Försäsong 2020

MFF besegrade Sparta Prag

Malmö FF slog Sparta Prag med 2-0 på träningslägret i Marbella. Efter 3-1 förlusten senast hade MFF mycket att bevisa. Så här rapporterade FotbollDirekt från dagens ''Malmö-maraton''.

MFF avslutar idag matchspelandet på träningslägret i Marbella, Spanien mot Sparta Prag. Det blir en match som kommer att pågå i 3x45 minuter.

Det har varit en tam start på matchen även om Sparta Prag får anses styra matchen till största del. En rad hörnor är det som skapats, men ännu inga farliga målchanser. Sparta kunde dock ha fått en straff när Ahmedhodzic tryckte till i ryggen på anfallaren som gick omkull, men domaren viftade bort den situationen. Men relativt svaga första 20 minuter.

Halvleken fortsatte med att MFF tog sig in i matchen på ett annat sätt och de har hanterat Sparta Prags anfallsspel väl i den senare delen av halvleken. Mestadels var det distansskott som oroade lite grann från båda lagen. Men den bästa chansen fick MFF när Kiese Thelin rann igenom i ett friläge och tvekade länge innan han tog sitt avslut som hamnade långt utanför målet.

I den andra halvleken tog MFF tag i taktpinnen rejält och det blev dessutom två mål som avgjorde matchen. Marcus Antonsson fick göra sitt första mål sen september med sitt 1-0 mål som var ett fint anfall där Nalic offrade sig och fick ut bollen till Safari som prickade Antonssons panna. Han mötte inlägget perfekt och styrde bollen ner i det högra hörnet.

Sen bytte MFF samtliga utespelare och det tog inte lång tid innan MFF:s kanske klart mest lysande stjärna Anders Christiansen gick omkull i straffområdet och fixade en straff. Den dunkade Jo Inge Berget in stenhårt.

Danske Christiansen tvingades dock kliva strax efter 2-0 med en skada där han vred sig i smärtor. Det är fortfarande oklart hur allvarligt det är, men klart var att MFF inte riskerar något med den skadeförföljde dansken.

Tredje halvleken styrde Sparta Prag och skapade ett par fina målchanser främst genom David Moberg Karlsson, men det ville sig inte för tjeckernas del idag. MFF tog en bekväm 2-0-seger tillslut.

MFF ställde upp med följande lag 4-2-3-1: Nilsson - Lewicki, Ahmedhodzic, Bengtsson, Safari - Rakip, Innocent, Traustason, Antonsson, Nalic - Kiese Thelin.

Nya elvan från den 68:e minuten: Nilsson - Larsson, Nielsen, Andersson, Knudsen - Christiansen, Bachirou, Rieks, Gall, Berget - Molins.

Så var FD:s liverapportering från Malmö FF - Sparta Prag

22 MIN: Här kommer matchens bästa målchans när Isaac Kiese Thelin blir frispelad, men självförtroendet finns inte där och det är ett direkt svagt avslut som går en bit utanför.

28 MIN: Sparta Prag tar återigen över taktpinnen och skapar några nästan-lägen utan att få till den där riktiga fullträffen. Dahlins ersättare Nilsson tvingades till en bra räddning som han skickligt styrde ut till hörna.

31 MIN: Tufft spel från MFF som kommer in sent i flera tacklingar. Det slutar med att Innocent springer rätt över en Prag-spelare och drar på sig ett gult kort. Även Ahmedhodzic har varnats sedan tidigare.

38 MIN: Det tuffa spelet fortsätter och MFF får ett tydligt bevis på att de inte hänger med i alla situationer när de återigen tvingas dra på sig en frispark. Den här gången var det Bengtsson som inte hänger med och drar på sig lagets tredje gula kort.

45 MIN: Där blåser domaren av den första halvleken som bestått mer utav kamp än skönspel. Mållöst i paus, men det återstår också 90 minuter av matchen efter denna halvlek.

Andra halvlek:

46 MIN: Där blåser domaren igång den andra halvleken utav tre.

48 MIN: Istället för målchanser bjuds i den här matchen på sena tacklingar istället när Sparta Prag drar på sig sitt första gula kort efter en rejäl tackling på Erdal Rakip.

52 MIN: Arnor Traustason drar till med ett tungt avslut från distans, men det är en jätteräddning från målvakten som styr upp bollen i överliggaren och ut till en resultatlös hörna.

58 MIN: Sparta Prag skapar sin kanske bästa målchans i matchen när Tetteh bryter sig igenom MFF:s backlinje, men hans skott går längs Malmös mållinje och lagkamraten till Tetteh hann inte fram för att peta in bollen i det öppna målet.

61 MIN: MÅÅÅÅL! MFF tar ledningen genom Marcus Antonsson. Adi Nalic vräker sig fram och får ut bollen till vänsterbacken Safari som prickskjuter inlägget på Antonssons panna som bara styr bollen i mål mot det bortre hörnet.

67 MIN: Där byter MFF ut samtliga utespelare och vi får endast se Nilsson kvar i laget. Nya elvan finns längre upp i artikeln.

70 MIN: Samtidigt fortsätter de gula korten hagla och Eric Larsson drar på sig ett direkt. Likaså gör Tetteh i Sparta Prag. Tjeckerna spelar alltjämt med samma startelva som tidigare.

74 MIN: 17-årige Adam Hlozek bjuder på en soloräd av högre snitt och han tar sig förbi flera MFF-spelare men i avslutsögonblicket halkar han.

76 MIN: Anders Christiansen går omkull i straffområdet och domaren blåser straff.

77 MIN: MÅL! Jo Inge Berget gör inget misstag från straffpunkten och dunkar in bollen högt i målet. Samtidigt byts David Moberg Karlsson in för Sparta Prag.

85 MIN: Ajaj. Inte bra för MFF. Anders Christiansen vrider sig i smärta och tvingas kliva av. Det blev inte många minuter på plan för dansken som ändå hann med att ordna en straff åt MFF.

90 MIN: Där är de ordinarie 90 minutrarna färdigspelade. Men eftersom matchen kommer att fortsätta så i en halvlek till, så skriver vi att MFF leder med 2-0 istället för att de vunnit med samma siffror.

Tredje halvleken:

100 MIN: Mujanic slår ett perfekt inlägg från vänsterkanten som friställer Eric Larsson, som drar till på volley, men målvakten gör en jätteräddning. MFF har tagit över matchen helt sedan Sparta Prag gjort sina byten.

104 MIN: Gall varnad efter en riktigt ful tackling.

111 MIN: David Moberg Karlsson med ett fint skott för tjeckerna, men skottet styrs strax utanför.

117 MIN: Sparta har tagit över bollinnehavet under de senaste fem minutrarna och pressar tillbaka MFF rejält.

120 MIN: Återigen tar sig Moberg Karlsson till bra läge för tjeckerna, men skottet styrs ut till hörna ännu en gång.

135 MIN: Där är matchen slut! MFF besegrar Sparta Prag med 2-0.