Sverige föll mot Danmark – efter sent drömmål

Sverige förlorade mot Danmark på Parken.
Christian Eriksen blev stor segerorganisatör.

Sverige gästade Danmark i en träningslandskamp under onsdagskvällen.

John Dahl Tomasson ställdes inför sitt hemland i sitt hemland där han är den spelare som gjort flest mål i den danska landslagströjan genom alla tider.

Värt att notera är att Niclas Eliasson får förtroende från start i sin första A-landskap för Blågult. Anton Saletros får även han chans från start.

Det var en mardrömsstart för Sverige. Redan efter minuten gör Danmark 1-0 på en hörna. Christian Eriksen slår hörnan där Pierre-Emile Hojbjerg är påpasslig och noteras för målet.

I den nionde minuten kvitterar Sverige genom mål av Alexander Isak. Detta efter en passning från Jens Cajuste, som snuddar en dansk back och vidare ut till Isak som la in bollen i mål bakom Frederik Rønnow.

Sverige kom tillbaka bra efter den tuffa inledningen på matchen. Det var en underhållande och händelserik start på matchen med lägen åt båda håll.

Efter cirka kvarten spelad lugnade tempot i matchen ned sig.

Sverige hade bekymmer på de fasta situationerna under första halvlek där det blev farligt nästan varje gång Danmark hade hörna.

Så sent som i den 37:de matchminuten hade Sverige sin första hörna som enkelt plockades ner av Rønnow. I ett försök till snabbt utspel för Danmark gick Isak in i en duell som resulterade i ett gult kort.

Det sista som hände i den första halvleken var en frispark precis utanför svenskt straffområde. Eriksen slog den som enkelt räddades av Robin Olsen.

Redan i haltiv gjorde Sverige två byten. Victor Nilsson Lindelöf utgick och in kom Hjalmar Ekdal. Även Simon Olsson byttes ut där Hugo Olsson tog plats i hans ställe. Enligt Viaplay var Lindelöf-bytet bestämt på förhand.

Den nyligen inbytta Hjalmar Ekdal tvingades kliva av efter drygt fem minuter spelade. Det var i en duell med Højlund som mittbacken satte sig ner och tog sig för foten. Han blev utburen på bår. In kom istället Carl Starfelt.

Den andra halvleken bjöd inte på lika mycket som den första. Det var en rätt tråkig tillställning att bevittna. Spelet går mycket fram och tillbaka.

Danmark kom in i en period där dom tryckte på mycket och skapade en del lägen och fick med sig fasta situationer. Robin Olsen fick stå för en viktig räddning efter slarv i försvaret. Han var inte nöjd med det.

I den 82:a matchminuten ropade danskarna på straff. Situationen VAR granskades men bedömdes inte vara tillräckligt för att straff skulle dömas.

Strax därefter tog Danmark åter ledningen. Christian Eriksen slog till med ett drömmål utanför Sveriges straffområde.

Med bara minuter kvar av matchen fick Blågult ett drömläge när Emil Holm sprang sig fri från halva plan. En briljant brytning från det danska försvaret stoppade Sverige från att kvittera i slutminuterna.