Sök
© Bildbyrån

Hanssons liv efter skräckskadan: "Det är inte synd om mig"

Till en början brydde sig Pär Hansson inte om att följa fotboll över huvud taget.
Men ju längre tiden gick, desto mer saknade han den.
För FotbollDirekt berättar HIF-profilen om sviterna efter nackskadan som tvingade honom att avsluta karriären.
Om det nya jobbet som tv-expert på Discovery och de emotionella hyllningarna från supportrarna - och Henrik Larsson. 
– Jag tänker ofta på den dagen och dagarna runt omkring, säger han till FotbollDirekt.se. 

I augusti 2019 meddelade Pär Hansson att det inte går längre. 

Nackskadan som han ådrog sig i superettanmatchen mot IK Frej i september 2018 ville inte ge med sig tillräckligt för att det skulle vara värt att fortsätta comebackförsöket. 
– Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet. Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta, sa Pär Hansson då. 

I samband med hemmamatchen mot Östersund den 30 augusti fick han den avtackning han förtjänade efter fem titlar och 326 matcher i Helsingborgs a-lag. Något han är väldigt tacksam och stolt över i dag när han blickar tillbaka över sin karriär. 
– Vad ska jag säga... jag känner en enorm tacksamhet. När jag tänker på avtackningen och alla hyllningar är det knappt jag tror det är sant. Det var fantastiskt fint av hela klubben. Om jag ska säga något positivt med att jag fick sluta i förtid så var det väl att jag kanske inte hade fått en sån stor avtackning annars, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:
– Jag tänker ofta på den dagen och dagarna runt omkring. Jag känner att jag lever lite på dem fortfarande. 

Så hur är livet lite mer än ett och ett halvt år senare efter den hemska skadan? 
– Jag mår väl helt okej skulle jag säga. Jag har en del problem fortfarande. Framförallt med huvudvärk och stelhet i nacken. Jag kör på med min rehab och fick även mycket hjälp under tiden i HIF. Med tanke på skadan jag fick så har jag ett ganska normalt liv. Jag har spelat padel någon gång men får tänka mig för med belastningen. Efter omständigheterna är jag tacksam för att det inte blev värre.

Hur mycket känner du av i vardagen?
– Vardagen är ganska normal. Jag kan göra allt som jag behöver, gå ut och springa och så. Men jag passar mig för att lägga skivstången på nacken. Det går inte längre, då får jag problem, men jag ska inte klaga över detta. Det kunde vara mycket värre. Det enda jag har svårt för är att belasta mig för hårt. Då får jag stelhet i nacken. Samtidigt lär man sig att leva med det.

Händer det att du tittar på bilder från skadan och den otäcka landningen?
– Jag försöker undvika att se den. Den är inte så rolig, särskilt när man kollar i slowmotion, då är det ännu värre. Nej, jag har inte sett något på länge. Det var en kompis som visade en stillbild för ett tag sen. Kroppen åt ena hållet och huvudet åt andra... det finns roligare bilder.

Så hur ser prognosen ut?
– Jag går till en specialist på nackskador som HIF satte mig i kontakt med och hon är väldigt nöjd med hur långt fram jag har kommit redan. Jag vill tacka rehabteamet i HIF för det också. Hade jag varit en "vanlig människa" och inte elitidrottare så är det inte säkert att jag hade fått den här hjälpen så snabbt. Är det något jag lärt mig är det att man vet väldigt lite om hur mycket i kroppen som utgår ifrån nacken.

Nästan åtta månader efter att Hansson tackades av på Olympia så medger han att saknaden till fotbollen finns där, även om det till en början var helt tvärt om. 
– Det var lite konstigt. Jag var så inställd på att komma tillbaka, men efter ett halvår började jag märka att jag fick problem så fort jag belastade lite hårdare. Jag blev förberedd på att det kanske inte kommer att gå och det var läkarna tydliga med också. När jag sen tog det slutliga beslutet så var det snarare att jag ville bort från allt. Jag hade ingen saknad av fotbollen alls och kollade knappt på något. Det var inte roligt. 

– Har man hållit på med något i 28 år och tvingas sluta i förtid... ja, det var tufft. Men efter tre månader kom sugen tillbaka. Jag började titta på matcher och allt växte fram med tiden. I dag måste jag säga att jag har en rätt stor saknad till fotbollen. 

Vad har du pysslat med under den här tiden och fram tills att det blev klart att du kommer bli allsvensk expert på Discovery?
– Jag har investerat i ett företag som gör formgjutna hörselskydd till industrin. Så väldigt långt ifrån fotbollen måste man säga! Jag har i alla fall hjälpt till en del där under vintern. Nu är allt nedstängt på grund av corona. Men sen så ringde ju Discovery där i januari och sa att mitt namn hade florerat och de frågade om jag var intresserad. Det kom ganska lägligt med tanke på att min saknad för fotbollen börjat komma i den vevan. 

Har det aldrig varit aktuellt med någon roll i HIF direkt efter karriären?
– Vi har inte pratat om det så mycket faktiskt. Jag har kontakt med sportchefen på ungdomssidan och vi har en löpande diskussion. Han har sagt att dörren står öppen om suget kommer tillbaka. Någon annan i HIF har jag inte pratat med på det sättet, samtidigt så är det ju inte så aktuellt med en roll där nu när jag börjar på Discovery. 

Är det forfarande folk som kommer fram och vill prata HIF med dig på stan?
– Det är lite roligt det där. Det har nästan blivit mer än innan. Folk gillar ju att prata om att det var bättre förr. Nu får jag höra om hur bra jag var och att jag aldrig gjorde några misstag. Det fick jag aldrig höra under tiden jag spelade, säger han och skrattar. 

En hyllning som känts extra varm för Pär Hansson är den han fick av den dåvarande HIF-tränaren Henrik Larsson.
– Det jag gillar framför allt med Pär är människan Pär Hansson, som är fantastisk. Man pratar ofta om ikoner och det är lite för lätt att bli ikon i dag. Men Pär en ikon för mig. Och det krävs mycket för att jag ska utse någon till ikon, säger Larsson, sa Henke till Sportbladet. 

Pär Hansson: 
– Han är den största vi haft i HIF och i Sverige genom tiderna. Att han säger en sån sak om mig... man tror nästan inte på det. Jag skickade ett sms till honom och tackade direkt efteråt. Det är några av orden som värmt allra mest. Att han kallar mig ikon, som själv är den allra störste ikonen. Det är jag väldigt tacksam över.

Du vann allsvenskan med HIF, den holländska ligan med Feyenoord och spelade för det svenska landslaget. Vilka är dina bästa minnen från karriären?
– De fem titlarna i rad med HIF står absolut högst upp på listan. Med guldet som given etta. Sen var det speciellt att få vinna ligan i Holland även om jag inte spelade så mycket det året. Det var väl 18 år sedan klubben hade vunnit eller något sådant. Det var helt magiskt. 

– Att få göra debut i ett kval på Friends arena var också stort. Men jag kommer inte ifrån att inget slår känslan att som lagkapten få vinna fem titlar med klubben i sitt hjärta på platsen där jag kommer ifrån. 

Att det bara blev sex a-landskamper, är det något du kan gräma dig över?
– Egentligen inte. Jag gjorde ett par landskamper men satt väl ett 30-tal på bänken också. Och det är inte så många som för uppleva det och mästerskap på plats. Jag kan väl känna att det fanns en period där Isak (Andreas Isaksson) kanske inte var som bäst i sitt klubblag, och när det samtidigt gick väldigt bra för mig, att jag kanske borde fått chansen. 

– Samtidigt var det ju bara fakta att Isak aldrig gjorde en dålig landskamp. Det tycker jag fortfarande i dag. Så beslutet att spela honom även om han inte gick bra i klubblaget var nog rätt.

– Jag hade kanske aldrig haft den karriären jag haft om Daniel Andersson inte blivit skadad. Man måste ha lite flyt och det tycker jag att jag haft. 

Vad tror du om Helsingborg i år - är man på rätt väg trots den ständiga oron kring ekonomin?
– Jo, men det tycker jag. Det blev ingen säsongsstart och man fick in holländaren (Anthony van den Hurk) som förhoppningsvis är den spjutspets laget saknat - och som gör att Rasmus Jönsson kan hitta rätt i en mer tillbakadragen roll. Nu blev det som det blev med uppehållet, så med facit i hand hade det ju varit bra för ekonomin att avvakta med värvningen. Annars tycker jag att HIF värvat klokt. 

– Det jag kan sakna är någon fler ledare än Granen. Man har sett hur viktig han är i träningsmatcherna. Det saknas en del rutin.

Samtidigt finns det unga spelare som kanske kan explodera?
– Ja, precis. Det är väldigt många som kan ta nästa steg om de får chansen. Och jag tycker att Olof Mellberg är helt rätt som tränare om det är det man vill göra. Han har modet att ge spelare chansen flera matcher i rad så att pressen på dem minskar. Unga spelare behöver förtroende. 

Hansson blev klar för Discovery i början på mars. Tanken är att han ska ha en expertroll i sändningarna runt allsvenskan och superettan. Uppstarten på det nya jobbet är nu försenad på obestämd tid.
– Jag hann väl skriva på avtalet sen blev det inte så mycket mer innan allt blev uppskjutet. Det är en konstig situation för alla, men vi har videomöten och utbildningar på webben som jag sitter med. Jag försöker göra mycket jobb hemifrån och läsa in mig på lagen. Jens Fjällström har jag bollat mycket med. Han är i mina ögon den kanske bästa experten vi har i Sverige och en grym mentor i det här. Sen kommer det såklart att ta ett tag innan jag hittar min roll. 

Kommer du kunna vara opartisk mot HIF?
– Det måste man vara. Det är ens jobb, sen kommer folk ha åsikter om jag gör det bra eller dåligt. Vissa gamla spelare får kritik för att de är f ö r hårda mot sin gamla klubb också. Det är ju en balansgång men det är viktigt att vara neutral. 

Nu har du inte en hemmaklack i ryggen samtidigt som du kommer bedömas noggrant av den allsvenska tv-publiken. Känns det nervöst?
– Nja, det är man van vid sen innan. Jag har inget problem att lyssna på vad folk tycker och ta kritik. Det viktiga är att den är saklig. Sen kommer jag ändå vända mig till kollegor som Jens och lyssna mest på vad ett proffs som honom säger. Jag vet att jag kommer göra fel, det är självklart, men jag skrev ett tvåårsavtal för att kunna lära mig det här ordentligt. Även fast vi inte kunnat jobba som vanligt så känns det jättekul, det är många roliga kollegor och jag ser verkligen fram emot att kolla på mycket fotboll framöver. 

Trots allvaret i hans nackskada, att han inte klarar all fysisk belastning som han kanske hade velat, och att det tvingade honom till att sluta långt i förväg så vill Pär Hansson inte att folk ska tycka synd om honom.
– Jag vill betona det för det finns många som har det värre. Det är inte synd om mig för det kunde varit så mycket värre. Jag är tacksam över att jag kan ha ett normalt liv och nu vill jag se framåt. 🎧 PODD: FotbollDirekt - Vad är det som händer?

En daglig informationskanal åt alla supportrar och övriga intresserade som söker sanningar kring statusen av ligan och favoritlagen under det ovälkomna uppehållet.

Du hittar podden här: ►FotbollDirekt ►iTunesAcastSpotify


Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 19 januari
18:30 Borussia M'gladbach - Werder Bremen Bundesliga
19:00 Derby County - Bournemouth Championship
19:00 Cadiz - Levante La Liga
19:00 Valladolid - Elche La Liga
19:00 West Ham - West Bromwich Premier League
20:30 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund Bundesliga
20:30 Mainz - Wolfsburg Bundesliga
20:30 Hertha Berlin - Hoffenheim Bundesliga
21:00 Southampton - Shrewsbury FA-cupen
21:15 Leicester - Chelsea Premier League
21:30 Alaves - Sevilla La Liga
onsdag 20 januari
15:00 Udinese - Atalanta Serie A
18:30 Schalke - FC Köln Bundesliga
19:00 Norwich - Bristol City Championship
19:00 Getafe - Huesca La Liga
20:30 Augsburg - Bayern München Bundesliga
20:30 RB Leipzig - Union Berlin Bundesliga
20:30 Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart Bundesliga
20:30 Freiburg - Eintracht Frankfurt Bundesliga
21:00 AZ Alkmaar - Ajax Holland KNVB Beker
21:00 Real Betis - Celta Vigo La Liga
21:00 Marseille - Lens Ligue 1
21:15 Livingston - Celtic Skottland Premiership
21:15 Fulham - Manchester U Premier League
21:15 Manchester City - Aston Villa Premier League
21:30 Villarreal - Granada La Liga
torsdag 21 januari
19:00 Valencia - Osasuna La Liga
21:00 Liverpool - Burnley Premier League
21:30 Eibar - Atletico Madrid La Liga
fredag 22 januari
20:30 Borussia M'gladbach - Borussia Dortmund Bundesliga
20:45 Chorley - Wolverhampton FA-cupen
20:45 Arbroath - Dundee FC Skottland Championship
20:45 Stoke - Watford Championship
20:45 Benevento - Torino Serie A
21:00 Paris SG - Montpellier Ligue 1
21:00 Levante - Valladolid La Liga
lördag 23 januari
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburger SV Tyskland 2. Bundesliga
13:15 Southampton - Arsenal FA-cupen
14:00 Huesca - Villarreal La Liga
15:00 Clermont - Auxerre Frankrike Ligue 2
15:00 Roma - Spezia Serie A
15:30 Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Mainz - RB Leipzig Bundesliga
15:30 Freiburg - VfB Stuttgart Bundesliga
15:30 Augsburg - Union Berlin Bundesliga
15:30 Bayer Leverkusen - Wolfsburg Bundesliga
16:00 Bournemouth - Crawley Town FA-cupen
16:00 West Ham - Doncaster FA-cupen
16:00 Sheffield U - Plymouth FA-cupen
16:00 Brighton - Blackpool FA-cupen
16:00 Millwall - Bristol City FA-cupen
16:00 Barnsley - Norwich FA-cupen
16:00 Swansea - Nottingham Forest FA-cupen
16:15 Sevilla - Cadiz La Liga
17:00 Lens - Nice Ligue 1
18:00 Milan - Atalanta Serie A
18:00 Udinese - Inter Serie A
18:30 St Johnstone - Hibernian Skotska Ligacupen
18:30 Guingamp - PSG Division 1, damer
18:30 Cheltenham - Manchester City FA-cupen
18:30 Real Sociedad - Real Betis La Liga
18:30 Hertha Berlin - Werder Bremen Bundesliga
20:45 Fiorentina - Crotone Serie A
21:00 Monaco - Marseille Ligue 1
21:00 Aston Villa - Newcastle Premier League
21:00 Alaves - Real Madrid La Liga
söndag 24 januari
12:15 Fortuna Sittard - Ajax Eredivisie
12:30 Juventus - Bologna Serie A
13:00 Arsenal - West Ham Women’s Super League
13:00 Chelsea - Luton FA-cupen
13:00 Bordeaux - Angers Ligue 1
13:30 Preston - Reading Championship
14:00 Osasuna - Granada La Liga
15:00 Reims - Brest Ligue 1
15:00 Verona - Napoli Serie A
15:00 Genoa - Cagliari Serie A
15:00 Dijon - Strasbourg Ligue 1
15:00 Nimes - Lorient Ligue 1
15:00 Metz - Nantes Ligue 1
15:30 Fulham - Burnley FA-cupen
15:30 Brentford - Leicester FA-cupen
15:30 Schalke - Bayern München Bundesliga
16:00 Middlesbrough - Blackburn Championship
16:15 Elche - Barcelona La Liga
17:00 Rennes - Lille Ligue 1
18:00 Lazio - Sassuolo Serie A
18:00 Hoffenheim - FC Köln Bundesliga
18:00 Manchester U - Liverpool FA-cupen
18:30 Celta Vigo - Eibar La Liga
20:45 Parma - Sampdoria Serie A
21:00 St Etienne - Lyon Ligue 1
21:00 Atletico Madrid - Valencia La Liga
21:00 Everton - Sheffield Wednesday FA-cupen
måndag 25 januari
20:45 Wycombe - Tottenham FA-cupen
21:00 Athletic Bilbao - Getafe La Liga
tisdag 26 januari
18:30 Erzgebirge Aue - Wurzburger Kickers Tyskland 2. Bundesliga
19:00 Newcastle - Leeds Premier League
19:00 Crystal Palace - West Ham Premier League
21:15 West Bromwich - Manchester City Premier League
21:15 Southampton - Arsenal Premier League
onsdag 27 januari
19:00 Burnley - Aston Villa Premier League
19:00 Chelsea - Wolverhampton Premier League
20:30 Brighton - Fulham Premier League
21:15 Everton - Leicester Premier League
21:15 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 28 januari
21:00 Tottenham - Liverpool Premier League
Allsvenskan 2020 / 2020
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 30 17 9 4 34 60
2 IF Elfsborg 30 12 15 3 11 51
3 BK Häcken 30 12 13 5 16 49
4 Djurgårdens IF 30 14 6 10 15 48
5 Mjällby AIF 30 13 8 9 4 47
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IFK Norrköping 30 13 7 10 14 46
7 Örebro SK 30 12 6 12 -4 42
8 Hammarby IF 30 10 11 9 0 41
9 AIK 30 10 9 11 -3 39
10 IK Sirius FK 30 9 11 10 -8 38
11 Varbergs BoIS FC 30 10 7 13 1 37
12 IFK Göteborg 30 7 13 10 -6 34
13 Östersunds FK 30 8 9 13 -19 33
14 Kalmar FF 30 6 10 14 -19 28
15 Helsingborgs IF 30 5 11 14 -15 26
16 Falkenbergs FF 30 5 9 16 -21 24

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på FotbollDirekt.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten