Sök

Hammarby lyckades inte säkra tre poäng - så var matchen

Tre allsvenska matcher spelades på onsdagskvällen där alla Stockholmslag var involverade i dramatiska matcher. AIK blev överkört på Friends arena mot Norrköping, Örebro chockade Djurgården och Hammarby vände mot Elfsborg - men lyckades inte hålla ut (2-2). Här är FD:s liverapport från kvällen. 


Hammarby tog en planenligt 2-0-seger hemma mot Östersund efter två mål av Muamer Tankovic. Rider Bajen vidare på vågen mot ett Elfsborg med självförtroende från att ha slagit IFK Göteborg på Gamla Ullevi? 

Djurgården vann med samma siffror mot Sirius, men utan att övertyga, särskilt i den första halvleken såg det inte bra ut och de regerande mästarna hoppas höja sig ett par snäpp mot Örebro - som föll mot AIK i premiären. Även där slutade matchen 2-0 efter mål av tonårssuccén Robin Tihi och inlånade Jasir Asani. Men i kväll möter AIK ett tufft motstånd i form av IFK Norrköping som i sin tur besegrade Kalmar FF med 2-1.

Kvällens startelvor: 

Elfsborg: Rönning - Larsson, Väisänen, Okumu, Strand - Gojani, Holst, Olsson, Alm, Karlsson - Frick 

Hammarby: Ousted - Söderström, Magyar, Fenger, Widgren - Bojanic, Andersen - Kacaniklic, Khalili, Tankovic - Johannsson 

***

Djurgården: Vaiho - Witry, Une Larsson, Ulvestad, Augustinsson - Karlström, Edwards, Holmberg - Radetinac, Kujovic, Bärkroth

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard Larsen, Wright - Larsson, Mårtensson, Amin, Book - Björndahl, Besara

***

AIK: Haugaard - Granli, Tihi, Mets - Hussein, Larsson, Adu, Asani - Strannegård, Goitom, Ylätupa

IFK Norrköping: Pettersson - Castegren, Dagerstål, Lauritsen, Krogh Gerson - Blomqvist, Smith, Thern - Levi, Nyman, Haksabanovic

***

Här nedan började FD:s liverapportering  


1 MIN: Vilken rivstart från Hammarby. Widgren ser att Johannsson löper i djupet och slår en perfekt passning på yta att springa på. Johannsson, som ersätter Paulinho i dag, kommer in fri från kanten och skjuter tätt utanför bortre stolpen. Nära redan efter 20 sekunder!

6 MIN: MÅL FÖR NORRKÖPING. Simon Thern får driva mot AIK:s backlinje, sikta in sig och skjuta in den i Haugaards första hörn. 1-0 Norrköping. 

9 MIN: Mål igen för Norrköping! En inläggsfrispark skarvas till Castegren som bara rakar in 2-0. Såg inövat ut. Men dåligt försvarsspel av AIK där. 

15 MIN: Hammarby inledde bäst, men Elfsborg har kommit bra in i matchen och legat på mot Hammarbys mål. Ousted får greppa ett avslut från Jesper Karlsson. 

23 MIN: Jätteläge för Hammarby! Kacaniklic viker in ett inlägg med sin vänsterfot och Tankovic behöver egentligen bara styra den mot mål. Men han missar hela målet och det borde han inte gjort. 

27 MIN: Bra aktion av Kacaniklic igen. Driver framåt och ingen Elfsborgsspelare får stopp. Skruvar ett skott som Rönning får sträcka sig fullt ut för att tippa över till hörna. Fortfarande 0-0 i Borås. 

29 MIN: Norrköping kör över AIK totalt. 3-0 nu genom Lauritsen. 

32 MIN: AIK skämmer ut sig på Friends arena. Norrköping gör 4-0(!) genom Krogh Gerson på straff. Samtidigt tar Djurgården ledningen mot Örebro genom Emir Kujovic. 

39 MIN: Örebro kvitterar på Tele2 arena. Wright med inspelet och Besara med avslutet bakom Vaiho 1-1. 

40 MIN: Hammarby har haft sina chanser men jag tycker även att Elfsborg gör det bra stundtals. Ousted har fått visa sina färdigheter, om än mer säkerhetsåtgärder än panikräddningar. 

42 MIN: Oroligt på Borås arena då Simon Olsson och Richard Magyar dundrar ihop med våldsam kraft. "Misstänkt benbrott", säger experten Stefan Ishizaki. Magyar ut och Fällman in. 

45 MIN: Mål av Elfsborg! En tilltrasslad situation där Alm är sist på bollen och skjuter in 1-0 för boråsarna.

HAVLTIDSRESULTAT

Djurgården - Örebro 1-1 
Elfsborg - Hammarby 1-0
AIK - IFK Norrköping 0-4

46 MIN: Andra halvlek igång på samtliga arenor. Kommer Hammarby lyckas vända, Djurgården vinna och kan AIK rädda hedern något?

52 MIN: Elfsborg fredar sitt mål. Hammarby trycker på men ännu ingen superchans i andra halvlek på Borås arena. Fortsatt ledning för Elfborg alltså. 

57 MIN: Paulinho, som bytte med Johannsson i halvtid, blir neddragen i ett bra läge utanför straffområdet. Domaren friar dock! 

62 MIN: Mycket Hammarby. Paulinho sköt nyligen utanför. Elfsborg blir väldigt låga, men håller än så länge nollan. Fullt fokus på kontringar för hemmalaget. 

66 MIN: MÅÅÅÅL! Hammarby kvitterar genom inbytte Paulinho. Det är Tankovic som hittar Ludwigsson som slår in bollen i sidled. Efter en del om och men är Paulinho där och skickar in den i tomt mål. Hans första mål i Bajentröjan när det kommer till allsvenskt spel.

70 MIN: MÅÅL! Fint spel av Hammarby och vilka lyckobyten! Rodic och Ludwigsson står för förarbetet, Kacaniklic skjuter in bollen bakom Röninng efter inspel från höger.

80 MIN: Det känns som att Elfsborg bränt för mycket energi för att komma tillbaka in i matchen. Hammarby närmare 3-1 än Elfsborg är 2-2. Samtidigt räcker ju en chans.

84 MIN: OJ OJ OJ! Självmål av Hammarby. Det är ett fint inlägg från Strand som Frick är nära att tåa in. I stället är det Widgren som är sist på bollen och vi har faktiskt 2-2. Aningen ologiskt. 

86 MIN: Nära för Elfsborg när Ousted tappar ett inlägg. AIK har tröstmålat till 1-4 genom Goitom och Örebro tar ledningen mot Djurgården med 2-1 två minuter från slutet!

90 MIN: Inte mycket kvar nu. Fem minuters tillägg. 

SLUT! Hammarby lyckas inte få in ännu en boll utan får nöja sig med 2-2 i Borås. Djurgården förlorar överraskande hemma mot Örebro (1-2) och AIK blev förnedrat hemma mot IFK Norrköping (1-4). 


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
fredag 30 juli
01:30 New York City FC - Columbus Crew MLS
lördag 31 juli
02:00 Orlando City SC - Atlanta United MLS
04:00 LA Galaxy - Portland Timbers MLS
10:00 Spanien - Elfenbenskusten OS
11:00 Japan - Nya Zeeland OS
12:00 Brasilien - Egypten OS
13:00 Sydkorea - Mexiko OS
13:30 Esbjerg - Helsingör Danmark Division 1
13:30 Fremad Amager - Horsens Danmark Division 1
14:30 Rangers - Livingston Skottland Premiership
16:00 RB Leipzig - Ajax Träningsmatch
16:00 Brentford - West Ham Träningsmatch
16:00 Viborg - Midtjylland Superligaen
17:00 Vasalund - AFC Eskilstuna Superettan
17:00 Trelleborg - Helsingborg Superettan
17:30 Degerfors - Varberg Allsvenskan
18:00 Wolfsburg - Atletico Madrid Träningsmatch
20:30 Fortuna Düsseldorf - Werder Bremen 2. Bundesliga
20:30 Nice - Milan Träningsmatch
21:00 Hearts - Celtic Skottland Premiership
23:00 Seattle Sounders FC - San Jose Earthquakes MLS
00:00 New York Red Bulls - New England Revolution MLS
01:30 FC Cincinnati - DC United MLS
söndag 01 augusti
02:00 Inter Miami CF - Club de Foot Montreal MLS
02:30 Sporting Kansas City - FC Dallas MLS
02:30 Houston Dynamo - Real Salt Lake MLS
03:00 Austin FC - Colorado Rapids MLS
04:00 Vancouver Whitecaps - Minnesota United FC MLS
13:30 Holstein Kiel - Schalke 2. Bundesliga
14:00 Köge - Hvidovre Danmark Division 1
14:00 Wolverhampton - Coventry Träningsmatch
14:00 AGF Århus - Randers Superligaen
15:00 Djurgården - Häcken Allsvenskan
15:00 Nyköbing - Fredericia Danmark Division 1
17:00 Västerås SK - Landskrona Superettan
17:00 Falkenberg - Norrby Superettan
17:30 Kalmar - Mjällby Allsvenskan
17:30 Motherwell - Hibernian Skottland Premiership
17:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
18:00 Odense - Köpenhamn Superligaen
00:00 Philadelphia Union - Chicago Fire MLS
01:30 Toronto FC - Nashville SC MLS
måndag 02 augusti
10:00 USA - Kanada OS damer
13:00 Australien - Sverige OS damer
19:00 Sirius - Örebro Allsvenskan
19:00 SönderjyskE - Nordsjälland Superligaen
19:00 Jönköping - IFK Värnamo Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Brage Superettan
19:00 IFK Göteborg - Norrköping Allsvenskan
19:00 AIK - Halmstad Allsvenskan
20:45 Kilmarnock - Ayr Skottland Championship
tisdag 03 augusti
19:00 Akropolis - Öster Superettan
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
onsdag 04 augusti
19:00 Vasalund - Helsingborg Superettan
20:30 Valencia - Milan Träningsmatch
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 13 9 3 1 16 30
2 Malmö FF 13 9 2 2 15 29
3 IF Elfsborg 13 7 2 4 6 23
4 Hammarby IF 13 6 4 3 8 22
5 AIK 12 6 3 3 4 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 12 5 2 5 3 17
7 Kalmar FF 13 4 5 4 -2 17
8 BK Häcken 13 4 4 5 0 16
9 IFK Göteborg 12 3 6 3 0 15
10 Halmstads BK 12 3 6 3 0 15
11 Degerfors IF 13 4 3 6 -7 15
12 IK Sirius 12 4 3 5 -9 15
13 Varbergs BoIS 13 3 4 6 -6 13
14 Mjällby AIF 13 2 4 7 -7 10
15 Östersunds FK 13 2 3 8 -4 9
16 Örebro SK 12 2 2 8 -17 8

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten