LÅNGLÄSNING: Tufft test väntar hyllade Thelin – “Vi ska utmana storklubbarna”

Den allsvenska tränarkarusellen har varit hetare än någonsin inför säsongen 2018. Mitt i stormens öga var en av allsvenskans mest spännande tränare. I en lång intervju med FD berättar Jimmy Thelin om klubbytet, känslorna för J-Södra och förväntningarna som finns på att Elfsborg återigen ska utmana storklubbarna.
– Det vi pratat mycket om är att bygga en stark identitet och få fansen till arenan, säger Thelin till FotbollDirekt.se.

Jimmy Thelin har precis avslutat sin första träning som ny manager för Elfsborg.

Är det här ett steg upp för dig?

– Ja, det får man säga, man tar alltid ett nytt steg när man byter miljö. Även om Jönköpings Södra har tagit fantastiskt stora kliv på bara några år så har Elfsborg en annan historia de sista 15-20 åren. Föreningen har kommit långt och det finns något som är inbyggt i väggarna här efter guldåren och spel i Europa. Nu har man haft en tuffare period, men det är en stabil klubb som har ambitioner och vilja att utmana storklubbarna, säger Jimmy Thelin till FotbollDirekt.se.

Samtidigt som Jönköpings Södra slogs för det allsvenska kontraktet ryktades Thelin vara på väg både till IFK Göteborg och Elfsborg. Efter kvalförlusten mot Trelleborg konkretiserades flytten till Borås och gulsvart.

– Jag hade hela tiden en bra relation med J-Södra i den här frågan och jag tycker att de skötte det oerhört bra. Ibland kommer man till lägen där man på något sätt behöver utvecklas. Jag ville utvecklas i en annan miljö och samtidigt lära mig av Elfsborgs sätt att arbeta som klubb. Den dialog som fördes mellan klubbarna gjorde det möjligt för mig att ta chansen.

39-åringen har hunnit bekanta sig både med spelare och ledare, där han redan nu hunnit få starka intryck i sin nya roll.

– Elfsborg är en väldigt fin förening och det är en stor ära att ta ansvar för utvecklingen av det här laget, men vi behöver också alla våra ledare, spelare och fans. Man kan inte göra allt själv.

KLART: Elfsborgs ordförande Bo Johansson, Jimmy Thelin och klubbchef Stefan Andreasson under IF Elfsborgs presskonferensen den 6 december 2017 i Borås.

Enligt våra uppgifter var IFK Göteborg väldigt intresserade av dig, men du valde att tacka nej? 

– Jag kommenterar aldrig spekulationer. Nu är jag manager för Elfsborg och då är det Elfsborg som gäller till hundra procent.

Men var det inte jobbigt att få så mycket frågor under den viktiga perioden med J-Södra?

– Det är en helt normal situation i vårt yrke som både tränare och spelare ska vara förberedda att hantera. Jag tyckte att jag visade ganska tydligt att jag inte påverkades med mina korta svar. Man kan inte styra media utan bara fokusera på sin uppgift.

Hur ser du på att ta över en klubb som vunnit två SM-guld de senaste elva åren, gjort ett par sämre år och strävar uppåt igen. Känner du större press av att leda Elfsborg än J-Södra där kraven snarare var att klara kontraktet?

– Press kommer alltid att finnas i en sport där resultat räknas. Samtidigt mäts framgång på olika sätt. För vissa klubbar är det en framgång att komma tolva och för andra klubbar är det inte någon framgång att sluta åtta. Det som skiljer klubbarna åt är ju som sagt historiken av att vinna. Tillsammans med Elfsborg ska vi ta det steg för steg för varje år som går.

I Jimmy Thelin har Elfsborg rekryterat en av svensk fotbolls mest spännande namn, som hamnar i samma kategori som Olof Mellberg, Poya Asbaghi, Andreas Brännström, Axel Kjäll, Joel Cedergren och Kim Bergstrand. Det råder ingen tvekan om att Thelin är tacksam för att han fick chansen i Jönköping och att det inte var helt lätt att lämna sin tjänst där.

– Ett avslut kommer alltid att kännas i hjärtat. Så är det alltid när man byggt starka band med människor. Jag är glad att jag lämnade J-Södra på ett respektfullt sätt. Sedan är det klart att det blir känslomässigt när man träffat kollegor och spelare varje dag i fyra års tid.

ALLSVENSKAN. Jimmy Thelin förde upp J-Södra i allsvenskan inför säsongen 2016.

Hur vill du minnas din tid i J-Södra?

– Jag minns den som väldigt utvecklande där jag byggde starka relationer med många människor. Det är få förunnat att få ta över hemstadens klubb 2014 i superettan och få vara med på resan till allsvenskan. Jag är oerhört tacksam att de gav mig chansen att axla det förtroendet. Samtidigt gäller det att jag lägger den tiden bakom mig och går in med samma stora hjärta hos min nya arbetsgivare. Jag känner mig oerhört välkommen i Elfsborg och ser fram emot säsongsstarten.

Tränarkarriären inleddes så sent som 2005 när Thelin, tillsammans med sin ena bror, startade upp klubben FC Ljungarum i division 6.

– Jag har alltid varit intresserad av tränarrollen utifrån mina egna erfarenheter. Hur man tänker kring fotboll, i stället för att säga att andra gör fel, göra det på sitt eget sätt. Det jag gillar med sporten är att man kan träna och spela matcher på helt olika sätt och ändå vinna fotbollsmatcher. Någonstans är dock grundfundamentet relationer med människor. Motgångar kommer man alltid att ha i fotboll, men då gäller det att ha befäst en stark idé och ha starka relationer för att komma ur det tillsammans.

I Ljungarum fick Thelin experimentera sina idéer och resultaten lät inte vänta på sig.

– Där fanns ingen tradition att ta hänsyn till utan jag kunde fritt bestämma spelmodell och träningsmodell. Mycket var nytt för spelarna som var väldigt nyfikna. Det var en intressant och spännande resa som slutade när vi låg i division 4 och J-Södra hörde av sig.

Thelin ville finna och utveckla sin egen fotbollsmetodik och blev klar med sin PRO-licens 2016.

– Utbildning är väldigt bra, men jag ville inte hamna i en mall där jag formades av andra allt för mycket. Trender inom fotbollen går oftast i cykler. Skillnaden numera är att allt är moderniserat och kvaliteten hela tiden höjs.

Efter tre år som ansvarig för U19 och U21-laget fick Jimmy Thelin chansen att ta över a-laget i superettan 2014. Där byggde han upp ett hårt arbetande lag som genom en tydlig spelidé och ett starkt kollektiv lyckades ta sig upp i allsvenskan två år senare. Nu siktar Thelin på att utveckla Elfsborg i samma riktning.

TVÅ SÄSONGER blev det i allsvenskan innan klubben åkte ur i kvalet mot Trelleborg.

Vad har Elfsborg satt för krav på dig i din managerroll? 

– Det vi pratat mycket om är att bygga en stark identitet och få fansen till arenan. Vi ska bli starkare och starkare för varje år och utmana de stora klubbarna i allsvenskan. Vi har en härlig utmaning framför oss att bli klubben som utmanar i toppen igen.

FANSEN HOPPAS. En svag säsong 2017 – där klubben slutade på en ljummen åttondeplats – är inte vad supportrarna vill se i år.

Elfsborg har gjort sig känt för snabb fotboll längs (konst)gräset. Är det en possessionbaserad fotboll ni ska spela i år?

– Klubben har anställt mig för att de har sett något som passar i Elfsborg. För mig är det viktigt att det är ett kollektiv som anfaller och att alla ger allt i försvaret. Det är grunden. Sedan kommer vi förändra en del beroende på motstånd och vilka som spelar. Vi ska inte fastna i att bara prata possession och missa vår kollektiva identitet. Grunden är att våra supportrar känner att vi visar passion och vill komma och titta på Elfsborg för att vi ger allt för fansen i varje match.

Elfsborgs akademi har gjort goda resultat de senaste åren och varit bland Sveriges bästa 16-19-åringar i flera år. Hur ser klubben på talangförsörjningen i a-laget?

– Elfsborg har satsat mycket pengar på akademin och det har gett resultat. Det är viktigt för stadens och lagets identitet. Samtidigt har ålder ingen betydelse i fotboll utan det är kvalitet och ambition som är avgörande.

Som manager, hur stort inflytande har du över rekryteringar?

– Det är en dialog mellan mig, Stefan (Andreasson, klubbchef) och styrelsen. De sitter på den slutliga bestämmanderätten och jag är nöjd med det inflytande jag har i frågan.

Efter säsongen blev det klart att AIK-profilen Stefan Ishizaki vänder tillbaka till Borås. En värvning som Thelin är väldigt nöjd över.

– Han är en fantastisk spelare både på och utanför planen som kommer att bli mycket viktigt i lagbyggandet. Trots sin ålder håller han fortfarande väldigt hög kvalitet och strävar att bli bättre.

PROFILEN. Stefan Ishizaki hämtas in från AIK och väntas få en nyckelroll på Thelins mittfält.

Hur många spelare ska ni värva framöver? 

– Just nu håller vi på att lära känna spelarna. Vi har 23+3 vad gäller numerären. Där är vi just nu och det är fullt fokus på dem som är här. Sedan vet man aldrig vad som händer under fönstrets gång.

Vad har du själv för ambitioner som tränare, skulle du vilja ta över en ännu större klubb i framtiden?

– Min målsättning är bara att jobba, jobba, och jobba stenhårt i nuet. Vad som händer i framtiden är inte intressant. Nu är jag manager för Elfsborg och kommer jobba stenhårt för klubben i tre år som mitt kontrakt gäller. Sedan får vi se.

Kvar i J-Södra spelar Jimmy Thelins bror Tommy, men det verkar inte som att en värvning är på gång till Elfsborg.

– Han önskade mig lycka till och tyckte att det var en spännande utmaning för mig. Kontrakt med Elfsborg? Nej, det är nog inget han går runt och tänker på (skratt). Han har nog fullt fokus på J-Södra och kommer att vara en fantastiskt stor och viktig kugge för Jönköping den här säsongen, avslutar Jimmy Thelin.

Namn: Jimmy Thelin
Ålder: 39 år
Född: Jönköping
Bor: Borås
Familj: Fru och två barn
Tränarkarriär: FC Ljungarum (div 4-6), J-Södra akademi, J-Södra, Elfsborg
Favoritlag: Fastnade för Liverpool som liten och den känslan har väl suttit kvar litegrann.
Gör en ledig dag: Umgås med familjen, fru och två barn. Det ger mig mycket lugn och energi.
Bästa spelare du tränat: Pass på den frågan.
Bästa lag du mött: MFF har alltid varit starka. Östersund har också varit intressanta att möta.
Vilken position slutar Elfsborg på 2018: Med intressant spel och härlig entusiasm på läktarna.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 02 december
16:00 Sydkorea - Portugal VM
16:00 Ghana - Uruguay VM
19:15 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga, damer
20:00 Serbien - Schweiz VM
20:00 Kamerun - Brasilien VM
21:30 Granada - Alaves LaLiga2
lördag 03 december
10:00 Freiburg - Duisburg Bundesliga, damer
13:00 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga, damer
13:30 Sunderland - Millwall Championship
13:30 Manchester Utd - Aston Villa Women’s Super League
13:30 Thisted - Bröndby Danska ligan, damer
13:30 Kolding - Köge Danska ligan, damer
13:30 Århus - Nordsjælland Danska ligan, damer
13:30 Fortuna Hjörring - Sundby Danska ligan, damer
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
16:00 Nederländerna - USA VM
18:30 Gijon - Las Palmas LaLiga2
20:00 Argentina - Australien VM
söndag 04 december
13:30 Wycombe - Portsmouth League One
13:30 Reading - Tottenham Women’s Super League
14:30 Milan - Roma Serie A, damer
16:00 Frankrike - Polen VM
20:00 England - Senegal VM
21:00 Levante - Malaga LaLiga2
måndag 05 december
16:00 Japan - Kroatien VM
20:00 Brasilien - Sydkorea VM
tisdag 06 december
16:00 Marocko - Spanien VM
19:00 Real Oviedo - Las Palmas LaLiga2
20:00 Portugal - Schweiz VM
onsdag 07 december
19:00 Huesca - Andorra CF LaLiga2
21:00 Tenerife - Alaves LaLiga2
torsdag 08 december
18:45 KS Vllaznia - PSG UEFA Champions League, damer
18:45 Wolfsburg - Roma UEFA Champions League, damer
20:15 Gillingham - Dag & Red FA-cupen
21:00 Malaga - Granada LaLiga2
21:00 Real Madrid - Chelsea UEFA Champions League, damer
21:00 St Polten - Slavia Prag UEFA Champions League, damer
fredag 09 december
19:15 Eintracht Frankfurt - Potsdam Bundesliga, damer
20:00 Nederländerna - Argentina VM
lördag 10 december
13:00 Blackburn - Preston Championship
14:00 Bayern München - Bayer Leverkusen Bundesliga, damer
14:30 Sassuolo - Milan Serie A, damer
16:00 Swansea - Norwich Championship
21:00 Real Zaragoza - Huesca LaLiga2
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborgs IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten