Sök

Djurgården till gruppspel efter stabila 4-0

Djurgården tog sig vidare till svenska cupens gruppspel efter 4-0 borta mot Sollentuna. Emir Kujovic stod för två av lagets fullträffar, där Djurgården också passade på att lufta ett par talanger.

18-årige Linus Tagesson spelade från start när Djurgården mötte Sollentuna på torsdagskvällen. Han spelade hela matchen. Och i den andra halvleken byttes Mattias Mitku in och fick känna på hetluften. 

Efter en något trevande start på matchen kopplade Djurgården greppet genom ett mål av Elliot Käck efter en dryg halvtimme och på tilläggstid av den första halvleken utökade Emir Kujovic ledningen till 2-0. Redan där lades grunden till segern. Någon fara blev det aldrig och som närmast kom Sollentuna med ett bortdömt mål för offside och en frispark i ribban. 


SÅ HÄR VAR FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING FRÅN SOLLENTUNA - DJURGÅRDEN


SLUT. Djurgården vinner med 4-0 och säkrar därmed en plats i gruppspelet nästa vår-vinter.

90+3 MIN: Ceylan med ett avslut som går precis ovanför Djurgårdsmålet. Bollen touchar en Djurgårdsspelare och det blir hörna som blir resultatlös.

90+1 MIN: MÅÅL! Banda slår en nätt smekpassning i djupled mot Kujovic som kommer löpande och får bollen och trots intensiv uppvaktning från två Sollentuna-spelare kan han placera in bollen till 4-0.

88 MIN: Magnus Eriksson försöker väggspela sig fram men en Sollentunaförsvarare hinner emellan och bryter passningen innan den kommer tillbaka till Eriksson.

86 MIN: Nästa ramträff. Denna gång för Djurgårdens Magnus Eriksson. Mitku hittar Eriksson på högerkanten med en öppnande passning. Eriksson kan ta hur god tid på sig som helst känns det som och placera in bollen men avslutet går klockrent i stolpen. Eriksson som alltså bara gjort ett enda mål sedan återkomsten till klubben från spel i MLS. Denna match är hans elfte efter att han återvände.

84 MIN: Frispark för Sollentuna i halvcirkeln utanför Djurgårdens straffområde. Flera spelare är sugna att ta den. Men det blir Alemayehu som stegar fram - och drar bollen i ribbans undersida och sedan kan Vaiho fånga bollen.

80 MIN: MÅÅL! Magnus Eriksson med en högerhörna. Den nickas bort. Bollen slås in mot Sollentunas straffområde och efter lite karambolage hamnar bollen hos Une Larsson som vänder runt på en femkrona och trycker in bollen i ena hörnet.

76 MIN: Zlotnik vinner en frispark för Sollentuna i vänsterytterposition, tio meter från straffområdet lite till vänster. Innan den slås gör Djurgården ett byte. Radetinac går ut och in kommer Emmanuel Banda. Frisparken slås, den tas bort i första läget. I andravågen kommer Sollentuna till ett avslut som tvingar Vaiho till en bra räddning.

75 MIN: Inbytte Taha Ali försöker spela fram Ahlstrand men den sistnämnde når inte bollen. Bjuder på en snygg klacktunnel till Alemayehu som blir något överraskad att få bollen.

73 MIN: Lång djupledsboll ute på högerkanten att löpa på för en Sollentunaspelare men Vaiho är först och får ut bollen över sidlinjen.

72 MIN: Sollentuna byter in Futsal-landslagsspelaren Taha Abi Ali som gjort mål i fyra raka matcher i följd.

71 MIN: Spelet igång igen sedan någon minut. Ceylan på väg framåt för Sollentuna längs vänsterkanten. Men hans inspel längs gräset nästan nere vid kortlinjen når ingen medspelare.

67 MIN: Tagesson vinner bollen mot Alemayehu men Sollentuna tappar ut bollen domaren blåser av, då Haris Radetinac och Maximilian Widfalk ligger på gräset och behöver behandling. Radetinac reser på sig, medan Widfalk får hjälp upp och linkar av gräset.

63 MIN: Kevin Walker byts in för Djurgården. Kalle Holmberg är det som går ut.

62 MIN: Djurgården plockar ut Nicklas Bärkroth och in kommer Mattias Mitku. Sollentuna tar ut William Jan och in kommer Eaysu Alemayehu

61 MIN: Eriksson med ett lyft in mot Sollentunas straffområde men där är Liantas i Sollentuna-målet och plockar ned bollen säkert.

60 MIN: Jelassi lyfter bollen ned mot Djurgårdens straffområde men bollen går ut över kortlinjen. Ingen riktigt farlighet från hemmalaget i den andra halvleken.

59 MIN: Bärkroth faller i närkamp men får ingen frispark med sig. I så fall hade det varit ett bra läge, några meter utanför Sollentunas straffområde.

55 MIN:
Ny boll mot Radetinac men denna gång når han inte bollen.

51 MIN: Sollentuna får en hörna med sig. Skruvad mot första stolpen, där Holmberg nickar bort.

47 MIN: Djurgården vinner en frispark och det är Magnus Eriksson som ska slå in bollen mot straffområdet mot höger. Frisparken nickas bort.

46 MIN: Sollentuna gör ett byte innan laget sätter igång den andra halvleken. Det är Monir Jelassi som kommer in och löser av Lucas Forsberg.,

Två cupmatcher återstår efter denna innan den andra omgången är komplett. Det är Lunds BK - Malmö FF som spelas nästa onsdag och Newroz - Umeå som är uppskjuten sedan tidigare och som inte fått något nytt matchdatum.

HALVTID

45+2 MIN: MÅÅL! Emir Kujovic sätter 2-0-målet från straffpunkten.

45+1 MIN: Radetinac får bollen spelad till sig till höger i straffområdet. Widfalk finner inget annat än Radetinac ben när han försöker vinna bollen och domaren Fredrik Hansson pekar på straffpunkten.

45 MIN: Anton Johansson tar sig fram längs vänsterkanten och försöker skära inåt i banan. Går på ett avslut som Une Larsson täcker ut till inkast.

44 MIN: Sollentuna har morskat upp sig rejält och ny möjlighet för Forsberg men denna gång går avslutet i burgavelns utsida.

42 MIN: Nära 1-1. William Jan med ett lågt inspel längs gräset mot Djurgårdens straffområde. Jacob Une Larsson med en halvhjärtad rensning. Lucas Forsberg med ett skott som touchar Djurgårdsspelare på sin väg fram mot målet, där den ser ut att segla in i ena krysset men försvinner utanför målet istället.

41 MIN: Ahlstrand igen i närkamp mot Augustinsson denna gång och då har domaren tröttnat och lyfter det gula kortet över Sollentuna-spelaren.

40 MIN: Sollentuna kommer i en sällsynt framstöt. Wiliam Jan med ett inlägg från höger som inte riktigt når sin adress. Fabian Ahlstrand är brysk mot Magnus Eriksson och Djurgårdsspelaren får frispark med sig.

37 MIN: MÅÅL! Så kommer då målet för Djurgården. Elliot Käck är det som drar till på volley från precis utanför halvcirkeln utanför Sollentunas straffområde. Han får en drömträff och 1-0 till Djurgården är ett faktum. Käck med sitt första mål för säsongen.

36 MIN: Sollentuna vinner en frispark i högerytterposition. Zlotnik med frisparken som han slår högt vänstra stolpen delen av straffområdet men bollen är för hårt slagen och bollen går över kortlinjen. 

35 MIN:
Efter en frispark är det Käck som skjuter ett lågt skott som fastnar på spelarna i Sollentunas straffområde men bollen går fram till Kujovic som har ett riktigt fint läge men skjuter utanför den högra stolpen. Det var nästan svårare att missa än att sätta bollen.

32 MIN: Nära 1-0 till hemmalaget. Sollentuna kommer fram i sin första chans. Ett avslut av William Jan räddas av Vaiho. Ceylan slår in returen men då är assisterande domarens flagga i luften för offside.

31 MIN: Radetinac faller i straffområdet men domaren friar.

29 MIN: Spelet igång igen.

27 MIN: Spelet avblåst, då Sollentuas målvakt Christos Liantas ställt sig på knä i eget målområde med skadekänning. Han får nu behandling.

23 MIN: Tagesson försöker hitta Edwards med en djupledsboll. Passningen är bra. Mottagningen sämre.

20 MIN: Elliot Käck skjuter ett lurigt skott som bereder Liantas i Sollentuna-målet rejäla problem. Han gör dock en fin räddning och styr ut bollen till hörna.

17 MIN: Nära 1-0 till Djurgården. I efterdyningarna till hörnan är det Magnus Eriksson som får ett skottläge och skjuter längs marken och bollen ser ut att vara på väg in men en Sollentuna-försvarare i form av David Zlotnik står på mållinjen och rensar.

16 MIN: Ny hörna för Djurgården - denna gång från höger.

14 MIN: Fabian Ahlstrand räcker inte riktigt till mot tyngre Djurgårdsspelare på mittfältet och Djurgården kommer i en framstöt men bollen rinner ut över kortlinjen.

12 MIN: Eriksson med ett inlägg mot vänstra delen av målområdet och där står Holmberg som aktar sig för bollen istället för att avsluta, i hopp om att få en hörna med sig men någon touch var det aldrig på Sollentuna-spelaren, så det blir inspark.

10 MIN: Magnus Eriksson skjuter från 20 meter men bollen går en bit utanför Sollentunas mål.

9 MIN: Bollen spelas hemåt mot Vaiho och där är Sollentunaspelare och pressar och Vaiho tvekar något innan han spelar bollen vidare. Såg värre ut än vad det var.

8 MIN: Kujovic är det som möter vänsterhörnan med pannan men nicken blir ofarlig, då den går utanför och över i Sollentunamålet.

7 MIN: Käck med inlägg från vänster mot Sollentunas straffområde. Bollen nickas bort i förstaläget. I andravågen slås bollen ut till hörna för Djurgården.

6 MIN: David Zlotnik gör en ful eftersläng mot Magnus Eriksson och blir varnad för det tilltaget

5 MIN: Djurgårdshörna som nickas bort i förstaläget men i andravågen kommer ett avslut från distans av Bärkroth som går utanför.

3 MIN: Lite halvdunkelt ljus på Sollentunavallen men vi ser så mycket som att Kalle Holmberg är det som får det första avslutsläget men får ingen vidare träff och det blir tämligen ofarligt.

1 MIN: Djurgården sparkar igång matchen.


Startelvorna:

Sollentuna (5-3-2)

Christos Liantas - Lucas Forsberg, Gustaf Lagerbielke, Anton Thelander, Maximilian Widfalk, Anton Johansson -  Fabian Ahlstrand, Daniel Söderberg, David Zlotnik - Willam Jan, Charbel Ceylan.

Avbytare:

Herman Karlsson (mv), Joshua Adomkao, Taha Abdi Ali, Eyasu Alemayehu, Dida Rashidi, Monir Jelassi, Jabir Abdihakim Ali.


Djurgården (4-2-3-1)

Tommi Vaiho - Linus Tagesson, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck - Curtis Edwards, Magnus Eriksson - Nicklas Bärkroth, Kalle Holmberg, Haris Radetinac - Emir Kujovic.

Avbytare: 

Erland Tangvik (mv), Jesper Karlström, Kevin Walker, Jonathan Ring, Erik Berg, Emmanuel Banda, Mattias Mitku.


Matchrapporter: Djurgården upp i topp efter seger mot Hammarby 1–0-seger för Sollentuna FK mot Piteå – Jabir Abdihakim Ali matchhjälte Seger för Sollentuna FK efter tuff match mot Täby FK Underläge i halvtid – då vände Sollentuna FK och vann Moustafa Zeidan matchhjälte för Sirius mot Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 15 september
16:30 Spartak Moskva - Legia Warsaw UEFA Europa League
18:45 Sheriff Tiraspol - Shakhtar Donetsk EUROPA: Champions League
18:45 Besiktas - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
20:45 Stoke - Barnsley Championship
21:00 Inter - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Sporting Lissabon - Ajax EUROPA: Champions League
21:00 Liverpool - Milan EUROPA: Champions League
21:00 Atletico Madrid - Porto EUROPA: Champions League
21:00 Manchester City - RB Leipzig EUROPA: Champions League
21:00 Club Brügge - Paris SG EUROPA: Champions League
01:00 Atlanta United - FC Cincinnati MLS
01:30 Orlando City SC - Montreal MLS
01:30 DC United - Chicago Fire MLS
torsdag 16 september
02:30 Sporting Kansas City - Minnesota United FC MLS
03:00 Austin FC - Los Angeles FC MLS
04:00 Portland Timbers - Colorado Rapids MLS
04:30 San Jose Earthquakes - Real Salt Lake MLS
04:30 LA Galaxy - Houston Dynamo MLS
18:45 Galatasaray - Lazio UEFA Europa League
18:45 Lokomotiv Moskva - Marseille UEFA Europa League
18:45 Flora Tallinn - Gent UEFA Europa Conference League
18:45 Slavia Prag - Union Berlin UEFA Europa Conference League
18:45 Slovan Bratislava - Köpenhamn UEFA Europa Conference League
18:45 Lincoln Red Imps FC - PAOK Saloniki UEFA Europa Conference League
18:45 Rennes - Tottenham UEFA Europa Conference League
18:45 Mura - Vitesse UEFA Europa Conference League
18:45 Karabach - Basel UEFA Europa Conference League
18:45 HJK Helsingfors - LASK Linz UEFA Europa Conference League
18:45 Midtjylland - PFC Ludogorets UEFA Europa League
18:45 Real Betis - Celtic UEFA Europa League
18:45 Röda Stjärnan - Braga UEFA Europa League
18:45 Bayer Leverkusen - Ferencvaros UEFA Europa League
18:45 Dinamo Zagreb - West Ham UEFA Europa League
18:45 Rapid Wien - Genk UEFA Europa League
19:00 IFK Värnamo - Jönköping Superettan
21:00 Bröndby - Sparta Prag UEFA Europa League
21:00 PSV - Real Sociedad UEFA Europa League
21:00 Monaco - Sturm Graz UEFA Europa League
21:00 Olympiakos - Antwerpen UEFA Europa League
21:00 Roma - CSKA Sofia UEFA Europa Conference League
21:00 Leicester - Napoli UEFA Europa League
21:00 Randers - AZ Alkmaar UEFA Europa Conference League
21:00 Jablonec - CFR Cluj UEFA Europa Conference League
21:00 Bodö/Glimt - Zorya Luhansk UEFA Europa Conference League
21:00 Anorthosis - Partizan Belgrad UEFA Europa Conference League
21:00 Rangers - Lyon UEFA Europa League
21:00 Eintracht Frankfurt - Fenerbahce UEFA Europa League
fredag 17 september
18:30 Schalke - Karlsruhe 2. Bundesliga
19:00 Ålborg - Odense Superligaen
20:30 Hertha Berlin - Greuther Furth Bundesliga
20:45 Sassuolo - Torino Serie A
21:00 Celta Vigo - Cadiz La Liga
21:00 Newcastle - Leeds Premier League
01:00 Inter Miami CF - New York Red Bulls MLS
lördag 18 september
13:00 Norrby - Trelleborg Superettan
13:30 Hull - Sheffield U Championship
13:30 Wolverhampton - Brentford Premier League
13:30 Fortuna Düsseldorf - Regensburg 2. Bundesliga
14:00 Rayo Vallecano - Getafe La Liga
15:00 Degerfors - Sirius Allsvenskan
15:00 Brage - GAIS Superettan
15:00 Malmö - Djurgården Allsvenskan
15:00 AFC Eskilstuna - Vasalund Superettan
15:00 Genoa - Fiorentina Serie A
15:30 Augsburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Bayern München - Bochum Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Mainz - Freiburg Bundesliga
16:00 Norwich - Watford Premier League
16:00 Preston - West Bromwich Championship
16:00 Manchester City - Southampton Premier League
16:00 Burnley - Arsenal Premier League
16:00 Liverpool - Crystal Palace Premier League
16:15 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
17:00 GIF Sundsvall - Landskrona Superettan
17:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
18:00 Inter - Bologna Serie A
18:30 Elche - Levante La Liga
18:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
18:30 Aston Villa - Everton Premier League
20:30 Werder Bremen - Hamburg 2. Bundesliga
20:45 Salernitana - Atalanta Serie A
21:00 Alaves - Osasuna La Liga
21:30 Atlanta United - DC United MLS
01:00 New England Revolution - Columbus Crew MLS
01:30 FC Cincinnati - New York City FC MLS
01:30 Toronto FC - Nashville SC MLS
söndag 19 september
02:00 Austin FC - San Jose Earthquakes MLS
02:00 Minnesota United FC - LA Galaxy MLS
03:30 Real Salt Lake - Seattle Sounders MLS
04:00 Houston Dynamo - FC Dallas MLS
12:30 Empoli - Sampdoria Serie A
13:00 Dundee Utd - Dundee FC Skottland Premiership
13:00 Akropolis - Västerås SK Superettan
13:30 Darmstadt - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
14:00 Randers - Nordsjälland Superligaen
14:00 Mallorca - Villarreal La Liga
14:30 PSV - Feyenoord Eredivisie
15:00 Falkenberg - Öster Superettan
15:00 Venezia - Spezia Serie A
15:00 Norrköping - Örebro Allsvenskan
15:00 Brighton - Leicester Premier League
15:00 West Ham - Manchester U Premier League
15:00 Östersund - Elfsborg Allsvenskan
15:30 Stuttgart - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:15 Real Sociedad - Sevilla La Liga
17:30 Halmstad - Kalmar Allsvenskan
17:30 Tottenham - Chelsea Premier League
17:30 Borussia Dortmund - Union Berlin Bundesliga
18:00 Lazio - Cagliari Serie A
18:00 Verona - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Midtjylland Superligaen
18:30 Real Betis - Espanyol La Liga
19:00 Montreal - Chicago Fire MLS
19:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Valencia - Real Madrid La Liga
22:00 Philadelphia Union - Orlando City SC MLS
01:30 Portland Timbers - Los Angeles FC MLS
måndag 20 september
03:00 Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps MLS
19:00 Silkeborg - AGF Århus Superligaen
19:00 IFK Värnamo - Örgyte Superettan
19:00 AIK - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Hammarby - Varberg Allsvenskan
20:45 Udinese - Napoli Serie A
21:00 Barcelona - Granada La Liga
tisdag 21 september
18:30 Bologna - Genoa Serie A
18:30 Sverige - Georgien VM-kval, damer
19:00 Helsingborg - Jönköping Superettan
19:30 Getafe - Atletico Madrid La Liga
20:45 Manchester City - Wycombe EFL-cupen
20:45 Queens PR - Everton EFL-cupen
20:45 Norwich - Liverpool EFL-cupen
20:45 Fulham - Leeds EFL-cupen
20:45 Atalanta - Sassuolo Serie A
20:45 Fiorentina - Inter Serie A
22:00 Levante - Celta Vigo La Liga
22:00 Athletic Bilbao - Rayo Vallecano La Liga
onsdag 22 september
18:30 Salernitana - Verona Serie A
18:30 Spezia - Juventus Serie A
19:00 Sirius - Norrköping Allsvenskan
19:00 Örebro - Östersund Allsvenskan
19:00 Djurgården - Degerfors Allsvenskan
19:00 Elfsborg - Malmö Allsvenskan
19:30 Espanyol - Alaves La Liga
19:30 Sevilla - Valencia La Liga
20:45 Milan - Venezia Serie A
20:45 Cagliari - Empoli Serie A
20:45 Chelsea - Aston Villa EFL-cupen
20:45 Manchester U - West Ham EFL-cupen
20:45 Wolverhampton - Tottenham EFL-cupen
22:00 Real Madrid - Mallorca La Liga
22:00 Villarreal - Elche La Liga
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 18 11 4 3 16 37
2 AIK 18 11 4 3 12 37
3 IF Elfsborg 18 11 3 4 16 36
4 Malmö FF 18 10 4 4 16 34
5 IFK Norrköping 18 8 3 7 6 27
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Hammarby IF 18 7 6 5 4 27
7 Kalmar FF 18 7 6 5 0 27
8 Varbergs BoIS 18 7 5 6 0 26
9 IK Sirius 18 6 5 7 -9 23
10 BK Häcken 18 6 4 8 0 22
11 IFK Göteborg 18 5 7 6 0 22
12 Halmstads BK 18 4 8 6 -3 20
13 Degerfors IF 18 5 3 10 -15 18
14 Mjällby AIF 18 3 7 8 -6 16
15 Örebro SK 18 3 4 11 -22 13
16 Östersunds FK 18 2 3 13 -15 9

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten