Förlust för Blåvitt - men Wendt bjöd på frisparkskanon

Idag möttes IFK Göteborg och Jönköpings Södra i en träningsmatch, där Blåvitt för det mesta använde sig av U21-spelare. Oscar Wendt gjorde dock sin första match i Blåvitt sedan återkomsten. FotbollDirekt liverapporterade.

Jönköpings Södra: Pettersson-Svensson-Crona-Degerlund-Strandsäter-Marques-Nikolic-Kwakwa-Beqaj-Thorsson-Hamidovic

Avbytare: Thorsson, Omondi, Nordström, Ljung, Jakobsson, Fendrich, Edqvist, Andrén

IFK Göteborg: Söderberg-Lennartsson-van Assema-Ghasem-Wendt-Alexandersson-Dahlqvist-Ambroz-Norlin-Vilhelmsson-Nygaard

Avbytare: Bångsbo, Sandford, Finey, Kåhed, Pärleholt, Selvén, Benediktsson

Det är snart dags för Superettanlaget J-Södra att ställas mot den allsvenska nian Blåvitt i en träningsmatch.

För hemmalaget Jönköpings del är dagens match ett genrep inför återstarten av Superettan i helgen. IFK Göteborg kommer till matchen med en 3-2-seger mot Östersund i ryggen.

Värt att notera är att Oscar Wendt gör sin första match i Göteborg sedan återkomsten. Vänsterbacken som varit utomlands sedan 2006 gör idag sina första minuter i den blåvita tröjan sedan övergången blev officiell. På torsdag öppnar det svenska transferfönstret vilket innebär att Wendt är redo för allsvenskt spel till nästa omgång, då Blåvitt ställs mot Mjällby.

I övrigt är det en mycket ung Blåvitt-elva som ställs på prov idag, mot ett av Superettans bästa lag.

Nedanför börjar FD:s liverapportering:

Jönköpings Södra - IFK Göteborg 5-3

1 MIN: J-Södra sparkar igång matchen!

2 MIN: Frispark till Blåvitt i ett mycket farligt skottläge.

2 MIN: MÅÅÅL! Nä men se där! Oscar Wendt bombar in 1-0 på en mycket fin frispark. Ren och skär klass från Blåvitts hemvändare, efter knappa två minuters spel.

5 MIN: Friläge Blåvitt - räddning av Pettersson. Det var Vilhelmsson som fick läget, men anfallarens avslut gick rakt på J-Södra-målvakten.

7 MIN: Nytt läge för Vilhelmsson. Får passning från vänsterkanten och går på avslut direkt. Räddas av Pettersson. Pigg inledning från Blåvitt.

13 MIN: Hemmalaget skapar 2-3 nästanlägen. Kommer in i Blåvitts straffområde och Hamidovic kommer till avslut, som blockeras.

15 MIN: Nikolic pressar Blåvitts backlinje och ordnar fram en hörna.

16 MIN: MÅÅL! J-Södra kvitterar. Hemmalaget får utdelning efter några minuters press. Beqaj skjuter in bollen i mål via en hörna.

21 MIN: MÅÅL! IFK Göteborg återtar ledningen. Vilhelmsson snor åt sig bollen och skjuter den i stolpen - innan Noah Alexandersson slår in returen i öppet mål.

23 MIN: Jönköpings Beqaj gör mål men det är avblåst för offside.

28 MIN: Återigen ett bra läge för Beqaj i J-Södra. Kommer in bakom Blåvitts backlinje och går på avslut, men Söderberg räddar.

30 MIN. Beqaj frispelad IGEN - men Hannes Lennartsson men en riktigt bra brytning. Stoppar upp Jönköpings anfallare precis vid skottögonblicket.

36 MIN: J-Södra med mer boll och ett Blåvitt som söker efter snabba omställningar. De senaste minuterna har varit något mer tillknäppta än under inledningen.

38 MIN: MÅÅL! Fint 3-1-mål av Blåvitt. Hannes Lennartsson kombinerar längst högerkanten och kommer fri mot mål från snäv vinkel. Skjuter distinkt in bollen förbi Pettersson.

41 MIN: Inspel från vänsterkanten genom Norlin. Bollen går till Alfons Nygaard som vänder om och skjuter. Går en bit utanför målet.

43 MIN: MÅÅL! Daniel Strandsäter med ett klassmål! 2-3 i matchen nu. J-Södras 20-åring avancerar in i Blåvitts straffområde och fullkomligt stänker dit ett skott i första krysset.

45 MIN: Oscar Vilhelmsson får ett bra läge ganska omedelbart när han viker in från högerkanten. Anfallarens avslut går dock löst på mål.

HALVTID! Det har kryllat av målchanser och fina mål i den första halvleken. Matchen fick en riktig pangstart med Oscar Wendts snygga frisparksmål redan i den andra minuten. Det står 2-3 efter de första 45 minuterna.

46 MIN: Andra halvlek är igång och J-Södra byter formation. Hemmalagets startelva i den andra halvleken lyder:

(4-2-3-1) Jakobsson-Marques-Svensson-Degerlund-Strandsäter-Ljung-Kwakwa-Nordström-Beqaj-Edqvist-Omondi

Lennartsson har klivit av för Blåvitt i paus. In har istället Anton Pärleholt kommit.

51 MIN: Avvaktande inledning i den andra halvleken. J-Södra nyss med ett inspel från vänsterkanten, som Söderberg enkelt greppade.

55 MIN: Bra Blåvitt-anfall som slutar i att Gustaf Norlin tar sig in i straffområdet. Försöker hitta en medspelare med en passning snett inåt bakåt - men J-södra rensar undan.

57 MIN: Oscar Wendts återkomst är över. Vänsterbacken blir nu utbytt, in kommer William Sandford. Wendt fick en rätt fin comeback får man säga, med frisparkskanonen efter dryga två minuter.

60 MIN: Ribbträff! J-Södra med inspel från högerkanten till Edqvist som tar emot bollen och dunkar in bollen stenhårt i ribban. Där var det nära ett nytt mål.

64 MIN: MÅÅL! Beqaj med sitt andra mål i matchen. Det har legat lite i luften, Blåvitt har blivit allt mer nedtryckta. J-Söndra avlossar ett skott i utkanten av straffområdet som styrs in lite grann vid den bortre stolpen.

66 MIN: Noah Alexandersson med en av de första Blåvitt-chanserna på ett tag. Skjuter ett distansskott, rakt på Jakobsson i Jönköpingmålet.

66 MIN: MÅÅL! Jönköping tar ledningen. En stökig situation i Blåvitts straffområde där Omondi först får läget men där Nordström trycker in returen. Tydligt att IFK Göteborgs unga backlinje har problem.

69 MIN: IFK Göteborg byter ut Nygaard, in kommer Lucas Kåhed.

71 MIN: Kwakwa och Beqaj har spelat färdigt. In kommer Gabriel Andrén och Fredric Fendrich.

78 MIN: Ensidig matchbild i den andra halvleken. Jönköping som styr och ställer för det mesta. Nyss ett avslut som blockeras ut till hörna.

80 MIN: Gult kort till hemmalagets Andrén.

84 MIN: Ny ribbträff! Men den här gången är det Vilhelmsson i Blåvitt som står för det. Lurar J-Södra-försvarare innan han avlossar ett rejält avslut i ribban.

85 MIN: Strandsäter har spelat klart. In kommer Wilmer Wimmergren.

87 MIN: Jönköpings Svensson drar till med en frispark. Ole Söderberg räddar relativt enkelt.

90 MIN: MÅÅL! Jönköpings Södra kontrar in 5-3, genom Edqvist. Blåvitt tappar boll på offensiv planhalva och hemmalaget ställer om snabbt.

SLUT! En svängig träningsmatch är nu över. I första halvlek stod Blåvitts juniorer, tillsammans med Oscar Wendt, upp bra men ju längre matchen led desto tydligare blev det att det var J-Södras A-lag mot IFK Göteborgs U21-dito. Hemmalaget såg betydligt starkare ut i den andra halvleken, och man fick även utdelning tack vare det. Åtta mål totalt, det finaste var möjligtvis Wendts frisparkskanon.