LÅNGLÄSNING: Det här kan förändra Hammarby för alltid: ”Bäst någonsin”

Håller på att ge Bajen en helt ny dimension och nog kan han lägga tyngd bakom påståendet. 

Hammarbys akademi har haft ett fantastiskt år, dels sett till spelarna som fått chansen i allsvenskan och som sålts utomlands, men även sett till akademins resultat. Och frågan är om inte detta totalt sett gör 2022 till Hammarbys mest värdefulla år någonsin, trots SM-guldet 2001?

Hammarby kommer från ett år som har gett en av bästa tabellplaceringen sedan det där guldet 2001, en Europaplats, transferintäkter på omkring 150 miljoner kronor och framgångar för akademin som inte någon gång tidigare. Det är lätt att undra över om inte det Hammarby vi ser just nu också är det starkast vi har sett från Stockholmsklubben?

Klart är hur som helst att Bajen aldrig varit så etablerade i toppen som är fallet i dag, samt att man aldrig köpt eller sålt för större summor än vi ser nu. 

Lägg där till akademins växande anseende och vi har en helhet och framtidspotential som sannolikt endast Malmö FF och Djurgården i nuläget kan konkurrera med.

Hammarby Fotboll publicerade i helgen en sammanfattning för 2022 som författats av akademichef Jocke Rydberg och han kallade året för akademins bästa någonsin.
 I den togs flera delar upp som spelarna som fick chansen i A-laget, försäljningar, och akademins egna prestationer. 

I en längre intervju med FotbollDirekt.se går nu samme Rydberg till att börja med in mer i detalj på varje kategori/enskild spelare, med avstamp i lite längre kommentarer om de fem egenfostrade spelare som i år tillsammans spelat 57 matcher i allsvenskan för Hammarby. 
Där till ger han sin syn på framgångarna P19, P17, P16 och P15 - liksom han betonar kraften i en ännu större organisation. Allt som allt berör han 14 stycken viktiga bitar som nu gör akademin viktigare än någonsin.

Oliver Dovin

– Han har ju varit i klubben i snart 10 år och han har alltid varit en megatalang som målvakt. Redan när han var 14/15 år så var jag ganska övertygad om att han skulle spela i allsvenskan i framtiden och det är väldigt sällan jag uttrycker mig så om någon i de åldrarna, säger Jocke Rydberg till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Nu har han ju även tagits ut i A-landslaget så det kan till och med bli ännu bättre. Det ska bli jättekul att följa honom.

Alper Demirol

– Han har varit extremt bra när han har spelat tycker jag. Han passar som handen i handsken i Martis passningsspel. Han är en väldigt skicklig passningsspelare och passningsspelet har varit allsvenskans bästa om du frågar mig, så det har funkat väldigt bra för honom. Alla har alltid vetat om vilken talang han är, men personligen så trodde jag inte att han skulle kliva in och vara så bra som han varit, så det är ju superkul att han kunnat ta plats och göra det så bra som han gjort. 

Williot Swedberg

– Williots resa är väl en saga, han var väl allsvenskans bästa spelare de första omgångarna, öste in mål. Han var väl uppassad av i stort sett halva Europa. Han har alltid varit jättebra, dominant i ungdomslandslagen och framstående i sin ålderskull i Hammarby. 

– Så att det finns otrolig potential visste vi, men att han skulle vara så dominant och göra så många poäng som han gjorde hade kanske inte jag räknat med.  

Mayckel Lahdo

- Han har ju spetsegenskaper i sitt ryck och i sitt avslut som håller hög nationell nivå. Sen har han nu visat i Holland vilken otrolig nivå han har i sig, för där har han gjort det väldigt bra. 

Jusef Erabi

– Han är den av dessa herrar som varit med minst, men han stod för en fantastisk insats i seriefinalen mot Häcken, där han visade sin högsta nivå och stod för en fin servering till Nahir Besara om jag minns rätt. Så mot högsta nationella nivå visade han att han har det i sig, sen får vi se hur hans resa fortsätter nästa år. 

Många kan nog hålla med om att ifall inte Swedberg och Lahdo sålts så hade akademispelare spelat fler än 57 matcher, men att enbart ha det som målsättning funkar inte. 

– Det blir väl självklart så, men sen samtidigt om vi säljer en Williot för 60 miljoner så tappar vi ju på den punkten och det är ju inget att vara besviken över för att det är ju en jätteförsäljning, säger Rydberg och fortsätter: 

– Det blir ju lite ge och ta, ska vi bedöma akademin får man nog ta in alla parametrar och göra det ur ett helhetsperspektiv. Sen är det ju självklart att vi vill ha upp fler talanger i A-laget och det vill ju A-laget också, så det är ju absolut en målsättning. 

De två stora försäljningarna från Bajens akademi i år har ju varit just Swedberg och Lahdo, men det är faktiskt fler spelare som tagit sig ut i Europa via Södermalmsklubben. 

Matteo Perez Vinlöf 

– Det är ju Bayern München ändå. Alltså du har Barcelona, Manchester City, kanske någon klubb till som är på den absolut högsta nivån i världen. Det är ju inte många svenskar som gått till Bayern under de senaste 30-40 åren så det är ju en enorm kvalitetsstämpel att kunna locka till sig intresse från dem. 

– Sen får vi se hur det går för honom där, han behöver göra sin resa där, men det har han förutsättningarna för. De har otroliga förutsättningar i sin akademi.

Ben Engdahl

– Än så länge har det ju inte blivit allt för mycket speltid där, han tillhör ju A-truppen och gjort ett par inhopp. Han gjorde en riktigt bra resa i vår akademi, genom HTFF och upp i A-laget, sen får vi se hur det går för honom där. Det var en framgångssaga, men personligen tycker jag att det var lite synd att han flyttade till Danmark. 

Jayson Ezeb 

– Han har ju gått till deras akademi. Född 2006, spelar i landslaget och Feyenoord visade ett rejält intresse under en ganska lång tid.

– Vi önskar honom all lycka till, deras akademi är en av Centraleuropas främsta, tillsammans med Ajax är de nog klart bäst i Holland.  

Försäljningarna av Swedberg och Lahdo har det ju rapporterats otroligt mycket om, framför allt Swedberg som är en av allsvenskans dyraste försäljningar någonsin. 

Rydberg förklarar dock att försäljningen inte bara varit bra ur ett ekonomiskt perspektiv. 

– Överlag är det ju så om vi kollar på både Williot och Mayckel så har vi fått bra kvitton att du kan komma ut i Europa via vårt A-lag. Det är en jäkligt bra plattform för oss att synas på och det visar att du inte behöver gå så tidigt, som jag kan tycka är lite osäkrare. 

Även när det kommer till ungdomslandslagen har Bajen gjort ett starkt år då man haft med 17 spelare i de olika årskullarna, en betydligt högre siffra än till exempel 2018 då man hade fyra spelare med. 

– Återigen så är det ju ett kvitto och en fjäder i hatten, men sen är det ju ingen garanti på att man blir elitspelare på sikt för att man är med i ett ungdomslandslag. Men det vittnar ju ändå om att vi är på rätt spår och det är ju ett delmål där vi ökat rejält under de fyra senaste åren.

– Det är en lång väg att vandra för de här killarna, men det ser ju bra ut.

Självklart är inte resultaten det viktigaste för Hammarby och Rydberg, men ett år som detta(Skandinaviska mästare, SM-guld, SM-silver, SM-semifinal bland annat) ger också otroligt mycket och bygger både anseende och ytterligare fundament som får Hammarby att växa.

– Det är inte det viktigaste, det är inte det som är syftet med vår verksamhet, men samtidigt är det någonting som skapar en otrolig glädje och energi. Dessutom är det otroligt bra miljöer att fostra fotbollsspelare i. Att man får spela en SM-final eller vara med och slå det bästa norska laget i Skandinaviska mästerskapet. De matcherna är värda otroligt mycket i spelarutbildningen. 

– Så det är onekligen ett verktyg för att skapa ännu bättre miljöer för elitfotbollsutbildningen. 

Under hela året så har ju Marti Cifuentes varit väldigt noga med hur viktigt Europaspel är för A-laget, kan man säga att Skandinaviska mästerskapen eller dylikt har lite samma effekt på akademin? 

– Det är ju en milstolpe för oss att kunna konkurrera på den nivån, det har jag varit inne på tidigare. Vi har kunnat göra det i Sverige, men att just kunna stånga sig mot de främsta i Skandinavien och visa att man till och med är bäst, det är något nytt. Det är väldigt bra miljöer för spelarna att va i och det här visar ju att vi förhoppningsvis är på rätt väg.

Ni avslutar er sammanfattning med att ta upp lite organisatoriska förändringar och uppgraderingar, kan du konkretisera de lite?

– Dels har vi ju strukturerat om lite och slimmat organisationen och det har blivit ännu bättre tycker jag. Sen har vi också fått in ett par anställda till som kan jobba på heltid. Det ska bli kul att följa den resan vi kan göra nu i mer professionella former framöver.

Kan man säga att förändringarna och uppgraderingarna påverkat årets resultat eller är det för kort tid vi pratar om?

– Den här organisations uppgraderingen är ju följd av de spelare som sålts. Så det är en återinvestering som man får när man levererar. 

EKWALL OM HAMMARBYS 2022 - PLUS / MINUS

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
onsdag 22 mars
18:45 Lyon - Chelsea UEFA Champions League, damer
20:45 Irland - Lettland Landskamp
20:45 Irland - Lettland Landskamp
21:00 PSG - Wolfsburg UEFA Champions League, damer
torsdag 23 mars
16:00 Kazakstan - Slovenien EM-kval
19:00 Scotland U21 - Sverige U21 U21-landskamper
19:30 Ungern - Estland Landskamp
20:45 San Marino - Nordirland EM-kval
20:45 Italien - England EM-kval
20:45 Portugal - Liechtenstein EM-kval
20:45 Slovakien - Luxemburg EM-kval
20:45 Danmark - Finland EM-kval
20:45 Nordmakedonien - Malta EM-kval
20:45 Bosnien Hercegovina - Island EM-kval
fredag 24 mars
14:00 Gefle - Djurgården Träningsmatch
15:00 Halmstad - Elfsborg Träningsmatch
18:00 Bulgarien - Montenegro EM-kval
18:00 Rosengård - Piteå Allsvenskan, damer
20:30 Everton - Liverpool Women’s Super League
20:45 Inverness CT - Partick Thistle Skottland Championship
20:45 Tjeckien - Polen EM-kval
20:45 Österrike - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Moldavien - Färöarna EM-kval
20:45 Gibraltar - Grekland EM-kval
20:45 Serbien - Litauen EM-kval
20:45 Frankrike - Nederländerna EM-kval
20:45 Sverige - Belgien EM-kval
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Mjällby - Landskrona Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
14:30 Inter - Juventus Serie A, damer
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch
15:00 Degerfors - Brage Träningsmatch
15:00 Skottland - Cypern EM-kval
16:00 Tottenham - Arsenal Women’s Super League
16:00 Peterborough - Derby League One
17:55 Bayern München - Wolfsburg Bundesliga damer
18:00 Israel - Kosovo EM-kval
18:00 Belarus - Schweiz EM-kval
18:00 Armenien - Turkiet EM-kval
18:30 Manchester Utd - West Ham Women’s Super League
20:45 Andorra - Rumänien EM-kval
20:45 Spanien - Norge EM-kval
20:45 Kroatien - Wales EM-kval
söndag 26 mars
13:00 Bayer Leverkusen - Freiburg Bundesliga damer
13:00 Hoffenheim - Essen Bundesliga damer
13:00 Brommapojkarna - Uppsala Allsvenskan, damer
13:40 Manchester City - Chelsea Women’s Super League
14:00 Sverige U21 - Colombia U21 U21-landskamper
14:00 Forest Green - Sheffield W League One
14:30 Milan - Fiorentina Serie A, damer
15:00 Kazakstan - Danmark EM-kval
15:00 KIF Örebro - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Kalmar Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Djurgården Allsvenskan, damer
15:30 Hammarby - Vittsjö Allsvenskan, damer
17:15 Raith - Hamilton Scotland Challenge Cup
18:00 Liechtenstein - Island EM-kval
18:00 Slovenien - San Marino EM-kval
18:00 England - Ukraina EM-kval
20:45 Slovakien - Bosnien Hercegovina EM-kval
20:45 Luxemburg - Portugal EM-kval
20:45 Nordirland - Finland EM-kval
20:45 Malta - Italien EM-kval
21:00 Las Palmas - Gijon LaLiga2
måndag 27 mars
19:00 Norrköping - Växjö Allsvenskan, damer
20:45 Montenegro - Serbien EM-kval
20:45 Ungern - Bulgarien EM-kval
20:45 Österrike - Estland EM-kval
20:45 Sverige - Azerbajdzjan EM-kval
20:45 Moldavien - Tjeckien EM-kval
20:45 Polen - Albanien EM-kval
20:45 Irland - Frankrike EM-kval
20:45 Nederländerna - Gibraltar EM-kval
tisdag 28 mars
17:00 Armenien - Cypern Landskamp
18:00 Georgien - Norge EM-kval
20:45 Tyskland - Belgien Landskamp
20:45 Kosovo - Andorra EM-kval
20:45 Rumänien - Belarus EM-kval
20:45 Schweiz - Israel EM-kval
20:45 Wales - Lettland EM-kval
20:45 Turkiet - Kroatien EM-kval
20:45 Skottland - Spanien EM-kval
01:00 Kanada - Honduras CONCACAF Nations League - League A
onsdag 29 mars
03:00 Costa Rica - Panama CONCACAF Nations League - League A
18:45 Barcelona - Roma UEFA Champions League, damer
21:00 Arsenal - Bayern München UEFA Champions League, damer
torsdag 30 mars
18:45 Wolfsburg - PSG UEFA Champions League, damer
21:00 Chelsea - Lyon UEFA Champions League, damer
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 BK Häcken 30 18 10 2 32 64
2 Djurgårdens IF 30 17 6 7 30 57
3 Hammarby IF 30 16 8 6 33 56
4 Kalmar FF 30 15 6 9 14 51
5 AIK 30 14 8 8 9 50
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Elfsborg 30 13 10 7 20 49
7 Malmö FF 30 13 7 10 10 46
8 IFK Göteborg 30 14 3 13 3 45
9 Mjällby AIF 30 11 10 9 0 43
10 IFK Värnamo 30 9 10 11 -13 37
11 IK Sirius 30 9 8 13 -11 35
12 IFK Norrköping 30 8 10 12 -2 34
13 Degerfors IF 30 7 10 13 -17 31
14 Varbergs BoIS 30 8 7 15 -26 31
15 Helsingborg IF 30 4 5 21 -30 17
16 GIF Sundsvall 30 4 2 24 -52 14
Expressen Premium Max visar
lördag 25 mars
10:00 Örgryte - KFUM Oslo Träningsmatch
11:30 Göteborg - Sarpsborg Träningsmatch
13:00 Mjällby - Landskrona Träningsmatch
13:00 Skövde AIK - Värnamo Träningsmatch
14:00 Västerås SK - Sandvikens IF Träningsmatch
15:00 Degerfors - Brage Träningsmatch
15:00 Sundsvall - AFC Eskilstuna Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från FotbollDirekt, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten