Sök
© Bildbyrån

Utfryst Sundgren talar ut: "Situationen är piss"

Daniel Sundgren sitter inlåst i sin lägenhet i Thessaloniki med flickvän och hundvalp kvar i Sverige. Från att ha varit en startspelare i Aris så har ett tränarbyte förändrat allt till en blytung tillvaro. 29-åringen har inte fått lön på länge och är utfryst av tränaren. I en lång intervju berättar den förre AIK-stjärnan hur han känner sig "som ett spöke" på träningarna. 
– Jag går inte ihop med tränaren över huvud taget. Och jag vet inte om det har med min prestation eller personlighet att göra. Det får du fråga honom om för han snackar inte med mig. Situationen just nu är piss, säger han till FotbollDirekt.se

Från toppen till botten. 

Daniel Sundgrens drömflytt till Grekland började lovande. Den förre AIK-profilen - som lämnade klubben under uppmärksammade former - startade varje match, pengarna var något helt annat än i allsvenskan och han och flickvännen njöt av proffslivet Thessaloniki. Men som för så många utlandsproffs kan det där snabbt svänga åt andra hållet. Ett tränarbyte har vält helt upp och ned på tillvaron som Sundgren nu beskriver som "piss". 

När FotbollDirekt når honom sitter han i sin lägenhet och försöker att fördriva tiden med egen träning.
– Man sitter instängd. Det är utegångsförbud och enda gången det är okej att gå ut är om du verkligen behöver handla. Då måste man ha med sig ett intyg där man skrivit datum, tid och så står polisen på gatorna och kollar det där. Så det är inte helt lätt. Speciellt för mig som inte kan det grekiska språket. Jag kan följa svenska nyheter, men man fattar ju inte vad som står och sägs i medierna här. Vi har inte fått supermycket info från klubben heller.

Om allt vore normalt så hade Daniel Sundgren i alla fall haft sin flickvän vid sin sida. Men omständigheter kring coronavirusets utbrott har gjort att hon - och en helt ny familjemedlem - blev kvar i Sverige. 
– Min flickvän hann dra till Sverige för att köpa en hundvalp innan allt det här hände. Tanken var att de skulle komma hit men hon blev kvar. Så nu sitter man här utan någon att snacka med... som tur är så är det 2020 så man kan i alla fall prata med vänner och familj på Facetime. 

Att bli separerad från sin sambo helt plötsligt måste ha varit tufft?
– Det var ju lite skönt att vara ensam några dagar eftersom vi varit med varandra hela tiden här nere. Men när det blev som det blev så har läget blivit sämre. Det är inte jättekul att vara ensam varje dag, laga mat bara till sig själv. Nu missar jag första delen av hundens liv också vilket är tråkigt. Det är ju kanske den roligaste tiden när hunden är valp. 

– Men vad ska man göra? Jag är inte den som gnäller över ett distansförhållande när folk förlorar sina jobb. Men det är klart att vårt förhållande ställs på prov nu. 

När det kommer till fotbollen i Grekland är förhoppningen att serien ska kunna avklaras utan publik. Därför har det inte varit möjligt för Sundgren att resa hem till Sverige i dessa osäkra tider. 
– Hade de sagt att säsongen inte kommer att spelas klart så hade man kanske kunnat resa hem. Men vi har inte så många matcher kvar utan det är ett slutspel och en cupsemi. Det har inte funnits någon chans att åka hem för mig. Men det är nog jobbigare för alla som har familjer, de hade nog hellre varit i Sverige nu, säger Sundgren som inte vill ta parti för eller emot ländernas olika hårda restriktioner i coronatider. 
– Det känns som att Sverige gör lite rätt ändå. Samtidigt är det rätt många där hemma som blivit sjuka. Men jag ska inte uttala mig om vem som gör rätt eller fel. Jag kan konstatera att det är jävligt tråkigt att sitta i karantän här. Det verkar skönare för polarna i Sverige som fortfarande kan dra på gymmet och spela padel.

Hur håller du formen med tanke på utegångsförbudet? 
– I början var de jäkligt strikta med det där. Nu ser jag ut genom fönstret och ser folk som är ute och joggar, så det verkar vara okej. Men man får bara vara två stycken i sällskap så du får inte vara ute med hela familjen ens. Men ja, vad gör jag? Styrka här hemma med kroppsvikt som motstånd. Pisstråkigt helt enkelt.

Foto: Bildbyrån

Du har inte beställt hem något löpband då...?
– Nej, absolut inte. Jag har ju inte fått någon lön på länge heller. 

Är det strul just nu eller har det varit en längre tid?
– Det har varit ett problem ett tag. Här är det inte som i Sverige, där lönen kommer 00:01 den 25:e, utan här handlar det mer om att spelarna som får spela ska få betalt, men den som inte spelar kan man strunta i. Det är lite huller om buller. Ibland dyker det in en liten summa från ingenstans. Det gäller att man skriver ned allt på ett papper så man har koll för det är kaos om jag ska vara ärlig.

Har du försökt att prata med Aris?
– Jag visste att det att det var lite så här redan innan jag kom till Grekland. Att till och med storklubbarna kan strula med lönerna. I början tjatade jag en del för jag behövde pengarna som ny i ett land. Man behövde betala sin hyra, köpa grejer till lägenheten, testa lite restauranger och så vidare. När jag märkte att lönen inte kom så började man tjata... och det är inte uppskattat har jag märkt. 

– Det är bäst att hålla tyst och vänta. Men jag är inte så orolig för det. Man är ju alltid skyddad av Fifa.

Du har en rätt fet lägenhet vid havet i alla fall...?
– Ja, sen får man betala för det också. Så här i efterhand kan man känna att.. alltså, när man som jag blir proffs för första gången så vill man leva ut lite. Jag ville uppleva hur det är att bo på sättet som jag gör nu. Samtidigt lägger jag en miljon kronor (för tre år) på hyran och det är pengar man inte skämtar bort. Speciellt när lönen inte kommer. Så jag kommer nog börja titta på andra boenden så att jag har mer pengar över den dagen jag kommer tillbaka till Sverige igen och kan leva gott då. 

Från att ha trivts utmärkt både i staden Thessaloniki och i klubben Aris så har allt blivit sämre med tiden. Efter en tids dåliga resultat fick tränaren Savvas Pantelidis sparken och i oktober kom tysken Michael Oenning in som ny manager. För Sundgren, som tills dess varit en startspelare, blev det snart en försämrad verklighet. 

– Som fotbollsspelare känner man ju en massa spelare som är utlandsproffs. Innan jag flyttade fick jag höra om situationer när det kommer en ny tränare eller sportchef och så blev det bänken eller till och med läktaren efter det. Det har jag fått uppleva här också, säger han och berättar om en tränare som inte ser honom. 

– I början gick allt bra. Vi var nära att gå till Europa League men lyckades tyvärr inte vända mot Molde. Men jag fick starta 15 raka matcher tills den nye coachen kom. Efter två matcher bänkade han mig helt utan förklaring. Sen dess har jag varit på bänken helt enkelt. Jag har startat någon enstaka match, men jag har absolut inte känt mig prioriterad. 

– Jag går inte ihop med tränaren över huvud taget. Och jag vet inte om det har med min prestation eller personlighet att göra. Det får du fråga honom om för han snackar inte med mig. Situationen just nu är piss.

Du har inte fått en förklaring menar du?
– Jag har inte fått någon förklaring alls. Hade han bara sagt vad det beror på. Att jag slår för dåliga inlägg eller är för dålig defensivt, då hade jag i alla fall vetat varför. Nu kom det från ingenstans och helt utan förklaring sitter jag på bänken. Man kan köpa det i en match, men när det bara fortsätter, och jag krigar på varje träning så får man nog.  

– Du vet när man känner att man har en bra period på träningarna, här spelar det ingen roll... Det känns som att jag är ett spöke på träningarna. När jag fick höra att det skulle vara en tysk som tog över tänkte jag, okej nu är jag hemma. Men han verkar hata mig, vi går inte ihop alls.

Foto: Bildbyrån

Vad säger sportchefen?
– Det är Angelos Charisteas, den gamla storspelaren. Han spelade i Aris innan han blev utlandsproffs och är lite av en ikon här och då kan man få vilket jobb som helst. Jag vet inte, det är ingen som har hjälpt mig. 

Med två år kvar på kontraktet sitter Sundgren i en knivig situation. Ska han kämpa på eller försöka ta sig därifrån när allt detta med corona är över. 

– Jag är inte tillfreds med hur det ser ut. I AIK och Sverige hade man en annan trygghet. Det är något speciellt med allsvenskan. Man saknar det, samtidigt går det inte att blunda för hur mycket mer pengar man får här. 

– Om jag ska lägga korten på borden så är jag snart 30 år. Jag har krigat i hela mitt liv för att bygga något för framtiden som jag kan göra något roligt av när karriären är över. För min del räckte inte det jag fick i AIK och innan dess i Degerfors. När vi tog SM-guld 2018 så kände jag att ville ta chansen att gå utomlands. 

– Jag saknar fotbollen i allsvenskan och AIK jättemycket. Hade man haft den lönen som man har här så hade jag aldrig någonsin flyttat någonstans. Men man får väl sex-sju gånger mer. Det är inte mycket om man jämför med Marcus Danielson som får kanske hundra gånger mer (skratt).

Hur har det varit att gå till träningarna när du vet att du inte är prioriterad?
– Jag har gått dit och kört på som jag alltid gör. För mig finns inget annat. Jag är inte den som rycker på axlarna och inte bryr mig utan jag försöker visa att jag ska spela. Men det hjälper inte. Sista tiden har jag varit som ett spöke och det är inte så kul. Klart man tittat på utlåningsmöjligheter och så med agenten men det är inte så enkelt. Särskilt i coronatider. 

– När man har två år kvar på kontraktet så blir det svårare av så många faktorer. Men jag är självklart inte nöjd över att sitta på bänken. Det har skurit sig mellan mig och tränaren. Om jag gör ett mål på träningen så tittar han bara åt vänster som att han inte såg det.

– Aris har väl haft 77 tränare på tre år så det kan ju gå snabbt å andra sidan. Och rätt vad det är så är en spelare såld och så spelar man varje match. Men det här har pågått alldeles för länge för att man ska trivas. 

Det låter nästan som de försöker frysa ut dig för att du ska ta dina väskor och dra?
– Det är det man inte vet. Min agent har varit med om såna här fall förut så jag känner mig trygg i det. Men det är piss så länge det pågår när det enda man vill är att spela, säger Sundgren och bekräftar bilden av det är ett tuffare klimat utomlands. 

– Precis det ni hör där hemma, så är det. Man är här fast man inte är här. Det enda du kan göra är att försöka hålla dig i trim så att man är beredd om något annat dyker upp. Det är jag och någon spelare till som hamnat i samma sits sen tränarbytet.

Även om det mesta är mörkt så finns det vissa ljusglimtar. Livet i Thessaloniki är i normala förhållanden väldigt bra. Klimatet är gott, det är sol på balkongen och innan utegångsförbudet hade han byggt upp en bekantskapskrets där han bland annat lärt känna flera restaurangägare. Trots att han inte varit en ordinarie spelare sedan i höstas så tycker Daniel Sundgren även att han utvecklats som spelare under tiden i Grekland. 

– Jag har faktiskt utvecklats som fan. Först och främst så spelar vi 4-2-3-1 så för mig som kom från en fembackslinje i AIK så blev det en omställning. Jag tyckte att jag var bra defensivt när jag kom men det har jag steppat upp ytterligare en nivå. Sen har jag fått till inläggen och hittat en ny teknik på dem trots att jag snart är 30 år. Jag kan komma på mig själv att tänka att jag skulle vilja återvända till allsvenskan och köra över folk. 

Sundgren håller nivån på den grekiska ligan som högre än allsvenskan. Särskilt i topplagen samtidigt som han inte tror att allsvenska toppklubbar inte hade gjort bort sig där heller. Men den stora skillnaden är att alla tänker mer individuellt i Grekland, menar han.

– I AIK tänkte man mycket på att göra lagkamraterna bättre. I vårt lag är det mycket mer att alla tänker på sig själva. Forwards tänker bara på att göra mål och skiter i assisten. De vill göra 400 mål och noll assist. Lite samma är det med backlinjen där spelarna tänker att det inte spelar någon roll om vi släpper in mål så länge de är bäst på plan. Jag trivdes med hur vi jobbade med kollektivet i AIK, här handlar det mer om att utveckla sig själv. Och det har jag gjort.

Sättet som Sundgren lämnade AIK på förra sommaren var omdiskuterat. En hel del hårda ord utbyttes. Vill han komma tillbaka och tror han att han är välkommen tillbaka?

– Jag känner mig inte helt klar utomlands. Jag måste skrapa ihop det som går ekonomiskt. Men jag ska inte sticka under stol med att jag trivs bäst hemma och i AIK. Jag behöver dock skrapa ihop tillräckligt för att skapa mig ett liv utanför fotbollen efteråt. Jag är ingen plugghäst och skulle få svårt att få ett rejält jobb. Min chans är att skrapa ihop pengar från fotbollen och sedan starta något jag tycker är kul.

– Men där jag trivs som bäst och har haft som roligast är såklart i allsvenskan och AIK. Jag kollar på matcher från 2016-2018 ibland och saknar det. Men jag är inte helt klar utomlands. En spelare i yngre ålder kan komma hem till AIK och studsa tillbaka igen. Men i min ålder är det mer att man kommer hem för gott om man vänder tillbaka nu. 

Tror du att du är välkommen tillbaka till AIK efter allt som hände?
– Om jag ser till supportrar så är det ju många fler som skrivit att jag borde komma tillbaka än de som skrivit att jag inte borde göra det. Jag tycker att det känns ganska löst med AIK. Jag har haft kontakt med en del personer högre upp i klubben och vi redde ut en del. 

– Det finns alltid två sidor av ett mynt och det var väl så i den här situationen. Stridsyxan är nedgrävd från min sida och det känns som det är det för AIK också, säger han och avslutar:

– Det blev en smörja. Men som jag sa är stridsyxan nere från min sida och jag skulle absolut vilja spela för AIK igen. Sen ska de såklart vilja ha mig den dagen det blir aktuellt också. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 17 oktober
11:00 Morön - Lidköping Elitettan
12:30 Cagliari - Sampdoria Serie A
13:00 AIK - Häcken Allsvenskan, damer
13:00 Nordsjälland - Midtjylland Superligaen
13:00 Swansea - Cardiff Championship
13:00 Hoffenheim - Wolfsburg Bundesliga, damer
13:00 Troyes - Nice Ligue 1
14:00 Hammarby TFF - Piteå Ettan norra
14:00 Piteå - Rosengård Allsvenskan, damer
14:00 Rayo Vallecano - Elche La Liga
15:00 Strasbourg - St Etienne Ligue 1
15:00 Eskilstuna - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Genoa - Sassuolo Serie A
15:00 Udinese - Bologna Serie A
15:00 Empoli - Atalanta Serie A
15:00 Metz - Rennes Ligue 1
15:00 Bordeaux - Nantes Ligue 1
15:00 Brest - Reims Ligue 1
15:00 Hammarby - AIK Allsvenskan
15:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
15:00 Everton - West Ham Premier League
15:00 Norrby - Brage Superettan
15:30 Bayer Leverkusen - Bayern München Bundesliga
15:30 Karlstad - Dalkurd Ettan norra
16:00 IFK Luleå - Brommapojkarna Ettan norra
16:00 Assyriska FF - Örebro Syrianska Ettan norra
16:00 Eintracht Frankfurt - Bayern München Bundesliga, damer
16:15 Celta Vigo - Sevilla La Liga
17:00 Montpellier - Lens Ligue 1
17:30 IFK Göteborg - Örebro Allsvenskan
17:30 Augsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
17:30 Newcastle - Tottenham Premier League
18:00 Napoli - Torino Serie A
18:00 SönderjyskE - Köpenhamn Superligaen
18:30 Villarreal - Osasuna La Liga
19:00 New York Red Bulls - New York City FC MLS
20:45 Marseille - Lorient Ligue 1
20:45 Juventus - Roma Serie A
21:00 Barcelona - Valencia La Liga
måndag 18 oktober
04:00 Vancouver Whitecaps - Sporting Kansas City MLS
19:00 Häcken - Norrköping Allsvenskan
19:00 Djurgården - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Alaves - Real Betis La Liga
19:00 AGF Århus - Ålborg Superligaen
19:00 Örgyte - Trelleborg Superettan
19:00 Öster - Vasalund Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Akropolis Superettan
19:30 FC Trollhättan - Skövde AIK Ettan södra
20:45 Venezia - Fiorentina Serie A
21:00 Espanyol - Cadiz La Liga
21:00 Arsenal - Crystal Palace Premier League
tisdag 19 oktober
16:30 Celtic - Ferencvaros UEFA Europa League
18:45 Besiktas - Sporting Lissabon EUROPA: Champions League
18:45 Club Brügge - Manchester City EUROPA: Champions League
19:00 Falkenberg - Helsingborg Superettan
19:00 Landskrona - Jönköping Superettan
20:45 Stoke - Bournemouth Championship
21:00 Atletico Madrid - Liverpool EUROPA: Champions League
21:00 Inter - Sheriff Tiraspol EUROPA: Champions League
21:00 Shakhtar Donetsk - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Ajax - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Porto - Milan EUROPA: Champions League
21:00 Paris SG - RB Leipzig EUROPA: Champions League
onsdag 20 oktober
16:30 Spartak Moskva - Leicester UEFA Europa League
17:00 Hudiksvall - Hammarby Svenska Cupen
18:45 Red Bull Salzburg - Wolfsburg EUROPA: Champions League
18:45 Barcelona - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
20:45 Swansea - West Bromwich Championship
21:00 Lille - Sevilla EUROPA: Champions League
21:00 Young Boys - Villarreal EUROPA: Champions League
21:00 Manchester U - Atalanta EUROPA: Champions League
21:00 Benfica - Bayern München EUROPA: Champions League
21:00 Zenit St Petersburg - Juventus EUROPA: Champions League
21:00 Chelsea - Malmö EUROPA: Champions League
01:30 Orlando City SC - Montreal Impact MLS
01:30 Atlanta United - New York City FC MLS
01:30 Inter Miami CF - Toronto FC MLS
01:30 DC United - New England Revolution MLS
01:30 FC Cincinnati - Chicago Fire MLS
torsdag 21 oktober
02:00 Minnesota United FC - Philadelphia Union MLS
02:00 FC Dallas - Los Angeles FC MLS
02:30 Houston Dynamo - LA Galaxy MLS
02:30 Nashville SC - Columbus Crew MLS
03:00 Colorado Rapids - Seattle Sounders MLS
04:00 Portland Timbers - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Austin FC MLS
18:45 Köpenhamn - PAOK UEFA Europa Conference League
18:45 Vitesse - Tottenham UEFA Europa Conference League
18:45 Bodö/Glimt - Roma UEFA Europa Conference League
18:45 Fenerbahce - Antwerpen UEFA Europa League
18:45 Mura - Rennes UEFA Europa Conference League
18:45 Lazio - Marseille UEFA Europa League
18:45 Midtjylland - Röda Stjärnan UEFA Europa League
18:45 Ludogorets - Braga UEFA Europa League
18:45 Real Betis - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
18:45 Rapid Wien - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
18:45 Feyenoord - Union Berlin UEFA Europa Conference League
19:00 GAIS - AFC Eskilstuna Superettan
20:00 Irland - Sverige VM-kval, damer
21:00 CFR Cluj - AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League
21:00 Sparta Prag - Lyon UEFA Europa League
21:00 PSV - Monaco UEFA Europa League
21:00 Sturm Graz - Real Sociedad UEFA Europa League
21:00 Napoli - Legia Warszawa UEFA Europa League
21:00 Eintracht Frankfurt - Olympiakos UEFA Europa League
21:00 Lokomotiv Moskva - Galatasaray UEFA Europa League
21:00 West Ham - Genk UEFA Europa League
21:00 Rangers - Bröndby UEFA Europa League
fredag 22 oktober
18:30 Torino - Genoa Serie A
18:30 Paderborn - Hamburg 2. Bundesliga
19:00 Vejle - Nordsjälland Superligaen
20:30 Mainz - Augsburg Bundesliga
20:45 Sampdoria - Spezia Serie A
21:00 Arsenal - Aston Villa Premier League
21:00 Osasuna - Granada La Liga
21:00 St Etienne - Angers Ligue 1
lördag 23 oktober
13:00 Vasalund - Västerås SK Superettan
13:00 Gefle - Hudiksvall Ettan norra
13:00 Brommapojkarna - Sollentuna Ettan norra
13:30 Chelsea - Norwich Premier League
13:30 Cardiff - Middlesbrough Championship
14:00 Valencia - Mallorca La Liga
15:00 Jönköping - Örgyte Superettan
15:00 Norrby - Öster Superettan
15:00 Salernitana - Empoli Serie A
15:00 Djurgården - Kalmar Allsvenskan
15:30 Bayern München - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Wolfsburg - Freiburg Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Greuther Furth Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Örebro Syrianska - Hammarby TFF Ettan norra
16:00 Täby - Sandvikens IF Ettan norra
16:00 Everton - Watford Premier League
16:00 Coventry - Derby County Championship
16:00 Southampton - Burnley Premier League
16:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
16:00 Leeds - Wolverhampton Premier League
16:15 Cadiz - Alaves La Liga
17:00 Nantes - Clermont Ligue 1
17:30 Häcken - Halmstad Allsvenskan
18:00 Sassuolo - Venezia Serie A
18:30 Hertha Berlin - Borussia M'gladbach Bundesliga
18:30 Elche - Espanyol La Liga
18:30 Brighton - Manchester City Premier League
19:00 Tondela - Porto Portugisiska ligan
20:30 Schalke - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Milan Serie A
21:00 Lille - Brest Ligue 1
21:00 Athletic Bilbao - Villarreal La Liga
21:30 Sporting Lissabon - Moreirense Portugisiska ligan
00:00 Columbus Crew - New York Red Bulls MLS
01:30 Philadelphia Union - Nashville SC MLS
01:30 Toronto FC - Montreal Impact MLS
01:30 New York City FC - DC United MLS
söndag 24 oktober
02:00 Inter Miami CF - FC Cincinnati MLS
02:00 Minnesota United FC - Los Angeles FC MLS
02:00 Chicago Fire - Real Salt Lake MLS
03:00 Colorado Rapids - Portland Timbers MLS
04:00 LA Galaxy - FC Dallas MLS
04:00 San Jose Earthquakes - Vancouver Whitecaps MLS
12:30 Atalanta - Udinese Serie A
13:00 Nice - Lyon Ligue 1
13:00 Akropolis - Landskrona Superettan
13:00 St Mirren - Rangers Skottland Premiership
13:00 Piteå - Karlstad Ettan norra
13:30 Sandhausen - Werder Bremen 2. Bundesliga
14:00 Sevilla - Levante La Liga
15:00 Verona - Lazio Serie A
15:00 West Ham - Tottenham Premier League
15:00 Brage - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Lens - Metz Ligue 1
15:00 IFK Haninge - Umeå Ettan norra
15:00 Mjällby - IFK Göteborg Allsvenskan
15:00 Lorient - Bordeaux Ligue 1
15:00 Fiorentina - Cagliari Serie A
15:00 Rennes - Strasbourg Ligue 1
15:00 Reims - Troyes Ligue 1
15:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
15:00 Hammarby - Östersund Allsvenskan
15:00 Brentford - Leicester Premier League
15:30 Köln - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:00 Dalkurd - Assyriska IF Ettan norra
16:00 Sylvia - IFK Luleå Ettan norra
16:15 Barcelona - Real Madrid La Liga
16:45 Ajax - PSV Eredivisie
17:00 Monaco - Montpellier Ligue 1
17:30 Stuttgart - Union Berlin Bundesliga
17:30 Varberg - Malmö Allsvenskan
17:30 Manchester U - Liverpool Premier League
17:30 AIK - Norrköping Allsvenskan
18:00 Midtjylland - SönderjyskE Superligaen
18:00 Roma - Napoli Serie A
18:30 Real Betis - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Bochum - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Marseille - Paris SG Ligue 1
20:45 Inter - Juventus Serie A
21:00 Atletico Madrid - Real Sociedad La Liga
23:00 Austin FC - Houston Dynamo MLS
01:30 Orlando City SC - New England Revolution MLS
måndag 25 oktober
19:00 IFK Värnamo - Falkenberg Superettan
19:00 Ålborg - Viborg Superligaen
19:00 Örebro - Degerfors Allsvenskan
21:00 Getafe - Celta Vigo La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 23 13 5 5 23 44
2 Djurgårdens IF 23 13 5 5 16 44
3 AIK 23 13 5 5 13 44
4 IF Elfsborg 23 13 3 7 13 42
5 IFK Norrköping 23 12 3 8 9 39
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 23 10 7 6 7 37
7 Kalmar FF 23 10 7 6 1 37
8 BK Häcken 23 8 7 8 6 31
9 IK Sirius 23 8 6 9 -11 30
10 Varbergs BoIS 23 7 7 9 -3 28
11 Mjällby AIF 23 6 9 8 3 27
12 IFK Göteborg 23 6 7 10 -6 25
13 Degerfors IF 23 7 4 12 -15 25
14 Halmstads BK 23 4 11 8 -5 23
15 Örebro SK 23 4 4 15 -30 16
16 Östersunds FK 23 3 4 16 -21 13

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten