Svenska cupen

Djurgårdens stora missräkning - nu måste-match i cupavslutningen

Djurgården klev in i andra omgången med en premiärseger mot Dalkurd i bagaget. Och det såg ut att bli en ny trea mot division 1-laget Sandviken. Men 2-0 blev till 2-2 och en rejäl missräkning för svenska mästarna. Här är FD:s liverapport från matchen.

Djurgården slog Dalkurd i premiären på Tele2 Arena, efter två mål av Emir Kujovic och ett av Kalle Holmberg. Ikväll väntar förmodat mer beskedligt motstånd i form av Sandvikens IF, till vardags i division 1.

Ett lag som både tränas och sportchefas av ingen mindre än Pelle Olsson, som ju hade Djurgården 2014-2016.

Flera spelare som hade kunnat starta den här matchen saknas för Djurgården. Marcus Danielson, förstås, som i slutet av förra veckan såldes till kinesiska Dalian. Men även Elliot Käck, som är sjuk. Erik Berg är inte redo än och då kommer Kevin Walker in i startelvan.

Djurgårdens startelva: Tommi Vaiho - Aslak Fonn Witry, Jaco Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Kevin Walker - Haris Radetinac, Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad, Edward Chilufya - Kalle Holmberg - Emir Kujovic.

Bänken: PK Bråtveit (mv), Astrit Ajdarevic, Jonathan Ring, Nicklas Bärkroth, Emmanuel Banda, Curtis Edwards, Linus Tagesson.

Så här rapporterade FotbollDirekt live ikväll från Sandviken-Djurgården:

1 MIN: Matchen igång!

2 MIN: Bra start för Sandviken, pressar högt och får till sist fram ett hyggligt läge för skott från distans, tätt utanför.

4 MIN: Riktigt farligt Sandviken! Leo Englund (som en gång i tiden provtränade med Djurgården) får på ett riktigt vasst distansskott som Vaiho får sträcka ut ordentligt på.

6 MIN: 1-0 Djurgården! Karlström. Radetinac till vänster, vänder inåt och lägger bakåt till Karlström som får på ett hårt pressat skott från strax utanför boxen.

9 MIN: Jätteläge för 2-0 Djurgården. Hörna, Ulvestad upp och en kraftfull nick från norrmannen men riktigt bra räddning av Sandvikens målvakt, sedan är det nära på returen men skottet utanför.

11 MIN: Witry till höger, inlägg mot Holmberg som är en bit ut från mål i boxen, får bra träff på nicken som går strax utanför.

14 MIN: Djurgården fortsätter trumma på, Witry med ett inlägg som Sandviken kan få bort med lite besvär.

15 MIN: Hygglig framstöt Sandviken, Simba i hemmalaget kan skicka in bollen framför mål men får ingen träff och Djurgården kan ta bort.

18 MIN: 2-0 Djurgården! Nu får Fredrik Ulvestad se en nick gå in i mål. En frispark från Augustinsson som Ulvestad når högst på, nicken ner i marken och in.

19 MIN: Farligt Sandviken! Ett bra inspel efter marken som är så när att tryckas in framför mål, istället hörna som blir resultatlös.

20 MIN: Sandviken biter sig kvar, nära igen men Djurgården kan reda ut. Långt ifrån ofarliga framåt, division 1-laget.

22 MIN: Djurgården framme med många man i boxen, Radetinac ut till Witry, hans inlägg bryts till hörna... den tas bort.

23 MIN: Omställning efter hörnan och Sandviken öser med många man framåt. Bollhållaren tar emellertid skott själv, Vaiho klarar och håller relativt enkelt.

25 MIN: Nytt Djurgårdsanfall, Ulvestad ut till höger och landsmannen Witry, han drar in en hårt pressat inlägg men ingen medspelare på plats i boxen.

27 MIN: Hörna Sandviken och det blir lite halvfarligt i efterdyningarna av den men till sist kan Djurgården rensa.

29 MIN: Djurgården med boll en längre period, rullar runt inom laget utan tydliga ansatser till att attackera. Till sist frispark Sandviken efter att Ulvestad stämplat en motspelare.

31 MIN: Frispark Sandviken och den lyfts in, men inga problem för Djurgården att nicka bort...

33 MIN: Fantastiskt fin cross av Karlström till Radetinac, han bryter sig in framför mål och faller... ingen straff.

35 MIN: Witry hittar Chilufya till vänster i boxen, några överstegsfinter och kan slå inlägg men försöker lägga bakåt till medspelare... mitt emellan två sådana och Sandviken kan bryta.

36 MIN: Fyra mot tre-läge för Sandviken men avgörande passningen på tok för dålig och Une Larsson kan bryta för Djurgården.

37 MIN: Karlström med en lång svepande cross till Witry, han lägger in och Kujovic nickar bakåt till Holmberg som trycker till direkt från boxgränsen... högt över.

40 MIN: Lite lugnare period i matchen, Djurgården med kontroll på skeendet. Boll ut mot Witry som fintar inlägg men istället lägger snett bakåt till Karlström som drar på från distans, ett skott som går ganska många meter över.

42 MIN: Hörna Sandviken, Djurgården tar bort och Chilufya påbörjar en möjlig kontring, men hinns i kapp och tappar bollen.

44 MIN: Längre periods bollinnehav för Djurgården, till sist längre boll mot Chilufya i boxen, han tar emot och skjuter men skottet täcks bort...

45 MIN: Kort därefter, Holmberg får bollen i boxen, faller... domaren skakar på huvudet. Ingen straff.

HALVTID: Pigg inledning från Sandviken, men Djurgården fick snabbt grepp i och med Karlströms dunderskott i sjätte minuten. Just Karlström och andra målskytten Ulvestad har varit dominanta liksom Witry. En del bolltapp i farliga lägen av Djurgården och Sandviken har haft möjligheter, men ingen skärpa framför mål.

46 MIN: Andra halvlek igång! Chilufya loss till vänster, blir dragen i armen och frispark. Men inget gult kort. Witry med frisparken...

47 MIN: Witry med flack frispark in i mitten av boxen men den nickas bort enkelt.

49 MIN: Hörna Sandviken. Spelas kort och lyfts sedan in men ingen kvalitet i det lyftet och den nickas bort enkelt.

49 MIN: Jättechans Sandviken! Bra inlägg från höger, nick klockrent i stolpen, sedan nära på returen men Djurgården får bort bollen.

51 MIN: Witry spelar in mot Radetinac i boxen, bra mottag men sedan missar han när han ska dra till, Sandviken bryter.

52 MIN: Riktigt farligt igen Sandviken, läcker framlättning för "hockeystyrning" men anfallare som störtar fram missar bollen helt.

54 MIN: Speakern meddelar med stolthet att det är "lapp på luckan", 4 223 åskådare inne i bandyhallen Göransson Arena.

55 MIN: Dubbelbyte på gång i Djurgården, Edwards och Ajdarevic på väg in...

56 MIN: Holmberg och Chilufya kliver av, Ajdarevic och Edwards in för Djurgården...

59 MIN: Tungt skott från Ulvestad, klipper till från en bra bit utanför straffområdet och Sandvikenmålvakten får ta ett ordentligt tigersprång för att nå den.

61 MIN: Sandviken har fått betydligt mindre att säga till om de senaste tio minuterna. Djurgården ger bort färre omställningslägen nu än i första halvlek.

64 MIN: Inte jättemycket action nu, Djurgården ganska nöjda och Sandviken ser inte ut att ha så mycket kvar i tanken...

66 MIN: Radetinac med fint vänsterinlägg, landar hos Edwards som ser ut att bli lite paff av att den nådde fram till honom, tappar bollen i bra läge i boxen.

67 MIN: Bra läge Djurgården och Kujovic - ett inlägg från Edwards letar sig fram till "Kujo" som tar emot och försöker placera in bollen vid bortre stolpen... tätt utanför!

68 MIN: Och så Radetinac med ett skott i stolpen! Han vandrar in från vänstern och drar till med högern. Blir en jäkla fart på bollen inne i den här hallen, väldigt många tunga skott i kväll.

70 MIN: Bärkroth på väg in för Djurgården. Ingen tävlingsdebut för nyförvärvet Emmanuel Banda med andra ord.

71 MIN: Witry ut, Bärkroth in. Radetinac kliver ner på högerbacken.

72 MIN: Farligheter för Sandviken, först en spelare helt fri vid bortre stolpen, tar för lång tid på sig och Djurgården kan ta bort. Men kort därefter ny möjlighet, ett distansskott på uppstuds som smiter tätt utanför.

74 MIN: Frispark för Djurgården, till vänster om Sandvikenboxen. Bärkroth lyfter mot första stolpen, men Sandviken-huvud först på den och nickar bort.

75 MIN: Kujovic kommer allt närmare ett mål. Nu en rapp vändning i boxen och lurigt vänsterskott som går just utanför.

77 MIN: Möjligen matchens bästa anfall av Djurgården, bollen som på ett snöre och bollen ut till Radetinac, fint inlägg och Kujovic nickar men bollen återigen utanför. Allt var perfekt utom Kujovics träff med pannan.

79 MIN: Nästan-läge för Sandviken när en hemmaspelare dribblar loss till vänster i boxen, ska precis lägga boll snett bakåt när han halkar och Djurgården kan ta bort.

80 MIN: 1-2! Sandviken reducerar. Vjatjeslav Koidan heter målskytten, och ja, det är ett skott med fart i från distans. Ett skott med yttersidan som är riktigt hårt och pressat, bra mycket hårdare än yttersidesskott brukar bli utomhus. Det är något med den här inomhushallen...

83 MIN: Spelet bryts för en stund då Sandvikenspelare gjort sig illa...

84 MIN: Spelet igång igen.

86 MIN: Hörna Djurgården, Bärkroth lyfter in, tas bort tillfälligt men Djurgården biter sig fast och nära att man når in till Kujovic framför mål. Till sist bollen bort...

87 MIN: Kvitterat! 2-2 - ett långt inkast skarvas in och Leo Englund är framme med dojan, petar in bollen mellan benen på Vaiho. Bör ta den Vaiho...

90 MIN: Djurgården öser på framåt nu, blev lite chockartat efter en andra halvlek där man sett ut att ha full kontroll. 91 MIN: Fyra minuters tillägg.

92 MIN: Ajdarevic med ett lyft in som blir mer av ett skott, Sandvikens målvakt viftar bort den till hörna Djurgården... som blir resultatlös.

93 MIN: Bärkroth i omställning, knuffas och frispark och gult kort. Frispark på mittplan som ska lyftas in i boxen... tas bort enkelt, svag frispark.

94 MIN: Slut, 2-2. En rejäl missräkning för Djurgården. Gruppfinal på lördag mot Mjällby som klarar sig vidare på oavgjort.