Sök
© Bildbyrån
Långintervju

"Om jag ska flytta hem så är AIK klubben jag vill spela för"

Danmark blir först ut i Norden att dra igång seriespelet på högsta nivå. Landslagsbacken Pierre Bengtsson, 32, tycker att beslutet är korrekt för annars hade mindre klubbar snart gått under.
I en lång intervju med FD pratar han om det uppskjutna EM-slutspelet, konkurrensen med Ludwig Augustinsson och sin höga status i FC Köpenhamn.
Han berättar även att han varken stänger dörren för ett nytt äventyr i en större liga eller att flytta hem till Sverige, Stockholm och att spela för AIK igen. 
– Det är klart att AIK är klubben närmast hjärtat i Sverige och det är Stockholm jag kan se mig själv bo i om jag flyttar hem, säger han till FotbollDirekt.se. 

En lång tids väntan är snart över. 

I dag återsamlas FC Köpenhamns spelare för att för första gången på flera, flera veckor träna i full trupp. Landslagets vänsterback Pierre Bengtsson ser tillbaka på tiden som varit under coronakrisen fram tills nu. 

– Klart att det varit jättetråkigt. Men när smittan bredde ut sig så förstod man ju vart det var på väg. Man gick och väntade på beslutet och sedan dess har allting varit på paus. När det gäller EM så är det klart att det är tråkigt att det inte blir av. Det är något man sett fram emot och haft som en stor motivation. Sen dras det bara undan ens fötter, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Självklart är det tufft. Samtidigt måste man se det i det stora perspektivet. Jag mår bra, min familj mår bra. Med en sån här sjukdom blir fotbollen sekundärt och ett EM med allt vad det innebär var ju aldrig realistiskt. 

Blir det lättare att hantera besvikelsen av att man har svårt att skylla på någon?

– Ja, man får gilla läget. Det är lika tufft för alla. För oss fotbollsspelare så blir vi drabbade av att vi är så vana vid en viss typ av vardag och veckorutin i vårt jobb. Andra människor blir arbetslösa. Det är inte roligt för någon det här, nu är det bara att hoppas vi hittar en lösning för att öppna upp samhällen och att vaccin kommer så snabbt som möjligt. 

Förra veckan kom besked om att den danska ligan startar upp igen i slutet på maj - utan publik. Skönt, men samtidigt en stor utmaning enligt Bengtsson.

– Efter att Tyskland fick grönt ljus så kändes det som att vi i  Norden var näst på tur. Att man tittar på vad Tyskland gör. Sen vet jag inte ens om mindre klubbar här i Danmark som Hobro hade överlevt om vi inte fått igång säsongen igen. FCK har ju en annan ekonomi än vad de mindre klubbarna har. Givetvis är det skönt att vi kommer igång nu. Samtidigt blir det en mental utmaning att hitta samma motivation till alla matcher som kommer spelas utan publik. Det blir verkligen en helt ny situation för oss spelare. 

– Sen får man se hur allt blir nu med alla restriktioner. Har vi tillgång till alla faciliteter som behövs för att bedriva en proffsverksamhet? Får man ens byta om i omklädningsrummet inför matcherna och ska man åka tillsammans eller uppdelat på vägen dit? På måndag (idag) börjar vi träna med hela laget igen så då får vi säkert reda på fler detaljer.

Har det varit svårt att hitta motivationen under den här tiden?

– Man håller igång så gott det går, anpassar sig till situationen, och lyssnar på vad klubben har att säga. Vi har hållit igång hela tiden och tränat i smågrupper. Så det har inte varit läge för oss att åka hem som för andra landslagsspelare som kunnat åka hem till Sverige. Men det ska bli skönt att träna med hela laget igen, man ser fram emot att ha riktiga träningar igen. 

När ligaspelet snart drar igång igen så har FC Köpenhamn en tuff utmaning framför sig. Midtjylland leder tabellen med tolv poäng och i Europa Leagues åttondelsfinal (om denna kan färdigspelas) så ligger FCK under med 0-1 inför hemmamötet mot Istanbul BB. 

– Klart att det går att ta igen, men det är bara tolv matcher kvar så vi ska i princip gå rent medan Midtjylland ska hamna i en rejäl svacka. De har gjort en fantastisk säsong och vi har också gjort det bra. Men de har gått över alla statistiska snitt. Det blir svårt, men inte omöjligt, för det blir ju en ny situation inför de avslutande tolv omgångarna. 

Ni torskade mot Malmö i gruppspelet men är ändå så långt som åttondelen i Europa League. Samtidigt ser det tufft ut att vinna ligan den här säsongen. Hur ser man på det i FCK-lägret?

– Blir det så att vi inte vinner ligan så är det så klart en besvikelse. Då måste vi satsa ännu hårdare nästa säsong. I ligaspelet har vi tappat onödigt mycket poäng på bortaplan. Där har vi bitvis varit mediokra. Samtidigt har Europa League varit en succé. Visst, vi torskade hemma mot Malmö, men vi gick ändå vidare. Sen slog vi ut Celtic och det var ingen som räknade med det. Skulle vi slå ut Istanbul nu så är det rekord för klubben. MFF åkte ju ut mot Wolfsburg så vi har kommit längre. 

–På det sättet känns det som revansch för förlusten på Parken. 

Bengtsson kom tillbaka till FCK - som han lämnade för Mainz 2015 och senare även spelade för Bastia - till säsongen 2017/2018. Totalt har han gjort åtta säsonger i den danska storklubben. Känner han fortfarande motivation för att spela på den nivån?

– En stor del av min karriär har jag spelat för FCK, så det är klart att det är en klubb som format mig och som betytt mycket för mig. Jag har gett mycket blod, svett och tårar för klubben. Man har ju rätt många matcher här på sitt cv. Fler än väldigt många andra. 

Med tanke på hur starkt du gått i landslaget, fanns det tankar på en ny sejour i en större liga inför sommarfönstret nu?

– Om man hade några tankar på något annat innan corona så känns det som att allt står på paus nu. Man vet inte vad som ska hända, hur marknaden kommer att utvecklas. Det är omöjligt att svara på nu. 

– Men det har varit en stark säsong för mig både i klubblaget och i landslaget. Så det är klart att man ändå känt att det skulle kunna dyka upp något nytt erbjudande. När det går bra kan man ju känna att man vill testa vingarna på högre nivå. Men jag har två år kvar här och respekterar mitt kontrakt. Mitt stora mål är att spela EM nästa sommar och jag kommer ta de bästa besluten utifrån det. 

Det är en risk att byta klubb också med tanke på din status i landslaget? 

– Det är alltid en risk att byta klubb absolut. Så jag har inga tankar på det. Allt mitt fokus nu är på FCK och ser man utifrån det perspektivet med landslaget så är det alltid en risk att byta klubb, det är så pass viktigt med speltid. 

Hur bra känner du att du var innan uppehållet? Jag menar, du imponerade i EM-kvalet och hade förmodligen varit i pole position att starta i EM med tanke på att Ludwig Augustinsson legat efter dig sen sin skada. 

– Ser man på hösten så var den väldigt stark. Jag gnuggade på bra där. Det var fantastiskt roligt att vara med på landslagets väg till EM. Att få kvala in var en fantastisk känsla. Spanienmatchen på hemmaplan sticker ut lite där när vi visade att vi kunde vara så starka mot dem. Det gav ett stort självförtroende. Lagsammanhållningen är otrolig och det är ett starkt ledarskap med bra spelare. Vi gör varandra bättre vilket är kul. 

Hur ser du på din status i landslaget just nu med tanke på att du var starkt bidragande i kvalet? 

– Man vet ju inte hur det hade sett ut nu om uttagningarna varit som vanligt men det är klart att jag känner att jag gjort bra ifrån mig. Jag har känt ett stort förtroende från ledarna. Sen får man se vem som är starkast mellan mig och Ludwig. 

Känner du att du hade haft ett försprång på honom om EM spelats i sommar?

– Svårt att svara på, men klart att jag kände mig i en stark position för att få spela. Det tycker jag. 

Kan du känna bitterhet över att det inte blir av nu och att du riskerar att tappa platsen till Augustinsson nästa år?

– Det är klart att för vissa är det en fördel att mästerskapet skjuts upp och för andra är det en nackdel. Men det är bara för mig att fortsätta hålla en hög nivå ett år till för att ge mig själv förutsättningar för att få speltid. Men det är klart att jag inte direkt jublade när EM sköts upp.

Är det en fördel eller nackdel för landslaget att ni får ett år till att ladda? Det finns ju en del spännande yngre namn som Dejan Kulusevski som kan bli ännu bättre. Samtidigt andra äldre spelare som Andreas Granqvist, Marcus Berg och Sebastian Larsson som inte blir yngre?

– Svårt att säga tycker jag. Vi har som du säger en hel del spännande namn på tillväxt och som kan bli ännu bättre om de får bli än mer tongivande i sina klubbar. Det är mycket möjligt att vi är ännu starkare nästa år. Vi har ett väldigt bra lag just nu och kan spelare som Kulusevski och (Alexander) Isak fortsätta sin starka utveckling ser det bra ut för svensk fotboll. 

Är Köpenhamn "hemma" för dig efter alla dessa år?

– Det är hemma. Det är Köpenhamn eller Stockholm - som jag bodde i fem och ett halvt år. Nu är det åtta år i Köpenhamn. Men man saknar Sverige litegrann ibland. 

Vad har Ståle Solbakken betytt för dig?

–  Mycket såklart. Vi har gått igenom både med- och motgångar tillsammans i FCK. Sen tror jag att jag vunnit stor respekt hos honom efter sättet jag kom tillbaka på och visade vilken stark spelare jag var då. Jag tror han är imponerad över den nivån jag hållit. 

– Det är en väldigt karismatisk tränare som vill vinna hela tiden och ställer höga krav på spelarna. Det är klart att man utvecklas av det, att man aldrig kan slå sig till ro utan hela tiden måste leverera. I FCK finns två bra spelare på varje position så det är ett måste att prestera vecka ut och in. 

Hur ser du på den danska ligans kvalitet jämfört med allsvenskan?

– Jag har inte spelat i allsvenskan sen jag var 21 år. Så det är typ tio år sen. Men det är svårt att svara på. Allsvenskan spelas på konstgräs till stora delar, vilket vi inte gör här, så det blir ett annat spel. Allsvenskan har haft fantastiska år bakom sig när det kommer till publikutveckling. 

– Däremot är det fortfarande bara Malmö som lyckas i Europa och det är väl lite där man kan mäta kvaliteten mellan ligorna. Det saknas lag förutom MFF som lyckas i Europa, och det är väl lite samma sak här där både Midtjylland och Bröndby varit besvikelser när de varit ute och spelat. 

Kan du se dig själv spela i allsvenskan igen?

– Svårt att svara på. Det beror lite på vad som händer i karriären framöver. Klart att jag skulle kunna se mig själv i Sverige och allsvenskan igen, men det är svårt att svara på om det kommer bli av. Just nu känns det som att jag hade haft svårt att byta FCK mot allsvenskan. Det vi har här är svårt att slå i en allsvensk klubb.

Ekonomin och Europaspel, är det det du tänker på?

– Ekonomin är starkare. Det är väl bara MFF som kan mäta sig med den. Så det är både ekonomiskt och sportsligt. Sen är det klart att man har en stark roll efter att ha varit i klubben i så många år. Jag är stolt över alla matcher jag har på mitt cv och vill vara en av dem som spelat flest i klubbens historia. Jag har väl runt 250 matcher nu och det byter jag inte bort mot vad som helst. 

– Relationen mot supportrarna? Jo, den upplever jag som bra. Jag tror att de har tagit svensken till sig, haha. 

När du lämnade AIK för Nordsjälland sommaren 2009 så var du inte given i startelvan. När du säger att Stockholm är hemma i Sverige - hur ser du på att spela i AIK igen?

– Det är klart att AIK är klubben närmast hjärtat i Sverige och det är Stockholm jag kan se mig själv bo i om jag flyttar hem. I alla fall just nu. Det är en väldigt fin klubb. En storklubb med fantastiska fans. 

– Att spela derbymatcher med AIK är det inte mycket som slår. 

En hel del har hänt i AIK sen du lämnade och nu är det inte längre Råsunda utan Friends arena. Du känner inget agg över sättet du lämnade klubben på där du inte var en startspelare?

– Jag spelade väl hälften av matcherna som vänsterback och resten som vänstermittfältare (tre starter och elva inhopp) där med Mikael Stahre. Jag lämnade för att jag kände att jag behövde mer kontinuerlig speltid. Det var rätt beslut. 

Inget agg?

– Jag var förmodligen inte tillräckligt bra för att slå igenom i AIK just då. Så det var nog bättre för mig att gå till en mindre klubb för att utvecklas i min egen takt, i lite mer lugn och ro. I Nordsjälland var det inte lika höga krav och jag fick tid att utvecklas för att kunna ta nästa steg. Det var ett bra val för mig. 

– Nej, det finns inget agg alls. Om jag flytta hem till Sverige - och kroppen känner sig fräsch - så är AIK klubben jag vill spela för. 

Om Jesper Jansson eller Bosse Andersson ringer då?

– Haha... nja, jag har svårt att föreställa mig att jag skulle vilja göra det bytet. 

Vad blir viktigast för dig den närmsta tiden?

– Att hålla modet uppe. Motivationen kommer nog komma av sig själv när man får börja träna med hela laget igen. Klart att man kommer att sakna att spela med publik, men man får göra det bästa av allt. Det finns inte så mycket annat man kan göra än att vara så professionell som möjligt i den här situationen. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 27 oktober
18:30 Sverige - Island EM-kval, damer
20:45 Wycombe - Watford Championship
21:00 Borussia M'gladbach - Real Madrid EUROPA: Champions League
onsdag 28 oktober
21:00 Juventus - Barcelona EUROPA: Champions League
lördag 31 oktober
13:00 Esbjerg - FC Fredericia Danmark 1st Division
13:30 Bristol City - Norwich Championship
13:30 Sheffield U - Manchester City Premier League
14:00 Real Madrid - Huesca La Liga
15:00 Crotone - Atalanta Serie A
15:00 Hobro IK - Fremad Amager Danmark 1st Division
15:30 Augsburg - Mainz Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Luton - Brentford Championship
16:00 Burnley - Chelsea Premier League
16:00 FC Nordsjälland - Midtjylland Superligaen
16:00 Athletic Bilbao - Sevilla La Liga
17:00 Rennes - Brest Ligue 1
18:00 Inter - Parma Serie A
18:00 Odd - Sarpsborg Norge Eliteserien
18:30 Osasuna - Atletico Madrid La Liga
18:30 Liverpool - West Ham Premier League
20:30 Haugesund - Ålesund Norge Eliteserien
20:30 FC Dallas - Houston Dynamo MLS
20:45 Bologna - Cagliari Serie A
21:00 Alaves - Barcelona La Liga
21:00 Nantes - Paris SG Ligue 1
söndag 01 november
01:30 Nashville SC - Chicago Fire MLS
12:30 Udinese - Milan Serie A
12:45 PSG - Fleury 91 Division 1, damer
13:00 Karlstad - Team TG FF Ettan norra
13:00 St Etienne - Montpellier Ligue 1
13:00 Aston Villa - Southampton Premier League
13:30 Köge - Skive Danmark 1st Division
13:30 Eskilstuna - Djurgården Allsvenskan, damer
14:00 Real Betis - Elche La Liga
14:00 Kristianstad - Vittsjö Allsvenskan, damer
14:00 Linköping - Piteå Allsvenskan, damer
14:00 Rosengård - Uppsala Allsvenskan, damer
14:30 Sirius - Kalmar FF Allsvenskan
14:30 Elfsborg - IFK Norrköping Allsvenskan
14:30 Mjällby AIF - Östersund Allsvenskan
14:30 Ljungskile - Umeå Superettan
15:00 Nimes - Metz Ligue 1
15:00 Dijon - Lorient Ligue 1
15:00 Reims - Strasbourg Ligue 1
15:00 Mjöndalen - Molde Norge Eliteserien
15:00 Angers - Nice Ligue 1
15:00 Silkeborg - Vendsyssel Danmark 1st Division
15:00 Växjö - Kopparberg/Göteborg Allsvenskan, damer
15:00 Sylvia - Nyköpings BIS Ettan norra
15:00 Frej Täby - IFK Luleå Ettan norra
15:00 Newcastle - Everton Premier League
15:00 Brommapojkarna - Taby Ettan norra
15:00 Spezia - Juventus Serie A
15:00 Torino - Lazio Serie A
15:30 Freiburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
15:30 Everton - Manchester City FA Cup Women
16:00 Sunnanå - Jitex Elitettan
16:00 Celta Vigo - Real Sociedad La Liga
17:00 Monaco - Bordeaux Ligue 1
17:30 Hammarby - Häcken Allsvenskan
17:30 IFK Göteborg - Örebro Allsvenskan
17:30 Falkenberg - Djurgården Allsvenskan
17:30 Manchester U - Arsenal Premier League
17:30 Västerås SK - Trelleborgs FF Superettan
18:00 Kristiansund - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:00 Roma - Fiorentina Serie A
18:00 Napoli - Sassuolo Serie A
18:00 Sandefjord - Brann Norge Eliteserien
18:00 Ålborg - Bröndby Superligaen
18:00 Hertha Berlin - Wolfsburg Bundesliga
18:00 Stabaek - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Rosenborg - Start Norge Eliteserien
18:30 Granada - Levante La Liga
20:15 Tottenham - Brighton Premier League
20:30 Strömsgodset - Valerenga Norge Eliteserien
20:45 Sampdoria - Genoa Serie A
21:00 Valencia - Getafe La Liga
21:00 Lille - Lyon Ligue 1
21:30 Columbus Crew - Philadelphia Union MLS
måndag 02 november
01:00 New York City FC - New York Red Bulls MLS
01:00 Atlanta United - FC Cincinnati MLS
01:30 Montreal Impact - Orlando City SC MLS
01:30 Toronto FC - Inter Miami CF MLS
01:30 New England Revolution - DC United MLS
01:30 Sporting Kansas City - Minnesota United FC MLS
03:00 Colorado Rapids - Seattle Sounders II MLS
04:00 Portland Timbers - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Los Angeles FC MLS
04:30 LA Galaxy - Real Salt Lake MLS
18:30 Fulham - West Bromwich Premier League
19:00 AIK - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 SönderjyskE - AGF Århus Superligaen
19:00 Helsingborg - Malmö FF Allsvenskan
19:00 GAIS - AFC Eskilstuna Superettan
20:30 Hoffenheim - Union Berlin Bundesliga
20:45 Verona - Benevento Serie A
21:00 Leeds - Leicester Premier League
21:00 Villarreal - Valladolid La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 25 14 8 3 26 50
2 IFK Norrköping 25 11 7 7 14 40
3 BK Häcken 24 10 10 4 14 40
4 IF Elfsborg 25 9 13 3 7 40
5 Djurgårdens IF 24 11 6 7 12 39
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby 25 10 9 6 5 39
7 IK Sirius FK 24 9 8 7 -1 35
8 Östersunds FK 25 8 9 8 -3 33
9 Örebro SK 25 9 6 10 -4 33
10 Mjällby AIF 25 8 8 9 -4 32
11 AIK 24 8 7 9 -2 31
12 Varbergs BoIS FC 25 7 7 11 -5 28
13 IFK Göteborg 25 4 12 9 -12 24
14 Helsingborgs IF 25 4 10 11 -13 22
15 Falkenbergs FF 25 4 8 13 -16 20
16 Kalmar FF 25 4 8 13 -18 20

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten