Anfallaren som ger Grzelak en tankeställare

Det allsvenska uppehållet har börjat. Men under onsdagen spelade AIK en träningsmatch mot Superettan-laget Västerås, på Södertälje Fotbollsarena. FotbollDirekt liverapporterade

Startelvor:

AIK (3-4-3): Haugaard-Forsberg-Karlsson-Haliti-Ring-Kahl-Ofori-Ayari-Strannegård-Silva-Radulovic

Västerås: Svensson-Steen-Wärme-Royo-Gefvert-Edlund-Åslund-Salmon-Hellblom-Videhult-Span

Noterbart i AIK är att Jakob Haugaard får chansen att visa upp sig i mål, då han under våren blivit satt åt sidan. Nyförvärven inför säsongen Lucas Forsberg och Jetmir Haliti kommer även till spel. Dessutom får Eric Kahl starta igen. Vänsterbackstalangen har varit skadedrabbad sedan tacklingen han fick i vårens cupderby mot Hammarby.

Allsvenska trean AIK mot Superettans sexa, Västerås SK. Matchen var egentligen tänkt att starta klockan 13:30 på Skytteholms IP, men på grund av regn har matchen skjutits upp och flyttats till Södertälje Fotbollsarena.

Matchstart klockan 14:10.

AIK-VSK 3-1 (2-1) SLUT

NEDANFÖR BÖRJAR FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING:

1 MIN: Träningsmatchen i Södertälje är igång! AIK ställer upp med en 3-4-3-formation, där Ofori och Ayari bildar innermittfält tillsammans. I trebackslinjen spelar Forsberg, Karlsson och Haliti. Ute till höger spelar Ring och till vänster Kahl.

5 MIN: Väldigt nära att AIK tar ledningen. Erik Ring tar sig förbi på högerkanten och slår in ett inspel längst marken till Yasin Ayari. Den sistnämndes avslut går tätt utanför.

7 MIN: Mycket AIK inledningsvis. Bland annat har det mångsidige nyförvärvet Jetmir Haliti flyttats fram vid flera anfall. Haliti spelar ju faktiskt mittback för dagen, men han kombinerar sig ofta fram med Eric Kahl.

11 MIN: Nytt bra Ayari-läge. Denna gång efter ett fint inspel från vänsterkanten signerat Eric Kahl. Avslutet från Ayari går dock löst rakt på VSK-målvakten.

15 MIN: Dryga kvarten spelad och AIK har ett massivt bollinnehavs-övertag. Gissningsvis ett 70-80-procentigt övertag såhär långt. Men förutom vid Ayaris målchanser har det för det mesta varit spel i sidled för AIK:s del.

19 MIN: MÅL! AIK tar ledningen genom Bojan Radulovic. Fint AIK-anfall. Strannegård spelar ut till Ring på högerkanten, som spelar in den till Radulovic som tar emot, använder två-tre touch för att sedan distinkt skjuta in 1-0.

21 MIN: MÅL! Radulovic gör mål igen. 2-0 AIK. Ofori med en lång passning som VSK-försvaret missbedömer, och Erik Ring snor åt sig bollen. Den sistnämnde gör återigen assist när han spelar fram till Radulovic som har öppet mål.

28 MIN: MÅL! Västerås reducerar. Och det här får Jakob Haugaard ta på sig. Först ett svagt uppspel, som Västerås snappar upp. Sedan kommer ett avslut som egentligen går rakt på målvakten, som han misslyckas med att rädda, vilket gör att bollen går in i mål.

31 MIN: Gult kort till Yasin Ayari efter en tuff satsning.

34 MIN: AIK har tappat greppet om matchen och nu är det Superettan-laget VSK som för mestadels är i kontroll. Inga fler målchanser att rapportera om dock.

38 MIN: Nytt bra Radulovic-läge efter inlägg från Kahl, men anfallaren är offside.

43 MIN: Radulovic vänder om i straffområdet och går på skott, rakt på VSK-målvakten.

HALVTID! AIK leder med 2-1 efter två mål av Bojan Radulovic och två assist av Erik Ring. Den sistnämnde har varit spelaren som stuckit ut allra mest efter de första 45 minuterna, både i såväl offensiv som defensiv riktning.

Västerås kom tillbaka in i matchen efter drygt halva halvleken, men Superettan-laget har egentligen inte skapat särskilt mycket i chansväg. Jakob Haugarrd stod för två mindre bra ingripanden vilket ledde till 2-1-målet.

46 MIN: Andra halvlek är igångsparkad. Radulovic får ett jätteläge direkt när han kommer fri men VSK:s målvakt Daniel Svensson räddar.

52 MIN: Bra aktion av Västerås-anfallaren William Videhult som tunnlar Per Karlsson och kommer till avslut, men Haugaard räddar.

57 MIN: Eric Kahl har spelat färdigt. In kommer istället 18-årige Samuel Dahl.

59 MIN: Axel Malm, född 2004, byts in för VSK. Ut går Patric Åslund.

62 MIN: Nästintill ett drömanfall av Västerås när många spelare kombinerar sig fram i banan. Leder till att Per Karlsson drar på sig en frispark i ett farligt läge, och får gult kort.

66 MIN: Nya byten i AIK: Jetmir Haliti och Per Karlsson byts ut - in kommer akademi-produkterna Joshua Sivertsen och Ahmed Faqa.

69 MIN: Bra läge för AIK, när Ayari spelar ut till Erik Ring som söker sin tredje assist, men VSK-försvarare bryter ut till hörna.

71 MIN: Nyss inbytte Faqa med en passning som går rakt till Hellblom i VSK, utanför AIK:s straffområde. Hellbloms skott på volley går dock högt, högt över.

77 MIN: Ännu ett Radulovic-avslut, som denna gång går utanför, efter en skicklig individuell prestation på vänsterkanten av Samuel Dahl. 18-åringen dribblar förbi sin motståndarback och slår in ett precist inspel längst backen. Max Larsson in för VSK, ut går Anders Hellblom.

79 MIN: Stolpträff av Tom Strannegård vars skott styrs via Svensson i VSK-målet till stolpen. AIK byter in Richie Omorowa och Calvin Kabuye - ut går Stefan Silva och Erik Ring.

86 MIN: MÅL! AIK gör 3-1, och det är förstås Bojan Radulovic igen. Anfallaren håller sig fast i straffområdet och efter lite flipperspel trycker han in sitt tredje för dagen.

SLUT! AIK vinner med 3-1, och man gör det klart rättvist. Bortsett från någon enstaka period här och där har AIK varit det styrande laget som skapat flest chanser och haft störst spelmässigt övertag. Bojan Radulovic var väldigt skottvillig och det resulterade i tre gjorda mål för anfallaren.