MFF-maskinen var Elfsborg övermäktig

Malmö FF mot Elfsborg med 2-1.
Viktig poäng för MFF i toppstriden – och Isaac Kiese Thelin upp i ensam skytteligaledning.

Returmöte mellan Malmö FF och Elfsborg denna tisdagsafton. MFF hade revansch att utkräva efter storförlusten med 3-1 för några veckor sen.

Som man gjorde det också – trots tidigt underläge.

Matchen vann MFF med 2-1 och de leder nu serien med 31 poäng, sex poäng före Djurgården(dock en himmelsblå match mer spelad).

Första halvlek:

Matchen inleddes i ett högt tempo från start. Elfsborg visade snabbt energi likt den man hade mot Malmö senast lagen möttes.

Arber Zeneli spräckte målnollan efter bara åtta minuter. Precis när MFF började få tryck på Elfsborg kom kallduschen. Simon Hedlund stod för assisten.

Pontus Jansson med superläge på hörna i den 19:e minuten. Men bollen styrdes precis över ribban av Bundgaard i Elfsborgs-målet.

Isaac Kiese Thelin knuffades lätt av Johan Larsson i den 22:a minuten. Men domaren lät den gå.. Malmö-spelarna protesterade hårt – Erik Botheim så kraftfullt att han drog på sig en varning.

Anders Christiansen låg ned med smärtor efter en nickduell mot två Elfsborgs-spelare.

Mot 40 minuterstrecket var det klar MFF-dominans. Slutligen fick Hugo Bolin hål på Elfsborg.

Första halvlek slut. Hemmalaget hade bollinnehav 75 procent mot 25 och resultatet är 1-1.

Elfsborgs målskytt Arber Zeneli om första halvlek:

– Okej (halvlek). Malmö har en del boll och kommer in i bra inläggsituationer, men det står 1-1 och matchen lever, sa ytterforwarden i Max, och han var nöjd med sitt mål:

– Simon (Hedlund) hade bollen och vi fick ögonkontakt, och jag kom in perfekt framför Pontus (Jansson). Bollen studsade men jag fick en touch på den och den gick in.

MFF:s målskytt Hugo Bolin följer:

– Skönt (att göra mål). Speciellt när vi fick ett tidigt underläge, då känns det skönt att göra 1-1 och få med oss ett bra resultat in i pausen.

– Vi har många chanser som vi borde sätt. De får sina chanser när vi tappar bollen i farliga lägen och de kontrar på oss. Det ska vi bara rätta till och vinna den här matchen.

***

Andra halvlek:

Målhungriga MFF skapade direkt en kontring som Hugo Bolin avslutade. Via ett gulsvart ben gick den ut till andra halvleks första hörna. Matchbilden inleddes med hemmalags dominans.

Isaac Kiese Thelin gav Malmö ledningen efter inspel framför mål från Botheim. Målskytten ensam skyttekung med nio mål i årets Allsvenskan.

Därefter, i minut 60, byttes Christiansen ut till stående ovationer på Eleda. Taha Ali ersatte.

Total MFF-dominans där gästerna var tvungna att försvara sig för att hålla sig kvar i matchen. Målet en tidsfråga bort!

I 83:e minuten agerade Jimmy Thelin med ett dubbelbyte för att försöka vända på matchen. Eggert Aron Gudmundsson och Besfort Zeneli byttes in istället för Arber Zeneli och Ahmed Qasem.

Samtidigt bytte MFF in Otto Rosengren och Sören Rieks. De ersatte Hugo Bolin och Botheim.

Elfsborg skapade en del farliga chanser på slutet. Men de lyckades inte hota tillräckligt, bortsett en stolpträff

MFF vann slutligen med 2-1.