Sök
© Bildbyrån
Långintervju

"Dörren till AIK kommer självklart aldrig stängas"

31 år fyllda känner Niklas Backman att han aldrig varit bättre.
Några planer på att lägga av finns det inte utan han kan se sig spela i många år till. Kanske i Danmark, kanske i Sverige.
AGF-kaptenen utesluter inte en återkomst till AIK igen om stjärnorna står rätt. 
– Vad som händer i framtiden vet man aldrig. Men jag stänger aldrig den dörren, säger han i en lång intervju med FotbollDirekt.se. 

Skiljebo SK i Västerås tills han plockades upp av Väsby United i 20-årsåldern. I AIK mellan 2009-2013 innan han fick två års äventyr i Dalian - Marcus Danielsons och Sam Larssons nuvarande klubb. 

Sedan 2016 och tills nu är det dock danska AGF Århus som gäller. 31 år gammal kommer Niklas Backman snart tillbaka till vad han menar är sin bästa säsong i klubben. Efter många års kräftgång är AGF på gång igen och slåss om Europaplatser. 

Med lagkaptensbindeln runt armen och den spelare i den nuvarande truppen som varit i klubben längst av alla så är hans status i klubben hög. För FotbollDirekt.se reflekterar han över tiden som varit i Danmark och hur han tänker kring framtiden. 

– Jag trivs jättebra i staden och i laget med fotbollen också. Det har jag gjort ända från starten egentligen. Jag har haft lite småskador där jag varit borta ett par längre perioder. Det är väl först för ett år sen som jag fått vara helt skadefri och jag tycker att jag gjort min bästa säsong nu. 

– Att jag varit här i fyra och ett halvt år säger nog en del om att jag är nöjd med tillvaron, säger han till FotbollDirekt.se.

Vad är det som är så bra med Århus?

– Det är en mix av allt. En jättefin stad. Jag och min fru har två barn, en femåring och en som är ett och ett halvt, och vi har skaffat oss ett rikt socialt liv här. Det har varit förstklassigt från start och när det kommer till fotbollen så har hela tiden känt att jag haft en viktig roll i laget. 

– Vi har haft något bra på gång under lång tid, sen har det tagit längre tid än vi hoppats innan det lossnade. Nu känns det som att vi är på rätt väg. Inför omstarten nu ligger vi trea och Århus ska vara med och slåss där uppe varje år egentligen. Nu är vi där, och då måste vi jobba ännu hårdare för att hålla oss kvar där. 

Det ser tufft ut att komma ikapp ettan Midtjylland men ni har en hel del att spela för i år?

– Vi har ett annorlunda system i Danmark där de sex bästa lagen i grundserien går till ett slutspel och resten spelar om att undvika nedflyttning. Vi har missat topp-sex de sista åren och det var ju det stora målet i år. Med tre matcher kvar av grundserien ser det bra ut, men inget är klart. Vi ska ha ett par poäng till för att greja det och sen gäller det att göra allt vad man kan i nästa steg för att ta så många poäng som möjligt. Det blir svårt att komma ikapp Midtjylland, men vi ska absolut sikta på att behålla den medaljplats vi har nu. 

– AGF är en klubb som fått ordning på saker och ting efter en tid av strul. Nu gör klubben plusresultat och vi har en helt annan kontinuitet både på tränarposten och i spelartruppen. Sånt är ju väldigt viktigt för att kunna bygga stabilitet.

AGF är väl en ganska kravfylld miljö?

– Ja, även fast vi har presterat i år och alla är glada så kan det snabbt vända till att helvetet brakar lös, säger han och skrattar. 

– Det finns en kultur i väggarna här att man ska vinna till varje pris. Nu har vi inte gjort det på många år men det finns en lång och stolt historia. Det är en tillgång, men det kan också vara en tyngd när det går dåligt. 

Förra vintern förlängde Backman sitt kontrakt och det har han nu ett år kvar på. AGF-kaptenen har en hög status i klubben och hos dess supportrar. 

– Det är en jättefin klubb och jag har blivit otroligt gott omhändertagen från början. Det har jag försökt ge tillbaka på planen och jag känner ju att jag får kärlek tillbaka från supportrarna och människorna i klubben. Mina känslor för Århus är väldigt starka, det är trots allt den klubb som jag varit längst i så det har blivit en speciell relation. 

– Nu är det jäkligt kul att spela fotboll här också när det går bra. Men som jag sa innan så kan det snabbt gå åt andra hållet. Vi får inte slappna av nu. 

Du fyller 32 år i år och har ett år kvar på kontraktet. Har du och familjen börjat snegla på att vända hemåt?

– Alltså, som fotbollsspelare får man vara öppen för allt. Det är något jag lärt mig genom åren. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i Kina men det gjorde jag. Så jag håller allt öppet så får man se hur det ser ut om ett år. Den närmsta tiden lär det inte hända mycket, jag menar spelarmarknaden är ganska mycket på is känns det som i dessa tider. 

– Men jag har ingen uttalad plan om att jag ska vara hemma om ett år eller stanna här i fyra år till heller. Det går inte att planera så. 

Vad är hemma för dig i Sverige. Västerås där du kommer från eller Stockholm där du slog igenom på elitnivå?

– Hemma, hemma är Västerås. Mina föräldrar bor där och min fru Malins familj också. Västerås kommer alltid vara hemma var vi än är i världen. 

Det var en del rykten om dig och Västerås SK för något år sedan. Har det varit nära?

– Nej, det har det faktiskt inte. Jag vet inte var de ryktena kom ifrån om jag ska vara ärlig. Jag har väl ingen riktig relation med VSK så heller. Jag har aldrig spelat för klubben utan jag var bara i Skiljebo. Så det har inte varit något där alls så mer än att jag har vänner som spelar för klubben. Sen har VSK verkligen fått ett lyft och nu hoppas jag att de kan tillhöra toppen av superettan.

Du är så klart förknippad med AIK annars. Hur minns du åren där? 

– Mitt genombrottsår var väl egentligen 2010 vilket var det sämsta året för klubben... Men personligen var ju det ett bra år för mig. Jag fick chansen att slå igenom i ett annars bedrövligt år för AIK. Jag har bara fina minnen därifrån och har faktiskt fortfarande kontakt med många av spelarna från den tiden. Det är bara kärlek. 

Vilka hörs du fortfarande med?

– Vi har en liten chattgrupp. Jag, Viktor Lundberg, Pontus Engblom, Daniel Gustavsson, Nicklas Maripuu, RÅP, Alex Milosevic och Martin Lorentzon - jag hoppas att jag inte glömmer någon nu, haha. 

Har du haft någon kontakt med AIK sen du lämnade? 

– Nej, det har jag väl egentligen inte haft. Tanken var väl när man lämnade att man skulle höras regelbundet, och man tänkte väl att man kommer höras varje vecka, men det blir ju aldrig så. Det har heller inte varit läge att komma hem. Men jag hade verkligen en jättebra tid i AIK. 

Kan du tänka dig att spela för AIK igen?

– Dörren till AIK kommer självklart aldrig stängas. Men som du säger så är det ju mycket som spelar in. Jag har det fantastiskt bra i Århus men även AIK ligger mig varmt om hjärtat. Vad som händer i framtiden vet man aldrig. Men jag stänger aldrig den dörren. 

Dalian förresten. Visst är det samma klubb som Marcus Danielson och Sam Larsson spelar för nu?

– Ja, det är samma klubb. De har bytt ägare sen dess men det är samma. Det är ett speciellt äventyr de har gett sig in på, men jag hade två bra år där både på och utanför planen. Vi trivdes bra faktiskt även om det så klart fanns ups and downs. Det gäller att man snabbt hittar sin umgängeskrets så går det att hitta en vardag där också. 

– Sen är fotbollen där borta väldigt speciell. Många individuellt skickliga spelare men också spelare i laget som inte hade platsat i en allsvensk trupp, de inhemska spelarna. Det är väldigt upp och ned. Man förväntar sig stordåd av de utländska spelarna så pressen på dem är stor. Men det är två bra spelare, Danielson och Larsson, så det kommer inte vara något problem för dem. 

Har du något tips till dem. Någon "mina" som kan undvikas utifrån din erfarenhet?

– Det bästa tipset är att komma dit och vara öppensinnad. Kom inte dit och försök att ändra på saker som de gör. För då förknippas man med att vara den som vill ändra på det som de alltid gjort. Då kan det lätt skära sig. Kom dit med ett öppet sinne så får du stor respekt.

Hur många år till tänker du spela fotboll?

– Bra fråga det där. Jag känner ju mig i jättebra form och det har jag gjort hela säsongen. Så vi får väl se, det sägs att man blir sämre ju äldre man blir men hittills väntar jag på dippen, haha. 

– Så länge det är kul och kroppen mår bra utan att belasta den på ett onormalt sätt så kommer jag nog att köra på. Om det är två, fyra eller sex år till kan jag inte svara på utan det får visa sig med tiden. 

Sist Backman och AGF spelade match var i 1-2-förlusten mot Silkeborg den 9 mars. Efter lång, lång väntan på att ligan ska kunna startas om är det så dags igen när AGF tar emot Patrik Carlgrens Randers nästa torsdag. Då finns Niklas Backman ironiskt nog inte med - efter att ha tagit karriärens första (!) röda kort i den senaste matchen. 

– Jag klagade lite på domaren i min 100:e match för klubben. Jag har aldrig blivit utvisad i hela min karriär och så kommer den där... haha, det är lite sjukt. Nu får jag hoppas grabbarna löser det utan mig men klart att det ska bli skönt att komma igång med allt igen.

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 23 september
20:45 Leicester - Arsenal England EFL Cup
20:45 Chelsea - Barnsley England EFL Cup
20:45 Fleetwood Town - Everton England EFL Cup
21:00 Molde - Ferencvaros EUROPA: Champions League
torsdag 24 september
19:00 Djurgården - CFR Cluj UEFA Europa League
19:00 Malmö FF - Lokomotiva Zagreb UEFA Europa League
20:00 Shkendija Tetovo - Tottenham UEFA Europa League
20:45 Lincoln City - Liverpool England EFL Cup
fredag 25 september
20:45 Huddersfield - Nottingham Forest Championship
21:00 Lille - Nantes Ligue 1
21:00 Eibar - Athletic Bilbao La Liga
lördag 26 september
13:00 Alaves - Getafe La Liga
14:00 Skive - Fremad Amager Danmark 1st Division
15:00 Toulouse - Auxerre Frankrike Ligue 2
16:00 Valencia - Huesca La Liga
18:30 Elche - Real Sociedad La Liga
21:00 Real Betis - Real Madrid La Liga
01:00 New York City FC - FC Cincinnati MLS
söndag 27 september
12:00 Osasuna - Levante La Liga
12:30 Spezia - Sassuolo Serie A
13:00 Motherwell - Rangers Skottland Premiership
13:00 Bordeaux - Nice Ligue 1
13:00 Sheffield U - Leeds Premier League
13:30 HB Köge - Viborg Danmark 1st Division
14:00 Rosengård - Umeå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Fredericia fF - Silkeborg Danmark 1st Division
14:00 Kopparberg/Göteborg - Piteå Sverige Allsvenskan Damer
14:00 Eintracht Frankfurt D - Hoffenheim Damer Bundesliga Damer
14:00 AGF Århus - Odense Superligaen
14:30 Falkenberg - Hammarby Allsvenskan
15:00 Angers - Brest Ligue 1
15:00 Monaco - Strasbourg Ligue 1
15:00 Nimes - Lens Ligue 1
15:00 Uppsala - Linköping Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Tottenham - Newcastle Premier League
15:00 Dijon - Montpellier Ligue 1
15:00 Vittsjö - Djurgården Damer Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Verona - Udinese Serie A
15:00 Napoli - Genoa Serie A
15:30 Hoffenheim - Bayern München Bundesliga
16:00 Atletico Madrid - Granada La Liga
17:00 Lorient - Lyon Ligue 1
17:30 Elfsborg - IFK Göteborg Allsvenskan
17:30 Djurgården - IFK Norrköping Allsvenskan
17:30 Manchester City - Leicester Premier League
18:00 Ålesund - Rosenborg Norge Eliteserien
18:00 Crotone - Milan Serie A
18:00 Vejle - Köpenhamn Superligaen
18:00 SC Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
18:00 Kristiansund BK - SK Brann Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Odd Norge Eliteserien
18:00 Mjondalen - Viking FK Norge Eliteserien
18:00 Stabaek - Start Norge Eliteserien
18:30 Valladolid - Celta Vigo La Liga
20:00 West Ham - Wolverhampton Premier League
20:30 Bodö/Glimt - Valerenga Norge Eliteserien
20:45 Roma - Juventus Serie A
21:00 Barcelona - Villarreal La Liga
21:00 Reims - Paris SG Ligue 1
01:00 DC United - New England Revolution MLS
01:00 New York Red Bulls - Montreal Impact MLS
01:30 Philadelphia Union - Inter Miami CF MLS
01:30 Chicago Fire - Atlanta United MLS
01:30 Toronto FC - Columbus Crew MLS
måndag 28 september
02:00 Minnesota United FC - Real Salt Lake MLS
02:30 FC Dallas - Orlando City SC MLS
03:00 Colorado Rapids - Sporting Kansas City MLS
04:00 Vancouver Whitecaps - Portland Timbers MLS
04:30 LA Galaxy - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Los Angeles FC - San Jose Earthquakes MLS
19:00 FC Nordsjälland - Lyngby Superligaen
19:00 Eskilstuna - KIF Örebro Sverige Allsvenskan Damer
19:00 Fulham - Aston Villa Premier League
19:00 Kalmar FF - Varbergs BoIS FC Allsvenskan
19:00 AIK - Mjällby AIF Allsvenskan
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
20:30 Paderborn - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
20:45 Bologna - Parma Serie A
21:00 Cadiz - Sevilla La Liga
21:15 Liverpool - Arsenal Premier League
tisdag 29 september
21:00 Ferencvaros - Molde EUROPA: Champions League
21:00 Dynamo Kiev - Gent EUROPA: Champions League
21:00 Omonia Nicosia - Olympiakos EUROPA: Champions League
onsdag 30 september
18:00 Viborg - Vendsyssel FF Danmark 1st Division
18:00 Udinese - Spezia Serie A
18:00 Benevento - Inter Serie A
19:00 Kolding - Silkeborg Danmark 1st Division
19:00 FC Helsingör - HB Köge Danmark 1st Division
19:00 Huesca - Atletico Madrid La Liga
19:00 Villarreal - Alaves La Liga
20:30 Bayern München - Borussia Dortmund Germany Super Cup
20:45 Lazio - Atalanta Serie A
21:00 FC Midtjylland - Slavia Prag EUROPA: Champions League
21:00 PAOK - Krasnodar EUROPA: Champions League
21:00 Red Bull Salzburg - Maccabi Tel Aviv EUROPA: Champions League
21:30 Real Madrid - Valladolid La Liga
torsdag 01 oktober
19:00 Athletic Bilbao - Cadiz La Liga
19:00 Sevilla - Levante La Liga
19:00 Hvidovre IF - Fredericia fF Danmark 1st Division
21:30 Celta Vigo - Barcelona La Liga
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 21 11 8 2 18 41
2 BK Häcken 20 9 8 3 14 35
3 IF Elfsborg 21 8 11 2 6 35
4 IFK Norrköping 21 9 6 6 12 33
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 20 8 8 4 4 32
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Mjällby AIF 21 7 7 7 -2 28
9 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
10 Varbergs BoIS FC 21 7 5 9 -2 26
11 Örebro SK 21 6 6 9 -6 24
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 Helsingborgs IF 21 4 9 8 -10 21
14 IFK Göteborg 21 3 11 7 -9 20
15 Kalmar FF 21 4 6 11 -12 18
16 Falkenbergs FF 21 3 7 11 -12 16

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten