Sök

Djurgården till gruppspel efter stabila 4-0

Djurgården tog sig vidare till svenska cupens gruppspel efter 4-0 borta mot Sollentuna. Emir Kujovic stod för två av lagets fullträffar, där Djurgården också passade på att lufta ett par talanger.

18-årige Linus Tagesson spelade från start när Djurgården mötte Sollentuna på torsdagskvällen. Han spelade hela matchen. Och i den andra halvleken byttes Mattias Mitku in och fick känna på hetluften. 

Efter en något trevande start på matchen kopplade Djurgården greppet genom ett mål av Elliot Käck efter en dryg halvtimme och på tilläggstid av den första halvleken utökade Emir Kujovic ledningen till 2-0. Redan där lades grunden till segern. Någon fara blev det aldrig och som närmast kom Sollentuna med ett bortdömt mål för offside och en frispark i ribban. 


SÅ HÄR VAR FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING FRÅN SOLLENTUNA - DJURGÅRDEN


SLUT. Djurgården vinner med 4-0 och säkrar därmed en plats i gruppspelet nästa vår-vinter.

90+3 MIN: Ceylan med ett avslut som går precis ovanför Djurgårdsmålet. Bollen touchar en Djurgårdsspelare och det blir hörna som blir resultatlös.

90+1 MIN: MÅÅL! Banda slår en nätt smekpassning i djupled mot Kujovic som kommer löpande och får bollen och trots intensiv uppvaktning från två Sollentuna-spelare kan han placera in bollen till 4-0.

88 MIN: Magnus Eriksson försöker väggspela sig fram men en Sollentunaförsvarare hinner emellan och bryter passningen innan den kommer tillbaka till Eriksson.

86 MIN: Nästa ramträff. Denna gång för Djurgårdens Magnus Eriksson. Mitku hittar Eriksson på högerkanten med en öppnande passning. Eriksson kan ta hur god tid på sig som helst känns det som och placera in bollen men avslutet går klockrent i stolpen. Eriksson som alltså bara gjort ett enda mål sedan återkomsten till klubben från spel i MLS. Denna match är hans elfte efter att han återvände.

84 MIN: Frispark för Sollentuna i halvcirkeln utanför Djurgårdens straffområde. Flera spelare är sugna att ta den. Men det blir Alemayehu som stegar fram - och drar bollen i ribbans undersida och sedan kan Vaiho fånga bollen.

80 MIN: MÅÅL! Magnus Eriksson med en högerhörna. Den nickas bort. Bollen slås in mot Sollentunas straffområde och efter lite karambolage hamnar bollen hos Une Larsson som vänder runt på en femkrona och trycker in bollen i ena hörnet.

76 MIN: Zlotnik vinner en frispark för Sollentuna i vänsterytterposition, tio meter från straffområdet lite till vänster. Innan den slås gör Djurgården ett byte. Radetinac går ut och in kommer Emmanuel Banda. Frisparken slås, den tas bort i första läget. I andravågen kommer Sollentuna till ett avslut som tvingar Vaiho till en bra räddning.

75 MIN: Inbytte Taha Ali försöker spela fram Ahlstrand men den sistnämnde når inte bollen. Bjuder på en snygg klacktunnel till Alemayehu som blir något överraskad att få bollen.

73 MIN: Lång djupledsboll ute på högerkanten att löpa på för en Sollentunaspelare men Vaiho är först och får ut bollen över sidlinjen.

72 MIN: Sollentuna byter in Futsal-landslagsspelaren Taha Abi Ali som gjort mål i fyra raka matcher i följd.

71 MIN: Spelet igång igen sedan någon minut. Ceylan på väg framåt för Sollentuna längs vänsterkanten. Men hans inspel längs gräset nästan nere vid kortlinjen når ingen medspelare.

67 MIN: Tagesson vinner bollen mot Alemayehu men Sollentuna tappar ut bollen domaren blåser av, då Haris Radetinac och Maximilian Widfalk ligger på gräset och behöver behandling. Radetinac reser på sig, medan Widfalk får hjälp upp och linkar av gräset.

63 MIN: Kevin Walker byts in för Djurgården. Kalle Holmberg är det som går ut.

62 MIN: Djurgården plockar ut Nicklas Bärkroth och in kommer Mattias Mitku. Sollentuna tar ut William Jan och in kommer Eaysu Alemayehu

61 MIN: Eriksson med ett lyft in mot Sollentunas straffområde men där är Liantas i Sollentuna-målet och plockar ned bollen säkert.

60 MIN: Jelassi lyfter bollen ned mot Djurgårdens straffområde men bollen går ut över kortlinjen. Ingen riktigt farlighet från hemmalaget i den andra halvleken.

59 MIN: Bärkroth faller i närkamp men får ingen frispark med sig. I så fall hade det varit ett bra läge, några meter utanför Sollentunas straffområde.

55 MIN:
Ny boll mot Radetinac men denna gång når han inte bollen.

51 MIN: Sollentuna får en hörna med sig. Skruvad mot första stolpen, där Holmberg nickar bort.

47 MIN: Djurgården vinner en frispark och det är Magnus Eriksson som ska slå in bollen mot straffområdet mot höger. Frisparken nickas bort.

46 MIN: Sollentuna gör ett byte innan laget sätter igång den andra halvleken. Det är Monir Jelassi som kommer in och löser av Lucas Forsberg.,

Två cupmatcher återstår efter denna innan den andra omgången är komplett. Det är Lunds BK - Malmö FF som spelas nästa onsdag och Newroz - Umeå som är uppskjuten sedan tidigare och som inte fått något nytt matchdatum.

HALVTID

45+2 MIN: MÅÅL! Emir Kujovic sätter 2-0-målet från straffpunkten.

45+1 MIN: Radetinac får bollen spelad till sig till höger i straffområdet. Widfalk finner inget annat än Radetinac ben när han försöker vinna bollen och domaren Fredrik Hansson pekar på straffpunkten.

45 MIN: Anton Johansson tar sig fram längs vänsterkanten och försöker skära inåt i banan. Går på ett avslut som Une Larsson täcker ut till inkast.

44 MIN: Sollentuna har morskat upp sig rejält och ny möjlighet för Forsberg men denna gång går avslutet i burgavelns utsida.

42 MIN: Nära 1-1. William Jan med ett lågt inspel längs gräset mot Djurgårdens straffområde. Jacob Une Larsson med en halvhjärtad rensning. Lucas Forsberg med ett skott som touchar Djurgårdsspelare på sin väg fram mot målet, där den ser ut att segla in i ena krysset men försvinner utanför målet istället.

41 MIN: Ahlstrand igen i närkamp mot Augustinsson denna gång och då har domaren tröttnat och lyfter det gula kortet över Sollentuna-spelaren.

40 MIN: Sollentuna kommer i en sällsynt framstöt. Wiliam Jan med ett inlägg från höger som inte riktigt når sin adress. Fabian Ahlstrand är brysk mot Magnus Eriksson och Djurgårdsspelaren får frispark med sig.

37 MIN: MÅÅL! Så kommer då målet för Djurgården. Elliot Käck är det som drar till på volley från precis utanför halvcirkeln utanför Sollentunas straffområde. Han får en drömträff och 1-0 till Djurgården är ett faktum. Käck med sitt första mål för säsongen.

36 MIN: Sollentuna vinner en frispark i högerytterposition. Zlotnik med frisparken som han slår högt vänstra stolpen delen av straffområdet men bollen är för hårt slagen och bollen går över kortlinjen. 

35 MIN:
Efter en frispark är det Käck som skjuter ett lågt skott som fastnar på spelarna i Sollentunas straffområde men bollen går fram till Kujovic som har ett riktigt fint läge men skjuter utanför den högra stolpen. Det var nästan svårare att missa än att sätta bollen.

32 MIN: Nära 1-0 till hemmalaget. Sollentuna kommer fram i sin första chans. Ett avslut av William Jan räddas av Vaiho. Ceylan slår in returen men då är assisterande domarens flagga i luften för offside.

31 MIN: Radetinac faller i straffområdet men domaren friar.

29 MIN: Spelet igång igen.

27 MIN: Spelet avblåst, då Sollentuas målvakt Christos Liantas ställt sig på knä i eget målområde med skadekänning. Han får nu behandling.

23 MIN: Tagesson försöker hitta Edwards med en djupledsboll. Passningen är bra. Mottagningen sämre.

20 MIN: Elliot Käck skjuter ett lurigt skott som bereder Liantas i Sollentuna-målet rejäla problem. Han gör dock en fin räddning och styr ut bollen till hörna.

17 MIN: Nära 1-0 till Djurgården. I efterdyningarna till hörnan är det Magnus Eriksson som får ett skottläge och skjuter längs marken och bollen ser ut att vara på väg in men en Sollentuna-försvarare i form av David Zlotnik står på mållinjen och rensar.

16 MIN: Ny hörna för Djurgården - denna gång från höger.

14 MIN: Fabian Ahlstrand räcker inte riktigt till mot tyngre Djurgårdsspelare på mittfältet och Djurgården kommer i en framstöt men bollen rinner ut över kortlinjen.

12 MIN: Eriksson med ett inlägg mot vänstra delen av målområdet och där står Holmberg som aktar sig för bollen istället för att avsluta, i hopp om att få en hörna med sig men någon touch var det aldrig på Sollentuna-spelaren, så det blir inspark.

10 MIN: Magnus Eriksson skjuter från 20 meter men bollen går en bit utanför Sollentunas mål.

9 MIN: Bollen spelas hemåt mot Vaiho och där är Sollentunaspelare och pressar och Vaiho tvekar något innan han spelar bollen vidare. Såg värre ut än vad det var.

8 MIN: Kujovic är det som möter vänsterhörnan med pannan men nicken blir ofarlig, då den går utanför och över i Sollentunamålet.

7 MIN: Käck med inlägg från vänster mot Sollentunas straffområde. Bollen nickas bort i förstaläget. I andravågen slås bollen ut till hörna för Djurgården.

6 MIN: David Zlotnik gör en ful eftersläng mot Magnus Eriksson och blir varnad för det tilltaget

5 MIN: Djurgårdshörna som nickas bort i förstaläget men i andravågen kommer ett avslut från distans av Bärkroth som går utanför.

3 MIN: Lite halvdunkelt ljus på Sollentunavallen men vi ser så mycket som att Kalle Holmberg är det som får det första avslutsläget men får ingen vidare träff och det blir tämligen ofarligt.

1 MIN: Djurgården sparkar igång matchen.


Startelvorna:

Sollentuna (5-3-2)

Christos Liantas - Lucas Forsberg, Gustaf Lagerbielke, Anton Thelander, Maximilian Widfalk, Anton Johansson -  Fabian Ahlstrand, Daniel Söderberg, David Zlotnik - Willam Jan, Charbel Ceylan.

Avbytare:

Herman Karlsson (mv), Joshua Adomkao, Taha Abdi Ali, Eyasu Alemayehu, Dida Rashidi, Monir Jelassi, Jabir Abdihakim Ali.


Djurgården (4-2-3-1)

Tommi Vaiho - Linus Tagesson, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck - Curtis Edwards, Magnus Eriksson - Nicklas Bärkroth, Kalle Holmberg, Haris Radetinac - Emir Kujovic.

Avbytare: 

Erland Tangvik (mv), Jesper Karlström, Kevin Walker, Jonathan Ring, Erik Berg, Emmanuel Banda, Mattias Mitku.


Matchrapporter: Mjällby fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Sollentuna FF slog Team TG efter Eyasu Alemayehus dubbel Heta Sollentuna FF vann mot formstarka Vasalund

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 01 december
18:55 Lokomotiv Moskva - FC Salzburg EUROPA: Champions League
18:55 Shakhtar Donetsk - Real Madrid EUROPA: Champions League
19:00 Le Havre - Auxerre Frankrike Ligue 2
19:00 Paris FC - Sochaux Frankrike Ligue 2
20:45 Rotherham - Brentford Championship
21:00 Liverpool - Ajax EUROPA: Champions League
21:00 FC Porto - Manchester City EUROPA: Champions League
21:00 Atletico Madrid - Bayern München EUROPA: Champions League
21:00 Atalanta - Midtjylland EUROPA: Champions League
21:00 Borussia M'gladbach - Inter EUROPA: Champions League
21:00 Marseille - Olympiakos EUROPA: Champions League
onsdag 02 december
03:30 Seattle Sounders FC - FC Dallas MLS
18:00 Sarpsborg - Kristiansund Norge Eliteserien
18:00 Odd - Strömsgodset Norge Eliteserien
18:00 Viking - Brann Norge Eliteserien
18:00 Ålesund - Sandefjord Norge Eliteserien
18:00 Start - Bodö/Glimt Norge Eliteserien
18:00 Haugesund - Mjöndalen Norge Eliteserien
18:55 Krasnodar - Rennes EUROPA: Champions League
18:55 Basaksehir - RB Leipzig EUROPA: Champions League
20:00 Stabaek - Valerenga Norge Eliteserien
20:45 Sheffield Wednesday - Reading Championship
21:00 Sevilla - Chelsea EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Lazio EUROPA: Champions League
21:00 Manchester U - Paris SG EUROPA: Champions League
21:00 Ferencvaros - Barcelona EUROPA: Champions League
21:00 Juventus - Dynamo Kiev EUROPA: Champions League
21:00 Club Brügge - Zenit St Petersburg EUROPA: Champions League
torsdag 03 december
03:00 Sporting Kansas City - Minnesota United FC MLS
17:00 Lunds BK - Karlslund Sweden Division 1
18:55 LASK Linz - Tottenham UEFA Europa League
18:55 AEK Aten - Braga UEFA Europa League
18:55 Milan - Celtic UEFA Europa League
18:55 Karabach - Maccabi Tel Aviv UEFA Europa League
18:55 Sivasspor - Villarreal UEFA Europa League
18:55 Zorya Luhansk - Leicester UEFA Europa League
18:55 Antwerpen - Ludogorets UEFA Europa League
18:55 Lille - Sparta Prag UEFA Europa League
18:55 CSKA Moskva - Wolfsberger AC UEFA Europa League
18:55 Röda Stjärnan - TSG Hoffenheim UEFA Europa League
18:55 Gent - Liberec UEFA Europa League
18:55 Feyenoord - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
19:00 Esbjerg - Kolding Danmark Division 1
21:00 Real Sociedad - Rijeka UEFA Europa League
21:00 Omonia Nicosia - PAOK Saloniki UEFA Europa League
21:00 AZ Alkmaar - Napoli UEFA Europa League
21:00 Rangers - Standard Liege UEFA Europa League
21:00 Benfica - Lech Poznan UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Hapoel Beer Sheva UEFA Europa League
21:00 Nice - Bayer Leverkusen UEFA Europa League
21:00 Molde - Dundalk UEFA Europa League
21:00 Arsenal - Rapid Wien UEFA Europa League
21:00 CFR Cluj - CSKA Sofia UEFA Europa League
21:00 Roma - Young Boys UEFA Europa League
21:00 Granada - PSV Eindhoven UEFA Europa League
fredag 04 december
18:30 Barnsley - Bournemouth Championship
19:00 Skive - Hobro Danmark Division 1
19:00 Köge - Helsingör Danmark Division 1
19:00 Odense - Ålborg Superligaen
20:30 Hertha Berlin - Union Berlin Bundesliga
20:45 Queen of South - Inverness CT Skottland Championship
21:00 Aston Villa - Newcastle Premier League
21:00 Nimes - Marseille Ligue 1
21:00 Athletic Bilbao - Celta Vigo La Liga
lördag 05 december
13:00 Hamburger SV - Hannover 96 Tyskland 2. Bundesliga
13:30 Reading - Nottingham Forest Championship
13:30 Burnley - Everton Premier League
14:00 Levante - Getafe La Liga
14:00 Fremad Amager - Viborg Danmark Division 1
15:00 Trelleborgs FF - Halmstad Superettan
15:00 Akropolis IF - Jönköping Superettan
15:00 Dalkurd FF - GAIS Superettan
15:00 GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna Superettan
15:00 Västerås SK - Öster Superettan
15:00 Spezia - Lazio Serie A
15:00 Örgryte - Umeå Superettan
15:00 AFC Eskilstuna - Norrby IF Superettan
15:00 Troyes - Paris FC Frankrike Ligue 2
15:00 Ljungskile - Degerfors Superettan
15:30 FC Köln - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Freiburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Mainz Bundesliga
16:00 Coventry - Rotherham Championship
16:00 Manchester City - Fulham Premier League
16:00 Vejle - Midtjylland Superligaen
16:15 Sevilla - Real Madrid La Liga
17:00 Rennes - Lens Ligue 1
18:00 Juventus - Torino Serie A
18:30 Bayern München - RB Leipzig Bundesliga
18:30 West Ham - Manchester U Premier League
18:30 Atletico Madrid - Valladolid La Liga
20:00 Ajax - Twente Eredivisie
20:45 Inter - Bologna Serie A
21:00 Chelsea - Leeds Premier League
21:00 Montpellier - Paris SG Ligue 1
21:00 Cadiz - Barcelona La Liga
söndag 06 december
12:30 Verona - Cagliari Serie A
13:00 West Bromwich - Crystal Palace Premier League
13:00 Lille - Monaco Ligue 1
13:00 Ross County - Rangers Skottland Premiership
14:00 Karlslund - Lunds BK Sweden Division 1
14:00 Fredericia - Hvidovre Danmark Division 1
14:00 Granada - Huesca La Liga
14:30 Örebro - Hammarby Allsvenskan
14:30 Elfsborg - AIK Allsvenskan
14:30 IFK Norrköping - Helsingborg Allsvenskan
14:30 Djurgården - Varbergs BoIS Allsvenskan
14:30 Falkenberg - Mjällby Allsvenskan
14:30 Kalmar FF - Häcken Allsvenskan
14:30 IFK Göteborg - Sirius Allsvenskan
14:30 Malmö FF - Östersund Allsvenskan
14:45 PSG - Paris FC Division 1, damer
15:00 Parma - Benevento Serie A
15:00 Dijon - St Etienne Ligue 1
15:00 Nantes - Strasbourg Ligue 1
15:00 Angers - Lorient Ligue 1
15:00 Bordeaux - Brest Ligue 1
15:00 Chelsea - West Ham Women’s Super League
15:00 Udinese - Atalanta Serie A
15:00 Vendsyssel - Silkeborg Danmark Division 1
15:00 Roma - Sassuolo Serie A
15:15 Sheffield U - Leicester Premier League
15:30 Werder Bremen - VfB Stuttgart Bundesliga
16:15 Osasuna - Real Betis La Liga
17:00 Valerenga - Rosenborg Norge Eliteserien
17:00 Reims - Nice Ligue 1
17:00 Kristiansund - Odd Norge Eliteserien
17:00 Brann - Sarpsborg Norge Eliteserien
17:00 Strömsgodset - Haugesund Norge Eliteserien
17:00 Bodö/Glimt - Stabaek Norge Eliteserien
17:00 Sandefjord - Viking Norge Eliteserien
17:00 Mjöndalen - Start Norge Eliteserien
17:30 Tottenham - Arsenal Premier League
18:00 Crotone - Napoli Serie A
18:00 Schalke - Bayer Leverkusen Bundesliga
18:00 Lyngby - Randers Superligaen
18:30 Villarreal - Elche La Liga
19:00 Molde - Ålesund Norge Eliteserien
20:15 Liverpool - Wolverhampton Premier League
20:45 Sampdoria - Milan Serie A
21:00 Alaves - Real Sociedad La Liga
21:00 Columbus Crew - New England Revolution MLS
21:00 Metz - Lyon Ligue 1
måndag 07 december
19:00 AGF Århus - Bröndby Superligaen
20:30 Hoffenheim - Augsburg Bundesliga
20:45 Fiorentina - Genoa Serie A
21:00 Brighton - Southampton Premier League
21:00 Eibar - Valencia La Liga
tisdag 08 december
18:55 Lazio - Club Brügge EUROPA: Champions League
18:55 Zenit St Petersburg - Borussia Dortmund EUROPA: Champions League
21:00 Rennes - Sevilla EUROPA: Champions League
21:00 Chelsea - Krasnodar EUROPA: Champions League
21:00 RB Leipzig - Manchester U EUROPA: Champions League
21:00 Paris SG - Basaksehir EUROPA: Champions League
21:00 Dynamo Kiev - Ferencvaros EUROPA: Champions League
21:00 Barcelona - Juventus EUROPA: Champions League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 29 16 9 4 30 57
2 IF Elfsborg 29 12 14 3 11 50
3 BK Häcken 29 12 12 5 16 48
4 IFK Norrköping 29 13 7 9 15 46
5 Djurgårdens IF 29 13 6 10 14 45
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Mjällby AIF 29 12 8 9 3 44
7 Hammarby 29 10 11 8 1 41
8 Örebro SK 29 11 6 12 -5 39
9 AIK 29 10 8 11 -3 38
10 IK Sirius FK 29 9 11 9 -6 38
11 Varbergs BoIS FC 29 10 7 12 2 37
12 Östersunds FK 29 8 9 12 -15 33
13 IFK Göteborg 29 6 13 10 -8 31
14 Kalmar FF 29 6 9 14 -19 27
15 Falkenbergs FF 29 5 9 15 -20 24
16 Helsingborgs IF 29 4 11 14 -16 23

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten