PÅ FD – Mats Jingblad talar ut om avslutet i Hammarby: “Jag var involverad i alla värvningar”

Det är nu två veckor sedan Mats Jingblad lämnade jobbet som sportchef i Hammarby. Här berättar han för första gången i en längre intervju om avskedet:
– Jag har varit borta från familjen så oerhört mycket. Jag kom till en punkt då jag kände att det inte funkade längre, säger Jingblad till FotbollDirekt.se.

Den 10 mars stod det klart att Mats Jingblad lämnar Hammarby. Ett besked som överraskade många, och än mer överraskande kanske tidpunkten när det skedde. Det återstod ännu tre veckor på transferfönstret och många supportrar hoppades på fler nyförvärv.

När Hammarby gick ut med nyheten på sin hemsida var det lätt att tolka det hela som att Jingblad lämnat klubben direkt. Hammarbys vd Henrik Kindlund utvecklade sedan det hela och sade att Jingblad blir kvar till transferfönstrets stängning.

I dag är det 23 mars och Jingblad har rent fysiskt lämnat kontoret på Årsta IP för gott. Det gjorde han i måndags. Nu är han tillbaka i Halmstad hos familjen. De återstående dagarna på transferfönstret finns han bara med på distans.

– Jag avslutade i måndags, jobbade kvar två veckor efter att jag sade upp mig och sedan står jag till förfogande om det skulle vara någonting de här sista veckorna, säger Jingblad till FotbollDirekt.se.

Det var många som ifrågasatte tajmingen kring det hela… det återstod ändå tre veckor på transferfönstret och du lämnar innan allt var klart? 

– Nej men vi hade mer eller mindre gjort klart allting kring truppen, vi hade en ny tränare, ny organisation. Sedan började säsongen några veckor senare. Så vi kände att tajmingen var väldigt bra just nu, vi var i hamn med det mesta. Det är svårt att säga vad som är bästa tiden för sådana här saker, men vi kände att det var bra, vi får ett avslut nu och det blir ett avstamp för den nya organisationen att ta det vidare.

– I och med att jag har fast anställning så har jag sex månaders uppsägningstid. Sedan hade jag fyra månaders semester samlat från de här åren, semesterdagar som jag aldrig tagit ut. Så jag sade upp mig, sedan kom det ut officiellt två veckor efter det.

Det fanns inget tryck från ledningen om att du skulle lämna? 

– Nej, absolut inte. Det är mitt eget beslut och det är helt och hållet ett socialt förankrat beslut. Jag har funderat här under vintern, de senaste tre månaderna, egentligen. Sedan tog jag definitivt beslut och sade upp mig, det var ungefär två veckor innan Hammarby gick ut med det. Sedan att vi gick ut med det då, vi kom överens om att göra så. Det var lika bra att gå ut med det själva för sådant kommer alltid ut på något sätt i alla fall.

Han berättar vidare om det som han säger att beslutet främst grundat sig i, hur avståndet hem till familjen i Halmstad tärt allt mer. Att sportchefsjobbet är slitsamt har många tidigare vittnat om. På det kom en social situation med ständigt pendlande och Jingblad säger att det allteftersom blivit allt svårare.

– Det är så det är, sportchefsjobbet är 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, året runt. Jag har varit inställd på det hela tiden, det finns bara ett läge. Och jag har ju velat det också. Jobbet är fantastiskt roligt och Bajen är en otroligt fin klubb att jobba i.

– Men jag har varit borta från min familj så oerhört mycket. Jag tittade igenom det där nyligen, jag tror snittet på de här åren i Bajen var tre nätter i månaden tillsammans med familjen. Jag kom till en punkt då jag kände att det inte funkade längre.

Hade det gått att lösa på något sätt, just den biten? Att familjen flyttar till Stockholm?

– Nej, det var aldrig aktuellt. Min fru är lärare och har jobbat på sin skola så pass länge nu, hon har sitt jobb där. Nej, det var inget alternativ.

Det har dock spekulerats om att den egentliga anledningen till avskedet är en annan än det som angetts. Att Jingblad tappat sitt mandat i klubben. Att flertalet av de värvningar som kommit in det senaste året egentligen inte är hans.

När den största prestigevärvningen på många år i Hammarby skulle presenteras så var inte Jingblad på plats. Det var Henrik Kindlund bredvid Jiloan Hamad under presskonferensen i början på februari.

– Jag hade fem dagars semester i samband med att Hamad presenterades. Jag var i väg på en resa med min fru, för hon fyllde 60 år då. Så det var därför.

Men du har legat bakom den värvningen, ja de värvningar som gjorts hela tiden fram till ditt avsked?

– Det är ett team. Att säga att “jag ligger bakom” är fel. Vi är en grupp som jobbar tillsammans hela tiden och så har det varit redan från början. Sedan är det jag som sköter förhandlingarna i slutändan, men vi har gjort det tillsammans. Men om du menar att jag har varit involverad i alla värvningarna, så ja, absolut.

När det gäller kontraktsförlängningar också?

– Absolut.

Kennedy Bakircioglu har själv bekräftat att det är Henrik Kindlund han förhandlat med vid den senaste kontraktsförlängningen?

– Ja men just med Kennedy har det varit så. Han och Henrik har alltid gjort det, så var det även vid den förra kontraktsförlängningen med Kennedy (2014). De har en relation sedan tidigare och det går tillbaka till när han kom tillbaka från Spanien (2012). Det var före min tid i klubben, de förhandlade om kontraktet då, och sedan har det varit naturligt att de förhandlat vid de två förlängningar vi gjort med honom. I övrigt har jag varit inblandad i samtliga.

Jingblad anställdes tillsammans med Nanne Bergstrand inför säsongen 2014 – då den femte raka säsongen i superettan för Hammarby. Det blev avancemang direkt och nu väntar tredje raka säsongen i allsvenskan för Bajen.
Även om det blivit två raka elfteplatser i allsvenskan så känner Jingblad att det finns många saker som förbättrats – han nämner en rad punkter där klubben utvecklats de senaste åren, något som han också känner underlättat för beslutet att lämna:

– Om man ser tillbaka på den resa vi gjort, upp från superettan till allsvenskan, hur föreningen utvecklats publikt, den utveckling som skett på ungdomssidan, hur vi fått upp talanger i a-laget och hur akademin har tagit jättekliv… det känns jättebra på det viset.

– Samtidigt, om man ska fortsätta utveckla föreningen så måste man ge allt man kan. Det går liksom inte att göra någon halvmesyr. Det kändes bra kliva av; nya organisationen är på plats, truppen är klar. Hammarby har tagit enorma kliv som förening de senaste åren. Både i storleksordning och hur klubben är förankrad i svensk fotboll, men också i en sportslig utveckling.

Det känns som att klubben är i goda händer?

– Absolut, det gör det.

Är du involverad kring rekryteringen av din ersättare?

– Nej, jag är inte involverad kring nya sportchefen. Det är ett arbete som jag tycker föreningen själva ska göra, jag ska inte vara den som pekar ut min egen ersättare. Sedan om styrelsen vill ha råd om saker eller om jag kan hjälpa till på något sätt, då kommer jag självklart vara tillgänglig. Men inte i själva rekryteringsprocessen, nej.

Vad minns du bäst från tiden du varit i Hammarby?

– Det är svårt att plocka ut något speciellt, utan det är mer känslan som finns i Hammarby. Det är en väldigt speciell förening. Man kan se det varje år vid premiärerna, Hammarby har något speciellt i den här marschen inför hemmapremiären, den är enorm. Den här känslan när man ser 12-15 000 människor som tågar från Medborgarplatsen till Tele2 Arena… det är enormt.

– Sedan i matcherna, det är ett följe varje match, både hemma och borta. Allt som kommer med det, kring arrangemangen men säkerhetsfrågor och så vidare. Hur det märks hela tiden vilken stor klubb det är. Det engagemang som finns för klubben är unikt i Sverige.

Med det kommer också ett tryck utifrån, hur har du upplevt det? 

– Man märker det inte så mycket i det dagliga arbetet. Det man märker är medias intresse, när det är en såpass stor klubb så blir det intressant att skriva om för att det är många som läser. Men i det vardagliga arbetet på Årsta… det är inget som jag märkt av egentligen.

Hur pass mycket har du tagit del av det som skrivits om dig, exempelvis vad supportrar skriver och tycker om dig och ditt arbete?

– Jag läser inte sådant, jag håller mig borta från det mesta vad gäller sociala medier. Jag tror inte man kan jobba i den här positionen om man tittar för mycket på det. Sedan finns det vissa sammanhang man inte kan bortse från, till exempel mötena med medlemmarna, de sammanhangen… och så ska det också vara, vi är en medlemsstyrd förening och det är medlemmarna som bestämmer i föreningen. Men jag har inte upplevt det som något negativt egentligen, det har varit en bra dialog.

Vad väntar nu, tar du ett sabbatsår?

– Inte ett sabbatsår i alla fall, men som jag sagt tidigare så har jag inte tagit semester på hela tiden jag varit i Hammarby egentligen. Jag har väl sagt att jag ska varva ner ett tag nu, sedan fram emot sommaren ska jag titta på vad som finns.

Du vill fortsätta arbeta med fotboll i någon form?

– Absolut, sedan får man också se vad det finns för något. Men jag kommer släppa det helt nu ett tag, varva ner och vara med min familj. Sedan ska jag se över det.

Vad tror du om Hammarby den här säsongen?

– Jag tror att detta blir ett år där man kan skönja framtiden för Hammarby, att det blir bra på sikt. Man måste också komma ihåg att det är ny huvudtränare, ny tränarorganisation, flera nya spelare… det kommer ta sin tid att få ihop med men det kommer bli bra.

– Så jag tror att detta året kommer vi ta ett steg framåt, för att 2018 ta det stora steget. Vi ska ge Jakob ooh kompani tid för att sätta sin prägel på laget, att han får utveckla de idéer han har kring laget och hur vi ska spela.

Det brukar vara svårt med just den biten, framför allt i Stockholmsklubbarna… 

– Så kan det vara, men jag hoppas att man kan ha det tålamodet. Man måste ha med i beaktning att det är tuffa matcher hela tiden, det är en väldigt tuff serie och det kommer bli väldigt jämnt. Det kommer gå lite upp och ned ibland. Den här hundraprocentiga stabiliteten som några klubbar i toppen har hittat; Malmö, AIK, Norrköping… den stabiliteten får du inte över en natt. Om vi får jobba vidare med det här och att man inte börjar leta efter snabba lösningar, då kommer Hammarby nå dit på sikt.

Du pratar i “vi”-termer här hela tiden? 

– (Skratt). Ja men Hammarby är min förening, och jag är ju formellt anställd fortfarande. Hammarby är en fantastisk förening och kommer alltid vara en stor del av mig.

MISSA INTE! 

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
Jingblad lämnar Bajen: “Ett beslut har mognat hos mig”
FD:s krönikör om Jingblads avsked: “Var han bortkopplad?” 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten