseledamöter, Carl-Magnus Falk, som via sitt företag Falköga Revision gått in med kapital och bland annat kommer finansiera vår ansökan till Skolinspektionen, säger Hemmälin till FD och fortsätter:

– Jag tror verkligen på idén och Kennedys namn kommer definitivt locka många duktiga fotbollsungdomar från runt om i Stockholm. Han är en person som passar otroligt bra för skolan, en genomgod och empatisk människa som lägger stor vikt på värdegrundsarbetet som ju är grundstenen för en välfungerande skolverksamhet. I detta läge kommer jag inte svara på fler frågor om projektet utan det tar vi om vi lyckas nå längre i processen. Ingenting är klart.
Du kanske även vill läsa:
MFF har jagat Billborn - som bemöter uppgifterna för FotbollDirekt
MFF har jagat Billborn - som bemöter uppgifterna för FotbollDirekt
Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 06 maj
18:30 Hertha Berlin - Freiburg Bundesliga
19:30 Benfica - Porto Portugisiska ligan
21:00 Roma - Manchester U UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Villarreal UEFA Europa League
fredag 07 maj
18:30 Kristianstad - Vittsjö Allsvenskan, damer
19:00 Odense - Ålborg Superligaen
19:15 Hoffenheim - SC Sand Women Bundesliga, damer
20:30 Stuttgart - Augsburg Bundesliga
21:00 Leicester - Newcastle Premier League
21:00 Lens - Lille Ligue 1
21:00 Real Sociedad - Elche La Liga
lördag 08 maj
03:30 Real Salt Lake - San Jose Earthquakes MLS
12:30 Juventus - Napoli Serie A, damer
13:00 Nantes - Bordeaux Ligue 1
13:00 Landskrona - AFC Eskilstuna Superettan
13:00 AIK - Hammarby Allsvenskan, damer
13:30 Cardiff - Rotherham Championship
13:30 Derby County - Sheffield Wednesday Championship
13:30 Leeds - Tottenham Premier League
14:00 Alaves - Levante La Liga
15:00 Spezia - Napoli Serie A
15:00 Västerås SK - Jönköping Superettan
15:00 Falkenberg - Örgryte Superettan
15:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Udinese - Bologna Serie A
15:30 Hoffenheim - Schalke Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Union Berlin Bundesliga
16:00 Sheffield U - Crystal Palace Premier League
16:00 Häcken - Linköping Allsvenskan, damer
16:15 Barcelona - Atletico Madrid La Liga
17:00 Lyon - Lorient Ligue 1
17:30 Elfsborg - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Örebro - Halmstad Allsvenskan
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Bayern München - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Cadiz - Huesca La Liga
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
19:00 Chicago Fire - Philadelphia Union MLS
19:00 New York Red Bulls - Toronto FC MLS
19:30 Nashville SC - New England Revolution MLS
19:30 Columbus Crew - DC United MLS
20:45 Fiorentina - Lazio Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Osasuna La Liga
21:00 Vancouver Whitecaps - Club de Foot Montreal MLS
21:15 Liverpool - Southampton Premier League
21:50 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
00:00 Orlando City SC - New York City FC MLS
söndag 09 maj
02:00 LA Galaxy - Los Angeles FC MLS
04:00 Colorado Rapids - Minnesota United FC MLS
12:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
12:30 Genoa - Sassuolo Serie A
13:00 St Etienne - Marseille Ligue 1
13:00 Piteå - Växjö Allsvenskan, damer
13:00 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga, damer
13:00 Wolverhampton - Brighton Premier League
13:00 Vasalund - Norrby Superettan
13:30 FC Köln - Freiburg Bundesliga
14:00 Vejle - SönderjyskE Superligaen
14:00 Lyngby - Horsens Superligaen
14:00 Getafe - Eibar La Liga
14:30 Feyenoord - Ajax Eredivisie
15:00 Degerfors - Djurgården Allsvenskan
15:00 Brage - Helsingborg Superettan
15:00 Metz - Nimes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Nice - Brest Ligue 1
15:00 Angers - Dijon Ligue 1
15:00 Mjällby - Östersund Allsvenskan
15:00 Benevento - Cagliari Serie A
15:00 Verona - Torino Serie A
15:00 Parma - Atalanta Serie A
15:05 Aston Villa - Manchester U Premier League
15:30 West Ham - Manchester City Women’s Super League
15:30 Chelsea - Reading Women’s Super League
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
16:00 Rosengård - Djurgården Allsvenskan, damer
16:00 KIF Örebro - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
16:00 Randers - AGF Århus Superligaen
16:15 Valencia - Valladolid La Liga
16:30 Athletic Bilbao - Real Sociedad Spanska ligan, damer
17:05 Reims - Monaco Ligue 1
17:30 Malmö FF - Varberg Allsvenskan
17:30 West Ham - Everton Premier League
18:00 Roma - Crotone Serie A
18:00 Bodö/Glimt - Tromsö Norge Eliteserien
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Hertha Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:00 Viking - Brann Norge Eliteserien
18:00 Molde - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Odd - Sandefjord Norge Eliteserien
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
19:00 Inter Miami CF - Atlanta United MLS
20:00 Arsenal - West Bromwich Premier League
20:00 Vålerenga - Rosenborg Norge Eliteserien
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Rennes - Paris SG Ligue 1
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
21:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
01:30 Sporting Kansas City - Austin FC MLS
måndag 10 maj
18:30 Trelleborg - Akropolis Superettan
18:30 Norrköping - AIK Allsvenskan
18:30 IFK Värnamo - GAIS Superettan
19:00 Nordsjälland - Köpenhamn Superligaen
21:00 Real Betis - Granada La Liga
21:00 Fulham - Burnley Premier League
21:15 Porto - Farense Portugisiska ligan
tisdag 11 maj
18:30 Öster - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Nacional - Benfica Portugisiska ligan
19:00 Osasuna - Cadiz La Liga
20:00 Elche - Alaves La Liga
20:45 Napoli - Udinese Serie A
21:00 Southampton - Crystal Palace Premier League
21:30 Sporting Lissabon - Boavista Portugisiska ligan
22:00 Levante - Barcelona La Liga
onsdag 12 maj
18:00 Schalke - Hertha Berlin Bundesliga
18:00 Kristiansund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Häcken - Örebro Allsvenskan
18:30 Sirius - Elfsborg Allsvenskan
18:30 Cagliari - Fiorentina Serie A
18:30 Djurgården - Östersund Allsvenskan
18:30 Varberg - Hammarby Allsvenskan
18:30 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Manchester U - Leicester Premier League
19:00 Sevilla - Valencia La Liga
20:00 Celta Vigo - Getafe La Liga
20:00 Huesca - Athletic Bilbao La Liga
20:00 Brann - Vålerenga Norge Eliteserien
20:45 Inter - Roma Serie A
20:45 Sassuolo - Juventus Serie A
20:45 Sampdoria - Spezia Serie A
20:45 Bologna - Genoa Serie A
20:45 Atalanta - Benevento Serie A
20:45 Lazio - Parma Serie A
20:45 Torino - Milan Serie A
21:15 Chelsea - Arsenal Premier League
22:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
01:00 Toronto FC - Columbus Crew MLS
01:30 Philadelphia Union - New England Revolution MLS
01:30 Inter Miami CF - Club de Foot Montreal MLS
torsdag 13 maj
02:30 Houston Dynamo - Sporting Kansas City MLS
03:00 Minnesota United FC - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Seattle Sounders FC MLS
14:00 Vittsjö - AIK Allsvenskan, damer
14:15 Häcken - Eskilstuna Svenska Cupen, damer
17:00 Halmstad - Mjällby Allsvenskan
18:00 Tromsö - Molde Norge Eliteserien
18:30 AIK - Malmö FF Allsvenskan
18:30 Norrköping - Degerfors Allsvenskan
19:00 Valladolid - Villarreal La Liga
19:00 Aston Villa - Everton Premier League
20:00 Eibar - Real Betis La Liga
20:00 Rosenborg - Viking Norge Eliteserien
20:45 Crotone - Verona Serie A
20:45 RB Leipzig - Borussia Dortmund Tyska cupen
21:15 Manchester U - Liverpool Premier League
22:00 Granada - Real Madrid La Liga
fredag 14 maj
02:00 DC United - Chicago Fire MLS
19:00 Växjö - Rosengård Allsvenskan, damer
21:00 Newcastle - Manchester City Premier League
tisdag 18 maj
20:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 4 4 0 0 7 12
2 AIK 4 3 0 1 3 9
3 IK Sirius 4 2 2 0 2 8
4 Kalmar FF 4 2 2 0 2 8
5 IFK Norrköping 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Malmö FF 4 2 1 1 0 7
7 IF Elfsborg 4 2 0 2 0 6
8 Östersunds FK 4 1 2 1 4 5
9 IFK Göteborg 4 1 2 1 1 5
10 Hammarby IF 4 1 1 2 -1 4
11 Halmstads BK 4 1 1 2 -1 4
12 Mjällby AIF 4 1 1 2 -2 4
13 Varbergs BoIS 4 1 1 2 -3 4
14 Degerfors IF 4 1 0 3 -3 3
15 BK Häcken 4 0 1 3 -3 1
16 Örebro SK 4 0 1 3 -9 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten