Svenska cupen

Djurgården utslaget - Mjällby med full pott

Djurgården är utslaget ur Svenska cupen. Det efter att Mjällby skrällartat besegrat Dif på Tele2 Arena med 2-1.

Förutsättningarna var enkla inför matchen. Djurgården behövde vinna mot Mjällby för att ta sig vidare till kvartsfinal. Så blev det inte istället tog gästande Mjällby ännu en seger och går igenom gruppen med full pott.

Trots att Jonathan Augustinsson satte en läcker frispark en kvart in i matchen så räckte det inte för de regerande svenska mästarna. Mjällby kvitterade genom Mamudu Moro i den första halvleken.

I den andra halvleken kom också spiken i kistan när Jesper Löfgren kom igenom med en språngnick och satte dit 2-1-målet som gjorde att Djurgården inte orkade resa sig.

Djurgårdens startelva: Vaiho - Witry, Une Larsson, Augustinsson, Käck - Karlström, Ulvestad - Radetinac, Holmberg, Ring - Kujovic.

Mjällbys startelva: Eriksson - Watson, Björkander, Löfgren, Jeahze, Nilsson - Gustafsson, Gustavsson, Löfquist - Sabovic, Moro.

Så var FD:s liverapportering från Djurgården - Mjällby

1 MIN: Där är matchen igång!

8 MIN: Stort bollinnehav för Djurgården i inledningen, men det är Mjällby som varit närmst när Moro som gjorde tre mål senaste matchen mot Dalkurd rann igenom, men Djurgårdsförsvarare kom dit i sista stund.

16 MIN: Ring tar sig loss och hamnar i ett intressant kontringsläge, men han rivs omkull av Löfquist och Djurgården får ett intressant frisparksläge.

17 MIN: MÅÅÅL! Vilket mål han gör Jonathan Augustinsson som skruvar in frisparken i krysset.

25 MIN: Matchen ner i tempo igen. Mjällby sticker upp med en frispark och en klack nära målet från Lövgren ställer Vaiho, men Witry får undan bollen på mållinjen.

29 MIN: MÅÅÅL! Mjällby kvitterar efter ett mönsteranfall. Moro får inspelet längs marken och han dunkar upp avslutet ribba in bakom en chanslös Vaiho.

32 MIN: Ring springer till sig ett friläge efter en rensning från Watson kommer bollen tillbaka lika snabbt i straffområdet och där står Ring, men han får ingen riktig träff på avslutet och bollen rullar utanför.

37 MIN: Bra period nu av Djurgården som rest sig efter Mjällbys kvittering. Mycket inlägg, men de vill inte riktigt hitta fram till Kujovic och Holmberg som står parkerade i straffområdet.

41 MIN: Mjällby ställer om och på väg in i straffområdet river Augustinsson omkull honom och varnas. Gästerna med ett väldigt bra frisparksläge.

43 MIN: Frisparken blir inget vidare och går ett par meter över målet, men Djurgården lever stundtals väldigt farligt.

46 MIN: Där blåser domare Kaspar Sjöberg av den första halvleken. Mjällby alltjämt i förarsätet.

Andra halvlek

46 MIN: Där sparkar gästerna igång den andra halvleken.

53 MIN: Inte mycket förändring i spelet från den första halvleken. Djurgården rullar runt, men har svårt att hota i den sista tredjedelen.

57 MIN: Emir Kujovic byts ut och han ersätts av Astrit Ajdarevic. Tung eftermiddag för Kujovic som inte kommit rätt till. Bytet innebär också att Holmberg flyttar upp som anfallare.

63 MIN: Djurgården får en sällsynt chans att ställa om på Mjällby. Ring får bollen på vänsterkanten och hans inspel är mycket nära att nå fram till Holmberg som om han fått bollen hade haft öppet mål. Men Mjällby fortsätter att stå i vägen och göra det tufft för hemmalaget.

66 MIN: 7075 åskådare på plats på Tele2 Arena. Ska de få se Djurgården åka ur Svenska cupen är frågan.

70 MIN: Djurgården gör nästa byte i matchen. Witry kliver av och ersätts av Curtis Edwards.

71 MIN: MÅÅÅL! Jesper Löfgren sätter dit ledningsmålet för Mjällby. Efter ett läckert inlägg från Jeahze så dyker Löfgren in mellan mittbackarna och trycker in 2-1 för gästerna. Djurgården är på väg ut ur Svenska cupen.

77 MIN: Det har blivit dags för en debutant. Emmanuel Banda byts in istället för Jonathan Ring. Intressant läge för Banda att komma in när Djurgården jagar två mål. Även Mjällby gör ett byte när Jeahze kliver av och ersätts av Khayat.

87 MIN: Mjällby gör nästa byte. Djurgården får inte till något tryck och det börjar bli ont om tid om de ska hinna vända det här.

94 MIN: En frispark det var allt Djurgården fick till i slutet nu när Kaspar Sjöberg blåser av mötet på Tele2 Arena.