Sök

142 allsvenska matcher, ändå klubblös - vill inte ge upp karriären

Adam Eriksson lämnade Helsingborgs IF när kontraktet gick ut i fjol. Vinterfönstret kom och gick utan att han hittade någon ny klubb. Men inför sommaren är den rutinerade vänsterbacken helt inställd på att stänga klubbjakten. 
– Det hade varit kul att testa något nytt, en ny fotbollskultur, ett nytt land. Sedan tycker jag att allsvenskan är en fantastisk serie, skulle det dyka upp något i allsvenskan hade jag inte tvekat på det heller, säger Eriksson.

Adam Eriksson hade nio raka säsonger inom svensk elitfotboll bakom sig när kontraktet med HIF gick ut i vintras. Han kom till Falkenberg från Norrby i division 2012, och andra året i superettan med FFF så var han med och spelade upp laget i allsvenskan.

2016 flyttade han till Helsingborgs IF där han var ordinarie vänsterback under fem raka säsonger. Men när HIF åkte ur allsvenskan i höstas och hans kontrakt samtidigt gick ut, så stod det klart att han skulle lämna. 
Och sedan dess har han varit klubblös. 

I april började Eriksson ställa in sig på att vänta ut våren och istället försöka hitta ny klubb i sommarfönstret.
– Jag har tränat, hållit igång. Jag har tränat med en klubb här i Helsingborg och kört lite på egen hand. Egentligen siktat mot den här sommaren då. Det var väl så, det var mycket som hände i januari-februari-mars, fram och tillbaka. Sedan när det till slut inte blev någonting där, då insåg jag att april-maj kommer nog vara ganska lugna månader. Att man får sikta mot sommaren. Och det blev precis så, april-maj blev väldigt lugnt, säger han till FotbollDirekt.se.

– Så jag har tränat och hållit igång de här två månaderna. Förhoppningen är att det ska dra igång nu igen, med klubbsökandet.

Klubben han hållit igång med är division 3-klubben Hittarp, som har förre landslagsmannen och HIF-spelaren Erik Edman som tränare. 
– Jag pratade lite med honom och han sade att jag var välkommen att träna med dem. Det är ganska många spelare där som jag spelat med tidigare i HIF. Ett antal unga spelare som varit uppe och tränat med a-laget när jag var där. Erik känner jag lite grann, och jag känner nästan halva laget sedan tidigare. Så det var naturligt att komma dit och köra med dem. 

Eriksson konstaterar att de två månaderna med division 3-klubben varit viktiga för honom inför sommarfönstret.
– Jag kände väl det, hela januari-februari-mars, egentligen december också... det var fyra månader som jag tränade på ganska bra, var ute och sprang fyra-fem gånger i veckan. Körde ganska tufft. Men sedan när jag började träna fotboll, även om det är division 3... då kände jag det, att det var jäkligt tufft de första veckorna. Man fick ont överallt, det var väldigt ovant med tajming, och fotbollskonditionen är lite annorlunda. Så man kände "shit, här har jag tränat jäkligt bra i fyra månader, och så kommer jag hit och det känns inte alls bra", liksom. 

– Men nu efter två månader med fotbollsträning så känner jag verkligen att jag är i bra form och redo om man hittar ny klubb. Så det har varit väldigt bra att få de här åtta veckorna med fotbollsträning. Så man verkligen är redo att gå in i träning om det skulle dyka upp något.

Eriksson har kunnat skriva på för en ny klubb när som helst i och med att han är kontraktslös.
– Den möjligheten finns ju. Men det är klart att när serierna spelas, då händer det inte så mycket på värvningsfronten, utan man tar det i uppehållen. I Sverige har det varit mycket matcher inför EM. Och utomlands har det varit fokus på att avsluta säsongerna. Man visste väl om att händer det någonting, kanske en skada eller något, så kanske det finns en möjlighet. Men troligtvis så blir det lugna månader april-maj. Och det var det också. Nu känns det som att nu under EM så blir det lite mer fokus på nästa säsong för klubbarna, när de har semester och så. Så vi får se om det dyker upp något. 

Så här i efterhand, överraskad att det inte blev någon ny klubb i vinterfönstret?
– Det är klart att jag hade hoppats ha en klubb klar redan i vintras eller i våras, självklart. Men jag och min agent hörde oss för både i Sverige och utomlands. Det stod klart ganska snabbt att det skulle vara svårt att hitta något i allsvenskan, pga att de flesta allsvenska klubbar inte behövde en vänsterback.

– Sådant där är tillfälligheter, i något fönster kan det vara fem klubbar som behöver vänsterback, i något fönster är det ingen klubb. Mitt och min agents fokus blev då att kanske hitta något utomlands istället. Det var diskussioner med ett par klubbar i olika länder, det nära några gånger men där det inte träffade helt rätt. Då kände jag personligen, att jag väntar hellre till sommaren än att hoppa på något som inte känns helt hundra. Det var lite den diskussionen vi hade, ska vi vänta till sommaren, och se... när pandemin släpper lite och att allt återgår lite mer till det normala. Än att hoppa på något som kanske inte känns 100 utan 80 procent. Det kanske är bättre att vänta då, att se vad som händer då.

Det du säger med pandemin och att det öppnar upp sig... det ser ut som att det är på väg åt det hållet?
– Det känns väl så. Jag har ingen erfarenhet av transfermarknaden på det sättet. Jag kan bara lita på vad min agent säger. Han sade att vinterfönstret ute i Europa, det är ett ganska litet fönster jämfört med sommaren. Plus då pandemin, som gjorde att många klubbar var försiktiga. Och det gjorde att det här vinterfönstret var väldigt tufft. Det var många spelare som sökte klubbar och få klubbar som sökte spelare. Det var inte det lättaste fönstret att vara kontraktslös i. Men förhoppningen är större nu när det stora fönstret kommer, samtidigt som pandemin börjar släppa, länder börjar tillåta mer och mer publik på matcherna. Förhoppningen är att det ska återgå till det normala, och att klubbarna då ska vara beredda att satsa och ta in nya spelare. 

Tänker du likadant inför det här fönstret, kan man vara lika kräsen? 
– Bra fråga. Jag skulle väl säga att det är ungefär samma för min del. Man kanske känner annorlunda om tre månader. Men jag känner väl fortfarande att jag vill hitta en klubb som verkligen passar. Jag vill inte hoppa något som inte känns helt hundra. Det har jag sagt hela tiden: Att komma till en klubb eller en stad eller ett land där man känner; "Det här känns inte riktigt bra, det här tog jag bara för att jag inte hade något annat"... jag tror inte det är en bra lösning. Jag tror inte man kommer kunna prestera speciellt bra, jag tror inte man kommer kunna trivas speciellt bra. Man kan ju bli överraskad, men jag tror inte det är rätt väg att gå. Jag vill hitta någonting som verkligen känns bra. Och jag känner nu i sommar, att det får ta den tid det tar att hitta någonting.  

– Det är klart, efter sommaren om man fortfarande inte hittat något... då får man ju fundera. Ska jag sänka mina krav, eller sluta spela fotboll, eller vad är nästa steg. Men i nuläget känner jag inte att jag vill sänka mina krav på det sättet. Sedan, mina krav, det har inte bara med nivå på liga att göra. Det är någon form av helhetslösning, allting ska stämma. Jag har inte sagt att "jag kommer aldrig gå dit, eller dit". Är det någonting som känns bra och spännande, i någon klubb, någon stad, något land... så kan det vara precis vad som helst egentligen.

Adam Eriksson har gjort 142 allsvenska matcher i Falkenberg och HIF, och 100 superettanmatcher. En lång erfarenhet av spel på hög nivå i Sverige, något som kanske borgar för att han borde kunna hitta ny klubb. 
– Den frågan är intressant. Jag har spelat en 140 allsvenska matcher, så jag har bevisat mig på en hög nivå. Det är klart det finns ett cv där. Sedan kan man vända på det också: Det finns en del klubbar jag har pratat med,  som har sagt att de söker lite yngre spelare. Jag är kanske ingen spelare man värvar för att sälja vidare om två-tre år, utan jag är väl en spelare som ska in och prestera och höja laget direkt. Det är lite olika också vad klubbar söker. Men det är klart, ett cv har jag och förhoppningen är att någon klubb känner att jag skulle passa bra in.

Samtidigt är han trygg i att han har saker och ting att falla tillbaka på om det inte skulle lösa sig med ny klubb. Eriksson är utbildad civilekonom och har redan ett civilt jobb på deltid. På så sätt sitter han inte sjön, men viljan att satsa vidare på fotbollen är stark:
– Jag känner verkligen att jag är sugen på att köra några år till inom fotbollen. Samtidigt är jag inte rädd för den dagen då fotbollskarriären är slut. Jag har min utbildning, jag har ett civilt jobb vid sidan av. Jag kan någonstans se fram emot den dagen också, och tror att jag kan hitta väldigt roliga och spännande grejer att göra efter fotbollskarriären. Jag är absolut inte rädd för den dagen fotbollskarriären är slut. Sedan hoppas jag ju att det kanske dröjer några år till i alla fall.

Hur ser du på kommande fönster... du har aldrig spelat utomlands, är det lockande?
– Nu har jag spelat hela min karriär i svensk fotboll, det är väl tolv år ända från division 2 upp till allsvenskan. Man har mött alla lag, varit på alla arenor. Det hade varit kul att testa något nytt, en ny fotbollskultur, ett nytt land. Sedan om det är Norge, som är ganska likt Sverige... men bara en sådan grej hade varit kul att testa. Man inser att fotbollskarriären inte är så lång, så det hade varit kul. 

– Sedan tycker jag att allsvenskan är en fantastisk serie, skulle det dyka upp något i allsvenskan hade jag inte tvekat på det heller. Så det är inget måste. Men det hade varit kul att testa något år eller två i ett annat land. Se hur fotbollen funkar där. 


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
lördag 18 september
13:00 Norrby - Trelleborg Superettan
13:30 Hull - Sheffield U Championship
13:30 Wolverhampton - Brentford Premier League
13:30 Fortuna Düsseldorf - Regensburg 2. Bundesliga
14:00 Rayo Vallecano - Getafe La Liga
15:00 Degerfors - Sirius Allsvenskan
15:00 Malmö - Djurgården Allsvenskan
15:00 Brage - GAIS Superettan
15:00 AFC Eskilstuna - Vasalund Superettan
15:00 Genoa - Fiorentina Serie A
15:30 Bayern München - Bochum Bundesliga
15:30 Augsburg - Borussia M'gladbach Bundesliga
15:30 Arminia Bielefeld - Hoffenheim Bundesliga
15:30 Mainz - Freiburg Bundesliga
16:00 Liverpool - Crystal Palace Premier League
16:00 Preston - West Bromwich Championship
16:00 Manchester City - Southampton Premier League
16:00 Burnley - Arsenal Premier League
16:00 Norwich - Watford Premier League
16:15 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
17:00 GIF Sundsvall - Landskrona Superettan
17:30 Häcken - Mjällby Allsvenskan
18:00 Inter - Bologna Serie A
18:30 FC Köln - RB Leipzig Bundesliga
18:30 Elche - Levante La Liga
18:30 Aston Villa - Everton Premier League
20:30 Werder Bremen - Hamburg 2. Bundesliga
20:45 Salernitana - Atalanta Serie A
21:00 Alaves - Osasuna La Liga
21:30 Atlanta United - DC United MLS
01:00 New England Revolution - Columbus Crew MLS
01:30 FC Cincinnati - New York City FC MLS
01:30 Toronto FC - Nashville SC MLS
söndag 19 september
02:00 Austin FC - San Jose Earthquakes MLS
02:00 Minnesota United FC - LA Galaxy MLS
03:30 Real Salt Lake - Seattle Sounders MLS
04:00 Houston Dynamo - FC Dallas MLS
12:30 Empoli - Sampdoria Serie A
13:00 Akropolis - Västerås SK Superettan
13:00 Dundee Utd - Dundee FC Skottland Premiership
13:30 Darmstadt - Dynamo Dresden 2. Bundesliga
14:00 Mallorca - Villarreal La Liga
14:00 Randers - Nordsjälland Superligaen
14:30 PSV - Feyenoord Eredivisie
15:00 Norrköping - Örebro Allsvenskan
15:00 Falkenberg - Öster Superettan
15:00 West Ham - Manchester U Premier League
15:00 Venezia - Spezia Serie A
15:00 Brighton - Leicester Premier League
15:00 Östersund - Elfsborg Allsvenskan
15:30 Stuttgart - Bayer Leverkusen Bundesliga
16:15 Real Sociedad - Sevilla La Liga
17:30 Tottenham - Chelsea Premier League
17:30 Halmstad - Kalmar Allsvenskan
17:30 Borussia Dortmund - Union Berlin Bundesliga
18:00 Lazio - Cagliari Serie A
18:00 Verona - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Midtjylland Superligaen
18:30 Real Betis - Espanyol La Liga
19:00 Montreal - Chicago Fire MLS
19:00 Porto - Moreirense Portugisiska ligan
19:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
20:45 Juventus - Milan Serie A
21:00 Valencia - Real Madrid La Liga
22:00 Philadelphia Union - Orlando City SC MLS
01:30 Portland Timbers - Los Angeles FC MLS
måndag 20 september
03:00 Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps MLS
19:00 AIK - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 IFK Värnamo - Örgyte Superettan
19:00 Hammarby - Varberg Allsvenskan
19:00 Silkeborg - AGF Århus Superligaen
20:00 Benfica - Boavista Portugisiska ligan
20:45 Udinese - Napoli Serie A
21:00 Barcelona - Granada La Liga
tisdag 21 september
18:30 Bologna - Genoa Serie A
18:30 Sverige - Georgien VM-kval, damer
19:00 Helsingborg - Jönköping Superettan
19:30 Getafe - Atletico Madrid La Liga
20:45 Manchester City - Wycombe EFL-cupen
20:45 Queens PR - Everton EFL-cupen
20:45 Norwich - Liverpool EFL-cupen
20:45 Fulham - Leeds EFL-cupen
20:45 Atalanta - Sassuolo Serie A
20:45 Fiorentina - Inter Serie A
22:00 Levante - Celta Vigo La Liga
22:00 Athletic Bilbao - Rayo Vallecano La Liga
onsdag 22 september
18:30 Spezia - Juventus Serie A
18:30 Salernitana - Verona Serie A
19:00 Elfsborg - Malmö Allsvenskan
19:00 Örebro - Östersund Allsvenskan
19:00 Sirius - Norrköping Allsvenskan
19:00 Djurgården - Degerfors Allsvenskan
19:30 Espanyol - Alaves La Liga
19:30 Sevilla - Valencia La Liga
20:45 Milan - Venezia Serie A
20:45 Wolverhampton - Tottenham EFL-cupen
20:45 Cagliari - Empoli Serie A
20:45 Chelsea - Aston Villa EFL-cupen
20:45 Manchester U - West Ham EFL-cupen
22:00 Real Madrid - Mallorca La Liga
22:00 Villarreal - Elche La Liga
01:30 Inter Miami CF - Nashville SC MLS
torsdag 23 september
02:00 New York Red Bulls - New York City FC MLS
02:00 Chicago Fire - New England Revolution MLS
18:30 Torino - Lazio Serie A
18:30 Sampdoria - Napoli Serie A
19:00 Hammarby - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Varberg - Häcken Allsvenskan
19:00 Mjällby - Halmstad Allsvenskan
19:00 Kalmar - AIK Allsvenskan
19:30 Granada - Real Sociedad La Liga
19:30 Osasuna - Real Betis La Liga
20:45 Roma - Udinese Serie A
22:00 Cadiz - Barcelona La Liga
fredag 24 september
19:00 Örgyte - AFC Eskilstuna Superettan
20:30 Greuther Furth - Bayern München Bundesliga
21:00 West Bromwich - Queens PR Championship
lördag 25 september
13:00 GAIS - Falkenberg Superettan
13:30 Chelsea - Manchester City Premier League
13:30 Manchester U - Aston Villa Premier League
14:00 Alaves - Atletico Madrid La Liga
15:00 Västerås SK - GIF Sundsvall Superettan
15:00 Landskrona - Norrby Superettan
15:00 Vasalund - Akropolis Superettan
15:00 Spezia - Milan Serie A
15:30 Bayer Leverkusen - Mainz Bundesliga
15:30 RB Leipzig - Hertha Berlin Bundesliga
15:30 Hoffenheim - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Eintracht Frankfurt - FC Köln Bundesliga
15:30 Union Berlin - Arminia Bielefeld Bundesliga
16:00 Leicester - Burnley Premier League
16:00 Everton - Norwich Premier League
16:00 Leeds - West Ham Premier League
16:00 Watford - Newcastle Premier League
16:15 Valencia - Athletic Bilbao La Liga
17:00 St Etienne - Nice Ligue 1
17:00 Jönköping - Brage Superettan
17:30 Malmö - Örebro Allsvenskan
18:00 Inter - Atalanta Serie A
18:30 Brentford - Liverpool Premier League
18:30 Borussia M'gladbach - Borussia Dortmund Bundesliga
18:30 Sevilla - Espanyol La Liga
18:45 Ajax - Groningen Eredivisie
19:00 Strasbourg - Lille Ligue 1
20:45 Genoa - Verona Serie A
21:00 Real Madrid - Villarreal La Liga
21:00 Lyon - Lorient Ligue 1
21:00 Paris SG - Montpellier Ligue 1
21:30 Philadelphia Union - Atlanta United MLS
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Djurgårdens IF 19 11 5 3 16 38
2 AIK 18 11 4 3 12 37
3 IF Elfsborg 19 11 3 5 14 36
4 Malmö FF 19 10 5 4 16 35
5 IFK Norrköping 19 9 3 7 9 30
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 Kalmar FF 19 8 6 5 1 30
7 Hammarby IF 18 7 6 5 4 27
8 Varbergs BoIS 18 7 5 6 0 26
9 IK Sirius 19 7 5 7 -8 26
10 BK Häcken 19 6 5 8 0 23
11 IFK Göteborg 18 5 7 6 0 22
12 Halmstads BK 19 4 8 7 -4 20
13 Degerfors IF 19 5 3 11 -16 18
14 Mjällby AIF 19 3 8 8 -6 17
15 Örebro SK 19 3 4 12 -25 13
16 Östersunds FK 19 3 3 13 -13 12

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten