Svarar nu på problemen kring Gamla Ullevi
Gais och Örgryte IS fick inte spela sina hemmapremiärer på Gamla Ullevi. Beslutet möttes av hård kritik från båda klubbarna och dess supportrar. Nu svarar Got event på den skarpa kritiken.
Inget av lagen har fått spela sin hemmapremiär på Gamla Ullevi sedan 2018. Anledningen är att gräsväxten på arenan är för dålig. När IFK Göteborg och det svenska damlandslaget är inbokade på arenan kommer den inte att tåla mer belastning än så.
Gais och Öis har riktat hård kritik mot beslutet och menar att det blir en ekonomisk smäll då de inte kan arrangera en hemmapremiär på sin hemmaplan.
I en intervju med Göteborgs-Posten svarar ansvariga från Got event på den svidande kritiken.
– Det är viktigt för oss att säga att det är inga beslut som vi fattar lättvindigt, det gjordes för att det var direkt nödvändigt i förhållande till situationen med mattan, säger evenemangschef på Got event, Henrik Jutbring till GP.
Christer Falk, som är övergripande underlagschef på arenan menar att det är omöjligt att fler lag brukar arenan så tidigt på våren.
– Det jag har fått till mig från ledande experter på området är att det är nästintill omöjligt att lösa det här så tidigt på säsongen, att fyra lag ska kunna spela här. Gamla Ullevi i sig är dessutom en utmaning. Vi har svårt att få in ljuset tidigt på året och faktiskt även på sommaren och generellt blir det lite kallare här inne. Vi har problem med tidiga matcher på våren och sent på hösten, säger han till GP.
Att planen inte hinner renoveras så ofta som den bör är enligt Christer Falk en anledning till att fler lag inte kan bruka den under våren i nuläget.
– Det man bland annat gör är att man skär av toppen och fyller på med ny sand, borstar ner och sår sedan i nytt gräs. Det tar fyra till sex veckor att få till en sådan renovering - sommartid. Vi har gjort det två gånger vintertid, vi har försökt, men inte lyckats hinna få den klar i tid till premiärerna någon av gångerna. Vi klarar inte det med de förutsättningarna som vi har här. Och den här planen behöver helst renoveras vartannat år, säger han till GP.
Den här artikeln handlar om: