”Det är väldigt skickligt gjort av honom att behålla båda”
Imponeras av Daniel Andersson – och frågan är om just detta med Sebastian Nanasi och Taha Ali är bland det bästa han har gjort?
Anders Andersson i en lång analys av en anmärkningsvärd bedrift. Anderssons teori. {{ BC AD HERE }}
Under vintern har flera spännande och tunga namn lämnat Allsvenskan.
En sådan som Moumou Sonko har sålts till Gent, Jonah Kusi-Asare har flyttat till Bayern München och Djurgården är överens med Tottenham Hotspur om en affär för Lucas Bergvall.
Under vinter har det florerat flera rykten om allsvenskans mest spännande spelare och däribland även Sebastian Nanasi och Taha Ali. MFF-duon är dock kvar och för FotbollDirekt.se förklarar Discovery-experten Anders Andersson hur han tror att MFF lyckats behålla två så tunga namn, trots intresse från utländska klubbar.
– Just nu så tror jag att det är väldigt kul att spela i Malmö FF, säger Anders Andersson till FotbollDirekt.se och fortsätter:
– Både Taha Ali och Sebastian Nanasi tycker om att spela den fotbollen som Henrik Rydström vill spela, sen är klubben så pass stor, den har förutsättningar, faciliteter och den stämning som finns på stadion ska man inte heller underskatta.
– Allt det där gör ju att spelare vill vara i Malmö FF, kanske då också stanna kvar och känna att det måste komma något bra ifall jag ska dra.
– Sedan ska man komma ihåg att de två har ju haft en bra säsong, Nanasi hade en bra i Kalmar också, men en på den här nivån.
– Och visst, det behövs ju inte mer för att bli såld, det visade ju Hugo Larsson, men jag tänker att de kanske kan stanna här och visa lite till.
Är faktumet att Malmö FF lyckats behålla Sebastian Nanasi och Taha Ali det bästa som Daniel Andersson gjort som sportchef i MFF?
– Oj.
– Nu har han varit sportchef väldigt länge och jag måste säga att jag är så otroligt imponerad av det jobb Daniel Andersson har gjort. Niclas Carlnén och Daniel Andersson, den stabilitet som de har fått in i klubben, tillsammans med Håkan Jeppsson som var ordförande innan och nu Anders Pålsson.
– Man tänker långsiktigt, man jobbar långsiktigt. Det är lätt att säga att man ska göra det, men det är aldrig lätt att göra det. Men de har varit så stabila.
Anders Andersson fortsätter:
– Jag tycker att Daniel Andersson gjort väldigt mycket bra, många bra köp, många bra planer. Så det är svårt att säga att det är det bästa, däremot så är det väldigt skickligt att behålla dem med tanke på läget.
– Sen om vi bryter in med Taha Ali där, så är det ju så att han kom inför förra säsongen från en klubb som ramlade ur Allsvenskan och då hade han inte fått till så mycket.
– Så han har ju växt väldigt mycket, sen är det också en spelartyp som är otroligt, otroligt annorlunda. Det finns ju ingen sådan. Det är ju knappt brasilianarna som har sådana spelare, med den tekniken och den kvickheten.
– Sen pratar man fysiken, “han måste vara lite starkare”. Ja möjligt, men det vore väldigt intressant att se honom i Europaspelet, med den fart han har, med den accelerationen, han har ju också visat att han är snabb på långa sträckor.
– Det skulle absolut hålla i en större liga tycker jag och då är han i sin bästa ålder istället och att ha dem egenskaperna är unikt. Därför är det kanske inte helt panik heller.
Avslutningsvis, hur höga förväntningar kan man ha på dem i år, grunderna är satta, hur bra kan de bli för MFF i år?
– Jättebra, jättebra, säger Andersson och fortsätter:
– Jag tycker det man hört från försäsongen, det jag läst i rapporter, det är ju fortfarande Nanasi som visar att han är riktigt, riktigt bra.
– Redan från dag ett jämförde jag honom med Emil Forsberg i stil, låg tyngdpunkt, bra balans, jättebra kontroll. Jag menar att bli jämförd med Emil Forsberg, då har han möjligheter att bli något riktigt riktigt bra.
– Jag tycker även att han verkar lugn, klok, samlad liksom. När man blir utsedd till MVP så ung som han är då är det lätt att det stiger en åt huvudet, men han verkar ta det med lugn jämnmod.
– Så han känns redo för att vara bra i Allsvenskan nu, men även för större äventyr sen, avslutar han.
Den här artikeln handlar om: