Sök
© Bildbyrån
Allsvenskan

MFF:s svar på känsliga uppgiften: "Bryr mig inte"

Glädjebesked om allsvensk start igår med ett tätt spelschema som väntar året ut. Något som Malmö FF med sin breda trupp borde kunna dra nytta av. Men är allt verkligen frid och fröjd i Himmelsblått?
Här svarar sportchefen Daniel Andersson på den påstådda konflikten mellan Jon Dahl Tomasson och försvarsstjärnan Rasmus Bengtsson. 
– Vad någon journalist hittar på bryr jag mig inte det minsta om, säger han till FotbollDirekt.se. 

Allsvensk premiär den 14 juni. Nu är det klubbat och klart. 

För Malmö FF forsätter förberedelserna med ett tydligt mål i sikte: Tre poäng mot Mjällby hemma i premiären. FotbollDirekt tar tempen på MFF:s sportchef Daniel Andersson inför vad som komma skall. 

– Klart att det känns jättebra att komma igång. Det var det vi hoppades på och något som längtat efter. Vi hade helst velat spelat träningsmatcher men nu är det som det är. Vi har förberett oss länge och vi är redo att spela. Det är inget problem alls, säger han till FotbollDirekt.se.

Mjällby hemma, Häcken borta och Varberg hemma. Hur ser du spelschemat i de tre första omgångarna. Är det en fördel att få en "mjukstart" mot två nykomlingar?

– Både och. Av erfarenhet så är det alltid svårare att möta nykomlingar i början av serien. Så det blir nog en tuff öppning. Det är skönt att vi får börja hemma, sen är Häcken borta en av de tuffaste matcherna i allsvenskan. Det blir intressant och en kul utmaning. 

Tror du att hemmaplansfördelen kommer att vara mindre för er utan publiken i ryggen?

– Lite mindre skillnad blir det nog. Samtidigt har spelarna ändå en annan känsla på hemmaplan anser jag. Man kan underlaget och rutinerna blir på ett sätt som man är vana vid. Det är fortfarande en fördel, om än lite mindre än med publiken där. 

Det går att argumentera för att ni har den bredaste truppen sett till kvalitet. Gynnas Malmö FF av det tuffa spelschemat jämfört med konkurrenterna som kanske inte har lika många starka namn på bänken?

– Klart att det alltid är bra att ha en stark trupp som vi har. Sen är det svårt att jämföra med andra, men vi är nöjda med den truppen vi har och det är alltid en extra stor fördel med en bred trupp när man ska spela så mycket matcher. Sen har vi ett Europaspel som förhoppningsvis kommer också. Då krävs det bredd. 

Tror du att det kommer gå att spela Europacuperna i höst?

– Jag är optimist. Jag hoppas att det kommer igång, det är väl allas målsättning att försöka få till det. Nu när fotbollen kommer igång över hela Europa och smittspridningen minskar så ser man förhoppningsvis att fotbollens effekt på det är väldigt liten. I så fall borde ett kval kunna genomföras.

Svenska cupen då. När tycker du att man ska klämma in den?

– Jag tror att vi måste avvakta och se vad som sägs om Europaspelet och landslagsmatcherna innan man kan säga när den ska klämmas in. Allsvenskan får vara prio ett. Men det är klart att vi hoppas kunna spela klart den så att vi kan jaga titeln. Vi får se vad som händer helt enkelt. 

Hur går tankarna kring sommarfönstret för din del? Kommer ni hålla låg profil eller finns det möjligheter att göra något?

– Det är lite mer ovisst än vanligt. Framförallt undrar man ju hur de andra klubbarna ute i Europa har påverkats och om de kommer att kunna ge sig på våra spelare. Det vet man inte i dag hur allt det här kommer att påverka marknaden. Men det gäller att ha en beredskap för allting. Sen styrs eventuella nyförvärv så klart av om spelare lämnar också. 

Är det någon av era yngre spelare som tagit extra kliv under de här sista veckorna och månaderna?

– Du får ett lite tråkigt svar på den frågan. För jag tycker verkligen att alla våra unga som varit uppe har imponerat. Många gör det bra så jag vill inte utelämna någon. Våra unga spelare tar kliv i en svår konkurrens vilket är lovande för framtiden. 

Att det blir så pass tätt spelschema och även fem byten, kommer det att göra att fler av dem får chansen?

– Klart att möjligheterna ökar när det är fler matcher och fler byten. Sen får vi se, viktigast är att vi vinner matcher så får vi se vilka som tar chansen. 

Sett till det ni hann visa mot Wolfsburg och i svenska cupen, hur mycket mer finns det att ta ifrån innan ni når er toppnivå?

– Vi var bra mot Wolfsburg tycker jag. Sen fick vi en liten reaktion på det uttåget innan jag tycker att vi höjde oss igen i den sista gruppspelsmatchen (3-0 mot AFC Eskilstuna). Det finns ännu mer att hämta men det är omöjligt att säga hur mycket utan att spela matcher. Vi ser fina ut på träningarna, men snart börjar det riktiga testet.

I veckan gick utlånade Romain Gall ut (i en intervju på FD) och uttryckte besvikelse mot Jon Dahl Tomasson sätt att behandla honom. Och på fredagen gick Sportbladet ut med uppgifter om en spricka mellan Tomasson och mittbacksstjärnan och lagkaptenen Rasmus Bengtsson. Enligt tidningen ska Bengtsson ha lämnat en träning i vredesmod och efter att han kommit tillbaka från lagets semester fått be om ursäkt inför truppen. 

– Om du hört något är det bättre att du tar det med Jon. Det är han som bestämmer. Jag har inga problem, jag kör på, sa han till tidningen. Tomasson svarade så här på uppgifterna. 

– I en professionell organisation som vi är så går man över gränsen ibland. Då får man ta konsekvensen av det och så går man vidare, sa han och refererade till händelsen i slutet på mars som "gamla nyheter". 

MFF:s sportchef anser att gårdagens rubriker var nonsens och att det inte är något som stör klubbens förberedelser. 

– Nej, det finns ingen konflikt och det är inget som stör oss över huvud taget. Vad någon journalist hittar på bryr jag mig inte det minsta om, säger han till FotbollDirekt.se. 


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 18 september
20:30 Bayern München - Schalke Bundesliga
lördag 19 september
21:30 Sporting Kansas City - FC Dallas MLS
22:30 New England Revolution - New York City FC MLS
01:00 New York Red Bulls - FC Cincinnati MLS
01:00 Atlanta United - Inter Miami CF MLS
01:30 Orlando City SC - Chicago Fire MLS
01:30 DC United - Toronto FC MLS
01:30 Columbus Crew - Nashville SC MLS
söndag 20 september
02:00 Houston Dynamo - Minnesota United FC MLS
03:30 Real Salt Lake - Vancouver Whitecaps MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Portland Timbers MLS
04:30 LA Galaxy - Colorado Rapids MLS
13:00 Hibernian - Rangers Skottland Premiership
13:00 Nice - Paris SG Ligue 1
14:30 Östersund - Djurgården Allsvenskan
14:30 AIK - Hammarby Allsvenskan
14:30 Akropolis IF - Halmstad Superettan
14:30 Dalkurd FF - IK Brage Superettan
15:00 Newcastle - Brighton Premier League
15:30 RB Leipzig - Mainz Bundesliga
16:00 Huesca - Cadiz La Liga
17:00 Nantes - St Etienne Ligue 1
17:30 IFK Norrköping - Malmö FF Allsvenskan
17:30 Chelsea - Liverpool Premier League
17:30 IFK Göteborg - Kalmar FF Allsvenskan
18:00 Wolfsburg - Bayer Leverkusen Bundesliga
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Marseille - Lille Ligue 1
01:00 Montreal Impact - Philadelphia Union MLS
måndag 21 september
19:00 Sirius - Falkenberg Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Häcken Allsvenskan
19:00 Mjällby AIF - Örebro SK Allsvenskan
19:00 GAIS - Västerås SK Superettan
19:00 Umea FC - Degerfors Superettan
19:00 Varbergs BoIS FC - Helsingborg Allsvenskan
19:00 AFC Eskilstuna - Ljungskile Superettan
19:00 Ålborg - AC Horsens Superligaen
20:45 Milan - Bologna Serie A
20:45 Auxerre - Troyes Frankrike Ligue 2
tisdag 22 september
19:00 Norrby IF - GIF Sundsvall Superettan
20:00 Island Damer - Sverige Damer EM-kval damer
21:00 Maccabi Tel Aviv - FC Salzburg EUROPA: Champions League
21:00 Krasnodar - PAOK EUROPA: Champions League
21:00 Slavia Prag - Midtjylland EUROPA: Champions League
onsdag 23 september
21:00 Gent - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
21:00 Molde - Ferencvaros EUROPA: Champions League
21:00 Olympiakos - Omonia Nicosia EUROPA: Champions League
01:00 New York City FC - Toronto FC MLS
01:00 Atlanta United - FC Dallas MLS
01:30 New England Revolution - Montreal Impact MLS
01:30 Columbus Crew - Minnesota United FC MLS
01:30 FC Cincinnati - Philadelphia Union MLS
01:30 Sporting Kansas City - Orlando City SC MLS
01:30 Chicago Fire - Houston Dynamo MLS
torsdag 24 september
02:00 Inter Miami CF - New York Red Bulls MLS
02:30 Nashville SC - DC United MLS
03:00 Colorado Rapids - San Jose Earthquakes MLS
03:30 Real Salt Lake - LA Galaxy MLS
04:00 Portland Timbers - Seattle Sounders FC MLS
04:30 Los Angeles FC - Vancouver Whitecaps MLS
18:00 Viktoria Plzen - SönderjyskE UEFA Europa League
20:45 Lincoln City - Liverpool England EFL Cup
20:45 Manchester City - Bournemouth England EFL Cup
21:00 Bayern München - Sevilla UEFA Super Cup
fredag 25 september
19:00 Hvidovre IF - Hobro IK Danmark 1st Division
19:00 Esbjerg - FC Helsingör Danmark 1st Division
19:00 Vendsyssel FF - Kolding Danmark 1st Division
20:30 Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Bournemouth - Norwich Championship
21:00 Lille - Nantes Ligue 1
lördag 26 september
13:00 Norrby IF - Degerfors Superettan
13:30 Wycombe - Swansea Championship
13:30 Brighton - Manchester U Premier League
14:00 Växjö - Kristianstad Sverige Allsvenskan Damer
15:00 Torino - Atalanta Serie A
15:00 Örebro SK - Sirius Allsvenskan
15:00 Dalkurd FF - Akropolis IF Superettan
15:30 Mainz - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Augsburg - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - FC Köln Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - RB Leipzig Bundesliga
16:00 Crystal Palace - Everton Premier League
16:00 Derby County - Blackburn Championship
17:00 St Etienne - Rennes Ligue 1
17:00 FC Midtjylland - Randers FC Superligaen
17:30 IK Brage - Öster Superettan
17:30 Halmstad - Ljungskile Superettan
17:30 Västerås SK - Jönköpings Södra Superettan
18:00 Sampdoria - Benevento Serie A
18:00 Cagliari - Lazio Serie A
18:00 Molde - Sandefjord Norge Eliteserien
18:30 Schalke - Werder Bremen Bundesliga
18:30 West Bromwich - Chelsea Premier League
20:30 Strömsgodset - Sarpsborg Norge Eliteserien
20:45 Inter - Fiorentina Serie A
21:00 Burnley - Southampton Premier League
21:00 Ajax - Vitesse Eredivisie
21:00 Marseille - Metz Ligue 1
21:30 Nashville SC - Houston Dynamo MLS
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 21 11 8 2 18 41
2 BK Häcken 19 9 7 3 14 34
3 IF Elfsborg 20 8 10 2 6 34
4 IFK Norrköping 21 9 6 6 12 33
5 Djurgårdens IF 20 9 5 6 8 32
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IK Sirius FK 19 7 8 4 3 29
7 Hammarby IF 21 7 8 6 -1 29
8 Östersunds FK 21 6 9 6 -2 27
9 Varbergs BoIS FC 20 7 5 8 0 26
10 Mjällby AIF 20 6 7 7 -3 25
11 Örebro SK 20 6 6 8 -5 24
12 AIK 20 5 6 9 -6 21
13 IFK Göteborg 21 3 11 7 -9 20
14 Kalmar FF 21 4 6 11 -12 18
15 Helsingborgs IF 20 3 9 8 -12 18
16 Falkenbergs FF 20 3 7 10 -11 16

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten