Svenska Cupen Omgång 1

JUST NU: Seger för AIK i premiären av Svenska Cupen

ANNONS

Tävlingssäsongen har dragit igång. AIK ställdes mot Örgryte IS under lördagen på Skytteholms IP. En match som de svartgula vann med 2-0. FotbollDirekt liverapporterade.

AIK var överlägsna när Örgryte stod för motståndet.

Hemmalaget radade upp chanser i första halvlek där Mohlin i ÖIS-målet räddade kvar sitt lag i matchen.

Efter mängder med lägen gjorde tillslut Bahoui 1-0 i den 41:e minuten efter en fin pass av Elbouzedi. En första halvlek där Örgryte hade stora problem.

Bortalaget inledde andra halvlek bättre. De kom närmare mål och hade bättre intentioner. Två gånger om var 1-1 relativt nära.

Bara minuter efter ÖIS fina inledning gjorde Bahoui sitt andra mål för dagen. Efter det tog AIK över matchen och skapade mängder med chanser. Men en storspelande Mohlin såg till att matchen “endast” slutade 2-0 till det allsvenska laget.

En bra inledning på tävlingssäsongen för AIK.

STARTELVORNA:

AIK: Nordfeldt - Mendes, Lustig, Karlsson, Otieno - Elbouzedi, Hussein, Larsson, Ayari - Bahoui, Stefanelli.

BÄNK: Janošević, Papagiannopoulos, Abdirahman, Ceesay, Strannegård, Ring, Faqa.

-

ÖIS: Mohlin - Lans, Nohlgren, Azulay, Paulson, Rashkaj, Sangre, Gustafson, Dahlqvist, Zeljkovic, Abraham.

BÄNK: Browning Lagerfeldt, Ackermann, Wallinder, Dahlqvist, Andreasson, Johansson, Glavak.

NEDANFÖR BÖRJAR FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING:

AIK - Örgryte IS 15:15

SLUT: Seger för AIK med 2-0. Domaren blåser av matchen. AIK inkasserar första trepoängaren för säsongen. Ett hemmalag som gör en fin insats och som visar att de kommer tillhöra toppen av allsvenskan 2022.

ANDRA HALVLEK:

92' Gult kort Otieno.

91' Ceesay kommer in och ersätter Stefanelli.

90'  Abdirahman med en snygg tvåfotare i straffområdet. Mohlin men ännu en räddning.

85' Abdirahman med ett skott som Mohlin fångar. Om det inte vore för Mohlin hade AIK gjort betydligt fler mål.

82' Mendes drar till med ett skott i straffområdet som Mohlin styr ut till en hörna.

80' AIK överlägsna. Den lilla perioden som Örgryte hade i början av andra halvlek är som bortblåst.

75' Elbouzedi kliver av och Ring kommer in.

74' Örgryte får frispark efter en tuff tackling av Papagiannopoulos.

70' Nära 3-0 AIK. En ÖIS-spelare skjuter mot sitt eget mål. En boll som Mohlin styr upp i ribban.

65' ÖIS byter. Ackermann, Andreasson och Dahlqvist kommer in. Abraham, Gustafson och Rashkaj går ut.

59'  Bahoui snor åt sig bollen i straffområdet och skjuter in 2-0.

57' Tio minuter in i andra halvlek har bortalaget höjt sig. Örgryte kommer närmare mål och har bättre intentioner. Två gånger om har 1-1 varit relativt nära.

54' Abraham med ett skott utanför straffområdet som går precis ovanför ribban. ÖIS har börjat andra halvlek bättre.

51' AIK vill ha straff. Men domaren låter spelet gå vidare.

45' Bartosz Grzelak genomför matchens första byte. Karlsson går ut och Papagiannopoulos kommer in.

PAUS: Domaren blåser av första halvlek. En halvlek där AIK var bäst. När hemmalaget klev högt upp fick de bra kontroll på matchens första 45 minuter. De svartgula leder välförtjänt.

41' Elbouzedi slår en fin pass till Bahoui i straffområdet som trycker in 1-0.

38' Mohlin håller kvar ÖIS i matchen.

36' AIK radar upp chanser.

34' Sen tackling av Rashkaj på Ayari. Dock inget kort.

30' Gult kort på Gustafson

30' Efter 30 minuter har AIK varit klart bäst. Örgryte försöker dra igång spelet från straffområdet men blir tillbakapressade. Det märks att lagen inte spelar i samma division.

28' Mendes med skott som går utanför vänstra stolpen.

23' Bahoui får matchens första gula kort.

21' Ännu en chans för AIK. Ayari med en nick över ÖIS-målet.

19' Örgryte IS spelar mycket längs marken men har svårt att komma till AIK:s mål. Hemmalaget har haft matchens bästa chanser hittills.

13' AIK nära mål ännu en gång efter skott av Bahoui.

9' Elbouzedi viker in från vänster och skjuter. Mohlin täcker ut bollen till en hörna.

4' AIK skriker på straff. Domaren friar.

1' Avspark på Skytteholms IP