Sök

Det krävs av DIF för att bli Europamässigt

Fem omgångar återstår av allsvenskan och man måste vara en obotlig optimist - eller pessimist, för den delen - om man inte accepterat att det med all sannolikhet blir Malmö FF som kommer att ta med sig Lennart Johanssons pokal hem den 6 december.
Men där bakom pågår en annan kamp. Den om chansen att få spela i Europa 2021. IKväll Häcken-Djurgården, ett möte som kan avgöra så mycket. 

FotbollDirekts chefredaktör Mathias Lühr ser över form, läget i lagen och lagens återstående spelscheman och utser här sina favoriter till Europaplatserna.

Favoriter:  

IFK Norrköping    

Återstående matcher:

Elfsborg (B)

Mjällby (B)

Falkenberg (H)

Hammarby (B)

Helsingborg (H)

Kommentar:

IFK Norrköping har inte vunnit hemma på Östgötaporten på sju matcher och är kanske inte helt knäckta över att tre av de fem återstående matcherna är på bortaplan. Skämt åsido, jag gillade det jag såg av laget i mötet med formstarka AIK (2-2) under måndagen, där man bjöd på patenterat spelövertag och rappa kombinationer som sårade ett stabilt AIK-försvar.

Framför allt så fick man igång Sead Haksabanovic, en oerhörd resurs - och med Jonathan Levis formkurva pekande rakt uppåt så är det en obehaglig duo att stoppa för motståndarna under slutspurten.

Orosmolnet är skyttekungen Christoffer Nymans skada, då man även saknar Linus Hallenius (på väg tillbaka från skada) och sålt Pontus Almqvist till Ryssland.

Chans till Europa: Mycket god

Djurgården  

Återstående matcher:

Häcken (B)

Falkenberg (B)

AIK (H)

Kalmar FF (B)

Mjällby (B)

Varbergs BoIS (H)

Kommentar:

Med segrar över Malmö FF (3-2) och Sirius (4-0) i ryggen så borde självförtroendet ha vuxit rejält hos de regerande mästarna. Dessutom verkar man ha träffat rätt i sökandet efter sin “tia” då Fredrik Ulvestad blomstrade i rollen senast mot Sirius och bland annat svarade för två mål.

Dessutom kan mittbacken Erik Berg snart vara tillbaka efter skada, och en frisk Brg skulle stärka defensiven ytterligare.

Ser man till schemat så finns det två luriga matcher, Häcken (b) och derbyt mot AIK (h). I övrigt så är det överkomliga matcher och Djurgårdens har alla chanser att spurta till sig en Europaplats som jag ser det.

Chans till Europa: God

Utmanarna:

Hammarby  

Återstående matcher:

Häcken (H)

Varbergs BoIS (B)

Malmö FF (H)

IFK Norrköping (H)

Örebro (B)

Kommentar:

Äntligen, äntligen verkar den offensiva maskinen ha rullat igång för Stefan Billborn & co. De två senaste omgångarna (Mjällby 4-2 och Östersund 3-1) har man kört över motståndet och viktiga offensiva spelare som Alexander Kacaniklic, Gustav Ludwigson och Aron Johannsson ser extremt giftiga ut.

Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet är en mycket tuff avslutning på den allsvenska säsongen. Häcken, Malmö FF, IFK Norrköping och formstarka Örebro på bortaplan i omgång 30 - det är faktiskt en rysaravslutning.

Jag gillar det jag ser av Bajens spel för närvarande, men ser man till läget totalt så är det sannerligen en utmaning att komma topp tre.

Chans till Europa: Hygglig

Häcken  

Återstående matcher:

Djurgården (H)

Hammarby (B)

Östersund (H)

IFK Göteborg (B)

Örebro (H)

Kalmar FF (B)

Kommentar:

Tabelltrean Häcken har lika många poäng (40) som tvåan IFK Norrköping, med en match till godo. Det borde alltså vara fördel Hisingen här, men sett till haverierna i de två senaste omgångarna - 0-0 mot Helsingborg och 2-2 mot Mjällby - så är det svårt att se att man ska åka slalom genom ett avslutande spelschema som är betydligt tuffare än så. Djurgården, Hammarby, Östersund, IFK Göteborg, Örebro - där ser jag inga enkla trepoängare.

Kalmar i sista omgången, möjligen med ett allsvensk kontrakt på spel. Det skulle vara en svår uppgift.

Men kanske är det just utmaningar Häcken behöver för att lyfta spel och resultat igen? Snart vet vi.

Chans till Europa: Sådär

Långskotten  

Elfsborg

Återstående matcher:

IFK Norrköping (H)

Falkenberg (B)

Helsingborg (H)

Sirius (B)

AIK (H)

Kommentar:

En seger på de nio senaste allsvenska matcherna. Och en stökig och regnig 0-0-match borta mot Varberg i bagaget. Det vore lögn att säga att Elfsborg är formstarkt för närvarande och ser man till det återstående spelschemat så är det svårt att känna Europa-vindarna blåsa i Borås.

IFK Norrköping är heta, Falkenberg krigar för sin existens, Helsingborg likaså, Sirius borta är svårt och “nya” AIK hemma i sista omgången är en av de svårare nötterna att knäcka i allsvenskan just nu.

Chans till Europa: Liten

AIK

Återstående matcher:

Sirius (B)

Varbergs BoIS (H)

Djurgården (B)

Örebro (H)

Kalmar FF (H)

Elfsborg (B)

Kommentar:

Om AIK klarar av Sirius i torsdagens hängmatch så skulle man ha sex poäng upp till en tredjeplats med fem omgångar kvar. Givetvis ett lååångskott, men om man ser till formen just nu och det återstående schemat så talar mycket för att AIK kommer raka hem en hel del poäng av de 15 som då står på spel.

Jag skulle säga att just nu är man favoriter i samtliga sex matcher.

Och sex raka matcher har man nu också utan förlust och de båda kryssen kom på bortaplan mot Malmö FF och IFK Norrköping: ettan och tvåan i den allsvenska tabellen.

Det krävs ju att ett par lag framför AIK går bort sig, men sett till hur allsvenskan sett ut under 2020 så vore just det inte den största av skrällar.

Chans till Europa: Mycket liten

Sirius  

Återstående matcher:

AIK (H)

Kalmar FF (H)

Malmö FF (B)

Mjällby (H)

Elfsborg (H)

IFK Göteborg (B)

Kommentar:

Sirius har redan stått för en succésäsong byggt på ett sensationellt spel och det är möjligt att de senaste omgångarna av svajiga prestationer kan vara ett tecken på både mättnad och lite trötthet.

Men det är inget formtoppat Sirius vi ser just nu i alla fall, det är känslan.

Och ser man till de återstående matcherna så är det framför allt AIK, Malmö FF och IFK Göteborg på bortaplan (i en sista och avgörande (?) omgång) som sticker ut som de riktigt svåra uppgifterna.

Om man inte hittar någon ny typ av bränsle så finns det betydligt starkare konkurrenter i kampen om topplaceringarna i allsvenskan för närvarande.

Chans till Europa: Nej


Elvan omgång 25:

Matchrapporter: Förlustsviten bruten för Östersund – efter 1-1 mot Hammarby Djurgården upp i topp efter seger mot Häcken Äntligen poäng för Örebro mot AIK Hammarby fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar Delad pott när Häcken tog emot Elfsborg

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 01 augusti
13:30 Holstein Kiel - Schalke 2. Bundesliga
14:00 Wolverhampton - Coventry Träningsmatch
14:00 AGF Århus - Randers Superligaen
15:00 Djurgården - Häcken Allsvenskan
17:00 Falkenberg - Norrby Superettan
17:00 Västerås SK - Landskrona Superettan
17:30 Kalmar - Mjällby Allsvenskan
17:30 Motherwell - Hibernian Skottland Premiership
17:30 Östersund - Hammarby Allsvenskan
18:00 Odense - Köpenhamn Superligaen
00:00 Philadelphia Union - Chicago Fire MLS
01:30 Toronto FC - Nashville SC MLS
måndag 02 augusti
10:00 USA - Kanada OS damer
13:00 Australien - Sverige OS damer
19:00 Sirius - Örebro Allsvenskan
19:00 SönderjyskE - Nordsjälland Superligaen
19:00 Jönköping - IFK Värnamo Superettan
19:00 GIF Sundsvall - Brage Superettan
19:00 IFK Göteborg - Norrköping Allsvenskan
19:00 AIK - Halmstad Allsvenskan
20:45 Kilmarnock - Ayr Skottland Championship
tisdag 03 augusti
10:00 Brasilien - Mexiko OS
13:00 Japan - Spanien OS
19:00 Örgryte - GAIS Superettan
19:00 Malmö FF - Rangers EUROPA: Champions League
19:00 Akropolis - Öster Superettan
onsdag 04 augusti
19:00 Vasalund - Helsingborg Superettan
20:30 Valencia - Milan Träningsmatch
01:00 New England Revolution - Nashville SC MLS
01:30 Philadelphia Union - Toronto FC MLS
01:30 Columbus Crew - DC United MLS
01:30 Montreal Impact - Atlanta United MLS
torsdag 05 augusti
02:00 Orlando City SC - Inter Miami CF MLS
02:00 New York Red Bulls - FC Cincinnati MLS
02:00 Chicago Fire - New York City FC MLS
03:00 Austin FC - Houston Dynamo MLS
04:00 Seattle Sounders FC - FC Dallas MLS
04:30 Los Angeles FC - Sporting Kansas City MLS
04:30 Portland Timbers - San Jose Earthquakes MLS
04:30 LA Galaxy - Real Salt Lake MLS
fredag 06 augusti
18:30 Silkeborg - Viborg Superligaen
20:30 Midtjylland - Vejle Superligaen
20:45 Bournemouth - West Bromwich Championship
lördag 07 augusti
13:30 Dundee Utd - Rangers Skottland Premiership
16:00 Blackburn - Swansea Championship
16:00 West Ham - Atalanta Träningsmatch
16:00 Aston Villa - Sevilla Träningsmatch
17:00 Lyon - Brest Ligue 1
17:00 IFK Värnamo - AFC Eskilstuna Superettan
17:00 Falkenberg - GIF Sundsvall Superettan
17:30 Örebro - Mjällby Allsvenskan
18:15 Leicester - Manchester City England FA Community Shield
18:30 Charlton - Sheffield Wednesday League One
20:00 Ajax - PSV Eindhoven Nederländska Supercupen
21:00 Troyes - Paris SG Ligue 1
21:00 Sheffield U - Birmingham Championship
01:30 Columbus Crew - Atlanta United MLS
01:30 FC Cincinnati - Orlando City SC MLS
söndag 08 augusti
02:00 Minnesota United FC - Houston Dynamo MLS
02:00 Toronto FC - New York City FC MLS
02:30 FC Dallas - Austin FC MLS
03:00 Colorado Rapids - Sporting Kansas City MLS
04:30 Portland Timbers - Real Salt Lake MLS
13:00 Rennes - Lens Ligue 1
14:30 Fulham - Middlesbrough Championship
15:00 Bordeaux - Clermont Ligue 1
15:00 Djurgården - AIK Allsvenskan
15:00 Strasbourg - Angers Ligue 1
15:00 Nice - Reims Ligue 1
15:00 St Etienne - Lorient Ligue 1
15:00 Häcken - Östersund Allsvenskan
17:00 Brage - Jönköping Superettan
17:00 Metz - Lille Ligue 1
17:30 IFK Göteborg - Hammarby Allsvenskan
17:30 Coventry - Nottingham Forest Championship
17:30 Elfsborg - Degerfors Allsvenskan
20:45 Montpellier - Marseille Ligue 1
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 13 9 3 1 16 30
2 Malmö FF 13 9 2 2 15 29
3 AIK 13 7 3 3 5 24
4 IF Elfsborg 13 7 2 4 6 23
5 Hammarby IF 13 6 4 3 8 22
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 13 6 2 5 4 20
7 Kalmar FF 13 4 5 4 -2 17
8 BK Häcken 13 4 4 5 0 16
9 IFK Göteborg 13 3 6 4 -1 15
10 Halmstads BK 13 3 6 4 -1 15
11 Degerfors IF 13 4 3 6 -7 15
12 IK Sirius 13 4 3 6 -10 15
13 Varbergs BoIS 13 3 4 6 -6 13
14 Örebro SK 13 3 2 8 -16 11
15 Mjällby AIF 13 2 4 7 -7 10
16 Östersunds FK 13 2 3 8 -4 9

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten