Svenska cupen

"Tröttkört Bajen vidare - efter gastkramande förlängning"

FD rapporterade live från den galna cupkvartsfinalen mellan Hammarby och Trelleborg

Hammarbys elva: Dovin - Rodic, Fenger, Fjoluson, Jeahze - Bojanic, Hudu, Andersen - Amoo, Selmani, Ludwigson

Avbytare: Ousted, Sandberg, I Khalili, Lahdo, Accam, Ouattara, Svanberg

Trelleborgs elva: Nilsson - Björkén, Vesterlund, Kozica, Jönsson, Offia, Amin, Blomberg, Liverstam, Håkansson, Brkic

Avbytare: Nuhanovic, Larsson, Tideman, Petrovic, Safiu, Söderqvist, Dhaini

***

Här börjar FD:s liverapportering

Avspark 19:00

Hammarby är superfavorit i den här kvartsfinalen där superettanlaget Trelleborg står för motståndet. Vinnaren möter Djurgården i semifinal. Samtidigt vet inte ens Bajen själva var någonstans de står efter coronautbrottet som stängde ned verksamheten under ett par veckor.

1 MIN: Matchen är igång!

3 MIN: Aggressiv start av Hammarby. Värt att nämna om TFF är att flera experter tippar dem som utmanare i toppen. Dzenis Kozica, den förre djurgårdaren, kommer vara särskilt taggad på att möta Bajen. Det berättade han i en intervju med FD för ett par dagar sedan.

5 MIN: Matchens första "målchans". Rodic med inlägg mot Ludwigson som nickar över.

8 MIN: Väldigt, Väldigt tidigt i matchen, men Bajen ser inte riktigt lika självklart ut i sitt passningsspel som de gjorde innan coronautbrottet.

9 MIN: MÅÅL! Hammarby gör mål efter en tilltrasslad situation. Bojanic med en frispark från kanten. Bollen touchar TFF-spelare till en offsidestående Jeppe Andersen som skickar in bollen i mål. Något turligt.

Linjemannen vinkar för offside, men efter diskussion med huvuddomaren så får Bajen 1-0. Såg korrekt ut!

13 MIN: Givetvist skönt för Hammarby att få det ledningsmålet redan innan spelet och matchen hunnit sätta sig.

17 MIN: Inlägg som blir till skott för Bajen. Utöver ledningsmålet har det inte varit några heta lägen åt något håll.

21 MIN: Det är inte något ubertempo i matchen. Frågan är om det är medvetet från Bajen som vill spara på energin?

23 MIN: Trelleborg sticker upp i ett sällsynt anfall. Djupledsboll mot anfallare i bra läge. Men den sticker hela vägen ned till Dovin i Bajenmålet.

26 MIN: Bra gjort av Hudu. Viker in och skjuter mot bortre. Men det är en alldeles för lös träff för att Nilsson ska släppa den förbi sig.

28 MIN: Trelleborgs bästa anfall. Blomberg in i boxen och med ett inlägg. Hade löpningarna varit bättre kunde det blivit farligt.

30 MIN: Kozica fixar en TFF-hörna. Den här typen av lägen behöver de ta vara på. Blombergs hörna nickas tillbaka till honom. Där dräller han och drar på sig en varning efter en sula på Hudu. Fortsatt 1-0 till Bajen, som haft svårt att skapa lägen, men trots allt leder ganska komfortabelt. TFF har haft några framstötar men det har inte oroat Dovin särskilt mycket så här långt.

36 MIN: Bojanic med ett par pigga aktioner. En av Hammarbys bästa hittills. Även Amoo gnuggar på bra och visar sin stora skicklighet. Men kombinationsspelet är än så långt inte särskilt snabbt och framgångsrikt. Bajen leder, men spelar lite med ryggsäcken på efter att ha gått flera veckor utan match och så ett stort coronautbrott på det.

38 MIN: Andersen varnas efter en misslyckad glidtackling.

39 MIN: Jeahze spelar in till Ludwigson som vänder och skjuter. Långt utanför.

40 MIN: Ludwigson är igenom! Men Nilsson snabbt ute och rensar.

42 MIN: Hammarby duktigt på att hålla i bollen på TFF:s planhalva. Slutar med en frispark runt 25 meter från mål. Bra läge där Bojanic ställer upp... skjuter ... den går utanför.

44 MIN: Hörna TFF. Ingen farlighet.

45 MIN: STOR chans för TFF! Offia med ett inlägg på bortre. Blomberg nickar över via en studs i marken!

HALVTID: Vi går till halvtidsvila med 1-0 på tavlan till Hammarby. Detta efter att Jeppe Andersen stått på rätt ställe när en Bojanic-frispark från kanten touchade en TFF-spelare som upphävde offsiden. Ett ganska turligt mål.

Snacket inför matchen har handlat om hur mycket energi som finns i Hammarbys lag efter att man inte kunnat spela på flera veckor pga ett stort coronautbrott i laget. Efter ledningsmålet tycker jag att Bajen kontrollerat matchen väl, samtidigt saknas den där intensiteten som laget visat upp tidigare under cup- och försäsongen.

Målchanserna har varit få där jag tycker att Trelleborg ätit sig in i matchen lite mer. Stor chans för Johan Blomberg precis innan halvtid, men nicken över! Spännande att följa sista 45 minuterna där jag gissar att Stefan Billborn kommer utnyttja sina spelare på bänken.

46 MIN: Andra halvlek är igång! Hammarby är 45 minuter bort från en stekhet cupsemi mot Djurgården! Bojanic har gått ut, Ouattara in.

48 MIN: Offia åker slalom mellan Bajenspelare och går omkull i straffområdet! Ingen straff, och det såg ut som rätt bedömning. Trelleborg med flera bra anfall nu.

53 MIN: Jag skulle ändå säga att Hammarby lever farligt. Orken talar inte för dem och ställningen är som sagt bara 1-0.

57 MIN: Jeahze (som varit bland Bajens bästa) runt på vänstersidan och spelar in bollen. Styrs till hörna.

61 MIN: Kozica testar Dovin! Inspel, touch förbi Fjoluson och skott. Dovin styr till hörna. Det var lite dålig vinkel där för den förre DIF-spelaren.

63 MIN: Oj, Hammarby byter ut Fjoluson och tar in Accam. Det måste handla om att islänningen är trött? Accam tillbaka i svensk fotboll alltså! Fenger ned i backlinjen igen bredvid Ouattara.

70 MIN: Trelleborg börjar att lyfta upp sina positioner.

73 MIN: Rodic med inspel, Andersen får skottläge i bra läge. Men träffen inte på topp. Nilsson klarar ganska enkelt.

75 MIN: Oavsett om Bajen går vidare här så tror jag att de kommer få det tufft mot Djurgården. Den matchen spelas söndag lunchtid och jag kan inte se hur Bajenspelarna ska kunna fylla sina energidepåer.

Selmani varnas och frispark i ytterzon för TFF. Skott över på andrabollen av inbytte Petrovic.

78 MIN: Det kommer att bli svettiga minuter för Bajen om inte 2-0 kommer.

79 MIN: Farligt skott av Rodic. Inte långt borta men den skruvas utanför.

84 MIN: Ludwigson, som krigat på bra men som inte haft skärpan, slår en passning över sidlinjen. Vi har fortfarande 1-0 till Hammarby. Kommer Trelleborg att få en sista chans?

85 MIN: Nya byten i Bajen. Selmani ut, Imad Khalili in. Lahdo in och Rodic ut. Skulle Trelleborg lösa en förlängning nu så är det ett ganska B-betonat Bajen man möter över 2x15.

86 MIN: STORT DRAMA! Trellborg får straff! Petrovic med inlägg som stöts ut av Dovin. Blomberg omkull och det är en dragning från Jeahze. Straff TFF och det är Petrovic... MÅÅÅÅL!!

90 MIN: Jag hade varit orolig om jag var Bajensupporter. Spelarna ser trötta ut och bytena som gjorts betyder att Bajen har långtifrån sitt bästa lag på planen.

90 MIN: Fem minuters tillägg står det på fjärdedomarens tavla

90+5 MIN: OOOOOOHHH! Vilken räddning av Nilsson!! Ludwigson får ett kanonläge och styr mot mål. Grym reflexräddning!

SLUT! Hammarbys mardröm är ett faktum. Ett matchotränat och coronadrabbat lag tvingas till förlängning 2x15 minuter. TFF ser piggare ut och Bajen har bytt ut flera stjärnor.

***

91 MIN: Förlängningen är igång.

92 MIN: MÅÅÅÅÅL! Hammarby tillbaka i förarsätet! Det är lokomotivet Ludwigson som är först på en boll som touchas av en TFF-spelare. Kyligt och 2-1 Bajen.

99 MIN: MÅÅÅÅÅL! Accam nickar in 3-1 för Bajen i sin debut! Kvalitet när läget uppstår. Fint inlägg av Lahdo. Nu är det nog avgjort.

105 MIN: Kozica i jätteläge - Dovin med en fin fotparad! Viktig räddning inför den andra förlängningskvarten.

Andra förlängningshalvan är igång

107 MIN: Jag har svårt att se Trelleborg göra det här särskilt spännande igen. Det ser inte ut så.

109 MIN: Söderqvist löser en hörna för TFF.

109 MIN: MÅÅÅÅL! Kozica nickar in 3-2 på en hörna! Nu är det match igen - och jag hade fel som räknade ut skåningarna.

116 MIN: Dovin suger ned ett inlägg. Viktigt för Bajen. Bara ett par minuter kvar av den här pärsen.

117 MIN: Sandberg, som blev inbytt i andra halvlek, ser trött ut redan nu.

118 MIN: Hörna, Trelleborg! Upp med allt nu. Kalabalik, men Hammarby kan rensa!

119 MIN: Ny hörna TFF! Hudu nickar undan. Petrovic är otroligt nära 3-3 där - den bollen hade gått in om inte lagkamraten Liverstam stod i vägen!!

120 MIN: Frispark för Bajen på offensiv planhalva! Bara en minuts tillägg så det ser ut att gå vägen för dem trots allt.

SLUT! VILKET DRAMA!

Hammarby vinner det här sanslösa dramat. Matchotränade och med ett coronautbrott på 16 man bakom sig så var det här väldigt tufft. Segern satt långt inne för Bajen då Trelleborg tog vara på att Bajen slog av på takten, fick en straff och kvitterade genom Petrovic.

I förlängningen visade Bajen stor moral där Ludwigson och Accam såg ut att ha punkterat matchen. Men Kozicas nickmål på hörna gjorde det spännande igen. Petrovic oerhört nära att göra 3-3 med någon minut kvar men då stod lagkamrat ivägen för skottet som annars hade seglat i mål bakom Dovin.

Bajen vidare till cupderby på söndag. En semifinal som jag tror kommer att bli väldigt tuff för de grönvita med tanke på all energi de fått lägga ned här.