Sök

Så ska Sirius klara sig utan Vecchia

Det fanns flera utropstecken runt Sirus under fjolåret. Stefano Vecchia öste in poäng och Henrik Rydström var en av de tre nominerade till årets tränare. Nu är båda borta och en oerfaren huvudtränare har fått chansen att leda laget.
– Det finns en jäkla potential i Sirius, säger Daniel Bäckström.

När många storklubbar underpresterade såg Sirius länge ut att bli en av säsongens stora ljusglimtar 2020. I slutändan blev det en ganska blygsam tiondeplats för Uppsalaklubben men de flesta är överens om att Henrik Rydströms mannar gjorde en bra säsong. Nämnde Rydström blev nominerad till årets tränare i Allsvenskans stora pris och Sirius hyllades för sin offensiva och passningsinriktade fotboll. Nu har Rydström återvänt hem till Kalmar, vilket betyder att sportchef Ola Andersson fått tänka om. 

– Jag tycker det är kul att framför allt lyfta yngre människor till nya uppdrag. Jag gjorde så med Micke Stahre en gång i tiden, jag gjorde så inför 2019 med Mirza Jelecak och Henrik Rydström och jag gjorde så med Rydström inför 2020. Nu gör jag det med Daniel Bäckström, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Ute på planen var det ett par spelare som stack ut i Sirius. Axel Björnström flög fram på sin vänsterkant och levererade fem mål och sju assist. Längre fram i banan drog Yukiya Sugita åt sig många blickar när han sköt in sju mål och serverade sex assist. 

Men spelaren alla pratade om var Stefano Vecchia. 26-åringen som förföljts av skador genom hela karriären fick äntligen prestera under en hel säsong. Vecchia noterades till sist för tolv gjorda mål och sju assist från sin plats ute till vänster i Sirius anfall. Nu är han såld till norska Rosenborg och Ola Andersson är tvungen att leta efter en ersättare.

– Det är något vi funderat på naturligtvis. Men i takt med att ledande och duktiga spelare går någon annanstans brukar man ofta undra "Hur ska det här gå?" men sedan kliver nya spelare fram. Vi har också insett att det blir svårt att hitta en "Steffo"-kopia, vi tänker istället på andra strategier än att ha en likadan spelare. Ett steg i den riktningen är ju Christian Kouakou och Ekin Bulut då vi får ett tydligare centralt djupledshot än förra året. Det är svårt att hitta någon som är likadan som "Steffo". Och jag tror att det sällan det är bättre att leta efter en kopia av ett original, säger Andersson.

Inte nog med att Sirius tappat sin nyckelspelare. Nu har alltså en ny tränare tagit över. En tränare som endast varit huvudtränare för ett seniorlag tidigare - Sylvia IF i division 2. Daniel Bäckström har med ett treårskontrakt blivit Sirius nya förstaval som tränare. 

– Jag har ända sedan jag började min tränarkarriär haft en målsättning och ambition att ta mig in där jag är nu. Och jag ser att de senaste tio åren har varit en förberedelse för att kunna ta ett sånt här uppdrag som jag har idag. Det är klart det är annorlunda att vara huvudtränare kontra assisterande tränare men det är också många saker som är väldigt likt, säger Bäckström.

Precis som Bäckström nämner har han erfarenhet av att vara assisterande tränare. Senast kommer tränaren från Malmö men han har även tidigare varit assisterande i Örebro. Ibland kan man fråga sig hur mycket av ett lags framgång hänger på huvudtränaren och hur mycket som hänger på den assisterande. Daniel Bäckström menar att han åtminstone har haft mandat att bestämma lite i sina tidigare klubbar. 

– Jag tycker att både i Örebro tillsammans med Axel Kjäll och i Malmö med Jon Dahl Tomasson att jag haft en roll där jag fått vara med och påverka och driva vardagen, vilket är viktigt för mig. Det kommer sällan kunna vara ett enmans-race som huvudtränare kan köra. Man bygger ett lag med spelare och sedan bygger man ett lag med tränare runt omkring den spelartruppen, säger han innan han fortsätter:
– Jag tycker jag har fått vara med och vara delaktig, men samtidigt kunnat se och lära mig av jäkligt duktiga huvudtränare. Nu vill jag involvera och delegera, för det är skickliga tränare vi har i Sirius och det ska vi dra nytta av.

I november 2018 anställdes Ola Andersson som sportchef för IK Sirius. Under hans tid i klubben har Kim Bergstrand, Thomas Lagerlöf, Mirza Jelecak samt Henrik Rydström varit tränare. Nu när det blivit dags för ett nytt namn har sportchefen satt stor vikt vid hur Sirius ska spela.

– Jag vill inte att han ska kopiera något vi gjort tidigare utan det är en tränare som ska bidra med sitt. Men i stora delar är det en tränare som jobbar utifrån de parametrar vi arbetat med tidigare, säger Andersson.

Daniel Bäckström tycker att hans spelfilosofi står rätt nära hur klubben Sirius vill spela.

– Om jag från ett blankt papper ska krita ner hur jag vill spela min fotboll så skulle det se ut på ett visst sätt. Och om jag jämför min idé av spelet med hur Sirius vill spela sin fotboll så ligger vi väldigt nära varandra. Vilket känns väldigt bra förstås, och som säkert är en av anledningarna till att jag är här. Det handlar mer om att spinna vidare på något som finns här än att komma in och rita om någon karta.

När det gäller värvningar tycker Bäckström att samarbetet är det absolut viktigaste.

– Vi tror här att nyckeln för oss är dialogen. Det finns en idé om hur vi ska spela och det vore konstigt om vi inte hade en dialog om vilka spelare vi ska ta in utifrån att de här spelarna ska kunna göra det vi kräver av dem på planen. Ola och Adrian (von Heijne) gör den stora gallringen och kartlägger en stor marknad av spelare, sen kopplas jag och övriga teamet in lite senare i processen när vi kommit längre för att vara säkra på att spelarna passar och är det vi behöver ha.

Ola Andersson instämmer i det tränaren säger:

Vi hjälps åt i det där. Daniel har fått säga till om rekryteringarna med Mathisen, Mitov Nilsson och Kouakou naturligtvis. Just profilerna med de spelarna har inte varit så svåra eftersom jag visste vad Daniel vill och de spelarna går ju i den riktningen. Så vi har ju haft samspel gällande det, säger Ola Andersson.

En annan spelare som lämnat Sirius är Niklas Thor. Mittfältaren hade inte riktigt samma betydelse ute på plan 2020 som Vecchia, men samtidigt var Thor en trotjänare och lagkapten i klubben. Hans sista säsong i klubben blev dock inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Lite tråkigt avslut för egen del, men sån är fotbollen. Det är ingen som står och tackar en i slutändan ändå. Det var vi äldre spelare som helt plötsligt hamnade utanför, vilket jag kanske inte tycker vi förtjänade. Uppskattad var jag i alla fall inte, för då hade man behållit mig. Så är det ju, säger Thor.

Sportchef Ola Andersson menar att mittfältaren inte fick förlängt på grund av sportsliga orsaker.

– Vi tycker att vi har andra spelare som är bättre på den positionen. Även om Niklas är en fantastisk personlighet och gjort mycket gott för Sirius så väljer vi inför 2021 att prioritera andra spelare, säger Andersson innan han får kommentera Niklas Thors utspel om att han inte kände sig uppskattad:

– Jag väljer att inte kommentera det, jag tar det med Niklas istället i sådana fall. Han vet orsakerna och hur vi motiverat det.


För tillfället är Niklas Thor kontraktslös. Han berättar att han inte känner någon stress över att hitta en ny klubb, men att det måste vara någonstans i Uppsala eller Stockholmsområdet. Han tycker att Sirius har bra förutsättningar för att lyckas, men att de står inför en tuff utmaning 2021.

– Det är svårt utifrån när man inte sett en enda träning. Jag tycker man har en bra grund i allting, men jag vet vad spetsspelare har för betydelse för lag. Däremot finns det ingenting som säger att de inte har spelare som kan utvecklas till det Vecchia eller Elias Andersson var till exempel. Jag tror man kommer på övre halvan i alla fall. Och det är det jag tycker man ska sikta på om man ska driva någon form av utveckling, säger Thor. 

Någon specifik tabellplacering har inte tränare Daniel Bäckström satt upp som målsättning.

– För oss kommer fokus först och främst handla om att vi ska jobba med vår idé om hur vi ska spela. Sen är målsättningen solklar att vi ska vinna nästa match. Vad det kommer innebära i tabellplacering är jättesvårt att sia om i februari. Men att vi går in för att vinna alla matcher som vi spelar i är odiskutabelt. Sen kommer vi inte göra det, det är inget lag som vinner 30 av 30 omgångar. Men vi ska spela fotboll på det sättet som vi tror på och försöka vinna varje match, säger Bäckström.

Tror du Sirius kommer kunna konkurrera med de allra största lagen på sikt?

– Jag tror det finns en jäkla potential i den här klubben. Uppsala som stad och allt det innebär och vi har en jättefin arena på plats. Vi har ju sett klubbar som tidigare setts som mindre och inte lika slagkraftiga. Om man tar IFK Norrköpings resa från hur det såg ut innan sm-guldet 2015 så är ju det ett bra exempel på en klubb som verkligen klättrat från en nivå till en annan. Sen fattar ju alla det är en lång bit kvar till Malmös plånbok eller AIK:s supporterfölje men det finns något här som jag tror stenhårt på som gör att jag känner en jäkla hoppfullhet. 


Matchrapporter: Jacob Ortmark poängräddare för Sirius mot IFK Norrköping Mattias Bjärsmyr matchvinnare när IFK Göteborg vann mot Sirius Rasmus Alm räddade poäng när Elfsborg kryssade mot Sirius

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
söndag 11 april
20:00 Sheffield U - Arsenal Premier League
20:45 Fiorentina - Atalanta Serie A
21:00 Lyon - Angers Ligue 1
21:00 Real Betis - Atletico Madrid La Liga
måndag 12 april
19:00 AIK - Degerfors Allsvenskan
19:00 Kalmar FF - Östersund Allsvenskan
19:00 Västerås SK - AFC Eskilstuna Superettan
19:00 West Bromwich - Southampton Premier League
19:00 Lyngby - Ålborg Superligaen
20:30 Hoffenheim - Bayer Leverkusen Bundesliga
20:45 Benevento - Sassuolo Serie A
21:00 Celta Vigo - Sevilla Women La Liga
21:15 Brighton - Everton Premier League
tisdag 13 april
18:30 Polen - Sverige Landskamp, damer
19:00 GIF Sundsvall - Helsingborg Superettan
19:00 Dunfermline - Dundee FC Skottland Championship
20:00 Schweiz - Tjeckien EM-kval, damer
21:00 Chelsea - Porto EUROPA: Champions League
21:00 Paris SG - Bayern München EUROPA: Champions League
onsdag 14 april
13:30 Persepolis - Al Wahda AFC Champions League
17:00 Pakhtakor - Tractor AFC Champions League
18:30 Holstein Kiel - Hannover 96 Tyskland 2. Bundesliga
20:00 Al Wehdat - Al Nassr AFC Champions League
21:00 Liverpool - Real Madrid EUROPA: Champions League
21:00 Borussia Dortmund - Manchester City EUROPA: Champions League
torsdag 15 april
16:30 SönderjyskE - Midtjylland Danska cupen
19:00 Randers - AGF Århus Danska cupen
19:45 Al Duhail - Al Shorta AFC Champions League
20:00 Rotherham - Coventry Championship
21:00 Manchester U - Granada UEFA Europa League
21:00 Slavia Prag - Arsenal UEFA Europa League
21:00 Villarreal - Dinamo Zagreb UEFA Europa League
21:00 Roma - Ajax UEFA Europa League
fredag 16 april
19:00 Skive - Kolding Danmark Division 1
19:00 Reading - Cardiff Championship
19:00 Vejle - Ålborg Superligaen
19:00 Skive - Kolding Danmark Division 1
20:30 RB Leipzig - Hoffenheim Bundesliga
21:00 Lille - Montpellier Ligue 1
21:00 Everton - Tottenham Premier League
22:00 SC Farense - Sporting Lissabon Portugisiska ligan
lördag 17 april
02:00 Houston Dynamo - San Jose Earthquakes MLS
03:30 Seattle Sounders FC - Minnesota United FC MLS
13:00 AFC Eskilstuna - Akropolis Superettan
13:00 Angers - Rennes Ligue 1
13:15 Köge - Silkeborg Danmark Division 1
13:30 Al Wahda - Goa AFC Champions League
13:30 Newcastle - West Ham Premier League
14:00 Vendsyssel - Hvidovre Danmark Division 1
15:00 Crotone - Udinese Serie A
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 GAIS - Västerås SK Superettan
15:00 Sampdoria - Verona Serie A
15:00 Fremad Amager - Hobro Danmark Division 1
15:00 Hammarby - Mjällby Allsvenskan
15:00 Brage - Falkenberg Superettan
15:30 Wolfsburg - Bayern München Bundesliga
15:30 Borussia M'gladbach - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Augsburg - Arminia Bielefeld Bundesliga
15:30 Freiburg - Schalke Bundesliga
15:30 Union Berlin - Stuttgart Bundesliga
16:00 Stoke - Preston Championship
16:00 Wolverhampton - Sheffield U Premier League
17:00 Marseille - Lorient Ligue 1
17:00 Vasalund - Trelleborg Superettan
18:00 Sassuolo - Fiorentina Serie A
18:30 Chelsea - Manchester City FA-cupen
18:30 Bayer Leverkusen - FC Köln Bundesliga
19:00 Benfica - Gil Vicente Portugisiska ligan
19:00 Nacional - Porto Portugisiska ligan
20:00 Montreal Impact - Toronto FC MLS
20:45 Cagliari - Parma Serie A
21:00 Norwich - Bournemouth Championship
21:00 Orlando City SC - Atlanta United MLS
21:30 Athletic Bilbao - Barcelona Copa del Rey
00:00 Los Angeles FC - Austin FC MLS
söndag 18 april
02:00 New York Red Bulls - Sporting Kansas City MLS
02:00 DC United - New York City FC MLS
02:00 FC Dallas - Colorado Rapids MLS
02:30 Chicago Fire - New England Revolution MLS
02:30 Nashville SC - FC Cincinnati MLS
12:30 Milan - Genoa Serie A
13:00 Paris SG - St Etienne Ligue 1
13:00 Rotherham - Birmingham Championship
13:00 Öster - Landskrona Superettan
14:00 Vittsjö - Piteå Allsvenskan, damer
14:00 Real Sociedad - Sevilla La Liga
14:00 Fredericia - Helsingör Danmark Division 1
14:00 Horsens - Lyngby Superligaen
14:00 Hammarby - Häcken Allsvenskan, damer
14:00 Osasuna - Elche La Liga
14:30 Arsenal - Fulham Premier League
15:00 IFK Värnamo - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Bologna - Spezia Serie A
15:00 Brest - Lens Ligue 1
15:00 Östersund - Örebro Allsvenskan
15:00 Nimes - Strasbourg Ligue 1
15:00 Dijon - Nice Ligue 1
15:00 Reims - Metz Ligue 1
15:00 Eskilstuna United - Kristianstad Allsvenskan, damer
15:00 Degerfors - Kalmar FF Allsvenskan
15:00 Häcken - Malmö FF Allsvenskan
15:00 Atalanta - Juventus Serie A
15:00 Lazio - Benevento Serie A
15:30 Borussia Dortmund - Werder Bremen Bundesliga
16:00 Coventry - Barnsley Championship
16:15 Atletico Madrid - Eibar La Liga
16:15 Alaves - Huesca La Liga
17:00 Linköping - Rosengård Allsvenskan, damer
17:00 Manchester U - Burnley Premier League
17:05 Bordeaux - Monaco Ligue 1
17:30 Djurgården - IFK Norrköping Allsvenskan
17:30 Sirius - Halmstad Allsvenskan
18:00 Bröndby - AGF Århus Superligaen
18:00 Mainz - Hertha Berlin Bundesliga
18:00 Torino - Roma Serie A
18:30 Cadiz - Celta Vigo La Liga
18:30 Real Betis - Valencia La Liga
19:30 Leicester - Southampton FA-cupen
19:45 Al Ahli SC - Al Duhail AFC Champions League
20:45 Napoli - Inter Serie A
21:00 Getafe - Real Madrid La Liga
21:00 Levante - Villarreal La Liga
21:00 Nantes - Lyon Ligue 1
21:00 Inter Miami CF - LA Galaxy MLS
21:00 Shabab Al-Ahli Dubai - Al Hilal Riyadh AFC Champions League
22:15 Al Shorta - Esteghlal AFC Champions League
23:30 Columbus Crew - Philadelphia Union MLS
måndag 19 april
04:00 Vancouver Whitecaps - Portland Timbers MLS
19:00 Randers - Midtjylland Superligaen
19:00 Norrby IF - Jönköping Superettan
19:00 Varbergs BoIS - Elfsborg Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - AIK Allsvenskan
21:00 Leeds - Liverpool Premier League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 AIK 1 1 0 0 2 3
2 Djurgårdens IF 1 1 0 0 2 3
3 Malmö FF 1 1 0 0 1 3
4 Halmstads BK 1 1 0 0 1 3
5 IK Sirius 1 0 1 0 0 1
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 1 0 1 0 0 1
7 IFK Göteborg 1 0 1 0 0 1
8 Kalmar FF 1 0 1 0 0 1
9 Mjällby AIF 1 0 1 0 0 1
10 Varbergs BoIS 1 0 1 0 0 1
11 Örebro SK 1 0 1 0 0 1
12 Östersunds FK 1 0 1 0 0 1
13 Hammarby IF 1 0 0 1 -1 0
14 BK Häcken 1 0 0 1 -1 0
15 Degerfors IF 1 0 0 1 -2 0
16 IF Elfsborg 1 0 0 1 -2 0

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten