Ett favorittryck som nu möjligen förstärks av att både Muamer Tankovic och Serge Junior är uttagningsbara i premiären, trots kontrakt som går ut den här månaden.
Lösningar ligger i luften på båda håll.
- Absolut. Båda är uttagningsbara. Det ser positivt ut, men Junior har lättare skadekänning så han vilar förmodligen premiären.


Med det så kan Hammarby inom kort stå med en ytterligare dimension som ett tag sett ut att räknas bort och den sportsliga kursen fram emot 2024 stärks nu rimligen ytterligare om toppduon nu till sist stannar. 

- Vi satt faktiskt så sent som i morse och tittade på vår strategiska plan och hur vi ligger nästan exakt linje med våra målsättningar.
När togs den rådande planen fram första gången?
- Den första var ju en sjuårsplan som gällde fram till 2017 och sedan dess har vi en ny som gäller fram till 2024. Men samtidigt så är det ju ändå så oerhört mycket som kretsar kring att vinna bara nästa match, funderar sportchefen.
- Men en lång plan på det här viset som vi har anser jag är så oerhört viktig att ha. Att alla känner att det finns en inre plan med tanke på så små marginaler det många gånger handlar om.

Jesper Jansson utvecklar:
- Nej, det är inte ett misslyckande att inte vinna guld i år, även om vi vill det. Jag menar att vi var en poäng efter Djurgården i fjol. Så otroligt små marginaler, så det gäller att se det större. Det enda jag vet är att finns bara den där inre långsiktiga planen så kommer guldet så småningom.
Vilket är ditt perspektiv?
- Men som det i fjol mot Djurgården, men också om jag själv minns 2001 i Helsingborg. HIF var då inte långt efter Hammarby som vann SM-guld. Det var inte alls många poäng det handlade om och ändå fick han sparken, ett år HIF också spelade i Champions League. Ah, det gäller att ha proportioner. Finns bara det så vinner man som sagt till slut och det kommer Hammarby att göra.

Viktigast inför den här premiären för dig och Hammarby?
- Att det snabbast möjligt gäller att adaptera annorlunda förutsättningar. Men det är klart att jag kan medge att vi egentligen inte har en aning om hur Östersund ser ut. Inte heller hur det kommer att kännas att gå in i den matchen. Det är mycket som är speciellt.
- Men det är klart att vi känner oss förberedda. Vi har haft många bra träningar, men utan att vi varit överkreativa.
Du är nervös?
- Ja, jag är nervös. Ja, det är jag. Det finns förväntningar och en osäkerhet kring var vi står någonstans. Det måste vara någonting som varenda klubb känner. Däremot kan jag lova att vi är så totalt trygga i sättet vi vill spela på.

- Vad som imponerat mest? Men jag måste ju säga 100 procent uppslutning från fans och sponsorer och någon som exempelvis artisten Magnus Carlsson. Sådant där betyder egentligen allt och speciellt i svåra tider, pustar sportchefen märkbart berörd.

FOTNOT: Hammarby har aldrig tidigare kvalat till Europa League som man nu i år gör. Hammarbys Europadeltagande under 2000-talet handlar än så länge om Champions League 2002 och Uefacupen 2004 och 2007.