I stjärnornas fotspår. Hammarbys fyra 98:or spås en lysande framtid. …

REPORTAGE: 13 år sedan Bajens gyllene generation – nu är 98:orna redo att ta över

ANNONS

MASPALOMAS/STOCKHOLM. År 2004 spelade hela sex supertalanger i Hammarby födda 1984-1985 samtidigt. Sedan dess har Södermalmsgänget törstat efter spelare från egna leden. Med 98:orna Dusan Jajic, Isac Lidberg, Leo Bengtsson och Marcus Degerlund i A-laget kan nu Bajen-fansen se fram emot en ny gyllene generation. FD har träffat de fyra grabbarna som är etablerade i P98-landslaget och som hoppas på rikligt med speltid under nya tränaren Jakob Michelsen.

Erkan Zengin och Fredrik Stoor har båda representerat Sverige under varsitt EM-slutspel med det svenska A-landslaget. Petter Andersson har många säsonger utomlands i ryggen och är omåttligt populär bland Hammarbys supportrar. Björn Runström var supertalangen som 16-åring lämnade Bajen för att testa lyckan i Italien där han under tre år tillhörde Bologna, Chievo och Fiorentina.

Tillsammans med Nadir Benchenaa, tidigare ungdomsproffs i franska Rennes, och bolltrollaren Haris Laitinen var Runström, Petter Andersson, Erkan Zengin och Fredrik Stoor Hammarbys stora framtidshopp 2004, då de alla sex spelade i Hammarbys A-lag. Benchenaa, Laitinen, Stoor och Runström är alla födda 1984 medan Zengin och Andersson är ett år yngre.

Två av spelarna nådde till sist A-landslaget medan Andersson alltså nöjt kan konstatera en lyckad utlandskarriär i bagaget. För Benchenaa, Runström och Laitinen blev lyftet inte lika stort. Runström gjorde visserligen en bra säsong i tyska Kaiserslautern 2007/2008 då han var på lån från Fulham, men i övrigt hade han nog hoppats på en bättre karriär.

Haris Laitinen lämnade Hammarby 2009 och har sedan dess representerat Assyriska, Enskede, AFC United och Nacka. Mest tyst har det dock varit om Nadir Benchenaa. Som blott 16-åring såldes han från moderklubben Hammarby till Rennes för 2,8 miljoner kronor sommaren 2000. Tre år senare återvände han till Bajen. Efter två år av bänknötande lämnade den tekniska yttern Hammarby och han försvann då också från rampljuset. Senaste klubben som Benchenaa representerade var Arameiska-Syrianska 2014. Han har tidigare varit en sväng i Algeriet.

På bilden nedan som knäpptes 2004 på ett träningsläger i Los Angeles syns även reservmålvakten Jon Rytterbro, som dock är född 1982.

Nadir Benchenaa, Jon Rytterbro, Björn Runström (övre), Haris Laitinen, Fredrik Stoor, Erkan Zengin och Petter Andersson (främre) poserar på ett träningsläger i Los Angeles 2004.

Nadir Benchenaa, Jon Rytterbro, Björn Runström (övre), Haris Laitinen, Fredrik Stoor, Erkan Zengin och Petter Andersson (främre) poserar på ett träningsläger i Los Angeles 2004. Foto: Bildbyrån.

13 år har gått sedan den mytomspunna bilden togs på de sex talangerna (eller ja sju, om Rytterbro ska räknas med). Hammarby har sedan dess haft svårt att få fram flera skickliga talanger från egna leden som sedan växt ut till viktiga spelare. Nu hoppas klubben att nästa gyllene generation är redo att överta tronen.

***

Dusan Jajic, Isac Lidberg, Leo Bengtsson och Marcus Degerlund är alla födda 1998. De är etablerade i P98-landslaget och har alla kontrakt med Hammarbys A-lag. Medan Jajic och Lidberg fick A-lagskontrakt redan 2015 dröjde det fram till september 2016 innan Bengtsson flyttades upp och tidigare i januari blev det även klart att mittbacken Degerlund nu ska spela permanent med Jakob Michelsens mannar.

De fyra spelarna har alla olika bakgrunder. Isac Lidberg är son till den kända brottaren Martin Lidberg och har spelat i Hammarby sedan 2011. Dusan Jajic är förortskillen från Jordbro som debuterade för Haninge/Brandbergens A-lag i division 3 redan som 15-åring och som värvades till Bajens A-lag inför 2015 års säsong.

Leo Bengtsson är den vindsnabbe yttern från Ingarö som varit i Bajen längst av de fyra spelarna och så har vi Marcus Degerlund från Västerås, som först lämnade hemstaden för Hammarbys U19-lag inför fjolårssäsongen.

Nu är alla i Hammarby med ett mål: Att ta en plats i laget.

FD träffade de fyra 98:orna under lägret på Gran Canaria och för att koppla samman dem med den tidigare gyllene generationen från 2004 fick de se bilden när de sju spelarna är samlade, men det var inte många av de gamla guldgossarna som de kände igen. Gemensam nämnare är att de alla kände igen Erkan Zengin och Petter Andersson, men annars hade de unga 18-åringarna svårt att placera spelarna.

Dusan: Jag känner igen Petter, Erkan och Haris.

Du känner alltså inte igen Fredrik Stoor som startade mot Spanien i EM 2008?

– Nej, det är dåligt av mig, den får jag ta på mig faktiskt.

Ingen av er verkar heller känna igen Björn Runström. Det är ju svagt att bomma honom.

Leo: Haha ja, det är riktigt svagt!

Hur många satte du Leo?

– Två stycken. Petter och Erkan.

Du då Marcus?

– Petter och Erkan.

Hur många kände du igen Isac?

– Samma tre som Dulle (Dusan Jajic).

Med andra ord nämnde ingen Jon Rytterbro vilket inte är särskilt oväntat, men ingen droppade heller Nadir Benchenaas namn. När jag säger att han uppe till vänster heter Benchenaa utbrister Leo förvånat:

– Benzema?!

Minns ni något från de unga talangerna från 2004?

Dusan: Alltså det var ju jävligt mycket surr om dem, det var det ju. Men fan, man var ju liten då haha.

Isac: Man kollade ju på matcherna, men man hade ju inte någon iPhone och gick in och läste artiklar och så, men i efterhand vet man ju vilka de är.

Nu är det ju ni som är Hammarbys nya framtidshopp. Känner ni att ni är en gyllene generation?

Leo: Ja, det känner vi (alla skrattar).

Dusan: Det är svårt att säga, men vi är fyra 98:or och alla spelar i landslaget och alla är med i A-laget så det måste ju ligga något i det där.

Är ni lika eller är ni helt olika som personer?

Marcus: Jag tycker att vi är olika, eller jag känner mig mest olik, jag är väl lugnast av oss fyra.

Blyg. Till skillnad från de andra tre är mittbacken Marcus Degerlund mer tillbakadragen.

Blyg. Till skillnad från de andra tre är mittbacken Marcus Degerlund mer tillbakadragen.

Vem är stökigast?

Isac: Leo!

Marcus: Det är Leo, han babblar på som fan.

Dusan: Haha vilken jävla mun alltså!

Är Leo mest Paradise Hotel-kompatibel?

Dusan: Oja, oja! Fast vi är hetsiga alla tre, säger Jajic och syftar på sig själv, Leo och Isac.

Isac känns ju som lite lugnare än er andra två?

Dusan: Nej nej, kom inte med det där haha.

Leo: Isac är lugn här, men kommer han med fel personer, då…

Jag har funderat på vilka som är starkast i laget och jag tänker mig typ Aidoo, Paulsen och Isac, är det de tre som är starkast?

Marcus: Ja, det kan nog stämma.

Isac: Fast jag tror att Aidoo är rätt överlägsen, man ser ju hans muskler, det är overkligt.

Dusan: Men Isac är där uppe, det är han verkligen.

Leo: Du är inte så långt ifrån Aidoo Isac, det är bara att jobba på.

Är det bara Aidoo som är starkare än dig Isac?

Leo: Det skulle jag säga.

Dusan: Det skulle jag också säga.

Isac: Ja, kanske.

Leo: Men jag och Dusan behöver inte gå in i de där närkamperna, vi är så snabba så vi slinker bara förbi.

Urstark. Isac Lidberg brås på pappa Martin Lidberg och har utvecklat en mycket god fysik.

Urstark. Isac Lidberg brås på pappa Martin Lidberg och har utvecklat en mycket god fysik. Foto: Bildbyrån.

Marcus, du som kom till Hammarby från Västerås inför 2016 års säsong, hade du någon relation till Bajen överhuvudtaget innan du kom till klubben?

– När jag var mindre fanns det folk i mitt lag som hejade på Hammarby och man tänkte bara att Bajen var så stora utanför Stockholm, det är så mycket supportrar runtom i landet och i Norden som håller på Hammarby så det har man ju alltid vetat att de har mycket fans.

Med tanke på att både du och Victor Nilsson Lindelöf är från Västerås och att ni också spelar på samma position så utgår jag från att han är en stor förebild för dig?

– Ja det är klart. Vi har nästan gjort samma resa förutom att jag gick till Hammarby och han till Benfica.

Alla tre skrattar.

Medan Marcus Degerlund och Dusan Jajic kom till Bajen relativt sent (2016 respektive 2015) så är Isac Lidberg och Leo Bengtsson mer av två veteraner i Bajens ungdomsled. Lidberg kom till Hammarby 2011 och Bengtsson något år innan det. Men att Bengtsson och Lidberg då per automatik skulle vara mer tighta med varandra stämmer inte.

Isac: Vi tre känns tightast och vi kommer bra överens med Degen (Marcus Degerlund, kallas för Degen) också, men han gillar att vara lite för sig själv.

Tar ni för er lika mycket i landslaget?

Leo: När jag kom med i landslaget var ju Isac och Dulle i framkant och jag hängde ju bara på dem. Första resan höll jag mig kanske mer med Degen och var lite lugn, men sedan blev det mer och mer att det blev som det är i Hammarby nu.

Marcus, är du lika lugn i landslaget också?

– Ja, jag är alltid lugn.

Du hakar inte på de andra tre?

– Nej, då hamnar man bara i problem.

Dusan: Degen är vuxen, det är inte vi andra tre.

Leo: Han är lite mer mogen. Han är en stor kaffedrickare också.

Fifa-ligan. När det vankas Fifa-matcher spelar Isac Lidberg och Dusan Jajic mot Pa Dibba och Leo Bengtsson. Marcus Degerlund beskrivs av lagkompisarna som mer av en NHL-spelare.

Fifa-ligan. När det vankas Fifa-matcher spelar Isac Lidberg och Dusan Jajic mot Pa Dibba och Leo Bengtsson. Marcus Degerlund, som går att skymta vid poolstegen, föredrar att spela NHL.

Hänger ni med andra grabbar i landslaget också eller är det Bajen-gänget som gäller?

Isac: Nej vi hänger med alla och det är några som vi känner sedan länge, som vi spelat i Stadslaget med och som man är kompis med även utanför planen.

Medan deras jämngamla kompis Besard Sabovic, till vardags i Djurgården, redan tagit studenten (han hoppade upp en klass) har Leo Bengtsson, Isac Lidberg och Dusan Jajic alla tre hoppat av gymnasiet. Bara Marcus Degerlund kämpar för att ta en examen.

Leo: Jag var ju inte den smartaste i skolan. För att jag skulle lyckas hade jag behövt lägga ner mycket tid på det och det kunde jag ju inte när jag började köra med A-laget, så då kände jag att jag kan ta skolan senare om det behövs.

Du känner att du kommer bli proffs ändå eller?

– Nej det skulle jag inte säga, men skolan finns alltid kvar men det är inte så att man får ett A-lagskontrakt till höger och vänster.

Isac, hur kände du när du valde att hoppa av skolan?

– Nästan likadant som Leo, jag hade ganska svårt för skolan. Jag har aldrig tyckt att det varit roligt så det kändes som att jag bara satt och väntade på A-lagskontraktet och när jag väl fick det så var det tack och hej.

Dusan, du då?

– Jag kände att det blev för mycket, det var svårt att kombinera både skola och fotboll och man var tvungen att lägga ner mycket jobb i skolan och då valde jag att satsa på fotbollen. Behöver jag skolan sedan lär det lösa sig, men jag hoppas att jag inte behöver det, säger Dusan som hoppade av efter första året i gymnasiet.

Hur länge gick du i gymnasiet, Isac?

– Ett halvår kanske.

Leo: Nej du gick hela ettan, ryter Leo, som själv hoppade av efter andra året.

Isac: Nej.

Leo: Jo.

Jajic: Så du vet bättre än honom?

Leo: Ja, för när det var skolavslutning så gick vi och mötte dig i stan.

Isac: Ja juste, det är sant!

Och så har vi The Special One som fortsatt att plugga och som har ett halvår kvar innan studenten. Marcus, hur funkar det att vara borta på läger när ni har lektioner hemma? Sitter du och gör läxor på hotellet?

– Ja, jag måste göra det så att man hänger med.

Får du någon dispens när du nu tränar på dagarna med Hammarby?

– Vi ska ta ett snack med skolan så att jag kan plugga på distans och vara där när jag har ledigt. Jag tror att det kommer lösa sig ändå.

Är det viktigt för dig att ta studenten?

– Det är viktigt att ha en utbildning ifall man skadar sig känner jag.

När ni var yngre, var ni då stora stjärnor i laget och var lite kaxiga mot domare och så?

Leo: Nej, jag har legat jävligt lågt, jag har alltid varit liten och minst.

Isac: Jag känner inte att jag varit någon stor talang på det sättet, jag var nog aldrig bäst i laget och så, jag är mer en träningsprodukt.

Hur mycket har det hjälpt att din farsa (Martin Lidberg, känd svensk brottare) är en gammal elitidrottsman?

– Det har hjälpt väldigt mycket faktiskt, det viktigaste som jag fått av honom är kanske mest inställningen. Sedan har jag fått bra gener också.

Dusan: Ja, det kan man ju säga!

Dusan, var du den största stjärnan när du var yngre?

– Jag har inte direkt gått runt och skrutit och så, men mot domare har jag klagat hela mitt liv och det kommer jag fortsätta att göra. Jag har alltid klagat på domarna. Min farsa är domare så det kanske är därför.

Marko Nikolic farsa är också domare va?

Dusan: Exakt, alla juggar är domare haha (Jajic och Nikolic är båda från Haningetrakten och är goda vänner). Men som sagt, man går inte runt och skryter, det är inte nice.

Kreatör. Dusan Jajic gillar att styra och ställa på mittfältet.

Kreatör. Dusan Jajic gillar att styra och ställa på mittfältet. Foto: Bildbyrån.

Marcus, är du en ren träningsprodukt eller är du mer av en talang?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har väl alltid tyckt att jag varit duktig på att spela fotboll, men jag är väl mer av en talang än en träningsprodukt skulle jag tro.

Tittar man på bilden med 84-85:orna så har ju flera av dem någon gång representerat A-landslaget. Tror ni att ni fyra kommer ses igen i A-landslaget om några år?

Dusan: Det får vi hoppas på. Det gäller bara att vi fortsätter kämpa så är det i alla fall en möjlighet.

Känner ni att ni har större möjligheter att lyckas nu med Jakob Michelsen som tränare än med Nanne Bergstrand?

Isac: Svårt att säga nu, men det har känts bra på träningarna och det kan ju inte bli sämre än vad det var innan.

Det kan inte bli sämre?

Isac: Vi fick ju inte spela någonting så om vi får spela lite nu så är det bättre.

Medan Dusan Jajic och Isac Lidberg debuterade i allsvenskan för Hammarby redan säsongen 2015 dröjde det lite längre tid innan Leo Bengtsson och Marcus Degerlund fick A-lagskontrakt. Bengtsson flyttades upp i september förra året och i början av januari bekräftade Hammarbys sportchef Mats Jingblad för FD att även Degerlund flyttas upp. Bengtsson och Degerlund anser att Jajic och Lidberg, som alltså är något mer etablerade i A-laget, varit ett bra stöd.

Leo: Ja, det tycker jag, men när man sett hur de har haft det under de här två åren så har det inte sett jättekul ut för dem. Man har inte velat hamna i samma sits som dem, men det är klart att de varit ett stöd sedan man kom upp.

Om ni får välja en spelare i laget som ni ser extra upp till, hur låter det då?

Isac: Jag tycker speciellt Petter Andersson var en sådan spelare (tvingades som bekant nyligen lägga skorna på hyllan på grund av skador). Man märkte verkligen att han inte hade något att bevisa. Han var jätteödmjuk och han tog hand om oss yngre, säger Lidberg som får medhåll från de andra.

I en längre intervju med Dusan Jajic som FD publicerade för en dryg vecka sedan förklarade 18-åringen att han vill etablera sig i allsvenskan innan han lämnar för utlandet och de andra tre är inne på samma linje.

Leo: Jag håller med Dulle, det är bättre att prestera i allsvenskan först och sedan ta det därifrån.

Marcus: Jag känner att allsvenskan är en ganska bra liga ändå som ung att få spela i. Jag tror att det är viktigt att etablera sig först.

Isac: Jag är ju hammarbyare så man har haft som dröm att slå igenom här, men om inte det går eller om det inte blir så då kan man inte skita i allt, men det är klart att jag vill slå igenom i Hammarby.

Vad talar för att ni ska bli lika framgångsrika som den tidigare gyllene generationen från 2004?

Dusan: Det är mentaliteten tror jag. Det handlar om att vi ska ge allt, att vi måste ge upp allt annat och bara köra all in, det är så det är.

Leo: Jag håller med och ta hjälp av Anders Friberg (Hammarbys mentala tränare) om det inte räcker.

Isac: Om vi tror på det och tränar på så har vi stora möjligheter.

Kvicksilver. Leo Bengtsson besitter en enorm speed och en fin teknik.

Kvicksilver. Leo Bengtsson besitter en enorm speed och en fin teknik. Foto: Bildbyrån.

Blir ni missnöjda om ni inte får spela något i år eller är ni nöjda bara genom att få se och lära?

Leo: Det är klart att jag blir missnöjd om jag inte får någon speltid, men blir det inte så är det bara att jobba på.

Marcus, du sa ju i en intervju med FD nyligen att du skulle vara nöjd med en minuts speltid i årets säsong?

– Ja. Bara att få debutera och få lite allsvenska minuter är bara en bonus med tanke på konkurrensen som är.

Ni två som redan spelat lite grann i allsvenskan, vad säger ni?

Isac: Jag vill ju spela så mycket som möjligt. Man vill få chansen på riktigt. Det är svårt att spela fem matcher och få två minuter per gång, då blir det svårt.

Dusan: Det är svårt att säga. Vi kan inte bara stå här och säga att vi vill spela, vi måste förtjäna det också.

MISSA INTE – MER OM HAMMARBY!

– Kennedys noggranna omhändertagande av Bajen-talangerna: “Mitt ansvar”
– Hyllar redan fansen: “Ser fram emot att träffa dem”  

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 26 mars
13:00 Hoffenheim - Essen Bundesliga damer
13:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga damer
13:00 Brommapojkarna - Uppsala Allsvenskan, damer
13:40 Manchester City - Chelsea Women’s Super League
14:00 Sverige U21 - Colombia U21 U21-landskamper
14:00 Forest Green - Sheffield W League One
14:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Kristianstad - Kalmar Allsvenskan, damer
15:00 KIF Örebro - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
15:00 Kazakstan - Danmark EM-kval
15:30 Hammarby - Vittsjö Allsvenskan, damer
17:15 Raith - Hamilton Scotland Challenge Cup
18:00 Liechtenstein - Island EM-kval
18:00 Slovenien - San Marino EM-kval
18:00 England - Ukraina EM-kval
20:45 Slovakien - Bosnien Hercegovina EM-kval
20:45 Nordirland - Finland EM-kval
20:45 Malta - Italien EM-kval
20:45 Luxemburg - Portugal EM-kval
21:00 Las Palmas - Gijon LaLiga2
måndag 27 mars
19:00 Norrköping - Växjö Allsvenskan, damer
20:45 Sverige - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Montenegro - Serbien EM-kval
20:45 Ungern - Bulgarien EM-kval
20:45 Österrike - Estland EM-kval
20:45 Moldavien - Tjeckien EM-kval
20:45 Polen - Albanien EM-kval
20:45 Irland - Frankrike EM-kval
20:45 Nederländerna - Gibraltar EM-kval
tisdag 28 mars
17:00 Armenien - Cypern Landskamp
18:00 Georgien - Norge EM-kval
20:45 Tyskland - Belgien Landskamp
20:45 Kosovo - Andorra EM-kval
20:45 Rumänien - Belarus EM-kval
20:45 Schweiz - Israel EM-kval
20:45 Wales - Lettland EM-kval
20:45 Turkiet - Kroatien EM-kval
20:45 Skottland - Spanien EM-kval
01:00 Kanada - Honduras CONCACAF Nations League - League A
onsdag 29 mars
03:00 Costa Rica - Panama CONCACAF Nations League - League A
18:45 Barcelona - Roma UEFA Champions League, damer
21:00 Arsenal - Bayern München UEFA Champions League, damer
torsdag 30 mars
18:45 Wolfsburg - PSG UEFA Champions League, damer
21:00 Chelsea - Lyon UEFA Champions League, damer
fredag 31 mars
18:00 Köge - Nordsjælland Danska ligan, damer
18:00 Linköping - Rosengård Allsvenskan, damer
18:30 Nürnberg - Darmstadt 2. Bundesliga
18:30 Fortuna Düsseldorf - Hamburg 2. Bundesliga
18:30 Fredericia - Nyköbing Danmark Division 1
19:00 Odense - Midtjylland Superligaen
19:00 Helsingör - Vendsyssel Danmark Division 1
20:30 Eintracht Frankfurt - Bochum Bundesliga
20:45 Arbroath - Ayr Skottland Championship
21:00 Mallorca - Osasuna La Liga
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
21:00 Burnley - Sunderland Championship
00:00 Raja Casablanca - Simba Sports Club CAF Champions League
lördag 01 april
12:30 Brighton - Manchester Utd Women’s Super League
13:00 Eintracht Frankfurt - Hoffenheim Bundesliga damer
13:00 Fortuna Hjörring - Thisted Danska ligan, damer
13:00 Hilleröd - Fremad Amager Danmark Division 1
13:00 St Pauli - Regensburg 2. Bundesliga
13:00 Karlsruhe - Eintracht Braunschweig 2. Bundesliga
13:00 Hannover - Sandhausen 2. Bundesliga
13:30 Preston - Blackpool Championship
13:30 Manchester C - Liverpool Premier League
14:00 Girona - Espanyol La Liga
15:00 Brage - Västerås SK Superettan
15:00 Sundsvall - Landskrona Superettan
15:00 Uppsala - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Cremonese - Atalanta Serie A
15:00 Malmö - Kalmar Allsvenskan
15:30 Freiburg - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Schalke - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Augsburg Bundesliga
15:30 Vejle - SönderjyskE Danmark Division 1
15:30 Union Berlin - Stuttgart Bundesliga
15:30 Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Bournemouth - Fulham Premier League
16:00 Crystal Palace - Leicester Premier League
16:00 Arsenal - Leeds Premier League
16:00 Nottingham - Wolverhampton Premier League
16:00 Brighton - Brentford Premier League
16:00 Norwich - Sheffield U Championship
16:15 Athletic Bilbao - Getafe La Liga
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
17:00 Kolding - Bröndby Danska ligan, damer
17:30 Djurgården - Brommapojkarna Allsvenskan
18:00 Inter - Fiorentina Serie A
18:00 Petro Atletico - AS Vita Club CAF Champions League
18:30 Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Cadiz - Sevilla La Liga
18:30 Chelsea - Aston Villa Premier League
20:30 Kaiserslautern - Heidenheim 2. Bundesliga
20:45 Juventus - Verona Serie A
21:00 Al Ahly - Al Hilal CAF Champions League
21:00 Rennes - Lens Ligue 1
21:00 Elche - Barcelona La Liga
21:00 Mamelodi Sundowns - Cotonsport CAF Champions League
21:30 Sporting Lissabon - Santa Clara Portugisiska ligan
00:00 ES Tunis - CR Belouizdad CAF Champions League
00:00 Wydad Casablanca - JS Kabylie CAF Champions League
söndag 02 april
12:30 Bologna - Udinese Serie A
13:00 Naestved - Hvidovre Danmark Division 1
13:00 Ross County - Celtic Skottland Premiership
13:00 Kalmar - Norrköping Allsvenskan, damer
13:00 Trelleborg - Gefle Superettan
13:00 Utsikten - Skövde AIK Superettan
13:00 Lille - Lorient Ligue 1
13:00 Meppen - Bayern München Bundesliga damer
13:00 Köge - Hobro Danmark Division 1
13:30 Magdeburg - Hansa Rostock 2. Bundesliga
13:30 Paderborn - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Kiel - Arminia Bielefeld 2. Bundesliga
13:30 Arsenal - Manchester City Women’s Super League
14:00 Boden - Hammarby TFF Ettan norra
14:00 Lyngby - Silkeborg Superligaen
14:00 Celta Vigo - Almeria La Liga
14:30 Fiorentina - Inter Serie A, damer
14:30 Sparta Rotterdam - Feyenoord Eredivisie
15:00 Nantes - Reims Ligue 1
15:00 Clermont - AC Ajaccio Ligue 1
15:00 Angers - Nice Ligue 1
15:00 Hammarby - Degerfors Allsvenskan
15:00 West Ham - Southampton Premier League
15:00 Vittsjö - Brommapojkarna Allsvenskan, damer
15:00 Piteå - Kristianstad Allsvenskan, damer
15:00 Växjö - Häcken Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Östersund - GAIS Superettan
15:00 Norrköping - Sirius Allsvenskan
15:00 Brest - Toulouse Ligue 1
15:00 Spezia - Salernitana Serie A
15:00 Mazembe - Young Africans CAF Confederations Cup
15:00 Monza - Lazio Serie A
15:30 Köln - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Örebro Syrianska - Umeå Ettan norra
16:00 Bolton - Plymouth England EFL Trophy
16:00 Dalkurd - Vasalund Ettan norra
16:00 United Nordic - Sandvikens AIK Ettan norra
16:00 Täby - Piteå Ettan norra
16:00 Ljungskile - Åtvidaberg Ettan södra
16:00 Wolfsburg - Werder Bremen Bundesliga damer
16:15 Real Madrid - Valladolid La Liga
17:05 Monaco - Strasbourg Ligue 1
17:30 Werder Bremen - Hoffenheim Bundesliga
17:30 Newcastle - Manchester U Premier League
17:30 Halmstad - AIK Allsvenskan
17:30 Göteborg - Värnamo Allsvenskan
18:00 Roma - Sampdoria Serie A
18:00 Diables Noirs - Motema Pembe CAF Confederations Cup
18:00 Köpenhamn - Nordsjälland Superligaen
18:00 ASEC Mimosas - Rivers United CAF Confederations Cup
18:30 Villarreal - Real Sociedad La Liga
19:00 Rio Ave - Benfica Portugisiska ligan
19:45 Aston Villa - Chelsea Women’s Super League
20:45 Paris SG - Lyon Ligue 1
20:45 Napoli - Milan Serie A
21:00 Atletico Madrid - Real Betis La Liga
21:30 Porto - Portimonense Portugisiska ligan
22:00 Kara - FAR Rabat CAF Confederations Cup
22:00 USM Alger - Al Akhdar CAF Confederations Cup
22:00 Marumo Gallants - St Eloi Lupopo CAF Confederations Cup
22:00 Pyramids - Future FC CAF Confederations Cup
22:00 Monastir - Real Bamako CAF Confederations Cup
måndag 03 april
18:30 Empoli - Lecce Serie A
19:00 Aarhus - Randers Superligaen
19:00 Örgryte - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 Jönköping - Örebro Superettan
19:00 Mjällby - Varberg Allsvenskan
19:10 Elfsborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Sassuolo - Torino Serie A
21:00 Valencia - Rayo Vallecano La Liga
21:00 Everton - Tottenham Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
fredag 31 mars
21:00 Marseille - Montpellier Ligue 1
lördag 01 april
17:00 Auxerre - Troyes Ligue 1
21:00 Rennes - Lens Ligue 1
söndag 02 april
13:00 Lille - Lorient Ligue 1
14:00 Boden - Hammarby TFF Ettan norra
15:00 Brest - Toulouse Ligue 1
15:00 Clermont - AC Ajaccio Ligue 1
15:00 Nantes - Reims Ligue 1
15:00 Angers - Nice Ligue 1
15:30 Örebro Syrianska - Umeå Ettan norra
16:00 Ljungskile - Åtvidaberg Ettan södra
16:00 Täby - Piteå Ettan norra
16:00 United Nordic - Sandvikens AIK Ettan norra
16:00 Dalkurd - Vasalund Ettan norra
17:05 Monaco - Strasbourg Ligue 1
20:45 Paris SG - Lyon Ligue 1

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten