LÜHR: Rankar fönstrets 15 bästa värvningar

Transferfönstret är nu stängt. Efter en minst sagt intensiv Deadline Day i allsvenskan under tisdagen så försöker jag här sammanfatta värdet på lagens alla värvningar sedan i juli. En 15-i-toppranking, helt enkelt.

När man gör en sådan här ranking så blir den givetvis alltid godtycklig.

Så för att försöka vara extra tydlig i hur jag tänker så är det dessa tre variabler som jag vägt in i min ranking.

  • Kvalitet just nu - Vilket kan vara svårt med vissa av spelarna på grund av att de saknat speltid på sistone.

  • Betydelsen för laget - Är det till exempel lika viktigt för Malmö FF att få in ännu en högkalibrig högerback som att IFK Göteborg får in en härförare och klubbikon som Pontus Wernbloom? Knappast.

  • Potentiell vidareförsäljning - Är det större chans att IFK Norrköping får ut något av en försäljning av Linus Wahlqvist, än att AIK kränger vidare Mikael Lustig? Givetvis.

Så, här har ni min 15-i-topp över värvningarna i det senaste transferfönstret.

1. Magnus Eriksson, 30, anfallare, Djurgårdens IF (från San Jose Earthquakes)

Kommentar: En spelare som nyligen lirat slutspel i MLS och kommer hem i vad som kan förmodas vara fin form. Alla vet också mad Eriksson kan göra på en fotbollsplan, oavsett om det är i USA, Malmö FF eller i Djurgårdens IF. Han är en offensiv spets, en karaktär och en energipåfyllare. Som dessutom bör ha många år kvar att spela på den här nivån.

2. Sotirios Papagiannopoulos, 29, mittback, AIK (från FC Köpenhamn)

Kommentar: En landslagsmässig mittback i sina bästa (?) år, kommer till en krisklubb som skriker efter lite defensiv stabilitet och ledarskap. Det syntes redan i debuten mot jumbon Helsingborgs IF att AIK kommer ha stor nytta av “Sotte”. En transfer ut i Europa igen är väl inte jättetrolig, men vi minns väl alla Marcus Danielson?

3. Mikael Lustig, 33, försvarare, AIK (från KAA Gent)

Kommentar: Här har vi en ordinarie landslagsback som kommer in, säkert mycket på grund av att att han behöver en plattform att visa upp sig på för att inte EM-slutspelet nästa sommar ska glida honom ur händerna. Men kvaliteten går inte blunda för, här har AIK ytterligare en försäkring om ett nytt allsvenskt kontrakt.

4. Pontus Wernbloom, 34, anfallare, IFK Göteborg (från PAOK)

Kommentar: Okej, det här är min magkänsla som skriver detta. För vi har ju ingen aning om hur bra “gamle” Wernbloom är efter att inte spelat en tävlingsmatch under hela 2019. Men IFK Göteborg är liksom AIK en klubb utan självförtroende och flyt, och vikten av att få in en ledare av Wernblooms galna ikonkaliber går inte att underskatta.

5. Felix Beijmo, 22, försvarare, Malmö FF (från Werder Bremen)

Kommentar: MFF fick känna lite på högerbacken Beijmo i fjol, och ansåg att var tillräckligt bra för att värva “hem” i detta fönster. Här finns kvalitet och här finns framtid, och för Malmö FF är det ännu en spelare som kan bidra till en guldspurt i höst. Men det har ju gått ganska bra med Eric Larsson också.

6. Linus Wahlqvist, 23, försvarare, IFK Norrköping (från Dynamo Dresden)

Kommentar: Jag ärligt säga att jag inte slagits till marken av Wahlqvists comeback i allsvenskan så här långt. Tämligen mediokra insatser, i ett IFK Norrköping som försöker hoppa på vinnartåget igen. Men Wahlqvist är en ung och internationell högerback, som dessutom kan säljas ut i Europa igen.

7. Pontus Dahlberg, 21, målvakt, Häcken (lån från Watford)

Kommentar: När Peter Abrahamsson gick sönder så lyckades sportchefen Sonny Karlsson lånas hem Dahlberg från England. Och tryggheten och kvaliteten i debuten borta mot IFK Norrköping gav en indikation om hur mycket 21-åringen kommer att betyda för Häcken under resten av säsongen. 

8. Mohanad Jeahze, 23, försvarare, Hammarby (från Mjällby)

Kommentar: Jag har blivit mycket förtjust i den här backen under, och Patrick Ekwall och jag hade med Jeahze i “Elvan” så sent som för någon vecka sedan. En mycket spännande ung försvarare, med fin passningsfot och stark karaktär. Offensiva Bajen kan bli en mycket bra plats för 23-åringen.

9. Linus Hallenius, 31, anfallare, IFK Norrköping (från APOEL)

Kommentar: Han kom matchotränad till allsvenskan och har haft svårt att visa sig från sin bästa sida så här långt. Men man borde nog se det som om Peking har ett fint sparkapital i Hallenius, när han nu hittar form och målskyttet igen.

10. Romain Gall, 25, mittfältare, Örebro SK (lån från Malmö FF)

Kommentar: Det här är ju en lirare som har dominerat i allsvenskan, och ÖSK är i desperat behov att hitta en sidekick till Nordin Gerzic på mittfältet. Ja, hitta allt som man kan för att fixa nytt kontrakt. Lite oklart är det ju varför Malmö FF aldrig verkade intresserade att fullfölja kontraktet, men att det finns offensiv dynamit i en Gall i fin form, det vet vi ju.

11. Marcus Olsson, 32, anfallare, Helsingborgs IF (Bosman)

Kommentar: Jag bottnar den här rankingen lite på det vi sett av brorsan Martin så här långt i allsvenskan 2020. En ledare, med kvalitet, rutin och energi. HIF fightas för sitt allsvenska liv, och att få in en anfallare som kan trycka dit lite bollar, samtidigt som han bidrar med ledarskapet - det är en nyckel. Sen får vi se om Marcus lever upp till detta.

12. Filip Rogic, 27, mittfältare/anfallare, AIK (från Orenburg)

Kommentar: Lyckades aldrig hitta något fäste i Ryssland, och det är lite svårt att sia om framtiden i AIK och allsvenskan. Men för ett lag som verkligen behöver offensiv kraft, och nu har värvat ihop potentiell stabilitet i truppen - så finns det utrymme för Rogic att lyfta igen.

13. Gustaf Nilsson, 23, anfallare, Falkenberg (lån från Häcken)

Kommentar: Jag sitter ju och hoppas på att vi kommer få se den Gustaf Nilsson som vi såg under genombrotten och innan flytten till Danmark. Den killen skulle kunna bli guld (eller i alla fall nytt kontrakt) värd för Falkenbergs FF.

14. Sebastian Eriksson, 31, mittfältare/ försvarare, IFK Göteborg (från Genoa)

Kommentar: Den senaste av veteranen att hitta hem till IFK Göteborg och Kamratgården. Lite överraskande var den senaste flytten till Italien, men det blev ingen speltid i Genoa för Eriksson. Nu ska han bidra med sitt humör och sin vinnarinstinkt. En spelare som Poya Asbaghi säkert uppskattar på träningar för att lyfta yngre spelare runt omkring. 

15. Kebba Ceesay, 32, mittback, Helsingborgs IF (lån från Sirius)

Kommentar: Har väl inte gjort sig så populär i allsvenskan stora överraskning Sirius, och nu ska han hjälpa till att stötta Helsingborgs IF och se om det går att rädda det allsvenska kontraktet. Och ALLA som följer allsvensk fotboll vet att HIF behöver mittbackar.Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 29 juni
19:00 Husqvarna - Motala AIF Svenska Cupen
19:00 FC Trollhättan - Vanersborgs FK Svenska Cupen
19:30 Ullared - Onsala Svenska Cupen
20:00 Järfälla - Stocksund Svenska Cupen
01:30 FC Cincinnati - New York City FC MLS
01:30 Toronto FC - Columbus Crew MLS
torsdag 30 juni
04:30 Los Angeles FC - FC Dallas MLS
04:30 LA Galaxy - Minnesota United FC MLS
19:00 Piteå - Team TG Ettan norra
fredag 01 juli
19:00 GIF Sundsvall - Malmö Allsvenskan
lördag 02 juli
15:00 Dalkurd - Landskrona Superettan
15:00 Östersund - Utsikten Superettan
15:00 AIK - Mjällby Allsvenskan
17:00 Öster - Skövde AIK Superettan
17:30 Helsingborg - Kalmar Allsvenskan
01:30 Toronto FC - Seattle Sounders MLS
söndag 03 juli
04:00 Vancouver Whitecaps - Los Angeles FC MLS
13:00 Västerås SK - Brage Superettan
15:00 Djurgården - Hammarby Allsvenskan
15:00 AFC Eskilstuna - Brommapojkarna Superettan
15:00 Varberg - Värnamo Allsvenskan
17:30 Häcken - Elfsborg Allsvenskan
17:30 Norrköping - Sirius Allsvenskan
23:00 New York City FC - Atlanta United MLS
01:30 Columbus Crew - Philadelphia Union MLS
01:30 New England Revolution - FC Cincinnati MLS
måndag 04 juli
02:00 Sporting Kansas City - New York Red Bulls MLS
02:00 Minnesota United FC - Real Salt Lake MLS
02:30 Houston Dynamo - Charlotte MLS
02:30 Nashville SC - Portland Timbers MLS
03:00 San Jose Earthquakes - Chicago Fire MLS
19:00 Göteborg - Degerfors Allsvenskan
19:00 Trelleborg - Norrby Superettan
01:00 Orlando City SC - DC United MLS
tisdag 05 juli
03:00 FC Dallas - Inter Miami CF MLS
04:30 LA Galaxy - Montreal MLS
19:00 Örgryte - Örebro Superettan
19:00 Halmstad - Jönköping Superettan
onsdag 06 juli
19:00 Zambia - Tunisia Women African Championship Women
21:00 England - Österrike Dam EM damer
22:00 Togo Women - Kamerun Damer African Championship Women
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 11 7 3 1 8 24
2 AIK 12 7 3 2 4 24
3 Djurgårdens IF 12 6 3 3 15 21
4 Hammarby IF 11 6 3 2 11 21
5 Malmö FF 12 6 3 3 3 21
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 11 6 1 4 5 19
7 IF Elfsborg 11 5 3 3 11 18
8 IFK Göteborg 11 5 2 4 2 17
9 Mjällby AIF 11 4 4 3 1 16
10 IFK Norrköping 11 4 3 4 2 15
11 IK Sirius 11 4 2 5 -6 14
12 IFK Värnamo 11 3 3 5 -2 12
13 Varbergs BoIS 11 3 2 6 -11 11
14 Degerfors IF 11 2 1 8 -15 7
15 GIF Sundsvall 11 2 0 9 -18 6
16 Helsingborgs IF 12 1 2 9 -10 5

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten