Sök
© Bildbyrån
Långintervju

Därför valde Eskelinen Danmark före allsvenskan: "Starkare liga"

Inte en match sedan i början på mars. Men nu startar Danmark upp fotbollen igen. För den förre GIF Sundsvall-målvakten William Eskelinen kommer beskedet som en stor lättnad. 23-åringen hade fått en bra start AGF Århus och nu fortsätter jakten på att säkra Europaspel - och visa upp sina kvaliteter för klubbar på ännu högre nivå. 
– Det känns som att ligan är starkare än allsvenskan och att det är ett mindre steg härifrån ut till de större ligorna, säger Eskelinen till FotbollDirekt.se. 

Superligan hade hunnit spela 24 omgångar innan det danska samhället stängdes ned och fotbollen således sattes på paus. 


Men på torsdagskvällen kom så det efterlängtade beskedet. Den danska regeringen ger grönt ljus till fotbollen att starta upp igen och förbundet har satt återstarten till den 29 maj.

AGF Århus-målvakten William Eskelinen strålar över beskedet. 

– Det är fantastiskt, vi ser fram emot att starta upp och få spela viktiga matcher igen. Tyvärr är det utan publik, men det är viktigt att fotbollen startar upp igen samt att hålla folk friska, säger han till FotbollDirekt.se. 

Hur har du hanterat den här tiden utan fotboll och normal träning?

– Klart att det har varit tufft utan matcher. Vi spelare är väldigt rutinmässiga. Det har varit som att hela världen rivs ifrån en när man inte kunnat vara på anläggningen för att träna och umgås som man är van vid. Men som alla andra så har man fått göra det bästa av situationen. 

– Det man saknat mest är adrenalinpåslaget som man får i matcherna. 

Har du utnyttjad tiden till något som du annars inte brukar hinna med så mycket?

– Man har ju kollat lite mer på Netflix, jag och flickvännen här hemma har plöjt en hel del av utbudet där, haha. Men sen har man hunnit få ordning saker och ting i lägenheten som man annars hade skjutit upp. Så det har varit positivt att få lite mer gjort. 

Är du händig?

– Jag skulle inte säga att jag är händig, men jag är inte usel heller. Jag tar mig runt!

Efter två och en halv säsong i GIF Sundsvall så tog William Eskelinen chansen till en ny utmaning i en ny liga. Förra sommaren lämnade han Giffarna för att skriva på ett femårskontrakt med AGF Århus. En sovande jätte inom dansk fotboll som enligt den unge målvakten gör en nysatsning för att återigen bli en klubb att räkna med. 

Och Eskelinen har fått mycket förtroende sedan han anslöt. Han har startat i 15 av lagets 23 spelade matcher. En skada höll honom borta ett par omgångar innan han tog tillbaka sin plats mellan AGF:s stolpar. Klubben ligger trea i ligan - med tio poäng upp till FC Köpenhamn och 22 poäng upp till serieledaren FC Midtjylland - inför omstarten.

– Jag har kommit in i allt här väldigt bra. Alltifrån till spelargruppen, klubben och staden - som är väldigt fin. Lite som Danmarks svar på Göteborg. Det är absolut mycket som har klaffat. Det tog lite tid att komma in i vardagen så klart, men nu känns det som jag är helt bekväm. 

Även med språket?

– Jag har fått kämpa! Nu kan jag kommunicera och göra mig förstådd. I början var det mycket engelska. Men jag har hela tiden känt att jag vill lära mig danska. Det är både roligare och man känner sig mer som att man tillhör gruppen när man kan deras språk. Jag har inte pluggat utan det är mer att man lyssnar mycket och plockar ord här och där. Pratar med dem i laget och med grannarna. Kommande intervjuer ska jag försöka köra på danska. Eller ja, svensk-danska i alla fall. 

Vi kommer tillbaka till Århus och Superligan. Men om vi backar bandet till när du valde att skriva på för AGF och lämna Giffarna. Hur gick tankarna?

– Framförallt kände jag att jag skulle utvecklas mer i en annan miljö. Så när jag fick chansen till det så kändes det som ett bra steg, samtidigt som Sundsvall fick betalt för mig. Jag var tydlig med att jag inte ville gå som Bosman, det sa jag från dag ett. 

Förutom dig själv så försvann även Linus Hallenius till Cypern och Maic Sema till Norrköping. Hur kändes det att se laget under hösten när det slutade med nedflyttning?

– Klart att jag följde hur det gick och klart att man led med föreningen och sina gamla lagkamrater. De tog två segrar där under Tony Gustavsson och hoppet tändes lite. Men det gick inte och det var självklart en stor besvikelse. Man kände en besvikelse själv också efter som man var med halva säsongen. 

Hur kunde ni gå från ett så starkt 2018 till ett så mycket sämre 2019 - med mer eller mindre samma trupp från start?

– Det är en väldigt bra fråga som man hunnit tänka en hel del på och försökt vrida och vända på. På något sätt kändes det som att vi tog lite för lätt på det. Redan på försäsongen så var det annorlunda mot året innan. Vi hade väldigt få träningsmatcher, det snöade bort matcher och vi spelade inte alls bra. Man kände samtidigt att det kommer lösa sig, vi visste ju sen året innan vad vi kunde. Men det var som att man hela tiden gav över ansvaret på sin lagkamrat i stället för att ta det själv. 

– Sen fick vi en kanonstart i allsvenskan ändå. Det tror jag var det sämsta som kunde hända oss. Försäsongen hade varit så pass dålig så när vi började starkt fick vi en felaktig självbild. När det spelmässigt inte stämde. Det är en komplex fråga men jag landar mycket i att det blev fel från början med en dålig försäsong. 2018 var vi laget som jobbade stenhårt för varandra, och det var därför vi kunde ha ett sånt fint spel. När det försvann så fanns inte mycket kvar.

Varför var det så svårt att komma tillbaka till det ni gjorde bra 2018?

– Jag tror bara det hängde i från försäsongen. Tankarna var att det kommer att lösa sig. Alla i laget, inklusive mig själv, tänkte att säsongen är lång, det är 30 matcher och att det kommer att lösa sig. Vi hade i bakhuvudet att vi kunde spela bra fotboll men det klickade aldrig och vi hamnade i en ond cirkel. 

Du kom från Hammarby som en ung målvakt utan större erfarenhet och lämnade som allsvensk förstamålvakt. Hur ser du tillbaka på din tid i Sundsvall? 

– Jag ser tillbaka på det som en jättehärlig tid som var positiv för min utveckling. Både som spelare och som människa. Den utveckling jag fick uppe i Norrland är jag tacksam för. Jag har bara gott att säga om Giffarna som klubb, det finns många fantastiska människor i och runt klubben och jag är glad över min tid där. 

Femårskontrakt med AGF Århus blev det - men varför gick du inte till en allsvensk toppklubb?

– Men framförallt för att Århus är en storklubb som visade stor tro på mig. Det är bara att titta på supporterskaran, anläggningen och kvaliteten på ligan. Det lockade. Jag tycker det känns som att ligan är starkare än allsvenskan och det är ett mindre steg härifrån ut till de större ligorna. Sen var det en tränare, sportchef och målvaktstränare som visade stor tro på mig, vi klickade sen den första kontakten. 

Handlade det om att det är bättre pengar än du kunde få i Sverige också?

– Jag ska inte ljuga, det är absolut ett större lönekuvert här än jag hade i Giffarna. Men flytten baserade jag inte på pengar utan på den sportsliga utmaningen. 

Hur skulle du beskriva klubben för en som inte har jättekoll på AGF Århus?

– Det är en anrik klubb, en storklubb som tagit många titlar genom åren. Men som haft det tuffare sista 10-15 åren. Nu gör vi en rejäl satsning för att ta oss tillbaka och kunna utmana FC Köpenhamn, Midtjylland, Bröndby och de andra storklubbarna. Vi har en grym tränare, grymma faciliteter och en sjukt professionell personal. Så vi har verkligen tagit stora kliv. 

– Och man märker att det är en storklubb, vi har fans över hela landet, och det är mycket folk på matcherna. Vi ska absolut kunna slåss där i toppen år ut och in.

Ni har en bra bit upp till ettan Midtjylland men ni ligger ändå bra med som trea. Vad är målet? 

– Klart att vi hade topp-6 (mästerskapsserien) som mål och nu har vi verkligen fått blodad tand tycker jag. Vi har visat hur bra vi är och att vi kan slåss med de allra bästa lagen. Nu har vi inte pratat så mycket om placeringsmål men personligen vill jag ju hålla hårt i tredjeplatsen. Många lag har underskattat oss på vägen och nu känner jag att vi absolut är tillräckligt bra för att bli trea och därmed få en kvalplats till Europa League. 

– Det är verkligen roliga matcher mot storklubbarna. Det känns som de matcherna är ett snäpp upp mot allsvenskan. Fantastiskt roliga matcher att spela. 

Har du hunnit märka av några skillnader mot svensk fotboll?

– Det är mycket mer fysiskt spel här. Målvakterna får mer stryk och domarna tillåter hårdare tag. Sen tycker jag att det är ett högre tempo, lite mer fram och tillbaka. Medan det i allsvenskan är fler lag som spelare possession. Här är det mer omställningar. Sen är det ju bara gräsmatcher vilket varit en omställning från konstgräset i Sundsvall. Det studsar lite mer och så där vilket tog ett tag att komma in i.  

Eskelinen började säsongen riktigt starkt med fyra nollor på sex matcher, innan en skada ställde till det något för honom. Men det dröjde inte länge innan han tog tillbaka platsen. 

– Jag tycker det har gått väldigt bra. Klart det varit en omställning, men jag har haft fantastiska medspelare som gjort det lättare. Min säsong är så här långt klart godkänd. Inte fantastisk, men absolut godkänd med tanke på att jag bytt liga och det är en viss anpassning man behöver tid för att göra. Sen jag kom tillbaka från skadan har det bara rullat på och nu ser jag fram emot att komma igång med matcherna igen. 

Jag gissar att du kanske inte tänkt på att lämna AGF redan i sommar? 

– Nej, jag har inte haft några planer på att sticka i sommar. Jag trivs jättebra och nu vill jag fokusera på att göra bra resultat med klubben. Jag trivs jättebra och tar det som det kommer. Jag måste inte skynda härifrån eftersom jag känner att det är en utvecklande miljö jag kommit till och fortfarande lär mig av. 

Samtidigt har du säkert drömmar som sträcker sig längre än Danmark?

– Självklart är det så. Jag vill kunna utvecklas så pass mycket att till exempel en klubb i Bundesliga vill ha mig. Det är en lång väg dit och jag måste utvecklas steg för steg. Men visst hade det varit en häftig liga att komma till. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 23 september
20:45 Leicester - Arsenal England EFL Cup
20:45 Chelsea - Barnsley England EFL Cup
20:45 Fleetwood Town - Everton England EFL Cup
21:00 Molde - Ferencvaros EUROPA: Champions League
torsdag 24 september
19:00 Djurgården - CFR Cluj UEFA Europa League
19:00 Malmö FF - Lokomotiva Zagreb UEFA Europa League
20:00 Shkendija Tetovo - Tottenham UEFA Europa League
20:45 Lincoln City - Liverpool England EFL Cup
fredag 25 september
20:45 Huddersfield - Nottingham Forest Championship
21:00 Lille - Nantes Ligue 1
21:00 Eibar - Athletic Bilbao La Liga
lördag 26 september
13:00 Alaves - Getafe La Liga
14:00 Skive - Fremad Amager Danmark 1st Division
15:00 Toulouse - Auxerre Frankrike Ligue 2
16:00 Valencia - Huesca La Liga
18:30 Elche - Real Sociedad La Liga
21:00 Real Betis - Real Madrid La Liga
01:00 New York City FC - FC Cincinnati MLS
söndag 27 september
12:00 Osasuna - Levante La Liga
12:30 Spezia - Sassuolo Serie A
13:00 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
13:00 Bordeaux - Nice Ligue 1
13:00 Sheffield U - Leeds Premier League
13:30 HB Köge - Viborg Danmark 1st Division
14:00 Rosengård - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Fredericia fF - Silkeborg Danmark 1st Division
14:00 Kopparberg/Göteborg - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Eintracht Frankfurt D - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
14:00 AGF Århus - Odense Superligaen
14:30 Falkenberg - Hammarby Allsvenskan
15:00 Angers - Brest Ligue 1
15:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
15:00 Nimes - Lens Ligue 1
15:00 Uppsala - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Tottenham - Newcastle Premier League
15:00 Dijon - Montpellier Ligue 1
15:00 Vittsjö - Djurgården Damer Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Verona - Udinese Serie A
15:00 Napoli - Genoa Serie A
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga
16:00 Atletico Madrid - Granada La Liga
17:00 Lorient - Lyon Ligue 1
17:30 Elfsborg - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Djurgården - IFK Norrköping Allsvenskan
17:30 Manchester City - Leicester Premier League
18:00 Ålesund - Rosenborg Norge Eliteserien
18:00 Crotone - Milan Serie A
18:00 Vejle - Köpenhamn Superligaen
18:00 SC Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
18:00 Kristiansund BK - SK Brann Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Odd Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Stabaek - Start Norge Eliteserien
18:30 Valladolid - Celta Vigo La Liga
20:00 West Ham - Wolverhampton Premier League
20:30 Bodö/Glimt - Valerenga Norge Eliteserien
20:45 Roma - Juventus Serie A
21:00 Barcelona - Villarreal La Liga
21:00 Reims - Paris SG Ligue 1
01:00 DC United - New England Revolution MLS
01:00 New York Red Bulls - Montreal Impact MLS
01:30 Philadelphia Union - Inter Miami CF MLS
01:30 Chicago Fire - Atlanta United MLS
01:30 Toronto FC - Columbus Crew MLS
måndag 28 september
02:00 Minnesota United FC - Real Salt Lake MLS
02:30 FC Dallas - Orlando City SC MLS
03:00 Colorado Rapids - Sporting Kansas City MLS
04:00 Vancouver Whitecaps - Portland Timbers MLS
04:30 LA Galaxy - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Los Angeles FC - San Jose Earthquakes MLS
19:00 FC Nordsjälland - Lyngby Superligaen
19:00 Eskilstuna - KIF Örebro Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Fulham - Aston Villa Premier League
19:00 Kalmar FF - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 AIK - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
20:30 Paderborn - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Parma Serie A
21:00 Cadiz - Sevilla La Liga
21:15 Liverpool - Arsenal Premier League
tisdag 29 september
21:00 Ferencvaros - Molde EUROPA: Champions League
21:00 Dynamo Kiev - Gent EUROPA: Champions League
21:00 Omonia Nicosia - Olympiakos EUROPA: Champions League
onsdag 30 september
18:00 Viborg - Vendsyssel FF Danmark 1st Division
18:00 Udinese - Spezia Serie A
18:00 Benevento - Inter Serie A
19:00 Kolding - Silkeborg Danmark 1st Division
19:00 FC Helsingör - HB Köge Danmark 1st Division
19:00 Huesca - Atletico Madrid La Liga
19:00 Villarreal - Alaves La Liga
20:30 Bayern München - Borussia Dortmund Germany Super Cup
20:45 Lazio - Atalanta Serie A
21:00 FC Midtjylland - Slavia Prag EUROPA: Champions League
21:00 PAOK - Krasnodar EUROPA: Champions League
21:00 Red Bull Salzburg - Maccabi Tel Aviv EUROPA: Champions League
21:30 Real Madrid - Valladolid La Liga
torsdag 01 oktober
19:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
19:00 Sevilla - Levante La Liga
19:00 Hvidovre IF - Fredericia fF Danmark 1st Division
21:30 Celta Vigo - Barcelona La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 21 11 8 2 18 41
2 BK Häcken 20 9 8 3 14 35
3 IF Elfsborg 21 8 11 2 6 35
4 IFK Norrköping 21 9 6 6 12 33
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 20 8 8 4 4 32
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Mjällby AIF 21 7 7 7 -2 28
9 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
10 Varbergs BoIS FC 21 7 5 9 -2 26
11 Örebro SK 21 6 6 9 -6 24
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 Helsingborgs IF 21 4 9 8 -10 21
14 IFK Göteborg 21 3 11 7 -9 20
15 Kalmar FF 21 4 6 11 -12 18
16 Falkenbergs FF 21 3 7 11 -12 16

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten