Vilka klubbar gick vinnande ur januarifönstret?

De främsta värvningarna i fotbollsvärlden sker vanligtvis under sommaren, vilket resulterar i att januarifönstret kan bli något avslaget. Årets vinterfönster bjöd dock på nyheter kring flertalet stora namn som nu byter miljö. Vilka klubbar blev egentligen de stora vinnarna?

I och med fönstrets stängning låste klubbarna den trupp som ska ge dem framgång. Nu är det upp till spelarna att leverera resultat. För många åskådare är januarifönstrets efterföljande period en höjdpunkt på fotbollsåret då den innebär matcher av hög dignitet, vilket även tenderar att generera stort intresse för att betta på dess utfall.

Med anledning av det stora intresset för fotbollsbetting besitter flertalet spelbolag stora utbud av odds på Europas toppligor. Många bettingsajter väljer dessutom att erbjuda sina kunder att spela med en bonus. Till exempel finns bet365 bonuskod 2022, som gör att spelare kan satsa mer och därmed uppnå högre spänning. 

Fyra vinnare i transferfönstret

Januarifönstret kan ses som något av en andra chans för de klubbar som inte fått den säsong som de hade hoppats på. Vinnarna i detta transferfönster domineras därför av klubbar med stämpeln ”krislag”.

Barcelona

En trasslig ekonomi stoppade inte Barcelona från att bli transferfönstrets inofficiella vinnare. Januari slutade nämligen inte med vilka nyförvärv som helst. Den spanska storklubben har nu förstärkt sin trupp med imponerande namn som lovar gott för offensiven: 

  • Pierre-Emerick Aubaumeyang, Arsenal
  • Adama Traoré, Wolves
  • Ferran Torres, Manchester City

Barcelona har åkt ur Champions League och förlorat chansen till ligatiteln. Klubben hoppas nu att de spetsiga nyförvärven ska lösa en mer rimlig målsättning: En plats i nästa säsongs CL-gruppspel.

Juventus

Under säsongen har Juventus visat sig fortsatt vara långt ifrån en ny Scudetto. Därmed var det välbehövligt för klubben att slå till med transferfönstrets i särklass största bomb. 

Dušan Vlahović är en av de fotbollsvärldens hetaste anfallare. Många trodde att den serbiske målsprutan skulle vara kvar i Fiorentina till i sommar men för 75 miljoner pund var Florens-klubben redo att släppa sin ögonsten till Turin. 

Juventus har även stärkt upp mittfältet med Denis Zakaria, samtidigt som man passat på att göra sig av med spelare som inte riktigt kommit upp i nivå. Till denna kategori hör bland andra Dejan Kulusevski, som gick på lån till Tottenham.

Everton

I mitten av januari agerade krisklubben Everton genom att sparka tränare Rafael Benitez. Därefter plockade man in legendaren Frank Lampard som ersättare – och mer var att vänta.

Under fönstrets sista dygn stod det klart att Donny van de Beek lånas in från Manchester United och att Dele Alli köps loss från Tottenham. De två stjärnorna går därmed ifrån att nöta bänk i sina tidigare klubbar till att sannolikt bli nyckelspelare på Goodison park.

Januari bjöd dock inte enbart på positiva förändringar i Evertons trupp. Klubben har även tappat sin stjärnback Lucas Digne till Aston Villa. Att det är forne stadsrivalen Steven Gerrard som handplockat vänsterbacken kan säkerligen svida lite extra för Everton-fansen.

Newcastle

När Mohammed bin Salman, kronprins av Saudiarabien, under uppmärksammade former köpte Newcastle tillfördes en helt ny nivå av kapital till klubben. Fansen började genast drömma om stora stjärnvärvningar men så har ännu inte blivit fallet.

Den nya ägarens första transferfönster var dock långt ifrån ett försiktigt sådant. Klubben lyckades knyta till sig fem nya namn för inget mindre än 91 miljoner pund. Tillskotten består i de etablerade Premier League-spelarna Dan Burn, Kieran Trippier, Matthew Targett och Chris Wood. Därtill ansluter Bruno Guimarães från Lyon.

Nytillskotten innebär en betydligt starkare trupp, som man nu hoppas ska få laget att klara sig undan den nedflyttning som hotar.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: