Petar gärna sig själv när han rankar Djurgårdens största namn

''Jag har tagit ut elvan både med hjärtat och hjärnan''

ANNONS

Han var härförare när Djurgården etablerade sig i toppen av allsvenskan i början av millenniet och fick lyfta bucklan 2002 samt 2003. Markus Karlsson var den naturliga lagkaptenen och vi lät Djurgårdsprofilen välja ut sin blårandiga drömelva.
– Jag har tagit ut elvan både med hjärtat och hjärnan, säger han till FotbollDirekt.


Att heta Markus (förlåt, Marcus är också godkänt) och vara lagkapten för Djurgården brukar innebära succé. Karlsson fick lyfta Lennart Johanssons pokal 2002 och 2003, Johannesson gjorde det 2005 och Danielson stod högst på podiet 2019.
Markus Karlsson spelade sig in i många blårandiga hjärtan med sin råa spelstil och sin järnkamin-anda. Det blev nio säsonger i Djurgården för ”Mackan” innan han lämnade för spel i tyska Rot-Weiss Essen följt av en sejour i norska Stabae

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Fotbolldirekt.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
55 kr / mån*
Tillgång till allt material på Fotbolldirekt.se
*Betalas årligen. Totalt 659 kr
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten