Sök

PÅ FD: Philip Haglund om brytningen – talar ut i lång intervju: ”Hammarby har gett mig minnen för livet”

I går blev det officiellt att Philip Haglund inte blir kvar i Hammarby. Det blev bara två år i Bajen och mittfältaren letar nu nya utmaningar. För FotbollDirekts Mårthen Bergman berättar han om två upp och ner-säsonger, Bajen-upplevelserna han alltid bär med sig, hur han hela hösten spelade på sprutor och det plötsliga avskedet.
– Jag såg framför mig att jag skulle spela i Bajen nästa år.

Philip Haglund har lovat att ringa upp 17.30. 17.47 smsar jag två timglas-emojis för att demonstrera att sanden rinner och tiden går. Sekunden senare ringer han upp. Jag frågar hur han mår.
– Det är chill, absolut.

Men tråkigt med Bajen?
– Självklart är det så. Jag tycker att det är viktigt att man hela tiden visar stor respekt för ens medmänniskor och tänker på hur man pratar till spelare och även till ledare. Nanne till exempel, som gjort mycket för klubben, det är ingen som tackar av honom och även för min del lät det som att man vill förlänga och sen kommer en styrelse som tar ett annat beslut. Det känns konstigt att de som beslutat att jag ska vara kvar inte har sagt någonting till mig. Jag har inte fått några svar där, jag pratar med Mats (Jingblad, Hammarbys sportchef) som säger vad styrelsen sagt. Det känns konstigt att inte prata med dem som tar beslutet.

Är det något du varit med om förut?
– Nej, det är det ju förstås inte. Jag respekterar beslutet att Hammarby väljer att gå vidare men det hade känts bättre för min del om det hade varit Mats som tagit det, eller om jag hade fått pratat med de som tagit det. Eller om de kanske pratat med en lite tidigare. Det är bra prata med spelarna hur man ser på framtiden och sådana bitar, istället för att man kanske ger folk känslan av att dörren är öppen fast den egentligen är stängd.

BB160730LN016

Hade du själv tänkt att du skulle spela i Hammarby nästa säsong?
– Så är det väl, jag såg framför mig att jag skulle spela i Bajen nästa år.

Philip suckar lite och skrattar till.
– Alltså, nu låter jag bara bitter! Jag vill vara tydlig här: själva beslutet att vi går skilda vägar känns helt fine, jag tycker bara att man kunde respekterat mig mer. Visst, jag har bara bara spelat två år i klubben, men de två åren har betytt väldigt mycket för mig. Jag har känt mig som en del av klubben och föreningen och nu blev det kanske inte riktigt det avslut som jag hoppats på.

Handen på hjärtat: blev du ledsen av beslutet?
– Först blev jag glad när jag förstod att Hammarby siktade på förlängning. Sen fick jag en skum känsla när inget hände och… ja, det är klart det är en besvikelse att jag inte ens fick något förslag.

Men du kommer inte ringa von Yxkull & co och fråga varför?
– Jag har frågat om förklaring och det jag fått är att de söker nya spelare på min position. Det känns inte som de kanske haft full insikt min situation, hela hösten med sprutorna och så vidare. Men som sagt, det är lätt att jag blir bitter, och det är jag inte. Det känns helt okej att lämna Hammarby. Men jag är van vid en annan dialog och de hade bara känts schyst att köra med lite mer raka rör. För att svara på din fråga så kommer jag kommer inte ringa von Yxkull. Jag har fått tacka alla spelat med och så, det räcker bra.

Sprutorna?
– Det här året har jag från sommaren har jag spelat på ganska mycket smärtstillande och kortisonsprutor, jag har haft en lös benbit i min fotled som jag tog bort för 2,5 vecka sen. Jag har haft jävligt ont, det tror jag till och med man sett när man tittat på mig. Någonstans känns det som att jag ville göra det, jag ville vara med då vi skulle ta oss ur en ganska jobbig situation. Jag kände att jag behövde prestera då, trots att jag kanske borde opererat tidigare.

Men nu är det bra?
– Japp. Jag har inte ont längre. Det var förlösande med operationen, det var bara att knata därifrån sen.

BB160306JL045

Och i somras fick du spela ytter och grejer. Det kändes som det flög lite då?
– Det känns nog så eftersom att vi som lag flög då. Jag låg bakom en del poäng och då blir det mer fokus, men visst, det gick bra där ett tag.

Du har byggt på din ”allt i allo”-aura ännu mer.
– Kanske, men jag ser mig själv som innermittfältare. Det var en period där vi bytte lite spelsätt och det funkade bra med mig som ytter. Men jag har spelat mycket i år och det har varit högt och lågt både från mig och laget. Det var jobbigt under hösten för att jag inte kunde få ut max på grund av skadan.

Laget som helhet då, under de här två säsongerna. Det känns som ni testat saker som inte funkat och då gått tillbaka till ”grunderna” och då har allt rullat på svinbra?
– Det är egentligen helt och hållet som du säger. De gånger vi närmat oss strecket har vi ändrat lite taktik och det i sin tur har lett till att vi kommit upp på banan igen, tagit poäng och haft bra perioder. Frågan är om det är den fotbollen man vill spela? Klart är i alla fall att det är då vi tagit poäng.

Om du blickar tillbaka till första året…
– Laget kom upp med ett jävla självförtroende från superettan och var vana vid medgång. Det rullade på i början men sen slogs det hål på ballongen. Delvis att vi hade kunnat ha en lite bredare trupp och sen kände jag väl att vi inte riktigt satte det där försvarsspelet. Motståndaren gjorde mål alldeles för lätt. Jag tyckte det var hyfsat starkt ändå att ta en elva-tolva första året. Det är ändå klart godkänt att ta sig upp och hålla sig kvar även om det inte var med den fotbollen många hoppats på.

BB150927JL067

Och året som snart är slut?
– Vi satsar på att ta steg uppåt i tabellen men åker på rejält med bakslag hela våren egentligen. Återigen var det en del grejer som inte satt i försvarsspelet. Vi spelade fin anfallsfotboll men det var en del stolpe ut och det läckte för mycket hemåt. Sen ändrade vi till ett mycket mer gediget försvarsspel och även om vi tappade lite offensivt så gjorde motståndarna inte så många mål längre och då räckte det med ett eller ett par framåt.
– Det Bajen som var under den perioden från sommaren och framåt hade över tid varit ett topplag med tanke på poängen vi tog. Sen höll det kanske inte hela säsongen ut och vi tappade momentum där i slutet. Men det finns ett par gemensamma nämnare för när det har fungerat de här två säsongerna och det är i mångt och mycket att vi haft kontinuitet med startuppställningen samt att vi varit strukturerade i vårt agerande.

Tycker du att det var en godkänd säsong?
– Nja, det vet jag inte, knappt godkänd i sådana fall. Vi hade högre ambitioner. Underkänd är nog när man åker ur, men knappt godkänd ändå. Jag tycker att åttondeplats eller högre hade behövts för ett bättre betyg.

Nanne började ryktas bort hyfsat tidigt. Märktes det?
– Jag tycker man kunde märka lite på Nanne att han blev lite mer stängd. Det var väl några signaler han gav som var sådär. Jag vet inte heller om det var att media skrev om det och att det blev känsligt i det sammanhanget, det är svårt att sätta fingret på exakt vad det var men man förstod att det var på gång.

Han stampade inte in i omklädningsrummet och bara ”Allt som står, det är bullshit, jag blir kvar”?
– Nej, det gjorde han inte.

Mitt intryck utifrån är att det är lite rörigt i Hammarby. Det finns liksom ingen superdupertydlig röd linje kring vad man vill. Åtminstone ingen som kommuniceras tydligt utåt.
– Det där är lite svårt att svara på. När det går bra är allt halleluja och sen när det går emot börjar folk ifrågasätta. Jag tror att som förening är det bra att hela tiden leta efter det bästa. Man har nog känt att det inte klickat överallt och letar vägar framåt, någonstans är det förstås naturligt. För mig är det mer sunt än konstigt. Men det gäller att kunna vara så transparent som möjligt inom föreningen så alla vet var alla står. Sen kanske det behövs lite mer lugn och ro för att föreningen ska känna sig ännu starkare och att alla tror på varandra. Ibland har man väl känt att det vore bra med någon som, som du nämner här ovan, kommer ner i omklädningsrummet och säger att ”det är lugnt, vi står stadigt” när det blåser som mest.

BB150923BB413

Sätt ord på dina känslor kring att ha spelat i Hammarby.
– Om man säger såhär: om jag uttryckte bitterhet kring att jag tycker att det borde varit mer raka rör kring min framtid i klubben, så var det också det enda som kändes ont i magen. Man ska inte blanda ihop saker och när det kommer till att spela i Bajen är jag sjukt, sjukt, sjukt tacksam och jag kommer ta med mig det resten av mitt liv. När det kommer till alla i laget och alla runtomkring är de så jäkla glada, energifyllda och bra människor. Det har varit så kul att få vara med dem.
– Och att ha fått spela på nya Söderstadion… jag känner mig jätteärad och ha fått vara med om det. Det är stunder jag kommer ta med mig resten av mitt liv. Jag kommer se tillbaka på det på ett väldigt positivt och det känns väldigt tråkigt att lämna det. Jag är från Stockholm, bor på Söder, vill bo kvar på Söder, och den kulturen som finns kring den här klubben och alla människor runt den, det känns jäkligt tråkigt att inte vara en del av det längre.

Hypotetiskt här men: hade du kunnat spelat i Bajen i resten av karriären? Det känns så.
– Det är klart jag håller med om det. Jag har gjort allt jag kunnat på planen och gett allt för den klubben. Jag är glad för den tiden jag spelat där.

Några minnen som sticker ut?
– Då jag hade jag kört rehab och skulle göra min debut mot Djurgården i derbyt. Vi vann derbyt och jag fick komma in i slutet… den känslan kommer aldrig gå ur. Jag hade kunnat börja böla när jag skulle in, nu blev det inte så vilket var bra eftersom jag skulle spela fotboll. Sen fick jag göra ett mål mot Djurgården i cupen, det kändes jävligt bra också. Och just det: när jag blev värvad gick jag med i tåget första året, det var en sjuk upplevelse. De som inte gått med i tåget, gör det! På riktigt! Vilka krafter som finns alltså.

Är det bästa publiken du spelat inför?
– Ja, det är det ju. Många fokuserar på hur många bajare det är och visst, det är ju en sak, men jag tycker hela det här… gud jag vet inte om det går att förklara men… på de flesta arenor sitter folk ner på två av läktarna. I Bajen känns det som att alla är med, alla står upp, det blir en väldigt stor och fin gemenskap. Det är mer det som gör det unikt, alla visar verkligen sitt engagemang. Det är jävligt speciellt.

Trots att det varit kämpigt ibland verkar du bara ha bra supporterupplevelser?
– Alla är jävligt schysta och stöttande. Speciellt när man träffar folk på stan, det har i princip bara varit ryggdunkningar. Folk känns så jävla chilla och det känns som att alla på Söder hejar på Bajen. Här bor folk som hejar på Bajen och som spelar i Bajen. Man blir själv en del av fansen och föreningen, ingen står över någon annan. Jag vet inte om det är så i andra klubbar.

BB160407JJ090

Vi avslutar med en liten kontaktannons. Vad söker Philip Haglund as we speak?
– Ja du, jag har ett par förslag att ta ställning till, men jag ska inte bestämma mig på stört. Jag ska träna ordentligt i lugn och ro så jag är redo för januari. Då får vi se var jag spelar någonstans.

Är det några allsvenska klubbar tro?
– Inga kommentarer.

Hepp. Men återigen: vad söker du?
– Såhär är det: var man än spelar, och det säger ju alla, men man vill vara med och vinna något och vara med på en resa. Det är vad jag letar efter. Det låter kanske konstigt men ju äldre man blir desto viktigare är att det att få vara med om saker.

Så andradivisionen i Kina och bara ”KATCHING!” är inte aktuellt?
– Det ligger ganska långt bort i mina tankar. Jag värdesätter att jag trivs fantastiskt bra i Stockholm, så är det. Jag kan bo på andra ställen också men det vore fantastiskt att kunna bo kvar.

Då har vi alltså AIK, Djurgården, Sirius och ja, Eskilstuna ska gå snabbt det med brukar det stå på olika reklamskyltar…
– Haha!

???
– …

Hade du kunnat spela i en 08-rival?
– Inga kommentarer.

Är lägre nivå än allsvenskan aktuellt?
– Nu lirkar du verkligen här. Jag gör en helhetsbedömning. Var man ska bo, ekonomiska förutsättningar, var finns det möjligheter spela fotboll och vara med och skapa något och uppnå något. Det är svårt att prata om division eller land eller så.

För om du gör det så har vi snart bara ett lag kvar.
– Precis.

Du har ditt app-projekt, ”Veckopengen”, också. Går bra?
– Det är kul! Jag har projekt vid sidan och det har jag alltid haft. Jag tycker det är skitkul men fotbollen går först och jag är fotbollsspelare.

Finns det någon ångest i att ja… du kanske har max sex-sju år kvar? Att det gäller att maxa?
– Det är en väldigt stor hängivenhet i det här, varenda jävla träning och allt det slit man lägger ner, det är klart att jag vill att det ger något tillbaka. Det blir mindre viktigt med en del saker som… ja, vad ska man säga… pengar? Hehe. Det som istället blir viktigare är ens tillvaro med minnena man skapar, så tror jag alla känner. Det måste finnas ett syfte och en drivkraft i det.

Du kanske bara skriver två kontrakt till. Men inget mörker i det?
– Hehe, nej. Inte än. Jag tror faktiskt att när man känner att man inte vill spela mer så är det ganska lätt att stänga av och gå vidare. Så ingen ångest där, men jag vill förstås maximera den tid som är kvar enligt det jag sa ovan.

Här kommer två skarpa för att få till en bra slutkläm: 1. Någon gång vet jag att jag väckte dig 03.00 då jag ringde för en intervju och du var i Miami. Vad händer denna semester? 2. Hur går det för Bajen nästa år?
– Det blir solen några dagar. Men Miami-tiden är förbi, det blir mestadels lugnt hemma. Och med nya tränaren och allt kommer det säkert gå svinbra.

BB160404JM120

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
torsdag 06 maj
18:30 Hertha Berlin - Freiburg Bundesliga
19:30 Benfica - Porto Portugisiska ligan
21:00 Roma - Manchester U UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Villarreal UEFA Europa League
fredag 07 maj
18:30 Kristianstad - Vittsjö Allsvenskan, damer
19:00 Odense - Ålborg Superligaen
19:15 Hoffenheim - SC Sand Women Bundesliga, damer
20:30 Stuttgart - Augsburg Bundesliga
21:00 Leicester - Newcastle Premier League
21:00 Lens - Lille Ligue 1
21:00 Real Sociedad - Elche La Liga
lördag 08 maj
03:30 Real Salt Lake - San Jose Earthquakes MLS
12:30 Juventus - Napoli Serie A, damer
13:00 Nantes - Bordeaux Ligue 1
13:00 Landskrona - AFC Eskilstuna Superettan
13:00 AIK - Hammarby Allsvenskan, damer
13:30 Cardiff - Rotherham Championship
13:30 Derby County - Sheffield Wednesday Championship
13:30 Leeds - Tottenham Premier League
14:00 Alaves - Levante La Liga
15:00 Spezia - Napoli Serie A
15:00 Västerås SK - Jönköping Superettan
15:00 Falkenberg - Örgryte Superettan
15:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
15:00 Hammarby - Sirius Allsvenskan
15:00 Udinese - Bologna Serie A
15:30 Hoffenheim - Schalke Bundesliga
15:30 Werder Bremen - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Borussia Dortmund - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Union Berlin Bundesliga
16:00 Sheffield U - Crystal Palace Premier League
16:00 Häcken - Linköping Allsvenskan, damer
16:15 Barcelona - Atletico Madrid La Liga
17:00 Lyon - Lorient Ligue 1
17:30 Elfsborg - Kalmar FF Allsvenskan
17:30 Örebro - Halmstad Allsvenskan
18:00 Inter - Sampdoria Serie A
18:30 Bayern München - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Cadiz - Huesca La Liga
18:30 Manchester City - Chelsea Premier League
19:00 Chicago Fire - Philadelphia Union MLS
19:00 New York Red Bulls - Toronto FC MLS
19:30 Nashville SC - New England Revolution MLS
19:30 Columbus Crew - DC United MLS
20:45 Fiorentina - Lazio Serie A
21:00 Athletic Bilbao - Osasuna La Liga
21:00 Vancouver Whitecaps - Club de Foot Montreal MLS
21:15 Liverpool - Southampton Premier League
21:50 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
00:00 Orlando City SC - New York City FC MLS
söndag 09 maj
02:00 LA Galaxy - Los Angeles FC MLS
04:00 Colorado Rapids - Minnesota United FC MLS
12:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
12:30 Genoa - Sassuolo Serie A
13:00 St Etienne - Marseille Ligue 1
13:00 Piteå - Växjö Allsvenskan, damer
13:00 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga, damer
13:00 Wolverhampton - Brighton Premier League
13:00 Vasalund - Norrby Superettan
13:30 FC Köln - Freiburg Bundesliga
14:00 Vejle - SönderjyskE Superligaen
14:00 Lyngby - Horsens Superligaen
14:00 Getafe - Eibar La Liga
14:30 Feyenoord - Ajax Eredivisie
15:00 Degerfors - Djurgården Allsvenskan
15:00 Brage - Helsingborg Superettan
15:00 Metz - Nimes Ligue 1
15:00 Strasbourg - Montpellier Ligue 1
15:00 Nice - Brest Ligue 1
15:00 Angers - Dijon Ligue 1
15:00 Mjällby - Östersund Allsvenskan
15:00 Benevento - Cagliari Serie A
15:00 Verona - Torino Serie A
15:00 Parma - Atalanta Serie A
15:05 Aston Villa - Manchester U Premier League
15:30 West Ham - Manchester City Women’s Super League
15:30 Chelsea - Reading Women’s Super League
15:30 Eintracht Frankfurt - Mainz Bundesliga
16:00 Rosengård - Djurgården Allsvenskan, damer
16:00 KIF Örebro - Eskilstuna United Allsvenskan, damer
16:00 Randers - AGF Århus Superligaen
16:15 Valencia - Valladolid La Liga
16:30 Athletic Bilbao - Real Sociedad Spanska ligan, damer
17:05 Reims - Monaco Ligue 1
17:30 Malmö FF - Varberg Allsvenskan
17:30 West Ham - Everton Premier League
18:00 Roma - Crotone Serie A
18:00 Bodö/Glimt - Tromsö Norge Eliteserien
18:00 Bröndby - Midtjylland Superligaen
18:00 Hertha Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
18:00 Viking - Brann Norge Eliteserien
18:00 Molde - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Odd - Sandefjord Norge Eliteserien
18:30 Villarreal - Celta Vigo La Liga
19:00 Inter Miami CF - Atlanta United MLS
20:00 Arsenal - West Bromwich Premier League
20:00 Vålerenga - Rosenborg Norge Eliteserien
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Rennes - Paris SG Ligue 1
21:00 Real Madrid - Sevilla La Liga
21:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
01:30 Sporting Kansas City - Austin FC MLS
måndag 10 maj
18:30 Trelleborg - Akropolis Superettan
18:30 Norrköping - AIK Allsvenskan
18:30 IFK Värnamo - GAIS Superettan
19:00 Nordsjälland - Köpenhamn Superligaen
21:00 Real Betis - Granada La Liga
21:00 Fulham - Burnley Premier League
21:15 Porto - Farense Portugisiska ligan
tisdag 11 maj
18:30 Öster - GIF Sundsvall Superettan
19:00 Nacional - Benfica Portugisiska ligan
19:00 Osasuna - Cadiz La Liga
20:00 Elche - Alaves La Liga
20:45 Napoli - Udinese Serie A
21:00 Southampton - Crystal Palace Premier League
21:30 Sporting Lissabon - Boavista Portugisiska ligan
22:00 Levante - Barcelona La Liga
onsdag 12 maj
18:00 Schalke - Hertha Berlin Bundesliga
18:00 Kristiansund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:30 Häcken - Örebro Allsvenskan
18:30 Sirius - Elfsborg Allsvenskan
18:30 Cagliari - Fiorentina Serie A
18:30 Djurgården - Östersund Allsvenskan
18:30 Varberg - Hammarby Allsvenskan
18:30 Kalmar FF - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Manchester U - Leicester Premier League
19:00 Sevilla - Valencia La Liga
20:00 Celta Vigo - Getafe La Liga
20:00 Huesca - Athletic Bilbao La Liga
20:00 Brann - Vålerenga Norge Eliteserien
20:45 Inter - Roma Serie A
20:45 Sassuolo - Juventus Serie A
20:45 Sampdoria - Spezia Serie A
20:45 Bologna - Genoa Serie A
20:45 Atalanta - Benevento Serie A
20:45 Lazio - Parma Serie A
20:45 Torino - Milan Serie A
21:15 Chelsea - Arsenal Premier League
22:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
01:00 Toronto FC - Columbus Crew MLS
01:30 Philadelphia Union - New England Revolution MLS
01:30 Inter Miami CF - Club de Foot Montreal MLS
torsdag 13 maj
02:30 Houston Dynamo - Sporting Kansas City MLS
03:00 Minnesota United FC - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Seattle Sounders FC MLS
14:00 Vittsjö - AIK Allsvenskan, damer
14:15 Häcken - Eskilstuna Svenska Cupen, damer
17:00 Halmstad - Mjällby Allsvenskan
18:00 Tromsö - Molde Norge Eliteserien
18:30 AIK - Malmö FF Allsvenskan
18:30 Norrköping - Degerfors Allsvenskan
19:00 Valladolid - Villarreal La Liga
19:00 Aston Villa - Everton Premier League
20:00 Eibar - Real Betis La Liga
20:00 Rosenborg - Viking Norge Eliteserien
20:45 Crotone - Verona Serie A
20:45 RB Leipzig - Borussia Dortmund Tyska cupen
21:15 Manchester U - Liverpool Premier League
22:00 Granada - Real Madrid La Liga
fredag 14 maj
02:00 DC United - Chicago Fire MLS
19:00 Växjö - Rosengård Allsvenskan, damer
21:00 Newcastle - Manchester City Premier League
tisdag 18 maj
20:30 Linköping - Kristianstad Allsvenskan, damer
onsdag 21 juli
19:00 Sandefjord - Haugesund Norge Eliteserien
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 4 4 0 0 7 12
2 AIK 4 3 0 1 3 9
3 IK Sirius 4 2 2 0 2 8
4 Kalmar FF 4 2 2 0 2 8
5 IFK Norrköping 4 2 1 1 3 7
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Malmö FF 4 2 1 1 0 7
7 IF Elfsborg 4 2 0 2 0 6
8 Östersunds FK 4 1 2 1 4 5
9 IFK Göteborg 4 1 2 1 1 5
10 Hammarby IF 4 1 1 2 -1 4
11 Halmstads BK 4 1 1 2 -1 4
12 Mjällby AIF 4 1 1 2 -2 4
13 Varbergs BoIS 4 1 1 2 -3 4
14 Degerfors IF 4 1 0 3 -3 3
15 BK Häcken 4 0 1 3 -3 1
16 Örebro SK 4 0 1 3 -9 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten