Uppgifter: SvFF i krismöte under helgen

Det stormar kring Svenska Fotbollsförbundet. 
Mycket efter varsin granskning från Fotbollskanalen och Offside. 
Under helgen träffades styrelsen för ett krismöte, menar Fotbollskanalen
– Vi tar det på allvar, säger styrelseledamoten Martin Åkerman till sajten.

Det händer mycket kring det Svenska Fotbollsförbundet efter att Fotbollskanalen och Offside publicerat varsin granskning rörande missnöjet inom förbundet under sommaren. 

I juni månad berättade Fotbollskanalen om att det finns ett missnöje med generalsekreteraren Andrea Möllerberg, och fotbollschefen Kim Källström. Detta angående hur de driver den dagliga verksamheten. 

Senare under sommaren, i slutet av augusti, publicerade Offside en lång granskning av det interna missnöjet bland folk på förbundet. Ett missnöje som också grundar sig i brist på ledarskap från cheferna. De hänvisade, bland annat, till en medarbetarundersökning som visade rekordlåga nivåer. Lägg där till att det har uppstått en situation där medarbetare har tappat förtroende för sin närmaste chef och HR-avdelningen.

Med tanke på granskningarna, och den debatt som har uppstått, kallade förbundets styrelse under söndagen till ett digitalt möte för att diskutera det kritiska läget, uppger Fotbollskanalen. 

Martin Åkerman, styrelseledamot i SvFF, menar att läget är allvarligt men att de fortsatt tror på förbundets nya väg framåt.

– Det här är allvarliga saker och det är viktigt för oss alla att det är en bra arbetsmiljö på förbundet. Vi måste berätta för rörelsen att vi tar det på allvar, men det är också viktigt att vi tar fram att vi har mycket spännande på gång i fotbollsförbundet och vi tycker det ser bra ut, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det har varit mest fotbollen det handlat om och det är viktigt att framhålla att de (ledningen) har bra idéer och det är viktigt att ge tid så att förändringar får sätta sig. Vi tror på det här.

Det som gäller för förbundet framgent är att de ska säkerställa att medarbetarna mår bra på jobbet. 

– Vi måste få ut budskapet att vi (styrelsen) följer händelserna och att planen för kommunikation mellan ledning och personal fungerar. Man ska kunna komma till sin arbetsplats och må bra. Sedan måste vi få ut i rörelsen att den kan vara lugn och att vi följer det här, avslutar Åkerman.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: