Tre poäng för Hammarby i starten av Svenska Cupen

De regerande cupmästarna, Hammarby, ska nu försvara sin titel.

Stockholmsklubben vann mot Falkenbergs FF i Svenska Cupens första omgång.

FotbollDirekt liverapporterade.

Hammarby tog emot Falkenbergs FF under söndagen.

Hemmalaget inledde bäst och ägde bollinnehavet. Falkenberg låg väldigt lågt och hade problem med Bajens högt stående lag. Efter 33 minuter gjorde hemmalaget 1-0 efter ett avslut av Ludwigson i straffområdet. Kort därefter utökade Magyar ledningen genom att nicka in 2-0 på en hörna.

De grönvita inledde däremot andra halvlek sämre. Falkenbergs FF vågade hålla i bollen och gjorde också 2-1 i den 54:e minuten. Ett skott i krysset av Ärlig som var otagbart för Dovin i målet.

Bortalaget fortsatte skapa chanser och hade en fin period i 20 minuter in i andra halvlek. Efter det tog Bajen över matchen igen och spelade resterande delen av matchen mot ett lågt stående Falkenberg. Hammarby kom till några chanser men fick inte in bollen.

FFF försökte få in en kvittering i slutet av matchen men Bajen lyckades hålla tätt där bak. De regerande cupmästarna vann tillslut matchen med 2-1. En tillställning som kanske blev lite onödigt spännande.

STARTELVAN: Dovin, Sandberg, Magyar, Fenger, Jeahze, Andersen, Bojanic, Swedberg, Lahdo, Selmani, Ludwigson.

BÄNK: Blazevic, Kurtulus, Paulsen, Nilsson, Besara, Demirol, Erabi.

NEDANFÖR BÖRJAR FOTBOLLDIREKTS LIVERAPPORTERING:

Hammarby IF - Falkenbergs FF 17:30

ANDRA HALVLEK:

SLUT: Bajen vinner cuppremiären med 2-1 mot Falkenbergs FF. Efter en stark första halvlek började Bajen den andra svagt. Trots det lyckades Hammarby vinna. En seger som innebär tre poäng i cuppremiären.

93' Bortalaget pressar Bajen i jakt på en kvittering.

91' Besara får ett fint läge att göra 3-1 men avslutet landar bredvid målet.

89' Falkenberg kliver högt och försöker kvittera.

85' Bajen skapar allt fler chanser och Falkenberg ligger lågt. Efter bortalagets fina period har det varit total dominans av hemmalaget. Dock har Hammarby inte lyckats göra något mål.

85'  Paulsen ersätter Andersen.

82'  Fenger med ett skott som går högt över.

80' Varning på Besara. Något som Bajen-publiken inte håller med om.

72' Gult kort på Andersen.

69' Bajen har tagit sig ur Falkenbergs press och har åter igen tagit över matchen. Bortalaget ligger just nu lågt och försvarar för det mesta.

67' Martí Cifuentes gör ännu ett byte. Lahdo går av och Nilsson kommer in.

61' Hammarby gör ett dubbelbyte. Besara och Kurtulus går in samt att Swedberg och Sandberg kliver av.

60' Bortalaget har skapat flera chanser men Dovin har stått i vägen.

57' Falkenberg vågar hålla i bollen och kommer allt närmare Bajen-målet. Hammarby är lite skakiga.

54' Falkenbergs FF gör 2-1 efter ett skott i krysset av Wilhelm Ärlig.

51' Början av andra halvlek är ganska lik den första men FFF tar för sig lite mer.

45' Andra halvlek har börjat.

FÖRSTA HALVLEK:

PAUS: Domaren tittar på klockan och blåser av första halvlek. Ett Bajen som styrde spelet och leder välförtjänt. Falkenberg försvarade bra men Hammarby var numret för stort.

45' Swedberg med ett avslut som gör högt över.

41' Selmani med en snygg klack som Erlandsson räddar.

36' Publiken på Tele2 får jubla två gånger om. Hammarby gör två mål inom loppet av tre minuter. Denna gången var det Magyar som var framme. De grönvita har inlett matchen bäst och får nu utdelning för sitt fina spel.

34' Ludwigson gör 1-0 efter ett avslut i straffområdet.

31' Bajen äger bollinnehavet men har inte kommit till något jätteläge. Falkenbergs FF har svårt att hålla bollen inom laget och får mest försvara. Gäller för hemmalaget att ha tålamod.

24' Falkenberg nära att göra matchens första mål på hörna. Ställningen fortfarande 0-0.

21' Tim Erlandsson har svårt att kontrollera ett inlägg från hörna men FFF får tillslut bort bollen

19' Hammarby gör det svårt för Falkenberg med sin press.

16' Falkenbergs FF har svårt med Hammarbys höga press. Bajen är även otroligt bra på att återerövra bollen. Fortsätter de så här kommer troligtvis 1-0 snart.

11' Falkenberg har svårt att få tag i bollen.

7' Hammarby har inlett matchen bäst och skapat flest chanser.

1' Domaren blåser igång matchen på Tele2 Arena.