Sök
© Bildbyrån
Långintervju

"Vi måste ha ansiktsmaskerna på oss i halvtid"

Landslagsanfallaren Sebastian Andersson är redo för omstart. På lördagen kickas Bundesliga igång efter två månaders uppehåll och dagen därpå möter hans Union Berlin serieledaren Bayern München. I en lång intervju med FD berättar den förre Norrköpingsanfallaren om känslorna kring strikta hälsoregler, succén i Berlin, varför Norrköping är "hans lag" och att uppskjutet EM-slutspel inte behöver vara till hans fördel. 
– Det kändes ändå som jag hade en bra chans att få vara med om det ifall EM spelats i sommar. Det var lite tråkigt, säger han till FotbollDirekt.se.

Dan före dan. 

Inte sen den 7 mars har Union Berlin spelat match i Bundesliga till följd av den rådande pandemin. Men på söndagen är det dags igen när man tar emot Bayern München inför tomma läktare. Den svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson, 28, är glad att karantänlivet i Berlin börjar gå mot sitt slut. 

– Vi har varit kvar hela tiden och inte åkt hem. Det kunde ha blivit problem att komma tillbaka hit ifall vi åkt hem, att vi skulle behöva vara i karantän, så vi kände att det var bäst att stanna. Sen är det ganska mycket som är nedstängt. Det är lite dött i hela stan, säger han till FotbollDirekt.se. 

– Ska man säga något positivt så är det att trafiken är så mycket mindre. Det har varit rätt skönt. Annars har det mesta varit stängt. Men vi har i alla fall haft fint väder. 

Har du och din familj känt någon oro?

– Vi har varit ganska försiktiga. Skolorna har varit stängde och sen jag åkt till träningarna. Annars är det bara i matbutikerna man stöter på människor utanför hemmet. 

Bundesliga är först ut att starta upp igen av toppligorna - utan att ni spelat en enda match på två månader. Hur känns det?

– Vi har tränat med laget i hel grupp i en vecka. Så det är ganska rakt på sak. Match direkt och det blir spännande att se hur det kommer fungera. Hur vi har tränat? Mindre taktiskt än jag trodde, det har varit mycket spel och närkamper. Men mindre taktiskt än jag räknat med.

Vad kan man förvänta sig av matcherna tror du? Öppna spjäll eller kommer lag att vara mer försiktiga?

– Väldigt svårt att säga. Det är första gången något sånt här händer. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt att vi inte ens skulle hinna spela någon träningsmatch. Men det beslutet är det bara att acceptera och göra det bästa av det. 

– Det är ju lika för alla så det finns inget att skylla på. Man får hoppas att vi klarar oss undan skador. Det viktigaste är att fotbollen startar igen, vissa klubbar blöder rejält, säger Andersson som ändå tror att vissa matcher kan ”urarta”. 

– Det kan ju bli en del tillknäppta matcher. Men det kan också bli en del ”Hawaii” - så har det varit på träningarna måste jag säga. 

Union Berlin ligger just nu på en hyfsat stabil mittenplacering. Elva i tabellen med åtta poäng ned till Fortuna Düsseldorf på negativ kvalplats. Detta inför söndagens omstart hemma mot serieledaren Bayern München. En match som inte kommer likna något annat, både beroende på att läktarna är tomma och säkerhetsåtgärderna för att minska risken för spridning av coronaviruset. 

– De är på oss hela tiden om att sköta allt möjligt. Efter matcherna får vi inte duscha på arenan, vi ska inte ta varandra i händerna eller fira målen i grupp. När vi ska in i halvtid så är det på med ansiktsmaskerna som gäller. Det är lite konstigt alltihop. Men det får man acceptera. 

Hur blir det att hitta drivkraften utan publik?

– Det du… självklart blir det inte samma sak. Man kan inte hämta energi från publiken. Man får hitta andra vis, kanske att visualisera att det är publik där?, säger han och skrattar. 

– Men jag tror inte det kommer att bli ett problem. Vi möter så pass bra lag och spelare hela tiden så det räcker gott som motivation. Vi har nio matcher kvar, förhoppningsvis kan få tillbaka publiken till nästa säsong. Det är klart att det blir tradigt men utifrån hur världen ser ut i dag så är inte det viktigaste av allt att fotboll ska spelas med publik. Men självklart är det jättetråkigt att våra supportrar inte får komma till arenan. 

Nykomlingen Union har gjort det bra och Sebastian Andersson själv har verkligen stått för en imponerande debutsäsong i Bundesliga. Andersson har varit förstavalet på topp och han har levererat. Elva mål på 25 matcher, varav 24 av dessa från start. En succé?

– Jag har fått förtroende och trivs väldigt bra. Det känns som jag är med mycket i matcherna. Att jag är involverad i spelet och känner mig viktig för laget. Därifrån kommer självförtroendet automatiskt om man börjar göra en del mål. Det har flutit på bra både med målproduktionen och med spelet.

Andersson berättar att laget spelar med en fembackslinje där Andersson varit centertanken framåt. Vad är hemligheten till att det gått så bra för honom?

– Att man känner att man håller en bra nivå. Självförtroendet kommer av att spela varje vecka. Jag hade en period med måltorka och då börjar man tänka lite mer, men så fort man kommer ur det så kommer flytet tillbaka. Det är inte så lätt att säga vad det beror på, men jag har en bra känsla i det här laget. 

Din spelstil känns ganska passande i Bundesliga?

– Det tror jag, man anpassar sig också av att man har bättre spelare runt omkring sig. Det fysiska spelet och att sätta sig i positioner som kan bli farliga kommer så klart lättare av att jag varit här i två år nu. Man vet hur folk fungerar och hur tränaren vill spela. Absolut så utvecklas man även om man blir äldre. 

Vilket lag är tuffast att möta?

– Dortmund tror jag. Det gick inte att ta bollen av dem när vi möttes på bortaplan (0-5). Dortmund snurrade upp oss helt, så det var fantastiskt att se deras fotboll, även om det förstås var tungt att förlora. Vi vann faktiskt på hemmaplan men borta var de så mycket bättre än oss. 

Andersson lämnade IFK Norrköping för Kaiserslautern 2017. Även om han själv gjorde en bra säsong med tolv gjorda mål, så var det tufft för laget. Nedflyttning och en flytt till Union Berlin. Lika många mål under säsongen 2018/2019 vilket starkt bidrog till uppflyttning. 

– Med facit i hand så blev den tyska andraligan rätt väg för mig. Det är olika för alla, men för mig blev det bra. Även om det var tufft med Kaiserslautern så ledde det till att jag kom till en klubb som var i en helt annan fas. Det var två skilda världar.

Det är en liga som blivit allt vanligare för svenskar att gå till. Skulle du rekommendera Bundesliga 2 för andra svenska spelare?

– Som du säger så är det allt fler svenskar där. Ligan har blivit mer populär. Varför inte? Det säger många som gått upp till Bundesliga, att det varit nyttigt att börja snäppet under för att komma in i fotbollen och livet.

Hur ser du på tabelläget, kan ni slappna av vad gäller nedflyttningsstrecket?

– Nej, lugnt är det absolut inte. Vi ligger bra till för att hålla oss kvar - vilket var målet inför säsongen. Sen vet man att lagen som ligger där nere som Werder Bremen och Fortuna Düsseldorf har fått tillbaka många skadade spelare under det här uppehållet. Framförallt Bremen tror jag kan vända på skutan nu. Men jag känner att vi gjort en bra säsong och vi har stor chans att klara vårt mål. 

På söndag väntar som sagt Bayern München. 

– Det är den tuffast möjliga starten. Men det kanske kan vara till vår fördel också. Men det är framförallt synd att vår publik inte får komma och stötta oss. Jag hoppas vi kan göra en bra match.

Hur är livet i Berlin annars?

– Vi trivs jättebra. Vi spelar i öst och bor i väst. Vi har skolan nära, tio minuter till skog och sjöar och tio minuter åt andra hållet så är vi mitt i stan. Man kunde haft det sämre. Nej, vi trivs verkligen skitbra. 

Hur är rivaliteten med Hertha?

– Vi har dem efter Bayern, så det är nog matcherna man ser fram emot mest nu. Rivaliteten är stor, det märktes i första matchen. Lagen har inte spelat i samma liga på väldigt länge. Vi vann första derbyt och ligger före i tabellen så våra supportrar är nog rätt nöjda över det. 

Andersson har spelat för Kalmar, Djurgården och Norrköping. Men vilken är ”hans klubb” egentligen?

– Jag följer allsvenskan lite sisådär. Det är väl Norrköping jag följer mest och jag tycker de gör det bra. Det är nog min klubb, det är det, för det var där jag lyckades bäst och trivdes hela tiden.

Vad tror du om Norrköpings chanser?

– Väldigt svårt att säga, vi får se hur det här med corona påverkar alla klubbar, men utan det så tror jag absolut att Norrköping skulle varit med där uppe bland topp-fyra.

Andersson har fått chansen i Janne Anderssons EM-kvaltrupp och hade högst troligt varit med om EM spelats i sommar. 

Hur ser du på att EM sköts upp för egen del. En fördel eller nackdel?

– Det kan ju hända så mycket på ett år. Det är mest tråkigt att det inte blev av för det kändes ändå som jag hade en bra chans att få vara med om det ifall EM spelats i sommar. Det var lite tråkigt. Men det är lika för alla även där och bara att prestera som jag gjort hittills för att försöka komma med 2021 i stället. 

Vad säger du om din roll i landslaget, var det lätt eller svårt att komma in i det?

– Jag kände ju väl till Janne sen innan och hur han vill spela så det var ingen oro för det alls. Sen har jag inte varit tänkt som startspelare så här långt, men den rollen jag har tycker jag har fungerat bra. Inget konstigt egentligen utan jag måste fortsätta prestera och få speltid i klubblaget. 

Hur taggad är du på att allt drar igång nu?

– Jag är skittaggad så klart. Det var längesen man spelade. Sen har jag haft en del småskavanker med knät men det har varit mycket bättre sista två veckorna. Vi får se vad tränaren tänker, men jag känner mig redo. 

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 23 september
20:45 Leicester - Arsenal England EFL Cup
20:45 Chelsea - Barnsley England EFL Cup
20:45 Fleetwood Town - Everton England EFL Cup
21:00 Molde - Ferencvaros EUROPA: Champions League
torsdag 24 september
19:00 Djurgården - CFR Cluj UEFA Europa League
19:00 Malmö FF - Lokomotiva Zagreb UEFA Europa League
20:00 Shkendija Tetovo - Tottenham UEFA Europa League
20:45 Lincoln City - Liverpool England EFL Cup
fredag 25 september
20:45 Huddersfield - Nottingham Forest Championship
21:00 Lille - Nantes Ligue 1
21:00 Eibar - Athletic Bilbao La Liga
lördag 26 september
13:00 Alaves - Getafe La Liga
14:00 Skive - Fremad Amager Danmark 1st Division
15:00 Toulouse - Auxerre Frankrike Ligue 2
16:00 Valencia - Huesca La Liga
18:30 Elche - Real Sociedad La Liga
21:00 Real Betis - Real Madrid La Liga
01:00 New York City FC - FC Cincinnati MLS
söndag 27 september
12:00 Osasuna - Levante La Liga
12:30 Spezia - Sassuolo Serie A
13:00 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
13:00 Bordeaux - Nice Ligue 1
13:00 Sheffield U - Leeds Premier League
13:30 HB Köge - Viborg Danmark 1st Division
14:00 Rosengård - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Fredericia fF - Silkeborg Danmark 1st Division
14:00 Kopparberg/Göteborg - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Eintracht Frankfurt D - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
14:00 AGF Århus - Odense Superligaen
14:30 Falkenberg - Hammarby Allsvenskan
15:00 Angers - Brest Ligue 1
15:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
15:00 Nimes - Lens Ligue 1
15:00 Uppsala - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Tottenham - Newcastle Premier League
15:00 Dijon - Montpellier Ligue 1
15:00 Vittsjö - Djurgården Damer Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Verona - Udinese Serie A
15:00 Napoli - Genoa Serie A
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga
16:00 Atletico Madrid - Granada La Liga
17:00 Lorient - Lyon Ligue 1
17:30 Elfsborg - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Djurgården - IFK Norrköping Allsvenskan
17:30 Manchester City - Leicester Premier League
18:00 Ålesund - Rosenborg Norge Eliteserien
18:00 Crotone - Milan Serie A
18:00 Vejle - Köpenhamn Superligaen
18:00 SC Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
18:00 Kristiansund BK - SK Brann Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Odd Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Stabaek - Start Norge Eliteserien
18:30 Valladolid - Celta Vigo La Liga
20:00 West Ham - Wolverhampton Premier League
20:30 Bodö/Glimt - Valerenga Norge Eliteserien
20:45 Roma - Juventus Serie A
21:00 Barcelona - Villarreal La Liga
21:00 Reims - Paris SG Ligue 1
01:00 DC United - New England Revolution MLS
01:00 New York Red Bulls - Montreal Impact MLS
01:30 Philadelphia Union - Inter Miami CF MLS
01:30 Chicago Fire - Atlanta United MLS
01:30 Toronto FC - Columbus Crew MLS
måndag 28 september
02:00 Minnesota United FC - Real Salt Lake MLS
02:30 FC Dallas - Orlando City SC MLS
03:00 Colorado Rapids - Sporting Kansas City MLS
04:00 Vancouver Whitecaps - Portland Timbers MLS
04:30 LA Galaxy - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Los Angeles FC - San Jose Earthquakes MLS
19:00 FC Nordsjälland - Lyngby Superligaen
19:00 Eskilstuna - KIF Örebro Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Fulham - Aston Villa Premier League
19:00 Kalmar FF - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 AIK - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
20:30 Paderborn - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Parma Serie A
21:00 Cadiz - Sevilla La Liga
21:15 Liverpool - Arsenal Premier League
tisdag 29 september
21:00 Ferencvaros - Molde EUROPA: Champions League
21:00 Dynamo Kiev - Gent EUROPA: Champions League
21:00 Omonia Nicosia - Olympiakos EUROPA: Champions League
onsdag 30 september
18:00 Viborg - Vendsyssel FF Danmark 1st Division
18:00 Udinese - Spezia Serie A
18:00 Benevento - Inter Serie A
19:00 Kolding - Silkeborg Danmark 1st Division
19:00 FC Helsingör - HB Köge Danmark 1st Division
19:00 Huesca - Atletico Madrid La Liga
19:00 Villarreal - Alaves La Liga
20:30 Bayern München - Borussia Dortmund Germany Super Cup
20:45 Lazio - Atalanta Serie A
21:00 FC Midtjylland - Slavia Prag EUROPA: Champions League
21:00 PAOK - Krasnodar EUROPA: Champions League
21:00 Red Bull Salzburg - Maccabi Tel Aviv EUROPA: Champions League
21:30 Real Madrid - Valladolid La Liga
torsdag 01 oktober
19:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
19:00 Sevilla - Levante La Liga
19:00 Hvidovre IF - Fredericia fF Danmark 1st Division
21:30 Celta Vigo - Barcelona La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 21 11 8 2 18 41
2 BK Häcken 20 9 8 3 14 35
3 IF Elfsborg 21 8 11 2 6 35
4 IFK Norrköping 21 9 6 6 12 33
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 20 8 8 4 4 32
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Mjällby AIF 21 7 7 7 -2 28
9 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
10 Varbergs BoIS FC 21 7 5 9 -2 26
11 Örebro SK 21 6 6 9 -6 24
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 Helsingborgs IF 21 4 9 8 -10 21
14 IFK Göteborg 21 3 11 7 -9 20
15 Kalmar FF 21 4 6 11 -12 18
16 Falkenbergs FF 21 3 7 11 -12 16

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten